- Konu Sahibi Elifiremrem
-
Valla eşimin arabası da benim paramla alındı. Eşiz biz elbette senin benim yok aramızda Buna rağmen benim arabam da, onun arabası da oğullarının diye görüyorlarBenim kaynanam da altınlarımı ve kendi ailemin taktığı 50 gram bileziği verip aldığımız sıfır arabamızı her gördüğünde oğlum araban çok güzel güle güle bin diyor. İki kere söyledi ikisinde de eşime carladım bu araba sadece senin mi altınlarımı verdim vermesem bile ben senin karınım senin neyin varsa hepsi aynı zamanda benim de annen ne hakla beni yok sayıyor falan dedim ya işte arabayı erkekler sürer ya ondan diyor dedi ben de ne alaka benim de ehliyetim var kaç km yolu 4-5 saat ben getirdim eve kadar tek sen mi kullanıyosun dedim bir daha söylediğinde bu araba sadece benim değil umpalayla ikimizin diyceksin demezsem ben cevabını veririm görürsün dedim. Şimdi 20 gün sonra çok lazımlarmış gibi gene izne gidicez bi şey diycek mi bakalım? Laflarım hazır provalarımı falan hep yaptım
Hanımlar varsa değiştirebileceğim bişey, bir çözüm bulun yoksa da teselli eder misiniz lütfeneşimin ailesi Anadolunun ataerkil yapısında, eviniz denmez oğlumun evi, oğlumun arabası, oğlumun parası vs. Bu arada ben de çalışıyorum, ama hiç umurlarında değil. Kayınvalidemler köyde oturuyorlar, azıcık kapıyı aralasam köy kızı gibi iş bekliycekler. Eşimle hiç bir sorunum yok, konuyu eşime açmadım. Aslında basit bir mesele hiç büyütme, kulak ardı et elifiremrem diyorum ama sanırım asıl üzüldüğüm değersiz hissettirilmek. Eşimin ailesine verdiğim değeri saygıyı ben göremiyorum. Tatlı dille söylesem uygun bi zamanda, değiştirebilir miyim sizce?
Maasini alinca onlara birer hediye al...oglunuzun karisindan birer hatira dersin.tabiki de anlamazlar bosuna konusma esinlede arani acma cahil de gec hic takilma o is uzar bosanmaya kadar gider.Hanımlar varsa değiştirebileceğim bişey, bir çözüm bulun yoksa da teselli eder misiniz lütfeneşimin ailesi Anadolunun ataerkil yapısında, eviniz denmez oğlumun evi, oğlumun arabası, oğlumun parası vs. Bu arada ben de çalışıyorum, ama hiç umurlarında değil. Kayınvalidemler köyde oturuyorlar, azıcık kapıyı aralasam köy kızı gibi iş bekliycekler. Eşimle hiç bir sorunum yok, konuyu eşime açmadım. Aslında basit bir mesele hiç büyütme, kulak ardı et elifiremrem diyorum ama sanırım asıl üzüldüğüm değersiz hissettirilmek. Eşimin ailesine verdiğim değeri saygıyı ben göremiyorum. Tatlı dille söylesem uygun bi zamanda, değiştirebilir miyim sizce?
Bunu onlar bilmiyor muValla eşimin arabası da benim paramla alındı. Eşiz biz elbette senin benim yok aramızda Buna rağmen benim arabam da, onun arabası da oğullarının diye görüyorlar
Eşime söylesem hak verir eminim ama ne yapayım der. Ben kızsam söylesem de eşim ailesiyle kötü olsun istemem.Bu kafa değişmez de mesele eşinin bakış açısı, neticede o ailede yetişmiş. Böyle söylemler duysam rahatsız okduysan eşimle nötr duygu belirtisi göstererek ‘yanlış anlama fakat bu şekilde ifade edilmesini doğru bulmuyorum, düşüncemi paylaşmak istedim sadece vs’ tarzında anlatırdım. Kaldı ki artık siz ailesiniz, eşimden duymaktan hiç bulmadığım şeylerden biridir benim ve her eş de söylemeli “ben ailemi kurdum, artık benim ailem sensin, beni ilgilendiren en önemli insansın”
Bu noktadan sonra kaynana ne demiş ne dememiş çok da peh oluyor
Haklısınız ama işte keşke daha iyi olabilsek, severim ama bazen buz gibi oluyorumHiççç söylemeyin anlamazlar. Eşiniz ile sorununuz yoksa ailesinden mümkün olduğu kadar uzak durun. Size değer vermeyen insanlara gereğinden fazla değer vermeyin. Silip atamazsınız çünkü eşinizin ailesi. Madem eşinizle sorununuz yok ailesine fazla yaklaşmayın ve dediklerini umursamayın, kötü hissettiğinizde de cevabını verin. Önemli olan kendi mutluluğunuz ve eşinizle olan mutluluğunuzu küçük olayları büyüterek bozmayın
Eşimin aklına gelmez de ben alırım hediyelerini. 9eylülde büyükbabamızın(82) canım benim, doğum gününü kutlayalım dedim mesela, hiç kutlanmamış şimdiye kadar.. Yaptıklarım göze görünmez,teşekkür etmezler. Zaten ben de Allah rızası için yapıyorumMaasini alinca onlara birer hediye al...oglunuzun karisindan birer hatira dersin.tabiki de anlamazlar bosuna konusma esinlede arani acma cahil de gec hic takilma o is uzar bosanmaya kadar gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?