Oğlumu Sanki Ben Değil Kayınvalidem Doğurmuş..

tacsizprenses

Bir DiLeK TutTuMmm (:
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2006
6.246
1.616
373
S.a.

Çok daraldım..Hep diğer başlıklar altından yazdım bugüne kadar sorunlar bitmeyince de başlık açayım dedim..

Herkes gibi benim sorunumda kayınvalidem..Evlendiğimden beri hep hayatımıza karıştı..Onun yüzünden o kadar çok sorun sıkıntı yaşadık ki anlatmaya dermanım yok..5 Aylık bir oğlum var..Hamileleğim boyunca kayınvalidem bana taşıyıcı anneymişim gibi davrandı..Nefret etmeye başladım..Oğlum dünyaya geldi yine aynı..Ne giydirdiğime bile çorabına bile karışıp beni deli ediyor..Hala kendi doğurmuş gibi seviyor..Deli oluyorum..Annesinin kuzusu die seviyor..Şİmdiye kadar ağzından belki 10 defa babaanne kelimesini duymadım..İnsan babaannesinin bitanesi kuzusu die sever..Hadi bunları geçiyorum ne zaman oğlum bana gülse alıp sevsem kadının yüzü düşüyor sanki çocuğunu zorla aldım seviyorum gibi sinirime dokunuyor..Valla artık ne yapacağımı bilmiyorum..Hayatımda bu kadar kıskanç birini görmedim yaaa..Şİmdi insanlık yaptım çıkardım yanına sevsin die..Kanepe bıraktı içeri gitti bende düşmesin die kucağıma aldım..Artık yuvarlanmaya dönmeye başladı..Aldım paşamı kollarını öpüyorum paşacım diyorum yüzü asılıyor hemen deli oluyorum bende..

Düşünün banyo yaptırıyoruz 1.5 aylık felan güya bana yıkamayı öğretiyor başını şampuanladım o da oğlumu tutuyor elim başında elimi ittirdi kendi yıkamaya başladı şooooook oldum ya oha dedim..

Bir yere gideceğiz ya gelir 1 saat önceden şunu giydir bunu giydir..Deli oluyorum yarım saat bir saat bırakıyorum hemen su veriyor sanki ben vermiyorum benim oğlumu 9 ay karınımda taşıdığım bebeğimi benden daha fazla düşünemez ya yok böyle bişey ya..!!!

Bir defasında 3 aylık bal verdi alerji oldu verme dediğim halde gözümün önünde verdi üstelik 1 yaşına kadar yasak olduğunu bildiği halde doktora götürdük şükür eşim de yanımda idi öldürecek misiniz çocuğu die bağırdı..1 yaşına kadar inek sütü bal kesinlikle yasak..Deli olmuştum ya onca krem ilaç kullandım hala izleri var..

Çok uzun oldu ama çok doldum..Mübarek Ramazan günü deli ediyor Beni..Rabbime haval ediyorum..

Rabbimden dileğim ben onun gibi olmam..Bunun için öyle çok dua ediyorum ki Rabbim biliyor..

Son düzenleme:
Ay ,bu ne?! Siz hiç terslemediniz mi de tepenize çıktı bu kadar?

Valla canım ben lafımı kendi anneme bile esirgemen laf söylüyorum kendi de söylüyor ben bir daha söylüyorum susup kalıyor ama yine bildiğini yapıyor..Evlendiğimden beri hayatı zindan etti önceleri sesim çıkmazdı ama ne zaman oğlum dünyaya geldi annesi gibi davranmaya başladı yüzüümün astarı yırtıldı..

Allah yardımcın olsun.Türlü türlü kayınvalide çeşitleri var ama seninki de başka bir tip.Bence biraz tepkini koy.Terbiyesizlik yapma ama mesela giysilerine karışıyor diyorsun o maviyi giydir diyorsa yeşili giydir.Birazcık inatlaşmadan bir şey olmaz yoksa sen her dediğini yaparsın böyle karışmaya devam eder.

