- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Konuyu açan arkadaşımızın içini bu amaçla mi bize doktugunu düşünüyorsunuz?!Yardımcı olun o zaman. Tabii siz de zor durumda değilseniz.
Bundan bunu çıkardıysanız pes diyorum. Madem tanıyorsunuz, zor durumda olan bir arkadaşınıza yardım etmenizi önerdim, garip olan ne ki burada?Konuyu açan arkadaşımızın içini bu amaçla mi bize doktugunu düşünüyorsunuz?!
Yaaa yerim onuYine bir dertlenme konusuyla geldim.
Ücretsiz izne ayrıldım bi süre önce virüs ve kriz sebebiyle.. bilenler bilir onun öncesin de de zor bir dönemden geçiyorduk zaten.. Yardım taleplerinin hepsini yaptım,henüz hiç birinden dönüş gelmedi.. Ücretsiz izine ayrılanlara devlet ödenek verecek dediler ama daha ordan da bi ödeme alamadım.. Hepsi üst üsteykenn bugün de oğlumun doğum günü..
Hediye alamadım ama ona küçükken annemin bana yaptığı bisküvili pastadan yaptım sabah erkenden kalkıp.. Görünce eminim mutlu olacak.. Sadece benim zoruma giden ona alamadığım hediye oldu işte..
Dün akşam yatarken sordu bi de miniğim, bana ne hediye aldınız diye.. Pasta yapıcam annecim deyip sustum.. Hediye dedi tekrar, çünkü öğrendi artık bunları.. 5 yaşına giriyor kolay mı.. Bişe diyemedim ki..
Onun için bugün en çok rahat bir hayat ve sağlık diliyorum..
Bence çocuğunuza doğruyu söyleyin. Annecim şu an durumumuz müsait değil ilk fırsatta alacağım diye. Ben cocuğa her zaman doğru söylenmesi taraftarıykm
Öncelikle ıyiki doğmuş oğlunuz Rabbim sağlıcakla büyümeyi ve büyütmeyi nasip etsin...
Dogum günü pastasını güzelce süsleyin elinizden geldiği kadar ve hediye almak için büyük paralara ne gerek var pahalı olacağına ufak bir oyuncak alabilrsiniz ama yok bundan yetinmiyorsa beğenmez diyorsanız bunu oğlunuza diyebilirsiniz sana hediye alamadım çünkü hastalık var ve alışveriş yerleri kapalı ama söz bunu hastalık bitince beraber gider telafi ederiz dersin...
5 yaşındaki çocuk ucuz bir hediyeden bile mutlu olur, bence tedi gibi bir yerden ya da bir milyoncudan bile olsa ufak bir hediye alın, markasına bakacak değil ya :) maşallah bu arada nice yaşlara
Benim yetişkinlere yaptığım hediyelerin bile çoğu el emeği maddi değeri olmayan veya çok düşük olan şeyler oluyor. O tip bir oyuncak filan da yapabilirsiniz belki. Ben küçükken süngeri iple bağlayarak göz yapıştırıp yaptığımız bir oyuncak vardı annem yapmıştı. Doğum günümde en sevdiğim oyuncakların fotoğrafını çekmişim ortada sünger duruyor. Çok severdim bayağı da oynadım. Beraber bile yapabilirsiniz sonrasında elinde tutacağı bir şey olsun mutlu eder onu bence.
Bunun gibi bir şeydi: Tabii benim hatırladığım kadarıyla tavşandı o
Eki Görüntüle 2620469
Evet bence de ekmek bulamıyorsa pasta yesinler
kapalı zaten her yer oyuncakçıların da kapalı olduğunu ilk fırsatta almaya çalışacağınızı söyleyin.
Bir oyun hamuru bile alsanız o yaştaki çocuk mutlu olur.
Ne alaka?
