Oğlumun doğum günü..

Benim yetişkinlere yaptığım hediyelerin bile çoğu el emeği maddi değeri olmayan veya çok düşük olan şeyler oluyor. O tip bir oyuncak filan da yapabilirsiniz belki. Ben küçükken süngeri iple bağlayarak göz yapıştırıp yaptığımız bir oyuncak vardı annem yapmıştı. Doğum günümde en sevdiğim oyuncakların fotoğrafını çekmişim ortada sünger duruyor. Çok severdim bayağı da oynadım. Beraber bile yapabilirsiniz sonrasında elinde tutacağı bir şey olsun mutlu eder onu bence.
Bunun gibi bir şeydi: Tabii benim hatırladığım kadarıyla tavşandı o
Eki Görüntüle 2620469
Çok tatli

Benim yetişkinlere yaptığım hediyelerin bile çoğu el emeği maddi değeri olmayan veya çok düşük olan şeyler oluyor. O tip bir oyuncak filan da yapabilirsiniz belki. Ben küçükken süngeri iple bağlayarak göz yapıştırıp yaptığımız bir oyuncak vardı annem yapmıştı. Doğum günümde en sevdiğim oyuncakların fotoğrafını çekmişim ortada sünger duruyor. Çok severdim bayağı da oynadım. Beraber bile yapabilirsiniz sonrasında elinde tutacağı bir şey olsun mutlu eder onu bence.
Bunun gibi bir şeydi: Tabii benim hatırladığım kadarıyla tavşandı o
Eki Görüntüle 2620469
Bayildim gerçekten el emeği olan herşey en pahalı hediyeden daha özel bence🤗

Bugünlerde geçecek insallah.. Daha sonra sey yapabilirsiniz sandalyeleri dizip minderleri dizip survorvir oynayabilirsiniz arkadaslarım çocuklarıyla oynuyor partinin bir diğer aktivitesi olur... Daha sonra parmaklarınıza şekiller çizip parmak kuklası gibi oyunlar oynayabilirsiniz.. Nice güzel yaşları olsun inşallah.. Takılmayın buradaki olumsuz yorumlara sizin ne hissettiğinizi anlayabiliyorum o anki duygularla açıldı ama suan daha içiniz rahat oldu.. İyikide açmışşınız bakın ne güzel bir sürü güzel etkinlik fikri çıktı.. İyi günler

Bir de konu sahibi arkadaşım, evde nişastanız varsa bir bardak nişastaya yarım bardak saç kremi ve parmak boyası dökerek ona slime hediye edebilirsiniz. O yaş grubu bayılıyor slime’a. Evdeki malzemelerden güzel oyuncaklar çıkıyor. Kırık pastelleri fırın kek kalıbında pişirip rengarek bomba boyası yapıyoryz biz çok hoşuna gidiyor.
maden suyu kapaklarını tuvalet kağıdı rulosuna takıp yerlere de asestatlı kalemle yol çiziyoruz mesela normal arabadan daha çok eğleniyor.

Anne olarak hissiyatinizi anlıyorum 😞
Ufacık bir isteğini bile yapamadığımız da yaşadığımız o iç kiyilmasini biliyorum.

Paramız yok demeyin bence, ben bu kadar da net söylenmesi taraftarı değilim, ama en büyük hediye sağlığımız, bir arada olmamız diyebilirsiniz.

Tabi bunu sadece bugün değil genel olarak aşilayin.

Pastasının üstüne gulen yüz çizin, bütün gün oyunlar oynayın, şımartın.

İlk fırsatta da istedigi hediyeyi alırsınız zaten.
Sağlıklı yaşları olsun 🙏🙏💕💕

Yine bir dertlenme konusuyla geldim.

Ücretsiz izne ayrıldım bi süre önce virüs ve kriz sebebiyle.. bilenler bilir onun öncesin de de zor bir dönemden geçiyorduk zaten.. Yardım taleplerinin hepsini yaptım,henüz hiç birinden dönüş gelmedi.. Ücretsiz izine ayrılanlara devlet ödenek verecek dediler ama daha ordan da bi ödeme alamadım.. Hepsi üst üsteykenn bugün de oğlumun doğum günü..

