• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun bagimliligi

Anneler dinlenemiyor sanırım yani ben kestim umudu.Benim kızım 27aylık parkta etrafında 10 kızla koştururken gelip beni çağırıyor gel sende oyna diye:KK70:popomu koyamıyorum kısaca.Bence oğlunuz bebeği kıskanıyor içten içe.Suan doğal olarak ona ilginiz daha fazla.Oda böyle hep tepenizde durarak hala onuda sevdiğinizi kendince onaylatıyor beynine.Dışarı gitmemesindeki sebepte sizi bebekle yalnız bırakmayıp kendince gözden düşmemek.
Ay disari cikmama meselesini hic boyle dusunmemistim olabilir sanirim haklisiniz :)
Size de kolay gelsin

Oğlunuzdan çok şey bekliyorsunuz Yeni evliliğinize alışsın kardeşe alışsın siz yorulduktan sonra tepenize çıkmasın:işsiz:ilginiz bölündüğü için böyle yapıyor eğer bu kafa ile devam ederseniz ergenliği çok sorunlu geçecek. Acilen iyi bir planlama yapmanız lazım kriz geliyor
Aslinda ondan cok sey bekledigimi dusunmuyorum cunku ona da bu yogunluk arasinda ilgi gosteriyorum , beraber oyun oynuyoruz , 9 aylik hamileyken bahcede futbol bile oynamisligim var
Sadece bu kadar bagimli olmasini istemiyorum , ama arkadaslar guzel fikirler verdi ozunde kardes kiskancligi yatiyor sanirim
Tesekkur ederim yorumunuz icin

Zor bir durum erkek çocukları anneye düşkün olur derler hep bu anne için hem iyi hem de kötü :)

Ama gerçekten durumunuz çok hassas ikinci evlilik yeni kardes oğlunuz bu durumda belki kıskançlık belki de anneyi kaybetme korkusu yasamış olabilir :KK43:

Süreci iyi şekilde yönetmek için en doğrusunu yapmışsınız pedagog yardımı ile :)
Tesekkur ederim
Tavsiyeleriniz uzere tekrar pedogag destegi alacagim bi de o baksin bi kardes meselesine

Ben de oyleymisim, hep yalniz buyudum. Annem babam hep calisti ve tek cocuklariydim. Simdi oglum bana da garip geliyor o yuzden calisamiyorum hatta. Endiseliyim kendi kendine kalamaz yemek yiyemez vs diye. Ama duzelecekler. Sadece birazcik sabir milanacan
Insallah :)
Aslinda ben mi yarattim bunu diye de dusunmuyor degilim
Bende calisan anne kiziyim , 9 yasinda evdeki yemegi kendim isitir yerdim , okuldan eve geldigimde kimse yoktu beni karsilayan acar kapiyi girerdim
Simdi o kadar cok ilgileniyoruz ki herseyleriyle belki de bu kadar bagimli olmasi benim eserimdir , bilemiyorum ki
Ama com zormus annelik :)

Bence siz eşinizle çok anlayışlı ve bilinçli insanlarsınız. Esiniz oğlunuza böyle babacan olmasaydı şuan oğlunuz çok agresif ve hırçın bir çocuk olabilirdi. Ben bebek ve oğlunuz arasındaki ilişkiyi dengede tuttuğunuza eminim. Ama 9 yaşında bir çocuk hem küçük hemde büyük sayılabilecek yasta. Yanı siz dört dörtlük tutun dengeyi, o yine hissedecek. Düşünsenize kucağınizda önceden hiç olmayan bir bebek katıldı aileye. Kardeşini Çok sevsede içinde anlamlandiramadigi bazı arabalar vardır.

Algısının açıldığı ve hayatı anlamaya başladığı sürelerde siz baş başa vermişsiniz. Iki kişilik aile olmuşsunuz ve o sırada aileye eşiniz eklenmiş. Yanı çocuk aslında çok sevdiği bu iki insanın gelişinde kendince çocuk aklıyla anlamlandiramama yaşıyor. Bu çok normal, bende yasamıştım bu tarz bir sıkıntı. Yaşi ilerledikçe ve erkek adam havasına girdikçe bundan uzaklaşacak, hatta sizden babaya doğru geçiş yapacak. Şuan size böyle olması ezelden beri olan sizdiniz ve sizden kopmak korkusu taşıyor. Inanın geçecek . Hiç canınızı sıkmayın
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin
Insallag dediginiz gibi olur
Zaten ben evde is yapiyorsam bu sefer babasina sariyor , beraber film izliyorlar , tablette oyun oynuyorlar , babasiyla da vakit gecirmeyi seviyor
Sanirim zamanla gececek ama yine de kardes meselesini irdeleyecegim sanirim , o konuda kendini rahat hissetmedigi bir durum varsa gozden kacirmak istemiyorum