Benimde oglumun gecen gun dogumgunuydu ama dogumgunu=hediye olarak dusunmesin diye ozellikle dogumgununde bisey almiyorum. Oncesinde almistim sonrasinda aldim. Hani imkanı olanda illa dogumgununde hediye almıyor gercekten.. Ama benimki 3 yasinda sizinki 5 belki yastan kaynakli olabilir haklisiniz. Ustteki bir uye sungerden cok güzel bisey yapmis bence o tarz yapabilirsiniz.
Pastayida virusten dolayi evde kendim yaptim bende cokta guzel olmustu ❤ Eminim sizinkide cok guzel olmustur
İroniyi anlamayana açıklama yapmayı düşünmüyorum
Çocuğunuza açıklayın. Paramız yok demeyin. Belki panik olur. Çocuk kafasının içinde neler neler döner. Belki fakiriz artık aç kalıcaz gibi düşünür. ( ben küçükken annem babam beni kucağına alınca çok rahatsız olurdum taşıyamazlar belki ağır gelirim diye. Fark ettiğim an uyanır beni indir diye yaygara basar sarhoş gibi uykulu uykulu yürümeye çalışırdım. :))
şu an için hediyeye ayıracak bütçemiz yok. Yemek ve ilaçlar için var gibi konuşabilirsiniz. İşe gitmediğiniz patronun maaş vermediğini falan onun anlayacağı dilden anlatın. Eminim anlayacaktır.
İyi ki doğmuş kuzucuk.
İnternette evde oyuncak yapmakla ilgili şeyler var. Mesela çoraptan hayvanlar gibi... Artık materyallerle oyuncak diye aratınca da bir sürü fikir geliyor. Öyle bir şey yapsanız? Hem sadece ona özel bir hediye olur. Kızımla tuz hamurundan biblolar, süsler yaparız. Doğum gününe özel ailecek o hamurdan şekiller yapıp, boyasanız, onun odasına bir duvar süsü yapsanız ya da rüzgar çanı gibi bir şey ya da artık ne isterseniz, olmaz mı? Gezegenler, güneş, roketler filan bile yapabilirsiniz, çok da şirin olur. Aklıma bunlar geldi.
Çünkü konu sahibi kardeşimiz tanıyoruz ve maddi yönden zor durumda olduğunu söylerken "gerçekten çok zor durumda olduğunu " söylemek istiyor.
cogu dukkan kapali zaten farkindadir anormal bir durum oldugunun. su an virus sebebiyle dukkanlar kapali, salgin biterbitmez alacagiz deyin. ve mutlaka alin, ihmal etmeyin. zaten pastasi varmis, e bir de bugun onun istedigi gibi vakit gecirin. en cok ne yapmayi sever mesela? guzel bir animasyon izleyebilirsiniz hep birlikte ya da el isi bi seyler.. oglunuz ne seviyorsa iste. eminim cok keyifli bir dogum gunu olacaktir onun icin:) iyi ki dogmus, nice guzel yaslara.
Yardımcı olun o zaman. Tabii siz de zor durumda değilseniz.
Neredeyse 30 oldum daha annem doğum gunume hediye almamıştır. Belki bir kere filan hatırlamıyorum bile. Takılmayın bu kadar.
Üzmeyin kendinizi, sonra telafi edersiniz. Oğlum da yani girdi 5 yaşına. Pasta yaptım, ama hediye almadım. Dışarıdan gelen birşeyi ne kadar temiz olacağına emin olamayacağım için. Çoğu dükkan da kapalı zaten. Ona da virüs dolayısıyla şu anda alamıyorum, ama ilk fırsatta istediğin şeyi alacağız dedim. Gayet olgunlukla tamam dedi. Hatta evde ki bir oyuncağını süsleyip öyle verebilirsiniz bile dedi.
Virüs sebebiyle dükkanlar kapalı açılınca alıcam dersiniz. Yaşı çok ufak değil hayatın normal gitmediğini fark etmiştir zaten diye düşünüyorum.
Öte yandan evdeki malzemelerle oyuncak yapsanız? Youtubeda çok güzel videoları var.
