- Konu Sahibi tacsizprenses
-
Sinir oldum okurken... Ben de hamileyim 2 ay sonra inşAllah bebeğim doğacak, böyle bir şeye de asla izin vermem.. Bunun kayınvalide olmasıyla da ilgisi yok.. Bence madem lafını veriyorsun ona rağmen aldırış etmiyor bu sefer hiç cevap , karşılık verme onu duymamazlıktak gel.. O bir şey yapıyorsa çek al bebeğini kendin besle kendin giydir ve asla dediklerini yapma... Bu ne terbiyesizlik ya gelinleri sevmezler ama doğurdukları çocukları kendilerinmişcesine sahiplenirler.. O bebeğin annesi sensin, yavrun büyüdüğünde ona mı anne diyecek sana mı?? Bence çözümü yine sen de... Ayrıca şunu anlıyorum ki mesafe çok çok önemli, benim kayınvalidem iyi birisidir, karışmaz etmez gönül kırmaz ufak tefek şeyler var sorun değil ama yine de mesafeliyimdir... Saygım ıesirgemem ama hep mesafeliyimdir asla karışmaz karışamaz çünkü... Allah yardımcın olsun...
Uluslararasi ölçekte bir kadin arastirmasi yapan sosyolog, dünyanin çesitli ülkelerinde kadinlara bir soru sormus.Kocanizi baska bir kadinla yakalarsaniz ne yaparsiniz??? Soruya ülkelere göre verilen yanitlar ise söyle olmus: Isveçli : Neyimi begenmedigini sorarim.Rus : Evi terk ederim.Fransiz : Sesimi çikarmam, sevgilime gider beni teselli etmesini isterim.Italyan : Kadini vururum.Ispanyol: Kocami vururum.Yunanli : Her ikisini de vururum.Türk : Benim kocam yapmaz!
bu nasıl birşeydir ki kaynana lafı bıle insanları artık usandırmış..kaynana ay allah kaynar kazanda kayna emi..hele bırde gorumce ..aman görmeyeyim ömrümce..kayyınpeder hımmm kayın onların pek zararı yok..kendı hallerındeler.
bence bıraz empatı kurmayı dene:82:..kaynanın banyoda yaptıgı yanlıs ona katılıyorum..
ama sevıyor demekkı torununu..annecıgım dıye sevmesı de normal babanecıgımm mı desin yanı
hıtap tarzı kısden kısıye farkeder..
kaynanan evıne gelmese cocugunla ılgılenmese bu seferde dıyeceksın ..
kaynanam hıc torunuyla ılgılenmıyor..dısardakı teyzeler babanesınden daha cok sevıyor..vs v.s
bak sunuda süylüyorum .tabıkı herseye karıstırma..AMA bu kadar tarantez de olma..bırak sevsın torununu..yemedi ya
Anladığım kadarıyla aynı apartmanda oturuyorsunuz. Yüz göz olmanızın, sizi ezmesinin kaynağı da bu sanırım. Eğer öyleyse, çıkın ayrı eve. Biraz uzak olsun. Haftada bir kere 2 saatliğine size gelsin ama misafir olduğunu hissetsin. Öyle bebeğe bir şeyler yedirmeye, yıkamaya yüz bulamasın.
Yarın öbür gün çalışayım, çocuğu ona bıkarım gibi hataya sakın sakın düşmeyin. Kaynanamı sevmiyorum, nefret ediyorum diye orada burada yazıp da çocuğunu kaynanasına baktıran kadınları da anlamıyorum zaten.
bu kadar stresin üzerine iyiydiii
ne kadar görgüsüzlük kayınvalidenizin yaptığı çook sevebilir belki ama siz henüz yeni doğum yapmışsınız...annelik heyecanını bu duyguları içinizde bastırıyorlar bravo kayınvalidenize...benimkide bana çocuğu vermiyorsun dedi mırın kırın etti ağladı sızladı zehir attı bana o ilk günleri....kocamla aramı bozdu annemleri karıştırdı olaya...varya aklıma gelınce bu gunler kadından nefret edıyorum unutmaya çalışıyorum ama olmuyor...sende üzülme ne kadar takılırsan o kadar beyinde yer yapar ...bence eşinle görüş o yansıtsın annesine baktın olmuyor...kayınvalidenle tatlı tatlı bıde sen konus...ALLAH yardımcın olsun..
beğenmeden sevindim canım biraz rahatladın mı bak herkes paylaşıyor seninle sıkıntını..