Evet o bir çocuk ve biz onun iç dünyasını bilemeyiz. Sabırlı ol, okullar açılıyor :))) 21.30 dedi mi gözler kaymaya başlar :) biraz da sıkılmıştır okul yok vs... Ondan dolayı da sana sarmış olabilir :)
Ay evet insallah ama bu sipa pek enerjik uykuyu da sevmiyor
Gerci 4.sinif baya zormus oyle diyorlar bakalim gorucez yorulup yorulmadigini :)

Acaba siz bebek olduktan sonra bir de üzerine çalışmaya başladıktan sonra ilgisiz kalmış olabilir misiniz? Çocuğun davranış mesajları bu yönde.

Çocuk annesini görmek, onunla vakit geçirmek istiyor büyüyünce bu çocuk neden beni takmıyor sevmiyor dediğinizde bugünleri hatırlayın

Olmaz mi tatlim var aktivitesi
Hafta sonlari futbol , hafta ici bateri dersi aliyor
Ama bazen futbolu bile ekiyor sirf beraber olalim diye
Dun bana ise gittim diye bile kizdi , onunla oturmam lazimmis evde :)
Sanirim orta okulda bir kopma olacak en azindan oyle umit ediyorum :)

buradaki yorumlarınızı hep çook beğenerek okuyorum,hatta gözlerim bile arıyor :)

akıllı bir kadınsınız ve bence çok iyi de bir annesinizdir :) oğlunuzu kötü etkilemeden bir çözüm bulacağınıza inanıyorum. sevgileer:KK200:

Acaba siz bebek olduktan sonra bir de üzerine çalışmaya başladıktan sonra ilgisiz kalmış olabilir misiniz? Çocuğun davranış mesajları bu yönde.
Elimden geleni yapiyorum , rutinimizi soyle anlatiyim size , sut iznimi bile oglumun okul cikis saatine gore ayarlamistim , nisanda ise basladim , is cikisi onu okuldan alip eve geldim
Bebegi emzir , yemek hazirla , oglumun odevlerini mutlaka her aksam beraber yapariz , odev sonrasi yarim saat falan berbaer gecirip sonra bebegi uyutmaya gidiyordum sonra da oglumu yatiriyordum
Yatirma zaten yarim saat suruyor , tuvalette cisini yapmasindan pijamasini giymesine kadar her asamada yanindayim , uyuyana kadar da basinda beklerim
Bu eve geldikten sonra yaptiklarim bebekten once de boyleydi , bebek dogunca da hic degismedi ama yetmiyor ona maalesef

Elimden geleni yapiyorum , rutinimizi soyle anlatiyim size , sut iznimi bile oglumun okul cikis saatine gore ayarlamistim , nisanda ise basladim , is cikisi onu okuldan alip eve geldim
Bebegi emzir , yemek hazirla , oglumun odevlerini mutlaka her aksam beraber yapariz , odev sonrasi yarim saat falan berbaer gecirip sonra bebegi uyutmaya gidiyordum sonra da oglumu yatiriyordum
Yatirma zaten yarim saat suruyor , tuvalette cisini yapmasindan pijamasini giymesine kadar her asamada yanindayim , uyuyana kadar da basinda beklerim
Bu eve geldikten sonra yaptiklarim bebekten once de boyleydi , bebek dogunca da hic degismedi ama yetmiyor ona maalesef
Bu kadar dipdibe olmanızda iyi değil sanki
Yani 9 yaşındaki bir çocuk için fazla
Belkide bu sebepten dolayı hep daha fazlasını istiyor olabilir.
Mesela bu sene ödevlerini sen yap ben kontrol edeyim gibi yaklaşsanız ?

