Çocuk Hastalıkları Oğlumun ayakları yandi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Çok geçmis olsun inşallah çabuk iyilesir sürekli sakinlestirmeye çalisin bebeginizi sarilin yarasina dikkat edin enfeksiyon kapmasin doktora kontrole goturun hareketli bi bebeginiz var daha dikkatli olun hatta ben cocuklarim kücukken ocagin on tarafini kukanmazdim hep diger iki ocagi kullanirdim cekerler ulasirlar diye hep dikkatli olacaksiniz gecer gider insallah iz kalmaz

bazen bazi olaylar bir anlik dalginlikla gerceklesebilir disarda gezerken bir anda yere dusebiliyor dengesini kaybedip evde yururken haliya takilip dusebilir vs. ama evde bir bebek varsa lutfen ortaya koyduklariniza dikkat edin
gecenlerde mutfakta su iciyordum kizim yanimdaydi bardaklari falan tezgahin uzerine koyacaksam en uzak kismina koyardim yetisemesin diye kapi calinca birden elimde masanin ustune koyup kapiya yoneldim kizim bardagi almis agzinda kemiriyor kirilabilirdide agzinda bardak yutabilirdi agzini kesebilirdi ve donup bakana kadar haberim olmazdi butun bunlardan bunu sunun icin anlatiyorum 3 kere 5 kere dikkat etmemiz gerekiyor evde cocuk olunca ne yapacaklarini gozumuz kesmiyor bazen tahmin bile edemiyoruz
evladiniza cok gecmis olsun bir an once iyilessin insallah aci cekmeden

Geçmiş olsun. Araştırın eğer bulunduğunuz ilde yanık merkezi varsa oraya götürün muhakkak yanıklara en doğru müdahaleyi onlar yapıyorlar.

En korktuğum şeylerden biridir yanik. Cocuklar doğduğundan bu yana takıntı olmuş ocağın ön taraflarıni bile kullanmam. Çok gecmis olsun. Yanikta iz kalmaması icin bir ürün var bildigim. Marka veremedigim icin yazamiyorum buradan. Isterseniz özelden yazabilirim.

Geçmiş olsun.
Bebeği yer yatağına yatırıp koltuğun üzerine çaydanlık koyuyorsunuz, sonra da "benimki çabuk nazar alıyor".
Nazar olmasa çocuk çektiğinde havada süzülürdü çaydanlık. Kesin nazar.

Noktasına, virgülüne, kesme işaretine kadar katılıyorum.

Geçmiş olsun konu sahibi, ancak kaza GELİYORUM diye bağırmış..

Cok üzüldüm geçmiş olsun yanik acısı zordur. Allah korumuş yüzüne gözüne dökülmemiş. Allah korusun basima gelmedi ama bir-kac grupta okumuştum hakiki kantoran yağı iz birakmiyor diye tekrardan gecmjs geçmiş olsun

en mantiklisida bnm Kocanın yanında olacakmış çok kavga ediyorduk zaten bn sinir oluyordum koltuğun üzerinde olunca tepsiyle koyuncada tepsi yamuluyo ama artık bitti yani mutfak tan doldurdum gelsin içecek se
Kocanız evde küçük bebek olduğunun farkında değil mi?
Demlik yanında olacakmış!!!
Hey Allahım yaa.
Küçük bebekler-çocuklar yandığında çok üzülüyor ve kızıyorum.
İçim yandı okuyunca.
Arkadaşımın çalıştığı bir kolejde,
ders esnasında,fen laboratuvarında patlama olmuştu yıllar önce,dördü ağır yedi çocuk yandı,aklıma o olay geldi.
Çocuk düşer,yaralanır amenna.
Ama konu evde oluşan yanıksa,
ebeveynin ihmali vardır.
Siz de biraz pratik zekanızı çalıştırıp,
termos kullanabilirsiniz.
Çay meraklısı eşiniz termosa sarılıp otursun.
Konuyu nazara bağladınız ya,
ona da ne desem bilemedim.
Dikkatsizlik ve tedbirsizliğin adı nazar olmuş.