Bu yüzden çocuk yapmaya korkuyorum kaynanam bana bu kadar yakın yerde otururken her defasında cocuk olsun bende kalcak koynumda uyutcam derken... Ama bende tepkımı verdım cocugumu kımseye vermem dıye bozuldu aman cokta umrumdaydı.. Siz cocuk yapın benım yanımda kalır dıyor mantıkmı bu kaynanam bu arada tek kalıyor .. Sürekli cocuk baskısı var ustumde ıkız olsun dıyor şimdide bırını o bakcakmıs bırını ben

kendi oğullarını sahiplendikleri yetmiyor, bir de torunlarına da yapışıyolar

Ya güzelim sevsin sevmesin demiyorum ama dozu olsun..Bende seveyim annem diyeyim ama olur mu kıskançlığından neye saldıracağını bilmiyor..Bu da beni hem üzüyor hem sinirime dokunuyor..

Konuşmayın,bildiğinizi okuyun,o giydiriyorsa siz çıkartın istediğiniz kıyafetleri giydirin.

Amiiiiiiiiiiiiin inş. zaten hep öyle yapıyorum mesela ben o söylemeden kıyafet hazırlıyorum eğer benim hazırladığımı söylüyor ise başka giydiriyorum..

Geri ya benim ki de öyle diyordu avcunu yalasın dursun..Ya da ver emzirebilecek mi sinir ediyorlar insanı mübarek günlerde..

çok yakında nişanım var ama boyle konular okudukça çok korkuyorum. kaynanam şimdilik çok iyi ama evlenmeden bilemeyiz tabi. düşünüyorumda sizin durumunuzda olsam nasıl sabrederdim bilemem çünkü susmam ben patlayıveririm. benim çoçuğumu benden kıskanacak ha vallahi üstüne atlamamak için zor tutarım kendimi

Bu ne böyle...
Sen laf söylediğin halde bu kadın böyle yapıyorsa bir sorunu var bence...
Yani bu sevgiden gelen bi davranış değil yaptığı yüzsüzlük resmen...
Ve kendisini torununun annesi gibi görmesi de hastalıklı bi düşünce...
Eşin bu durumu görmüyor mu?
Yada sen ona durumu anlatmıyor musun ?
yok yani böyle bi insanla nasıl hayat geçer ki...

allah kolaylık versin soğuk davran mesafe koy eşine de izah et durumu destek olsun, eşin terslesin bikere de anlar belki o zaman...

birazda görmemezlikten gelsen canım denedinmi hiç takma onun huyu demekki de geç alışman gerekiyo atamazsınki kadını biraz sen kendi sitedigini yapıcan biraz onun dedigini yapmış gibi gözükücen yapcak başka birşey yok be cnm mecburen çekiliyo onun için alışmaya bak...( zararlı birşeyler verdigini gördügünde tepkini koy o ayrı saglık bu sonuçta )

Konuşmayın,bildiğinizi okuyun,o giydiriyorsa siz çıkartın istediğiniz kıyafetleri giydirin.

Ben hiç inatlaşmadım şimdiye kadar benim de kıyafetime çok karışırdı..Ama insanın kendi canı olunca çocuğu olunca emin ol melek bile şeytana döner ve tırnaklarını çıkartır ama karşında ki anlar ise..

Bir defasında kayınpederim geldi bana dedi ki sen hiç paylaşmıyorsun olmaz böyle tek başına büyütemezsin dedi..Bende herkes annesine kayınvalidesine güvenerek mi doğuruyor baba herkes nasıl bakıyor ise bende öyle bakacağım dedim..İyi o zaman tek başına büyüt dedi..Bende ben kayınvalideme güvenerek doğurmadım tabi ki büyüteceğim dedim...

Kapı çaldı oğlum geldiiiiiiiiiii =)))

Canım benim aynı sorunların benzerlerini bizlerde yaşıyoruz inan bana..Bende aynı binadayım Müstakil apartman 2 katlı..
Üst katımızda kayınvalidemler var..Maalesef kapın ayrı da olsa karışmadan duramıyorlar.Yemek yapmadıysan gel,Çayt biz demledik sen boşuna bi daha demleme gel burda yap kahvaltını ,bilmem ne..Ben ayar oluyroum hem de nasıl anlatamam..
Çalışıyorum aynı zamanda 5 aylık hamileyim 20:30 'dan önce evde olamıyorum maalesef dolayısıyla yemek hazır oluyor yukarı çıkıp yiyorum.
Şurda 2 ay sonra ayrılıcam işten o zaman ben evimde kendi yemeğimi yapıcam zaten inşallah..