Hediye alamadım ama ona küçükken annemin bana yaptığı bisküvili pastadan yaptım sabah erkenden kalkıp.. Görünce eminim mutlu olacak.. Sadece benim zoruma giden ona alamadığım hediye oldu işte..

Dün akşam yatarken sordu bi de miniğim, bana ne hediye aldınız diye.. Pasta yapıcam annecim deyip sustum.. Hediye dedi tekrar, çünkü öğrendi artık bunları.. 5 yaşına giriyor kolay mı.. Bişe diyemedim ki..

Onun için bugün en çok rahat bir hayat ve sağlık diliyorum..

Her yer kapalı, hastalık varmış, tüm mağazaları kapatmışlar vs diyebilirsiniz. İsveçte çocuklar birbirlerine kendi yaptıkları hediyeleri veriyorlar, dışardan alım olayına özendirmemek için.

Bir de konu sahibi arkadaşım, evde nişastanız varsa bir bardak nişastaya yarım bardak saç kremi ve parmak boyası dökerek ona slime hediye edebilirsiniz. O yaş grubu bayılıyor slime’a. Evdeki malzemelerden güzel oyuncaklar çıkıyor. Kırık pastelleri fırın kek kalıbında pişirip rengarek bomba boyası yapıyoryz biz çok hoşuna gidiyor.
maden suyu kapaklarını tuvalet kağıdı rulosuna takıp yerlere de asestatlı kalemle yol çiziyoruz mesela normal arabadan daha çok eğleniyor.
Saç kremine ve parmak boyasına bile gerek yok. Su artı nişasta iş görür

Benim kızım da 5 yaşında. Farkında salgın dolayısı ile evde olduğumuzun. Dışarıya çıkmamamız gerektiğini. Ona uygun bir dille şu anda dışarıya çıkamadığınızı o nedenle evde bir hediye yaptığınızı anlatın. Benim kızım da bir şey isteyince aynı şekilde anlatıyorum. Zaten pasta da var hediye de önemli olan sizin mutlu bir gün geçirmeniz.

Bugünlerde geçecek insallah.. Daha sonra sey yapabilirsiniz sandalyeleri dizip minderleri dizip survorvir oynayabilirsiniz arkadaslarım çocuklarıyla oynuyor partinin bir diğer aktivitesi olur... Daha sonra parmaklarınıza şekiller çizip parmak kuklası gibi oyunlar oynayabilirsiniz.. Nice güzel yaşları olsun inşallah.. Takılmayın buradaki olumsuz yorumlara sizin ne hissettiğinizi anlayabiliyorum o anki duygularla açıldı ama suan daha içiniz rahat oldu.. İyikide açmışşınız bakın ne güzel bir sürü güzel etkinlik fikri çıktı.. İyi günler
gerçekten iyiki burası var beni ferahlatıyor yorumlar.. survivor her gün oynuyoruz biliyor musnuz çok seviyor oğlum kazandıkça çıldırıyor sevinçten :confused:
teşekkür ederim

Anne olarak hissiyatinizi anlıyorum 😞
Ufacık bir isteğini bile yapamadığımız da yaşadığımız o iç kiyilmasini biliyorum.

Paramız yok demeyin bence, ben bu kadar da net söylenmesi taraftarı değilim, ama en büyük hediye sağlığımız, bir arada olmamız diyebilirsiniz.

Tabi bunu sadece bugün değil genel olarak aşilayin.

Pastasının üstüne gulen yüz çizin, bütün gün oyunlar oynayın, şımartın.

