Oglumun davranişi

mylittlem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
413
420
103
Mrb bu yil ilkokula baslayacak oglum var.Normalde evde sakin sevecen bir cocuktur soz dinlemedigi ve inatlastigi da cok olur ve cok cabuk aglamaya baslar susmak bilmez.Asil sorunumuz disarda arkadaslariyla oynarken ortaya cikiyor.Disarida dur durak bilmiyor surekli kovalamaca oynamak istiyor arkadaslari baska birsey oynarsa onlarin oyununu bozup onlari kizdirip kaciyor.Ya da bir oyun oynuyorlar hep beraber bi bakiyorum bizimki arkadasinin hosuna gitmeyen bir hareket yapip (mesela poposuna vuruyor ya da elindeki biseyi aliyor )onu kizdiriyor sonra gulerek kaciyor.Yani surekli bi kizdirma pesinde.Cok konustum cok ugrastim neden oyle yaptigini sordum yanlis oldugunu boyle yaparsa arkadaslarinin onunla oynamak istemeyecgini de soyledim.Yok disari cikinca yine ayni..Bu sekilde davrandigi icin de hep kavga cikiyor.Konusarak cozemiyorum istemesem de ceza verdim disari cikmama gibi o da fayda etmedi.Ne yapacagimi sasirdim.Anasinifinda da arkadaslarini kizdirdigi sikayeti aliyordum hatta bu yuzden bi arkadasiyla yumruklasmisti.Cocuk buna vurmus.Simdi ilkokula baslayacak ne olacak bilmiyorum.
Guncelleme 1:okul basladi daha ilk haftadan sikayet gelmeye basladi.Arkadaslarinin oyununu bozuyor ve onlarin canini acitan seyler yapiyor diye:( Boyle davraninca da dişlaniyor tabi mutsuz geliyor eve. Ogretmeni konusmus ben de konusup uyardim baska ne yapilir bilmiyorum.Nasil cozmeliyim ya da boyle davranmasinin sebebini bulamiyorum.

Son düzenleme:
Evde huzursuz bir ortam var mı? Eş olarak tartışmalarınıza şahit oluyor mu?

Eğer evde bir sıkıntı yoksa arkadaşlarının arasında dikkat çekmeye çalışıyordur. Bazı çocuklar lider ruhlu olabiliyor, her oyunu kendileri kurmayı ve kendi kuralları işlesin istiyorlar. Siz güzel yaklaşın hep, ceza sadece onu biraz daha kışkırtır.

Empati yapmayı öğrettiniz mi? O epey etkili oluyor.

Evde huzursuz bir ortam var mı? Eş olarak tartışmalarınıza şahit oluyor mu?

Eğer evde bir sıkıntı yoksa arkadaşlarının arasında dikkat çekmeye çalışıyordur. Bazı çocuklar lider ruhlu olabiliyor, her oyunu kendileri kurmayı ve kendi kuralları işlesin istiyorlar. Siz güzel yaklaşın hep, ceza sadece onu biraz daha kışkırtır.

Empati yapmayı öğrettiniz mi? O epey etkili oluyor.
Genel olarak oyle sikintilarimiz yok evde esim biraz asabidir ama huzursuz bir aile ortamimiz yok cok sukur.
Evet lider ruhlu yonlendirmeyi istiyor hep.Yanlis davrandigini bile bile yapmasi cok sasirtiyor beni.Benim kizabilecegimi biliyor.

Genel olarak oyle sikintilarimiz yok evde esim biraz asabidir ama huzursuz bir aile ortamimiz yok cok sukur.
Evet lider ruhlu yonlendirmeyi istiyor hep.Yanlis davrandigini bile bile yapmasi cok sasirtiyor beni.Benim kizabilecegimi biliyor.
elinizde bir cevher var, lider ruhlu çocuklar doğru yönlendirildiği taktirde harika yerlere gelebiliyorlar, çok da başarılı oluyorlar. Size düşen ise doğru yönlendirmeyi nasıl yapacağınızı öğrenmek. Babasını da uyarın olmazsa çocuğun yanında dikkat etsin, evde asabi olmayıversin.

