- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi umutluyumumutlu
-
merhaba:) ben 1,5 sene kadar emzirdim ,uyku falan bilmedim zaten yıllarca kolik de vardı..emzirmeyi bitirince ben çok multu olmuştum ne yalan söyliyim..en fazla 45 dk kesintisiz uyurdu çünkü oğlum..1 saat bile değil:) emzirme işi bitince gece uyanma sıklığı da düştü ..ben 1 yaşında ayırdım odasını ve bunca uykusuzluğa rağmen ,sonrasında ayırması zor olur diyerek yatağıma almadım hiç..umarım szi kolay ayırırsınız odasını..ben aslında 7-8 aydan sonra odayı bile ayırmak isteyenlerdendim. ama bu kararı okuduyklarıma değil, yaşadıklarıma göre verdim/ vermek zorunda kaldım. oğlum emmeye çok zor alıştı. ilk 2 ayımız karşılıklı ağlaşarak geçti. ememiyordu.çok uğraştık. sonra alıştı ama bu sefer de gecede 8-10 kere kalkar oldu. her seferinde emzirim yatağına yatırıyordum ama koyar koymaz uyanıyordu. bölük pörçük uyku ile toplasanız 2 saat bile uyuyamıyordum. e bu da benim gün içi enerjimi düşürdüğü gibi gergin olmama neden oluyordu. eşimle de bazı sıkıntılar yaşadığımdan bir de bunun olması beni çok yordu. 7-8 aylıkken yatarak emzirmeye başladım. baktım ki böyleyken emerek te olsa uyuyor ve ben de uyuyabiliyorum. o vakit en azından uyuyabilmek adına bu yolu seçmek zorunda kaldım. sonra 15 aylıkken işe başladım ve özel nedenlerle/geçici olarak ben ve oğlum annemde kalmaya başladık ( eski konumu okuyanlar bilir) ve şimdiye kadar bu şekilde uyuduk. bu benim tek çaremdi. sonra adem güneşin görüşlerini de okuyunca içim biraz daha rahatladı doğrusu. 2 yaşına kadar çocuğunuzla uyuyun diyordu. belki işime de geldi. bundan sonra inşallah deliksiz ve daha kaliteli bir uyku uyumak istiyorum çünkü 2 senedir inanın 4-5 saatten fazla uyumadığım gibi tam gün çalışmak ta beni çok yoruyor.
merhaba:) ben 1,5 sene kadar emzirdim ,uyku falan bilmedim zaten yıllarca kolik de vardı..emzirmeyi bitirince ben çok multu olmuştum ne yalan söyliyim..en fazla 45 dk kesintisiz uyurdu çünkü oğlum..1 saat bile değil:) emzirme işi bitince gece uyanma sıklığı da düştü ..ben 1 yaşında ayırdım odasını ve bunca uykusuzluğa rağmen ,sonrasında ayırması zor olur diyerek yatağıma almadım hiç..umarım szi kolay ayırırsınız odasını..
evde eşinizle nasılsınız? umarım daha iyisinizdir..
Ben kızımı tam 28 ay emzirdim geçen 4 ay önce bıraktım, hep araştırdım sağlıklı sütten kesmek için hep doktorlar konuşarak anlatarak ve bol su vererek oyalayarak kesmenin uygun fakat salöa biber vs sürerek çocuğun sevdiği ve güvendiği memeden tiksindirerek bırakmanın yanlış Olduğunu söylüyorlardı. Kızım memeye aşırı düşkündü ilk önce meme dediğinde su verdim gün içinde zaten çalışıyorum gündüz yok, akşam uyku vakti çok istiyordu dedim senin dişlerin var hepsi çıktı Dişi olmayan bebekler meme içer sen şimdi yemek yiyorsun vs dedim her meme istediğinde bunu anlattım, etrafta yeni Doğan bebekleri örnek verdim ve asla yeniden meme vermedim. Bitti bunalıma girmeden Bıraktı şükür annem çok dalga geçti benle, konuşarak olurmuymuş sür salçayı diye:) şimdi kızım sorana dişim çıktı bıraktım diyor:)
25,5 aylık oğlum var. bense çalışıyorum. oğlum memeye çok düşkün. geceleri 5-6 kez uyanıyor ve her uyandığında emerek uyumak istiyor. bu sebeple yanımda yatıyor. zaten çalıştığım ve oğluma pek vakit ayıramadığım için ben de geceleri minnoş minnoş emzirdim oğlumu sarılarak.
4 gece önce sütten kesmeye karar verdim. bölük pörçük uyuyarak kalitesiz gün geçiriyorum ve oğlum da delik deşik uyuyor diye. göğsüme bant yapıştırdım. oğlum görünce meme kırılmış dedi ve bir daha emmek istemedi. ama huzursuz sürekli. ben emzireyim mi dediğimde '' emzirme meme kırıldı '' diyor. ilk gece biraz zor geçti ama alışmaya çalışıyor. nasılsa unuttu diye rahat davrandığım bir anda oğlum elini göğsüme sokup bandın olmadığını görünce meme kırılmadı, emcem deyince beni bir telaş sardı. o ağlarken hemen gidip bandı yerleştirdim. sustu filan..anladım ki oğlum hala unutmamış.
normalde memeye çok düşkün olduğundan dün akşam kendisine sarıldığımda göğsümle temas edince onu sevdi. canım benimmmm deyip mıncırdı göğsümü t- shirt ümün üstünden. çok seviyom, çok ösledim dedi. ya zaten duygusal olan ben bir de bu sahnelere şahit olunca iyice üzülüyorum. kıyamıyorum. evet şükür 2 sene emzirdim ama beni teselli eder misiniz? etraftaki herkes baskı yapıyor, yeter 2 yaşında bırak, askere kadar emzirecek misin filan diye..benim içim huzursuz. sanki oğlumun rızkını kesiyorum gibi hissediyorum. gerçi her çocuk zor bırakırmış bağımlı olunca 4 gün olmuşken ( göğüslerim hala süt dolu) başa sarılır mı?ama tavsiyelerinize ihtiyacım var.
ben kızımı 5 yaşına kadar emzirdim. asla bıraktırmaya çalışmadım. ben de çalışıyorum. ne zaman kendi emmek istemedi bıraktı. içim rahat. ben de sizin gibi duygusal davrandım, kıyamadım hiç. ama hale gelip sever göğüslerimi.
30 aydan sonra psikolojik olarak uygun değil diye duymuştum , sordunuz mu hiç doktora çokmuş 5 sene şok oldum:)ben kızımı 5 yaşına kadar emzirdim. asla bıraktırmaya çalışmadım. ben de çalışıyorum. ne zaman kendi emmek istemedi bıraktı. içim rahat. ben de sizin gibi duygusal davrandım, kıyamadım hiç. ama hale gelip sever göğüslerimi.
aynen benimde iki oğlum var kükçükken öyleydiler öperlerdi sarılırlardı bensiz durmazlardı şimdi 21 ve 26 yaşındalar ben onları öpmeye uğraşıyorum zorla kafalarını çeviriyolar sıpalarama napiyim bebişin tepkilerini okuyunca tutamadım kendimi
çok seviyor demek ki
ve erkeklerin bu sevdası bitmiyo küçük büyük hep aynı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?