- 30 Ekim 2015
- 572
- 908
- 103
- Konu Sahibi Elifiremrem
-
Açıklayamadım sanırım, mesele arabayı almaları değil, beni yok saymaları.iyi de lazım olunca arabasını vermesinin nesi kötü. siz babanız arabanızı istese, eşimin de hakkı var deyip vermeyecek misiniz? ha sürekli oluyodur, gereksizdir o zaman eşiniz düşünecek. eşiniz arabasını veriyorsa siz de eşinize vermeyeceksiniz.
iyi de araba istemekle sizi nasıl yok sayıyolar? oğullarından araba isterken sizden izin mi almaları lazım. bence suyunun suyu bi durumu boşa kafaya takıyorsunuz.Açıklayamadım sanırım, mesele arabayı almaları değil, beni yok saymaları.
Yıllar önce kayınvalideme giderken mutfak alışverişi yaptık, eşime sorsan bişey lazım mı ekmek alalım mı diyor, yok derse almıyor. Ben de akmaz kokmaz ne görsem aldım. Ne gereği vardı bunların dedi, gülerek aman nolcak oğlunun parası dedim(amacım çocukların anne babaya yardım etmesi gerektiğiydi) sonradan kulağıma geldi ki, elifiremrem maaşını eve harcamıyormuş olduGörümcem bizim arabaya binemiyor. Benden çekiniyor. Ben de diyorum ki; abla deli misin sen .bu araba senin kardeşinin arabası, diyorum.
Görümcem çok hanımefendi bir kadındır.
Araba da eşimle benim ortak paramızdan alındı.
Kimse oğlumun arabası demiyor. Ama deseydi de üzülmezdim.
Bence kafaya takmaya değmez bir konu.
Yok eşim ailesine hiç benzemez, bana her zaman pozitif ayrımcılık yapar hatta. Gözümü kulağımı kapatayım ben en iyisiÖnemli olan eşiniz, hayatı , evi, arabayı ikinizin olarak görüp , fikirlerinizi, varlığınızı önemsiyor mu?
Erkek ailelerinde var bu durum hele ki ataerkil bir aileyse.
Deseniz bile zihniyetlerini değiştiremezsininiz. Onlar öyle diyor diye öyle olmuyor.
Seninkiler hadsiz canım benimYıllar önce kayınvalideme giderken mutfak alışverişi yaptık, eşime sorsan bişey lazım mı ekmek alalım mı diyor, yok derse almıyor. Ben de akmaz kokmaz ne görsem aldım. Ne gereği vardı bunların dedi, gülerek aman nolcak oğlunun parası dedim(amacım çocukların anne babaya yardım etmesi gerektiğiydi) sonradan kulağıma geldi ki, elifiremrem maaşını eve harcamıyormuş oldubi daha da yapmadım
Süper cevap. Ağzına sağlıkMerhaba, ben de çalışıyorum hatta bir dönem eşimden çok kazandığım oldu. Benim kayınvalidem de ne zaman bize gelse, sadece oğlu para kazanırmış gibi davranırdı. Sürekli kesene bereket oğlum lafları havada uçuşurdu. Bir gün yine öyle deyince dedim ki kesene bereket kocacığım, Allah bana hep senin kesenden yemeyi nasip etsin, benim param bana kalsın inş. O gün bu gündür söylemezLaf arasında bu tarz bir cevap verebilirsiniz.
Klasik ataerkil anadolulu bir aile sizce anlar mı ? Söylemeyin bence boşa tatsizlikKesinlikle kalp kırmaya gerek bişey yok, üzmek istemem zaten onları. Ama acaba tatlı dille açıklasam anlarlar mı diye düşündüm
Çok hoşmuşMerhaba, ben de çalışıyorum hatta bir dönem eşimden çok kazandığım oldu. Benim kayınvalidem de ne zaman bize gelse, sadece oğlu para kazanırmış gibi davranırdı. Sürekli kesene bereket oğlum lafları havada uçuşurdu. Bir gün yine öyle deyince dedim ki kesene bereket kocacığım, Allah bana hep senin kesenden yemeyi nasip etsin, benim param bana kalsın inş. O gün bu gündür söylemezLaf arasında bu tarz bir cevap verebilirsiniz.
Ne güzel değiştilerse Allah bana da nasip etsinher evde her kaynanada bu fantazi var çok ta şey etme ,
evde para mevzuları hep benden çıkar havası yaratırsan bir yerden sonra pes ederler
tabi yaşları buna musaitse ,benımkiler ettiler çünkü
Merhaba, ben de çalışıyorum hatta bir dönem eşimden çok kazandığım oldu. Benim kayınvalidem de ne zaman bize gelse, sadece oğlu para kazanırmış gibi davranırdı. Sürekli kesene bereket oğlum lafları havada uçuşurdu. Bir gün yine öyle deyince dedim ki kesene bereket kocacığım, Allah bana hep senin kesenden yemeyi nasip etsin, benim param bana kalsın inş. O gün bu gündür söylemezLaf arasında bu tarz bir cevap verebilirsiniz.
sizi çok iyi anlıyorum , bende de durum aynı eşim 2 kez kurduğu işte battı bende çalışıyorum ve kendi imkanlarımla evlenmeden önce birikmiş param vardı evlenince onunla araba aldım , eşimin bunda zerre katkısı yok , ama kayın valide hep oğlumun vs.. diyordu bir gün dedimki hayır oğlunun diyil bizim ikimizin ama ben aldım sonra eşimde dedi bu araba sadece onun birdaha duymak istemiyorum bu tarz şeyler ama kadın hiç susmadı gördüğüne söyledi görmediğine haber gönderdi :) değişmiyorlar yaniHanımlar varsa değiştirebileceğim bişey, bir çözüm bulun yoksa da teselli eder misiniz lütfeneşimin ailesi Anadolunun ataerkil yapısında, eviniz denmez oğlumun evi, oğlumun arabası, oğlumun parası vs. Bu arada ben de çalışıyorum, ama hiç umurlarında değil. Kayınvalidemler köyde oturuyorlar, azıcık kapıyı aralasam köy kızı gibi iş bekliycekler. Eşimle hiç bir sorunum yok, konuyu eşime açmadım. Aslında basit bir mesele hiç büyütme, kulak ardı et elifiremrem diyorum ama sanırım asıl üzüldüğüm değersiz hissettirilmek. Eşimin ailesine verdiğim değeri saygıyı ben göremiyorum. Tatlı dille söylesem uygun bi zamanda, değiştirebilir miyim sizce?
Aynıymışız, evimiz de onun arabası da maaşım dışında benim ayrı paramla alındı, senin benim maaşım olayı zaten yok aramızda. Buna rağmen önemsenmiyor ki ev hanımı olsaydım da böyle davranmamaları lazımsizi çok iyi anlıyorum , bende de durum aynı eşim 2 kez kurduğu işte battı bende çalışıyorum ve kendi imkanlarımla evlenmeden önce birikmiş param vardı evlenince onunla araba aldım , eşimin bunda zerre katkısı yok , ama kayın valide hep oğlumun vs.. diyordu bir gün dedimki hayır oğlunun diyil bizim ikimizin ama ben aldım sonra eşimde dedi bu araba sadece onun birdaha duymak istemiyorum bu tarz şeyler ama kadın hiç susmadı gördüğüne söyledi görmediğine haber gönderdi :) değişmiyorlar yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?