- 29 Temmuz 2011
- 270
- 221
- 103
- Konu Sahibi tacsizprenses
-
Uluslararasi ölçekte bir kadin arastirmasi yapan sosyolog, dünyanin çesitli ülkelerinde kadinlara bir soru sormus.Kocanizi baska bir kadinla yakalarsaniz ne yaparsiniz??? Soruya ülkelere göre verilen yanitlar ise söyle olmus: Isveçli : Neyimi begenmedigini sorarim.Rus : Evi terk ederim.Fransiz : Sesimi çikarmam, sevgilime gider beni teselli etmesini isterim.Italyan : Kadini vururum.Ispanyol: Kocami vururum.Yunanli : Her ikisini de vururum.Türk : Benim kocam yapmaz!
Bu yüzden çocuk yapmaya korkuyorum kaynanam bana bu kadar yakın yerde otururken her defasında cocuk olsun bende kalcak koynumda uyutcam derken... Ama bende tepkımı verdım cocugumu kımseye vermem dıye bozuldu aman cokta umrumdaydı.. Siz cocuk yapın benım yanımda kalır dıyor mantıkmı bu kaynanam bu arada tek kalıyor .. Sürekli cocuk baskısı var ustumde ıkız olsun dıyor şimdide bırını o bakcakmıs bırını ben
Bebek yeni iken en iyi kayınvalide bile yaşanabilir bunlar...Normal heralde...
Ben de yaşadım benzerlerini, ama hep net olmaktan yana olduğum için tavrım kesin oldu...
Benim çocuğum kimsenin doğrularıyla değil annesinin yanlışlarıyla büyüyecek dedim konu kapandı...
Net olun bence...ben bunu giydireceğim deyin, hayır onu yemeyecek deyin...
Benim kayınvalidem hala doğal süt içsin açık alalım kaynatalım der, hatta daha dün yine dedi...ve ben yine hayır dedim...İçmeyecek şu sütten içiyor onu içmeye devam edecek dedim...
Akşam markete gitti almış gelmiş kızımın sütünden, yapacak bişey yok...
Kızıma bir süre bakılması gerekiyor kreşe başlayana kadar kayınpederim biz gelemeyelim sen gönder bakalım burda dedi...
Hayır baba dedim, ben nereye kızım oraya...Ne var biz gönderiyorduk kayınvalidem bakıyordu bir hafta hafta sonu alıyorduk dedi...
O sizin doğrunuz ben yapmam dedim...
Sesini çıkarmadı...
kızım annem vs demesine gelince...
Kızıyordum ben de, baktım annem de yapıyor aynısını ama ona kızmıyorum...dedim ki bu kısmı kötülük betişim...artık onunla ilgilenmiyorum...olabilir...kızım dedi diye kızı olacak hali yok heralde...O benim kızım nokta.
Aynen katılıyorum benim annemle eşim hiç anlaşamıyor 1 kaşık suda boğacaklar birbirlerini .. Ara bulmak o kadar zor ki ama idare ediyosun evlilik böle bişey..
Kimsenin 4/4'lük değil yuvası bitanem..
Kaynanam birde bana ne der biliyormusunuz Ben sana oğlumu verdim sende bana torun verceksin diye nasıl bir anlayış bu anlayan varsa banada anlatsın bi zahmett:95:
Kaynanam birde bana ne der biliyormusunuz Ben sana oğlumu verdim sende bana torun verceksin diye nasıl bir anlayış bu anlayan varsa banada anlatsın bi zahmett:95:
Ben de yaşadım benzerlerini, ama hep net olmaktan yana olduğum için tavrım kesin oldu...
Benim çocuğum kimsenin doğrularıyla değil annesinin yanlışlarıyla büyüyecek dedim konu kapandı...
Benim kayınvalidem hala doğal süt içsin açık alalım kaynatalım der, hatta daha dün yine dedi...ve ben yine hayır dedim...İçmeyecek şu sütten içiyor onu içmeye devam edecek dedim...