Çocuk annesini görmek, onunla vakit geçirmek istiyor büyüyünce bu çocuk neden beni takmıyor sevmiyor dediğinizde bugünleri hatırlayın
Insallah demem oyle birsey gelecekte :)
Bende oglumla vakit gecirmeyi seviyorum
Sikayetci oldugum konu kesinlikle onun benle vakit gecirmek istemesi degil sadece normal coxuklar gibi oyun oynamak yerine surekli benimle olmak istemesi yoksa odev yapmasindan uyku surecinw kadar hep beraberiz zaten
Dha simdi yasanan olayi ornek veriyim , bakkala gitmek istedi , bakkal iki bina yanimizda cok xok yakin zaten bahcede oturuyoruz su anda
Tamam git dedim , berbaer gidicez diye tutturdu , yani ben yanliz gitmesi gerektigine inaniyorum , bana bu kadar bagimli olmasi rahatsizlik veriyor yoksa tabi ki beraber vakit geciriyoruz cok da egleniyoruz
Tum gun beraberdik , denizde yuzduk oynadik , eve gelince ben yikadim oyle istiyor diye ama artik oyun oynayabilir kendi kendine ama hala bakkala bile berbaer gidelim diyor , cozum aradigim nokta tam da bu iste

Firsat buldukca siz sarılin öpun .O sıkılir heralde diyecegim ama bende de var. Biri on biri onyedi ikiside anne düşkünü Sicakta sarıl anne öp anne öpiym anne okulda şu oldu yolda bu oldu vs.....
Cok sıkılirsam "üniversiteye gidince çok ararsın "diyorum kendime. Oģlanlar öyle oluyor malesef .

Bu kadar dipdibe olmanızda iyi değil sanki
Yani 9 yaşındaki bir çocuk için fazla
Belkide bu sebepten dolayı hep daha fazlasını istiyor olabilir.
Mesela bu sene ödevlerini sen yap ben kontrol edeyim gibi yaklaşsanız ?
Iste sikayet noktam bu zaten , ben zaten surekli onunlayim ama yetmiyor
Odev konusunu babaya paslayabilirim ama yanlis anlamasini da istemiyorum kuzumun basimdan savmisim gibi bilemedim nasil olur :(

Çocuklar bİzden daha farklı bakıyorlar hayata. Kızım geçen gün ama azıcık kendin oyna dedim. Bana dedi ki o zaman sende evlen. Kardeşim olsun. Evlenmeyeceksen kardeş edinelim (evlat edinmek) tek başıma olmaktan sıkılıyorum.
Bize göre çocukların hayatlarını sürekli değiştiriyoruz gibi geliyor. Ama onlar başka türlüsünü bilmedikleri için bu onların normali. (Allah esirgesin büyük kayıplar, kavgalar olmadığı sürece).
Kardeş kıskançlığı fikri çok olabilir. Annem sezeryanla kardeşimi doğurup eve geldi. Çinçan oynayacağım ipin içine gir diye ağladım. :) hala söyler

buradaki yorumlarınızı hep çook beğenerek okuyorum,hatta gözlerim bile arıyor :)

akıllı bir kadınsınız ve bence çok iyi de bir annesinizdir :) oğlunuzu kötü etkilemeden bir çözüm bulacağınıza inanıyorum. sevgileer:KK200:
Cok tesekkur ederim , oglumla ilgili elimden geleni yapiyorum insallah bulurum bi cozum :)

Iste sikayet noktam bu zaten , ben zaten surekli onunlayim ama yetmiyor
Odev konusunu babaya paslayabilirim ama yanlis anlamasini da istemiyorum kuzumun basimdan savmisim gibi bilemedim nasil olur :KK43:
Başınızdan savmak değil tam aksine büyüdüğünü artık kendi ödevlerinin üstesinden gelebileceği şeklinde konuşursanız sanırım ufak çaplı gaza gelebilir :KK48:

Çocuklar bİzden daha farklı bakıyorlar hayata. Kızım geçen gün ama azıcık kendin oyna dedim. Bana dedi ki o zaman sende evlen. Kardeşim olsun. Evlenmeyeceksen kardeş edinelim (evlat edinmek) tek başıma olmaktan sıkılıyorum.
Bize göre çocukların hayatlarını sürekli değiştiriyoruz gibi geliyor. Ama onlar başka türlüsünü bilmedikleri için bu onların normali. (Allah esirgesin büyük kayıplar, kavgalar olmadığı sürece).
Kardeş kıskançlığı fikri çok olabilir. Annem sezeryanla kardeşimi doğurup eve geldi. Çinçan oynayacağım ipin içine gir diye ağladım. :) hala söyler

Back
X