İkinci el satan dolap bebecruz gibi uygulamalara baksanıza yeni oyuncaklar olabiliyor orda ben hep ordan alıyorum zaten
Sağlık olsun maddi sorunlar herkeste olur sarilin ona en güzel hediye bu
Durumlar zor ama biraz fazla abartmissiniz.
Eski coraptan kukla, sungerden ayi falan uydurabilirsiniz.
Amigurumi orebilirsiniz.
5 yasindaki cocuk suan sokaga cikma yasagi olduğunu, her yerin kapali oldugunu, olagan bir surec yasamadigimizi bilmiyor mu? Benim oglan 3.5 yasinda. Sokaga cikma yasagi bitince beni parka goturur musun diyor. Her sey normale donunce gidicez diyorum. Az bucuk farkinda her seyin.
Cocugunuzla konusmaktan kacmayin. Her yer kapali, guzel bi hediye bulamadik da diyebilirsiniz.
Konuyu açan arkadaşımızın içini bu amaçla mi bize doktugunu düşünüyorsunuz?!
Birlikte yapın. Onun için de unutulmaz olur.
Gün boyu da oyun oynayın.
5 yaşa uygun birçok aktivite ve evde yapabileceğiniz oyuncak var.
Siz üzgün durmayın ki o da önemli bir şey olduğunu düşünüp üzülmesin.
bence 5 yaşındaki bir çocuğa beraber zaman geçirmenin, evde elinizle yaptığınız pastanın en güzel hediye olduğunu anlatabilirsiniz. böylece hediye = dışarıdan alınmış birşey algısı da olmaz.
nice mutlu güzel yaşları olsun miniğin :)
Bundan bunu çıkardıysanız pes diyorum. Madem tanıyorsunuz, zor durumda olan bir arkadaşınıza yardım etmenizi önerdim, garip olan ne ki burada?
evet ben alamayacğımı bildiğim eksik hissttiğim için duygulandım paylaştım sizlerle. yoksa çocuk bu ben onu mutlu ederim bi şekilde. maske yapıyorum işmdi ona kumaltan kulakta eklicem takar parti veririrz onunlaBen ailemden hiç bir zaman doğumgunu hediyesi almadım
Hiç de eksik hissetmedim
Annem pasta yapar bir şeyler yapardı kutlardık birlikte hep beraber
Hala da öyle
ama buradaki sorun bana göre çocukla konuşmamanız bazı şeyler küçüklükten başlar
5 yaş hiç küçük bir yaş değil uygun şekilde anlatılırsa anlar
Ki buradak sorun da hediye alamamaktan ziyade yetersiz hissetmenız
ama hediye olarak evde oğlunuzla çok kaliteli zaman gecırebılırsınız tum gununuz ona ayırabılırsıniz
bu da hediyeki
Çocuklar bırlıkte gecırılen nitelikli zamanı daha çok hatırlar
teşekkür ederizYaaa yerim onuöncelikle doğum günü kutlu olsun oğlunuzun. Sağlıklı mutlu uzun ömürleri olsun. Bi anne olarak yaşadığınız durumu çok iyi anlıyorum. Oğlunuz 5 yaşında az çok anlayabilir bence. Bu günler geçince hediyeni seninle birlikte alırız diyebilirsiniz.
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. Oğluma maske yapıyorum evdeki eski kumaş ve lastikleri kullanarak. kulak gibi şeyler eklerim diyorum sevinir eminim. dedikleirniz doğru, ona virüsü korkutmadan açıklıyorum bu sebeple alamayız diyorum. ben konumu açarken sadece üzüntümü paylaşmak istedim teşekkür edeirm fikir verenlere de çok güzel cevaplar aldım..
