- 3 Ocak 2015
- 138
- 70
- 28
- 42
- Konu Sahibi umutluyumumutlu
-
Nasıl olsa olacaktı bu.25,5 aylık oğlum var. bense çalışıyorum. oğlum memeye çok düşkün. geceleri 5-6 kez uyanıyor ve her uyandığında emerek uyumak istiyor. bu sebeple yanımda yatıyor. zaten çalıştığım ve oğluma pek vakit ayıramadığım için ben de geceleri minnoş minnoş emzirdim oğlumu sarılarak.
4 gece önce sütten kesmeye karar verdim. bölük pörçük uyuyarak kalitesiz gün geçiriyorum ve oğlum da delik deşik uyuyor diye. göğsüme bant yapıştırdım. oğlum görünce meme kırılmış dedi ve bir daha emmek istemedi. ama huzursuz sürekli. ben emzireyim mi dediğimde '' emzirme meme kırıldı '' diyor. ilk gece biraz zor geçti ama alışmaya çalışıyor. nasılsa unuttu diye rahat davrandığım bir anda oğlum elini göğsüme sokup bandın olmadığını görünce meme kırılmadı, emcem deyince beni bir telaş sardı. o ağlarken hemen gidip bandı yerleştirdim. sustu filan..anladım ki oğlum hala unutmamış.
normalde memeye çok düşkün olduğundan dün akşam kendisine sarıldığımda göğsümle temas edince onu sevdi. canım benimmmm deyip mıncırdı göğsümü t- shirt ümün üstünden. çok seviyom, çok ösledim dedi. ya zaten duygusal olan ben bir de bu sahnelere şahit olunca iyice üzülüyorum. kıyamıyorum. evet şükür 2 sene emzirdim ama beni teselli eder misiniz? etraftaki herkes baskı yapıyor, yeter 2 yaşında bırak, askere kadar emzirecek misin filan diye..benim içim huzursuz. sanki oğlumun rızkını kesiyorum gibi hissediyorum. gerçi her çocuk zor bırakırmış bağımlı olunca 4 gün olmuşken ( göğüslerim hala süt dolu) başa sarılır mı?ama tavsiyelerinize ihtiyacım var.
benim size tavsiyem azalta azalta bırakmanız olacaktı fakat siz birden kesmişsiniz
bu saatten sonra geri dönüş iyi olmaz, kararınızın arkasında durun
ben kızım 28 aylıkken nisan ayında bıraktım, 4 aylık bir süreye yaymıştım zaten gece emzirmelerini keseli neredeyse bir yıl olmuştu. en son erteleye erteleye iki günde bir 5 dakikaya indirmiştim sonra bir gün memeler gitmiş, uyumuş filan dedim yaklaşık bir hafta günde bir iki kere sordu sonra unuttu gitti.
amaaa geçen sabah atletimin içinden malum arkadaşlara ulaştı aylardır ilk kez görüyordu emmeye yeltendi gülerek engelleyip "aa olmaaz" dedim. o da gülüp "memeler uyumuş" dedi bıraktı
yani şu halde bile unutmadıysa sizin çocuğunuzun da unutmaması çok normal sürecek o bir müddet...
vicdan yapıp geri verirseniz kötülük etmiş olursunuz
başta kabullenmiş zaten süreci uzatmayın.
tövbe tövbe18-19 a gelince kendine emecek başka memeler bulacaktır dert etmeyin :)
ben de önce gece kesmenin daha iyi olacağını biliyordum, demek görüş farkı olabiliyor.
çocuğunuz ve sizin için en iyi olanı siz bilirsiniz
ben sadece bazı şeyleri yapınca geri dönüşün süreci daha da karmaşıklaştırdığını düşünüyorum.
mesela biz bir haftadır tuvalet alışkanlığı macerası yaşıyoruz. dün akşam kakalı elini ağzına sokunca çıldıracaktım anlatamam
bu sabah babaannesine götürdüğümde ciddi ciddi beze geri dönmeyi düşünüyordum
ama kendi kendine lazımlığa çiş yaptığını söyledi, ben de bir hatadan döndüm.
bu örnekte olduğu gibi bir karar verip adım atınca geri dönüş hem süreci baltalıyor hem de çocukta soru işareti yaratıyor, çocuk anne babanın davranışını tutarsız bulabiliyor.
bizim süt işi çok yumuşak bir geçişle sonlanmış olsa da ben de acayip duygusallaşmıştım, eşime çatıyordum beni anlamadığını söylüyordum. inanın kızım benden az üzülmüştür
18-19 a gelince kendine emecek başka memeler bulacaktır dert etmeyin :)
ben bazı uzmanlardan böyle okudum. gerçi tersini yapamazdım. çünkü gündüz zaten işyerindeydim ve sabah 7 den akşam 8 e kadar evde yoktum.:) yok tekrar başa dönmem belki ama bu ruhsal durumumdan biraz zor sıyrılacağım gibi görünüyor.
Memeye düşkün çocuk öle oluyo çanim sakin başa sarma ama benim kızda yirmi ay emdi kestim bende aynı şeyleri yaşadım çok normal hatta uç b cuk yasında hala iyyy diye sıkar mememi merak etme duzelecek25,5 aylık oğlum var. bense çalışıyorum. oğlum memeye çok düşkün. geceleri 5-6 kez uyanıyor ve her uyandığında emerek uyumak istiyor. bu sebeple yanımda yatıyor. zaten çalıştığım ve oğluma pek vakit ayıramadığım için ben de geceleri minnoş minnoş emzirdim oğlumu sarılarak.
4 gece önce sütten kesmeye karar verdim. bölük pörçük uyuyarak kalitesiz gün geçiriyorum ve oğlum da delik deşik uyuyor diye. göğsüme bant yapıştırdım. oğlum görünce meme kırılmış dedi ve bir daha emmek istemedi. ama huzursuz sürekli. ben emzireyim mi dediğimde '' emzirme meme kırıldı '' diyor. ilk gece biraz zor geçti ama alışmaya çalışıyor. nasılsa unuttu diye rahat davrandığım bir anda oğlum elini göğsüme sokup bandın olmadığını görünce meme kırılmadı, emcem deyince beni bir telaş sardı. o ağlarken hemen gidip bandı yerleştirdim. sustu filan..anladım ki oğlum hala unutmamış.
normalde memeye çok düşkün olduğundan dün akşam kendisine sarıldığımda göğsümle temas edince onu sevdi. canım benimmmm deyip mıncırdı göğsümü t- shirt ümün üstünden. çok seviyom, çok ösledim dedi. ya zaten duygusal olan ben bir de bu sahnelere şahit olunca iyice üzülüyorum. kıyamıyorum. evet şükür 2 sene emzirdim ama beni teselli eder misiniz? etraftaki herkes baskı yapıyor, yeter 2 yaşında bırak, askere kadar emzirecek misin filan diye..benim içim huzursuz. sanki oğlumun rızkını kesiyorum gibi hissediyorum. gerçi her çocuk zor bırakırmış bağımlı olunca 4 gün olmuşken ( göğüslerim hala süt dolu) başa sarılır mı?ama tavsiyelerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?