Tabi ki götürdüm doktora bazı yerleri su topladı bazı yerleri de soyuldu dün gece hiç uyumadım kahvaltı bile yapadim Allah razı olsun komşu duyunca yemek hazırlamış öğlen çağırdı gittim orda yedim öbür komşum da evi süpürdü sürekli kucak istiyor durmuyor akşama doğru uyudu artık bi çorba yaptım onu içtik eşim kardeşleriyle kuş bnm de kimsem yok burda çok zor oldu inşallah çabuk iyileşir
Doktora sorup aleovera yapraginin jelini sürün yanıltan en güzel tedavi o kendimden biliyorum

Kocanız evde küçük bebek olduğunun farkında değil mi?
Demlik yanında olacakmış!!!
Hey Allahım yaa.
Küçük bebekler-çocuklar yandığında çok üzülüyor ve kızıyorum.
İçim yandı okuyunca.
Arkadaşımın çalıştığı bir kolejde,
ders esnasında,fen laboratuvarında patlama olmuştu yıllar önce,dördü ağır yedi çocuk yandı,aklıma o olay geldi.
Çocuk düşer,yaralanır amenna.
Ama konu evde oluşan yanıksa,
ebeveynin ihmali vardır.
Siz de biraz pratik zekanızı çalıştırıp,
termos kullanabilirsiniz.
Çay meraklısı eşiniz termosa sarılıp otursun.
Dogrusunuz bnde ihmalkar davrandım canım yanıyor o yüzden ya yüzüne gelseydi yadaha kötü olsaydı diye kendi kendimi yedim ama bundan sonra çok dikkat edecegim

Yaaaa yanık acısını ah ben bilirim. Anlatılmaz gerçekten, çok üzüldüm.
İlaç önermek kesinlikle istemem, ama ağrı kesici bir merhem var.AN ile başlıyor. Yarın sağlık ocağına sorsaniza, bebek için zararsizsa yazsın.
Ben Güneş yanığı olmuştum,2. Dereceden. Su falan toplamıştım. Bu merhem sinirlerin iletişimini mi ne etkiliyordu, sürdüğüm gibi bir süre acı gidiyordu

Ah yavrum yaa sizde istemezsiniz tabi böyle olsun ama annelik bi anlık ihmale gelmiyor işte Allah şifa versin evladınıza 😞

Benim çocukluğum yanıklarla geçti. Yanağım, bacağım, kolum. Her yanık sonrası bir ay tedavi görürdüm. Eskiden şimdiki imkanlar da yoktu çok acılı bir tedavi süreci vardı. Yanmamın sebebi benim hareketli olmam değil, annemin hala şu an bile devam eden ihmalkarlığıydı. Rahat insan kendisi.

Oğlum doğduğundan beri yani tam üç buçuk yıldır çaydanlık hep ocağın en arka gözünde oldu. Bu konuda asla unutkanlığım olmadı. Çünkü sonuçların ne olacağını biliyorum. Oğlum sizin oğlunuzun yaşındayken biz aylarca çay içmedik o uyanıkken. Hala daha dikkat ederim.

Ama mesela anneme gittiğimde kırk kere uyardığım halde o demliği ocağın ön gözüne koyar. Ay unuttum der. Bardağı sehpaya koyar ay unuttum der. Bir gün ona "eğer oğlum senin bu rahatlığın yüzünden yanarsa seni asla affetmem" dedim. Biraz toparladı kendini.

Bunları yazma sebebim ay ben muhteşem bir anneyim çok dikkatliyim fikrini dayatmak değil. Bu kadar dikkat ettiğim halde oğlum kaşını ve çenesini yardı yanık olmasa da. Bir şekilde kazalar yaşıyoruz dikkat etsek de. Ancak ben eşiniz ve annem gibi insanlara inanılmaz sinirleniyorum. Kendi rahatı ve keyfi için böyle bir risk alacak kadar bencil insanları en kibar haliyle boğmak istiyorum.

Geçmiş olsun. Çocuklarda çok ağır değilse yanık çabuk iyileşiyor ve iz kalmıyor. Daha dikkatli olursunuz bundan sonra. Eşiniz de termos alsın. Zıkkım içsin demek istiyorum ama haddim değil. En iyisi termos alsın.

Uyuyor du dalsin diye bekledim beşiğe koymak için tam biraz ihmal var ama normal de oraya yetisemiyordu bile
Gecmis olsun yavrucaga. Daha neler yapacak annesi. Evham yapmadan onleminizi alirsiniz artik. Ilk cocuk ise tecrubesiz olmaniz normal. Ama 3. derece yanik ciddi bir durum. Yuzune gozune gelseydi belki gorme yetisini kaybedecekti. Hersey anlik,ama dikkat eder onleminizi alirsaniz saglicakla buyur yavrucak.

Back
X