Seninki yine iyiymiş benim kaynanam daha çocuğum yok bana çocuğunu bir hatasından dolayı döversen bende seni döverim kızına iş yaptırırsan şöyle yaparım böyle yaparsan bende şunu yaparım çocuk doğurmaya korkar oldum
amiiiiiiiiin inş.konuşmaktan anlamıyor ki hep aynı döngüüüü yoruldummm artık..
daha anneliğimin 1. haftası cumartesi saat 11,30 mutfaktayım patates kızartıyorum oğlum da kendi annemin yanında salonda kapılşarı kapalı..Emzirdim uyudu mutfağa geçtim k.v. geldi bağırarak konuşmayı sever sessiz dedim anne oğlan uyuyor dedim gel içeri dedim..Salon kapısını yavaşça açtım uyanmış annem altını değiştiriyor aa uyanmış paşam gel babaannesi dedim benim ki bir nefret ile baktı gitti hiç bişey demedi odaya girmeden çekti gitti..Sonra eşim yukarı çıktı kahvaltıya çağırdı babam oğlan uyuyordur rahatsız etmeyelim dedi..bEnde üzüldüm ağladım..Babam geldi aşağı öğlenden sonra anlattım olayı bana yalancı annen öyle yapmaz dedi eşim de annem de dedi ki yaptı biz gördük bana yalancı demeye devam etti çpok zoruma gitti öyle olsa salak mıyım içeri davet edeyim..hem ne die esirgeyeyim ki geri..sonra k.v. geldi annem de dedi ki filiz hnm nie böyle yapıyorsunuz küsecek kapıyı çarpacak bişey yok uyandığından haberi yoktu mutfakda idi dedi ben yanlış anlamışım dedi çıktı yukarı babama bak ne oldu dedim sen yalancısın dedi bana yineee ve ben henüz 1 haftalık anneyim..Lohusayım..
Ben hamileyken kayinvalidemin sevindigine inaniyorum.ama kayinvalide ve kayinpederden tabrik bekleme olayini yanlis anlamayin ama pek anlamiyorum.beni tebrik etmediler bende cok umursamadim sahsen.
Genelde büyükler kendilerinin yaninda cocuklarini sevenler olunca cok bozulurlar.saygisizlik addederler.Dogru mu elbette ki yalnis ama bu insanlari bu yastayken degistiremeyecegimize göre biraz dikkat edersiniz o kadar.
Bide su acidan bakalim onunda torunu esimin ailesinde butun torunlar babannesine ismni söyler ve arkasindan anne der.mesela gülay anne.ama kendi annelrine anne der.Anliyorum cok zor.Dogumdan sonra da benim annem yanimdaydi ve bu seferde benim annemle esim anlasamiyordu.Yani bunlar oluyor.Ister öyle ister böyle.Kusak catismasimi,karakter mi ne derseniz deyin.Biraz daha ilimli olmakta fayda var.
Üzülme artık ne olur ya bi süre kendinle ve bebeğinle ilgilenmeyi dene şu an en güzel en tatlı zamanlarınız ana oğul başbaşa aşk yaşayın.Ben öyle yapmak istiyorum,Birazda surat as ne bilim belli et..
valla canım daha 3 aylık evli iken eşime yalanlar söyleyip üzerime gönderip boşanmamız için çaba sarf eden bir insandan iyilik beklemek biraz zor..Hele hamile olduğumu duyduğunda tebrik dahi etmeyen eşime alaylı bir şekilde baba mı olacaksın laaan diyen birinden insanlık pek beklemiyorum..
Ben hamileyken kayinvalidemin sevindigine inaniyorum.ama kayinvalide ve kayinpederden tabrik bekleme olayini yanlis anlamayin ama pek anlamiyorum.beni tebrik etmediler bende cok umursamadim sahsen.
Genelde büyükler kendilerinin yaninda cocuklarini sevenler olunca cok bozulurlar.saygisizlik addederler.Dogru mu elbette ki yalnis ama bu insanlari bu yastayken degistiremeyecegimize göre biraz dikkat edersiniz o kadar.
Bide su acidan bakalim onunda torunu esimin ailesinde butun torunlar babannesine ismni söyler ve arkasindan anne der.mesela gülay anne.ama kendi annelrine anne der.Anliyorum cok zor.Dogumdan sonra da benim annem yanimdaydi ve bu seferde benim annemle esim anlasamiyordu.Yani bunlar oluyor.Ister öyle ister böyle.Kusak catismasimi,karakter mi ne derseniz deyin.Biraz daha ilimli olmakta fayda var.
tabıkı ben senın yazdıgın kadarıyla...sana yorum yazdım..işin bu kısmıfena
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?