Bebek konusuna gelince yaşım 31 olduğu için sanırım çocuğu 1 sene emziricekmişim 1 sene sonra onlar bakarmış zaten onlardan bize kalmazmış çocuk
hemen 2.ciyi yapmam gerekiyormuş.Böyle konuşup duruyolar bende 1 sene beklemem Annecim 6 ay sonra 2.ciyi yapıcam diyorum anlasın diye :)

Her söylenileni duymıcaksın onlar ne derse desinler o çocuk sana bağlı ve senin bir parçan ne onu sen istemeden kimse alabilir nede eğitebilir.
Biraz tepkilerini göster .Çok fazla yüz göz olmadan tatlı sert konuşmalarınla ne bilim davranışlarınla bir şekilde ifade etmelisin canım.

Boşuna kendini yiyip bitirme.. operim.Sevgiler.

Sinir oldum okurken... Ben de hamileyim 2 ay sonra inşAllah bebeğim doğacak, böyle bir şeye de asla izin vermem.. Bunun kayınvalide olmasıyla da ilgisi yok.. Bence madem lafını veriyorsun ona rağmen aldırış etmiyor bu sefer hiç cevap , karşılık verme onu duymamazlıktak gel.. O bir şey yapıyorsa çek al bebeğini kendin besle kendin giydir ve asla dediklerini yapma... Bu ne terbiyesizlik ya gelinleri sevmezler ama doğurdukları çocukları kendilerinmişcesine sahiplenirler.. O bebeğin annesi sensin, yavrun büyüdüğünde ona mı anne diyecek sana mı?? Bence çözümü yine sen de... Ayrıca şunu anlıyorum ki mesafe çok çok önemli, benim kayınvalidem iyi birisidir, karışmaz etmez gönül kırmaz ufak tefek şeyler var sorun değil ama yine de mesafeliyimdir... Saygım ıesirgemem ama hep mesafeliyimdir asla karışmaz karışamaz çünkü... Allah yardımcın olsun...

Rabbim sabır veriyor ama bazen tahammül edemiyorum.. Tebrik ederim canım..

O Kesin bunu eşim de kayınpederim de biliyor ki babam eşime söylemiş annen çok kıskanıyor seni paylaşamıyor die kabul edilir şey değil ama anlamaya çalışırım da oğlumu nie kıskanıyor ben alınca yüzü düşüyor onu çözemiyorum..Tabi ki biliyor dengesiz ne yapalım diyor..Yapacak bişey yok gerçekten..Babama söylemiş çok üzüyor yapmasın böyle die babamda konuşmuş kayınvalide ile ama sonuç aynı değişmiyor kadın..

Bir de küsme huyu yok mu deli oluyorum valla..Sanki eşimin annesi değil de eski sevgilisi inanın bunu eşime de diyorum sanki üstüne kuma gelmişim..

allah kolaylık versin soğuk davran mesafe koy eşine de izah et durumu destek olsun, eşin terslesin bikere de anlar belki o zaman...

Eşimden Allah razı olsun çocuk olduktan sonra biraz daha görmeye başladı herşeyi..Eşimde denedi 1 ay bişey yok belki 2 ay ama sonra yine aynı yine aynı

Çok fazla denedim ama yok yapamıyorum..Daha öncesi de olduğu için herşeyi silemiyorum sildiğim zamanlar da oldu nefsimle mücadele ettim başardım ama yine bir laf sokması ile başa dönüyoruz..Çark gibi sürekli aynı yönde dönüyor..Ben atalım gidelim demiyorum ama insan gibi davranmasını istiyorum..Valla keşke dediğin gibi olsa ama olmuyor herşeyi denedim olmadı sustum yuttum ama yok daha çok üzerime geliyor laf da söyledim yine olmadı şimdi onun yaptığı herşeyi bende yapayım bakalım ne olacak diyorum..

bana da yapıyorlardı aynısını canım bir doğurayım öldüm mü kaldım mı bi görelim diyordum..Herşeyi mavi alıyorum die kızıyorlarıdı az da pembe lila alacakmışım belki 2. si kız olurmuş..Bende gülüyordum son zamanlarda sinirime dokunmaya başlamıştı 1. buldum Rabbim nasıp etti doğurdum 2. mi kaldı diyordum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…