İlk fırsatta da istedigi hediyeyi alırsınız zaten.
Sağlıklı yaşları olsun 🙏🙏💕💕
Her yer kapalı, hastalık varmış, tüm mağazaları kapatmışlar vs diyebilirsiniz. İsveçte çocuklar birbirlerine kendi yaptıkları hediyeleri veriyorlar, dışardan alım olayına özendirmemek için.
Saç kremine ve parmak boyasına bile gerek yok. Su artı nişasta iş görür
instagram hesabınız varsa akşam ordan canlı bağlantı yapıp pastanızı kesin,o kadar mutlu olacak ki ...
Benim kızım da 5 yaşında. Farkında salgın dolayısı ile evde olduğumuzun. Dışarıya çıkmamamız gerektiğini. Ona uygun bir dille şu anda dışarıya çıkamadığınızı o nedenle evde bir hediye yaptığınızı anlatın. Benim kızım da bir şey isteyince aynı şekilde anlatıyorum. Zaten pasta da var hediye de önemli olan sizin mutlu bir gün geçirmeniz.
Aklıma geldi. Siyah çöp poşetini yarasa kanadı şeklinde kesip iki yandan kollarına geçirerek Batman kostümü yapmıştık.Yüzüne de kağıttan maske. Belki işinize yarar. Benim oğlum çok beğenmişti.
Doğruyu söyle paramız yok bu sene alamayacağız de çocuklar varlığı yokluğu bilmeli allah sağlık versin bunlara canını sıkma

Biz de küçükken yokluk çektik çocuktuk ne oldu çok travma mı oldu yok

Fazla ince düşünmeye gerek yok
hepinize fikirleriniz ve desteğiniz için teşekkür edeirm :)

Ben cocuklarin yok kavramini da bilerek buyumesi taraftariyim. Ona her istedigimizin her zaman olamayacagini, bazen elde olmayan sebeplerden istediklerimze sahip olamayacagimizi anlatin. Ki bu virus yuzunden yakinda paramiz olsa da bircok seye zorla ulasacagiz belki ulasamayacagiz.

Şu an dışarı çıkmanın çok tehlikeli olduğu icin anlamadığınızı ama her şey normale dönünce alacağınızı açıklayın. Çünkü anlar 5 yaşında bir çocuk. Mecburiyetleri ve zorunlulukları da tanımalı.

Anlatırsanız anlar. Güvenini kazanırsınız.

Çocukları kandırmayın sevgili anneler. Onları atlatmayın. Onlara fark ettirmeden bir şey yaomaya çalışmayın çünkü onlar fark eder.

Onlar sadece yaş olarak küçük ve fakat gerizekali değiller.

Kendilerine anlatılanları anlarlar ve hemen hemen tamami anlayışla karşılar. Beklemeyi ve sabretmeyi öğrenir.

Ben anne değilim ama ögretmenim.

Sevgili konu sahibi. Oğlunuza anlatın. Anlayacaktır. Ve bu sabretmeyi öğrenmesi acısından firsata çevrilebilir bir durum.

Olağan-üstü bis dönemden geçiyoruz. Oğlunuz da bu döneme duyar kazanır.

Allah nice sağlıklı yaşlar versin. Allah size daima iyi günlerini gostersin.

Ben cocuklarin yok kavramini da bilerek buyumesi taraftariyim. Ona her istedigimizin her zaman olamayacagini, bazen elde olmayan sebeplerden istediklerimze sahip olamayacagimizi anlatin. Ki bu virus yuzunden yakinda paramiz olsa da bircok seye zorla ulasacagiz belki ulasamayacagiz.
Şu an dışarı çıkmanın çok tehlikeli olduğu icin anlamadığınızı ama her şey normale dönünce alacağınızı açıklayın. Çünkü anlar 5 yaşında bir çocuk. Mecburiyetleri ve zorunlulukları da tanımalı.

Anlatırsanız anlar. Güvenini kazanırsınız.

Çocukları kandırmayın sevgili anneler. Onları atlatmayın. Onlara fark ettirmeden bir şey yaomaya çalışmayın çünkü onlar fark eder.

Onlar sadece yaş olarak küçük ve fakat gerizekali değiller.

Kendilerine anlatılanları anlarlar ve hemen hemen tamami anlayışla karşılar. Beklemeyi ve sabretmeyi öğrenir.

Ben anne değilim ama ögretmenim.

Sevgili konu sahibi. Oğlunuza anlatın. Anlayacaktır. Ve bu sabretmeyi öğrenmesi acısından firsata çevrilebilir bir durum.

Olağan-üstü bis dönemden geçiyoruz. Oğlunuz da bu döneme duyar kazanır.

Allah nice sağlıklı yaşlar versin. Allah size daima iyi günlerini gostersin.
Üzülecek birşey yok
Her bütçeye uygun 1 TL ye bile hediye var çünkü.

değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim :KK200:

Back
X