• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumu en iyi şekilde yetiştirebileceğim güzel bir ülke istiyorum.Yurtdışında yaşayanlar yardım edin

Ben de bir arada yaşadığımızı düşünüyordum işte o yılbaşı yorumlarını okuyana kadar. Nefret kusmuşlar resmen.
Sürekli yüzde doksanı müslüman ayak uyduracaksın ulan diyenleri okudukça hiç umutlu olamıyorum ben ne yazık ki

geçen bir konuda kadın yazmış burası müslüman bir ülke,bunu yazan akademisyenim diyen bir üye ayrıca.

sonra başka bir üye yazmış hayır burası laik bir ülke,ülkelerin değil içinde yaşayan insanların dini olur.hatta hayırdır ülke beş vakit namaz kılıp tekbir mi getiriyor yazmış.

sonra diğer üye siz ne derseniz diyin burası müslüman bir ülke beğenmeyen çeker gider ülkemden zaten siz çok oldunuz demiş.kimi kimin ülkesinden kovmuş çözemedim :/

işte bu tip insanlara ülkeyi bırakmamak için kalmalısınız diyorum.

Bu arada Uruguay da var.
Üstelik vizesiz gidiliyo.
Baya giden var oraya.
Hatta Facebook'ta grupları var Türkiye'den umudu kesip Uruguay'a taşınanlar diye.
Gidenler memnun, insan hakları hukuk falan çok ileri seviyedeymiş.
Aklımda Uruguay ve Küba da var. Küba da eğitim süpermiş. Bu ülkeleri daha fazla araştıracağım.

Öğretmenim, yıllardır emeğimle bir yere geleyim diye her yerde önü kesilen, idareci yapılmayan, yükselemeyen, sendikam olmadığı için dışlanan bir öğretmenim. Okullarımı birincilikle bitirdim, çok iyi İngilizcem var. Sonuç? Belki bu günümü de arayacağım..

Azerbeycan yaşamak için hiç güzel bir yer değil geçin o fikri derim.

Çocuğun eğitimine tonla para saçacaksınız, dayısının torpiliyle gelmiş bir kıronun altında 1500 tlye çalışacak kalırsanız durum bu.

Siz iş bulamayabilirsiniz, eşiniz kesin bulur. Almanya'da doktor olmak için Almanca gerek ama İskandinav ülkeleri için İngilizce yeterli.

İskandinavya ya da İngiletere/İrlanda küçük şehir derim. Londra çok pahalı.

Bunları söyleyen kısım hep vardı, şimdi kışkırtmak için en ondeler sadece.

Valla ülkenin büyük bir kısmı yılbaşı kutlanmasın günah diyor.Ramazanda oruç tutmayanlara tahammülü yok.Hiç de öyle azınlık degiller.Siz iyi bir ortamdasınız demek ki fazla denk gelmemişsiniz.

Problemlerin yalnızca ülkemizde var olduğunu düşünmeniz üzücü. Dünyanın neredeyse bence tüm ülkelerinde farklı farklı sorunlar, olaylar olmakta. Kaçmak çözüm yada çare değil.

geçen bir konuda kadın yazmış burası müslüman bir ülke,bunu yazan akademisyenim diyen bir üye ayrıca.

sonra başka bir üye yazmış hayır burası laik bir ülke,ülkelerin değil içinde yaşayan insanların dini olur.hatta hayırdır ülke beş vakit namaz kılıp tekbir mi getiriyor yazmış.

sonra diğer üye siz ne derseniz diyin burası müslüman bir ülke beğenmeyen çeker gider ülkemden zaten siz çok oldunuz demiş.kimi kimin ülkesinden kovmuş çözemedim :/

işte bu tip insanlara ülkeyi bırakmamak için kalmalısınız diyorum.

Gidemiyorum zaten :(
Çakılıyım buraya ama imkanım olsa kalmazdım bu da bir gerçek.
Nedense bir de bu çıktı müslüman ülke hepiniz defolun gidin buradan.
Kimin ülkesinden kimi kovuyorlar belli değil.
Benim baba tarafından dedem osmanlı polisi, anne tarafımdan dedemin babası yemende şehit olmuş.
Ne hakla beni müslüman değilim diye kovuyorsun?

Bilmiyorum ama bu kadar nefret söylemi yoktu sanki.
Yani bu kadar nefret edilen dışlanan biri gibi hissetmemiştim kendimi.
Daha önce hiç bunu hissetmemiştim bu kadar yoğun bir şekilde artık hissediyorum bunu.
Korkutuyor beni bu nefret

yoktu, ya da benim yaşadığım şehirden kaynaklıydı belki.
mesela yılbaşı gecesiyle noelin aynı şey olmadığını bilirdi herkes, en dindarından ateistine kadar herkes meyvesini çerezini alır yeni yıla girişi kutlardı, ben hiç yeni yıla girmeyi kutlamak günah diye bir şey duymamıştım çocukluğumda.
şimdi toplumun yarıdan fazlası bunun günah olduğunu, kutlayanların cehennemlik olduğunu savunuyor.
tuhaf...
yaşım 34, az kaldı 35 e, benim çocukluğumda insanlar çok daha hoşgörülü, çok daha aydın, çok daha mutluydu, şimdi herkeste kin, nefret, öfke var. korkuyorum ben insanlardan.

mesela yılbaşı gecesiyle noelin aynı şey olmadığını bilirdi herkes, en dindarından ateistine kadar herkes meyvesini çerezini alır yeni yıla girişi kutlardı, ben hiç yeni yıla girmeyi kutlamak günah diye bir şey duymamıştım çocukluğumda.
şimdi toplumun yarıdan fazlası bunun günah olduğunu, kutlayanların cehennemlik olduğunu savunuyor.
tuhaf...
yaşım 34, az kaldı 35 e, benim çocukluğumda insanlar çok daha hoşgörülü, çok daha aydın, çok daha mutluydu, şimdi herkeste kin, nefret, öfke var. korkuyorum ben insanlardan.