Kızıma bir süre bakılması gerekiyor kreşe başlayana kadar kayınpederim biz gelemeyelim sen gönder bakalım burda dedi...
Hayır baba dedim, ben nereye kızım oraya...Ne var biz gönderiyorduk kayınvalidem bakıyordu bir hafta hafta sonu alıyorduk dedi...
Sesini çıkarmadı...
Kızıyordum ben de, baktım annem de yapıyor aynısını ama ona kızmıyorum...dedim ki bu kısmı kötülük betişim...artık onunla ilgilenmiyorum...olabilir...kızım dedi diye kızı olacak hali yok heralde...O benim kızım nokta.
bu da miniminnacık kısmı =)))
Özet geçiyorum hemen
Balayında 2. anne arar ve oğluna " oğluşum ne yapıyorsunuz çok merak ediyorum der " sapıkça bence insanlar balayında aranmaz ve ne yaparlar acaba die de düşünülmez.. eŞİm konuştukdan hemen sonra tel. kapattı
2 gün akşam yukarı çıkmazsın bir gün eşim ile yemekte idik diğer günde hep birlikte dayısında..Ve kayınvalide ağlar oğlumu göremiyorum die..Gelin ki bu ben oluyorum şok 2 aylık evliyiz ve hep yemekde çayda yukardayız.11 e 12 ye kadar..Ama sadece bir gün görmedin anne dün akşam yemeğe çıktık dışarı olsun ben oğlumu göremiyorum özledim der ve ağlar..Gelin isyanda benim annem intahar etsin o zaman bak hergün gleiyoruz burdayız benim ki antalya da der ve evet demi der ağlar k.v. de
sonra gelin keçileri gider
Aaa...vereceksin tabiii...utanmadan kadının oğlunu al elinden, sevdir kendini, ayrı ev kur, yemeğini pişir, ütüsünü yap, evini temizle, sev okşa gez toz...
Nasıl dayansın kadınceez buna...
Sen de hamile kalıp tizz kayınvalideciğine aldığının karşılığını vereceksin...
Ayy bu gelinleri hiç anlamıyorum...Karşılıksız almak istiyorlar hep püfff...
Ne pisikopat kayınvalideler var yaaaa
aslında kayınvalıdelerın bu işlere çok karışması ogullarının yuzunden oluyor..annelerıne karsı cok pısırık kalıyorlar..annede kendını bulunmaz hınt kuması sanıyor..herseyı ben bılırım havalarına gırıyor..sole bır dıkkat edın cevrenıze..cok otorıter bır kocanın evıne ..kaynana pek karısamaz..bence olay eşlerde bıtıyor:82:
Aaa...vereceksin tabiii...utanmadan kadının oğlunu al elinden, sevdir kendini, ayrı ev kur, yemeğini pişir, ütüsünü yap, evini temizle, sev okşa gez toz...
Nasıl dayansın kadınceez buna...
Sen de hamile kalıp tizz kayınvalideciğine aldığının karşılığını vereceksin...
Ayy bu gelinleri hiç anlamıyorum...Karşılıksız almak istiyorlar hep püfff...
Ne pisikopat kayınvalideler var yaaaa
Sesini çıkarmadı...
Valla ben kendim de çok defa şahit oldum anne karışma benim karım dedi ama nafileeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Bu yüzden çocuk yapmaya korkuyorum kaynanam bana bu kadar yakın yerde otururken her defasında cocuk olsun bende kalcak koynumda uyutcam derken... Ama bende tepkımı verdım cocugumu kımseye vermem dıye bozuldu aman cokta umrumdaydı.. Siz cocuk yapın benım yanımda kalır dıyor mantıkmı bu kaynanam bu arada tek kalıyor .. Sürekli cocuk baskısı var ustumde ıkız olsun dıyor şimdide bırını o bakcakmıs bırını ben
E madem eşin yanında sana destek sende cok takma o zaman kafana bi de tersini düşün eşin sana değilde annesine hak verseydi???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?