oğlumun derdi benim derdim..

Başa dönmeniz kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz inanın. Bende 22 aylıkken kestim kızımı sütten 1 hafta üzüldük ikimizde sonra herşey yoluna girdi. Zor oluyor anne ićin vicdanen çocuk içinde alışkanlıktan vazgeçmek ama 2 ay sonra en fazla 6 ay sonra yeniden başa sarmak var.
Kolaylıklar dilerim

canım benimmmm deyip mıncırdı göğsümü t- shirt ümün üstünden. çok seviyom, çok ösledim dedi

Valla cok guldum nasil tatli bir sey o. Allah bagislasin:)) maşallah

Bir anda sok etkisi yapmis cocuga ama normal artik kocaman olmus birakmasi lazimdi. Uzulmeyin bosuna. :)

Ben de yirmi yirmi bes gun once biraktirdim, benimki 18 aylikti o yizden acaba daha erken mi diye dusunerek bi miktar vicdan azabi cektim, ama artik olmasi gereken buydu. Sadece bir sabah kalktiginda meme keyfi yapamadigi icin agladi bi on dakika, sonra bitti gitti. Inan önceleri kac kere kalkiyordum gece, hatirlamiyorum. Emip uyumasi da kolay olmuyordu, agzindan cikasiya hadi başa sar. Tekrar emsin vs. Su an bi hastaligi falan olsa maksimum 2 kez agliyo, onda da iki piş piş yapiyorum arkasini dönüp uyuyor. Aman sakin geri donme, zaten yeterince büyümüş bi faydasi yok emmenin ona artik. Duygusal eksiklik muhakkak ki olur, ama bu erken oldugu icin degil, 10 yasinda kessek de insan bi tuhaf olur yani bu cok normal.

"damnright, post: 42319194, member: 697371"]Of icim parcalandi simdi. Benim bebegim cok az emdi Keske ben de sizin kadar emzirebilseydim aramizda daha guclu bir bag olurdu]
Uzulme ben kendim de uc ay emmisim sadece.sanirim kendim gibi olmamak adina biraz zorladim.iki sene zombi gibi dolastim.geceleri deliksiz uykum yok.aslinda cok zor oldu.. bilincli ve cesitli besle bebegini.saglikli olur yine insallah.

Canim cok tatliymis yaaaa.Benim kocam ds 5 yasina kadar emmis ve annedini kovalayip yakalayip emermis.memeee diye bagirip kovalarmus annesini.

Ozleterek acitarak kesmeyin yazik.Kademe kademe azaltin

Ya zaten normalde cok duygusalindir anne oldugumdan beri daha da artti kiyamam ben ona ama verdiginiz kararin arkasinda durun bence.bende cok duskunmusum memeye 3 yasima kadar emmisim esimde oyle.kizimda bize cekmis karni sisiyor tokluktan ama verince tekrar emiyor bide memeyi azindan cikarip aguluyo sonra gulerek tekrar emiyormasallah kuzuma daha 2 ayligiz.

Ben simdi bunlari okuyunca acaba ben napicam diyorum.cok uzulurum heralde.siz yine de cok guzel bi sekilde ayirmissiniz.insallah bende o guclulukle biraktiririm memeden.

Zamanı gelmiş canım
Duygusallığa kapılma tüm çocuklar yaşıyor
Onun için daha iyi olacak öyle düşün
Uzun süre emzirmek ilerde ciddi sorunlara da yol açıyor

Iki yaşına kadar emzirmissiniz bu süreç yeterli zaten.
Ayriyeten erkek çocuklarında uzun süreli emzirme psikolojik olarakta pek uygun görülmüyor

Çocukla beraber nasıl uyuyorsunuz anlamıyorum. Size eziyet çocuğa kötülük bu yaptığınız.
ben aslında 7-8 aydan sonra odayı bile ayırmak isteyenlerdendim. ama bu kararı okuduyklarıma değil, yaşadıklarıma göre verdim/ vermek zorunda kaldım. oğlum emmeye çok zor alıştı. ilk 2 ayımız karşılıklı ağlaşarak geçti. ememiyordu.çok uğraştık. sonra alıştı ama bu sefer de gecede 8-10 kere kalkar oldu. her seferinde emzirim yatağına yatırıyordum ama koyar koymaz uyanıyordu. bölük pörçük uyku ile toplasanız 2 saat bile uyuyamıyordum. e bu da benim gün içi enerjimi düşürdüğü gibi gergin olmama neden oluyordu. eşimle de bazı sıkıntılar yaşadığımdan bir de bunun olması beni çok yordu. 7-8 aylıkken yatarak emzirmeye başladım. baktım ki böyleyken emerek te olsa uyuyor ve ben de uyuyabiliyorum. o vakit en azından uyuyabilmek adına bu yolu seçmek zorunda kaldım. sonra 15 aylıkken işe başladım ve özel nedenlerle/geçici olarak ben ve oğlum annemde kalmaya başladık ( eski konumu okuyanlar bilir) ve şimdiye kadar bu şekilde uyuduk. bu benim tek çaremdi. sonra adem güneşin görüşlerini de okuyunca içim biraz daha rahatladı doğrusu. 2 yaşına kadar çocuğunuzla uyuyun diyordu. belki işime de geldi. bundan sonra inşallah deliksiz ve daha kaliteli bir uyku uyumak istiyorum çünkü 2 senedir inanın 4-5 saatten fazla uyumadığım gibi tam gün çalışmak ta beni çok yoruyor.

yavaş yavaş kesseydiniz, alışması daha kolay olurdu. 1 hafta gibi bir sürede alışacaktır. onun bırakmasını bekleseniz 5 yaşına kadar emzirirsiniz :). onu yine sevin, yine beraber uyuyun, daha çok kucağınıza alın. gece ağlatmadan dikkatini dağıtarak ona sarılarak içinde kendisinin olduğu hikayeler masallar anlatın. Allah bağışlasın:)

Eger keseceksenız memeden kararlı olun cocuk ıcın cok zor bır durum zaten ,, bır gosterıp bır cekmeyın hem bır kac gun vermezsenız sutunuz kesılır ve o ıcındekı sutte acır dıyorlar bozulur

Ben kızımı tam 28 ay emzirdim geçen 4 ay önce bıraktım, hep araştırdım sağlıklı sütten kesmek için hep doktorlar konuşarak anlatarak ve bol su vererek oyalayarak kesmenin uygun fakat salöa biber vs sürerek çocuğun sevdiği ve güvendiği memeden tiksindirerek bırakmanın yanlış Olduğunu söylüyorlardı. Kızım memeye aşırı düşkündü ilk önce meme dediğinde su verdim gün içinde zaten çalışıyorum gündüz yok, akşam uyku vakti çok istiyordu dedim senin dişlerin var hepsi çıktı Dişi olmayan bebekler meme içer sen şimdi yemek yiyorsun vs dedim her meme istediğinde bunu anlattım, etrafta yeni Doğan bebekleri örnek verdim ve asla yeniden meme vermedim. Bitti bunalıma girmeden Bıraktı şükür annem çok dalga geçti benle, konuşarak olurmuymuş sür salçayı diye:) şimdi kızım sorana dişim çıktı bıraktım diyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…