Benim ananem başörtülüydü. İyi hatırlıyorum yılbaşı geldi mi benimle beraber evi süslerdi. Hacıydı ama kokina alırdı mutlaka. Beraber çerez yer dansöz izlerdik.
Geldiğimiz noktaya ben de şaşırıyorum.

tuhaf...

İnsanlarımıza hiç görmediğim bir karanlık çöktü bence de, gidişatı hiç hayırlı görmüyorum.

Atatürkçüyüm diyen kişiler belkide buna en çok neden olanlar. Ataturk kaçar mıydı diye soruyorum kendime kacmazdi ama Atatürkçüyüm diyen biri korkuyorum gidecegim diyosa Ataturku ne kadar anladık dusunmek gerek. Atatürkçüyüm diyen biri anlamadiysa başkalarından anlamasını beklemek ne kadar dogru?
Kaçmadığı için mi heykeli yıkılıp üzerine zafer pozu verildi ??? Bu ülk
İkinci el ülke aranıyor :KK48:
aynen :KK70:

Başka ülkeye gideceksen öteki olmayı kabul edeceksin

Nasıl bu ülkede sürekli farklı sebeplerle ötekileştitiliyorsak yurt dışında da var bu durum

Burada öncelikler önemli

Mesela din ırk vs bakış açısı

Dine küfretti deyip asla birine kafa atmam mesela ama bunu yapacak milyonlar var

Ya da ırk gibi seçim şansı olmayan şeyler benim için önemli değil ki hepimizin ırkları karışık

Yalnız bebeğiniz daha doğmadığı için kültür sorunu da yaşamaz gibi bu avantaj fakat siz ve eşiniz hep öteki olmayı kabul etmelisiniz

Houston da meşhur bir kanser hastanesinde ailesi ile konuşurken Türkçenizi duyup geldim diye onlara yardımcı olan doktoru çok Mutlu olarak Anlatan bir tanıdığım var

Bu konu kapanır çok da ban yapar hayırlı uğurlu olsun.
Ben yurtdışında bir süre yaşamaya deneyim açısından, farklı kültürlere yakından şahit olmak açısından hoş bakıyorum ama ülkesini terk etmek amaçlı gidişlere hoş bakamıyorum..

Millet, vatan, Atatürk sevgisine aykırı bir durum bana göre..

Yanlış anlamayın ama önce bir psikoloğa gidin. Sıkıntılarınızı anlatın. Şuan evet memleketçe pek iyi değiliz ama neden ülkemi terkedeyim. Suriyelilerle kızıyorduk ülkelerinde savaşmadılar ( ki bizim şimdi öyle bir durumumuz yok Allah korusun) burda gelip sevişip düzinelerce çocuk yaptılar diye. Benimde bir oğlum imkanım olsa bile bu ülkeden gitmeyi düşünmüyorum. Irkçılığa gelirsek bizi hiç bir ülke sevmiyor aslında hem müslüman hem Türk'üz buda onlara ters. Havaalanlarına indiğimiz an bize potansiyel suçlu muamelesi yapıyorlar. Onların olsun ülkeleri.

Benim ananem başörtülüydü. İyi hatırlıyorum yılbaşı geldi mi benimle beraber evi süslerdi. Hacıydı ama kokina alırdı mutlaka. Beraber çerez yer dansöz izlerdik.
Geldiğimiz noktaya ben de şaşırıyorum.

İnsanlarımıza hiç görmediğim bir karanlık çöktü bence de, gidişatı hiç hayırlı görmüyorum.

tuhaf bir nesil yetişti, okumuş ama aydınlanmamış, hayatı, dini, siyaseti internetten öğrenmiş, en ufak şeyde gaza gelmiş, hiçbir şeyin kaynağını araştırmayan, başkalarının yorumlamalarıyla fikir yürüten acayip bir nesil.
bundan 30 yıl önce yılbaşı kutlayanların çocukları şimdi yılbaşı kutlayanlar gebersin diyebiliyor.
hoşgörü bitmiş, insanlık bitmiş, gencecik insanların ölümüne sevinen bir nesil yetişmiş ve onların çocukları da gümbür gümbür geliyor, korkmakta haklıyız.

Eşimin Azerbaycan'da çok arkadaşı var, gidince yardımcı olurlar hem dil sıkıntısı çekmeyiz diye düşünmüştük ama bende hata, diktatörlükle yönetilen ülkede eğitim ne arar, bunu düşünmek lazım.Bende dil var, mesleğim geçerli değil, eşimde dil yok mesleği var. Finlandiya'da, İsveç'te akrabalarımız var daha doğrusu eşimin yakınları var. Onlara soruyoruz Finlandiya'yı övüyorlar. Bakalım seçenekleri daha aza indirgedim en azından.

Back
X