O lider ruhlu çocuktan bendede var bir tane , herkes onun istediğini yapmak zorunda 30 kişilik sınıfta herkesin onu dinlemesi gerektiğini düşünüyor , iki futbol takımını kendi kurar ikisinide yönetir hem hakem hem oyuncu hem antrenör yani , sınıf başkanı olamadığında günlerce yüzü gülmedi halbuki öğretmeninden ben rica etmiştim olmasın diye , daha önceleri ilgi çekmek istediğini düşünürdüm her olayda ortaya atardı kendini çünkü ama büyüdükçe böyle olmadığını anladım , öğretmeniyle beraber biraz törpüledik çünkü bütün sınıf illallah etmişti artık . Evde bu huyunu pek göstermiyor , şu an okulumuzda değişti ne yaşayacağız bilmiyorum açıkçası .

Kendisi zamanla ogrenir hersey istedigi gibi olmaz. Lider ruhlu olmayla olmuyor, daha lider ruhlu cocuklar karsisina cikinca daha cabuk kavrar neyin ne oldugunu ve nasil davranacagini.

Bu arada lider ruhlu ve cehver filan denmiş ama ben aslinda tam olarak lider ruhlu oldugunu dusunmuyorum konudaki cocugun. Lider ruhlu cocuk oyun kurar, yonetir zaten diger cocuklar seve seve katilir.
İstedigi olmadi diye cirkin davranislarda bulunup, oyun bozmak sadece simarmak oluyor liderlikle alakasiz bence.

O lider ruhlu çocuktan bendede var bir tane , herkes onun istediğini yapmak zorunda 30 kişilik sınıfta herkesin onu dinlemesi gerektiğini düşünüyor , iki futbol takımını kendi kurar ikisinide yönetir hem hakem hem oyuncu hem antrenör yani , sınıf başkanı olamadığında günlerce yüzü gülmedi halbuki öğretmeninden ben rica etmiştim olmasın diye , daha önceleri ilgi çekmek istediğini düşünürdüm her olayda ortaya atardı kendini çünkü ama büyüdükçe böyle olmadığını anladım , öğretmeniyle beraber biraz törpüledik çünkü bütün sınıf illallah etmişti artık . Evde bu huyunu pek göstermiyor , şu an okulumuzda değişti ne yaşayacağız bilmiyorum açıkçası .
Ben de 1.sinifta neler yasayacagiz hic bilmiyorum ins torpuleyebiliriz bu huyunu.Surekli arastirmadayim okuyorum ugrasiyorum ama bir yol katedemedik

Kendisi zamanla ogrenir hersey istedigi gibi olmaz. Lider ruhlu olmayla olmuyor, daha lider ruhlu cocuklar karsisina cikinca daha cabuk kavrar neyin ne oldugunu ve nasil davranacagini.

Bu arada lider ruhlu ve cehver filan denmiş ama ben aslinda tam olarak lider ruhlu oldugunu dusunmuyorum konudaki cocugun. Lider ruhlu cocuk oyun kurar, yonetir zaten diger cocuklar seve seve katilir.
İstedigi olmadi diye cirkin davranislarda bulunup, oyun bozmak sadece simarmak oluyor liderlikle alakasiz bence.
Evet her ikisi de sozkonusu oglumda farkindayim ama cozum bulamadim onlari neden kizdirdiginin sebebini cozemiyorum

Bnde onlardan 3 tane var bir kıyamet sorma
Ama çok zeki oluyorlar konuşa konuşa yanlısı anliycak
Okulda da rehberlik servisinden yardım alabilirsiniz

Kizdirmaktan mutlu oluyor.onlari yendigini dusnuyor.butun cocuklar arasinda hep bir rekabet var.kendinin ustun oldugunu kabul ettirmek var.okul onceci bir ogretmen arkadas anaokulu icin "cocuklarin, hayatta kalma mucadelesini ilk verdigi yer" demisti.aslinda bir savas var malesef.oglum 4 yasinda.gecen parkta oynarken oyunda en arkaya koymuslar oglumu.o da oyundan cikmis.evde diyorki ben onde olmak istiyordum.arkada olacagima oyundan cikarim.ama okulda her zaman dedigi olmayacagi icin zaman zaman onde zaman zaman da geride kaldiklarini ogreneceklerdir diye dusnuyorum.bu sene okula baslayacak oglum da.

Ya suan gercekten saskinim 22 yasindasin ama derdini anlatacak kadar bile okuma yazma bilmiyorsun.. bence ilk once kendini biraz gelistir sonra dalarsin bu ask mesk islerine.

tatli tatli izah etmissiniz. anlayacak yasta da.
uymak istememis.
okulda dislandiginda, mecburen ogrenecek yapmamasi gerektigini. ki dislanir da.

Back
X