Bu sizi eksik anne yapmaz kievet ben alamayacğımı bildiğim eksik hissttiğim için duygulandım paylaştım sizlerle. yoksa çocuk bu ben onu mutlu ederim bi şekilde. maske yapıyorum işmdi ona kumaltan kulakta eklicem takar parti veririrz onunla
Kumastan yapamazsaniz hic kullanilmamis çoraptan da cok guzel oluyorevet ben alamayacğımı bildiğim eksik hissttiğim için duygulandım paylaştım sizlerle. yoksa çocuk bu ben onu mutlu ederim bi şekilde. maske yapıyorum işmdi ona kumaltan kulakta eklicem takar parti veririrz onunla
Bugün çocuğumuz doğum günü olsa param olsa da olmasa da zaten hediye almazdım. Çünkü virüs heryerde ve çok riskli. Virüs durumunun farkındadır zaten oğlunuz ve bu yol üzerinden gidin. . Sağlıklı güzel yaşları olsun.
Konu üzüntü kaygi stres ve korkuysa o hepimizde var malesef
Bilinmez bir surecin icine sıkışıp kaldık
Bu sizi eksik anne yapmaz ki
Herkesin hayatının bir bölümünde böyle hissettiği olmuştur
Biz ev alırken hatırlıyorum sadece köyden gelen şeyleri yiyorduk
Paramız yoktu
Ama önemli olan güçlü olmak
Emek verip ona pasta yapmıssınız asıl annelik bu
Kendinize iyi bakınnn
Kumastan yapamazsaniz hic kullanilmamis çoraptan da cok guzel oluyor ❤ Dogumgunu kutlu olsun kuzucugun
Benim durumu iyi arkadaşlarım da bu sene ev yapımı pastalarla kutladılar bu sene. Sizinki de artık yeterince büyümüş virüsten dolayı dışarı çıkamadığınızı ama her şey yoluna girince alacağını söylerseniz anlar. Olağanüstü zamanlardayız neticede
Ben sizi iyi anlıyorum. Babam vefat ettikten sonra bizde maddi manevi zora düştük baya. Insan birseyleri ödeyemiyor veya alamıyorsa elinde olmadığı halde yetersiz hissediyor. Halbuki siz elinizden geleni yapıyorsunuz . Oğlunuza dükkanlar açılsa birseyler alacağınızı söyleyin. Bugün için onun günü olsun deyin. İstediğini yapın. Cizgi film izlemek istiyorsa onu izkesin. Oyun oynamak istese onu yapın. Bol bol sarılın öpün. Doğum günü kutlu olsun paşanın ❤
Bak kuzum su an ne hissettiğini ...nasıl bir ruh halinde olduğunu anlıyorum ama oğluna en buyuk hediye senin gibi bir annesinin olması ..belki sen bunu goremiyorsundur da o görüyordur buna emin olabilirsin.8 yaşlarımda filandim..adaşım sınıf arkadaşım okul çıkışı ödev yapmaya benimle gelmişti (genelde ben onlara giderdim, çok güzel meyve ağaçları olan bahçeleri vardı o bahçede oturmaya bayılıyordum çünkü..ama annesi biraz sınırlı bir kadındı ,cekinirdim ondan) biz ödev yaparken annem tavada bayat ekmekleri azıcık yağ ile kavurmaya basladi. Aslinda günlerdir karnımızı bu şekilde doyuruyorduk..hatta o ekmekleri de veresiye defteri ile bakkaldan ben almıştım (annemin ödenmemiş borçlardan dolayı bakkala gitmeye yüzü olmazdı...bakkala beni gönderir..bakkal da tüm söyleyeceği lafı bana söylerdi) ama o gün arkadaşıma yemek olarak yağda kavrulmuş bayat ekmek çıkarmak benim çok gücüme gitti...adaşım dostum anladı mahcubiyetimi bana "keşke annem hayatta olsaydı, üvey anne elinde olmasaydim da hergun kavrulmuş ekmek yeseydim dedi" Sen sağlıklı ol ,çocuğun için hayata diren herşey yoluna girecek bana inan
Bursa bir bayan vardı ihtiyaç sahibi bir aile arıyordu
sizlere de çok teşekkür edeirm.Bilgiisayarda hazır programla kendi resimleri ve şarkılarla hazır doğum günü cingılı izletseniz pastadan önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?