Oğlumun evi, arabası

Değişmez. Benim eşimin ailesi gayet moderndir ona rağmen bir yere yemeğe götürsek birsey alsak kesene bereket oğlum derler. Bende çalışıyorum ama çalışmasam da kesenizr bereket denmesi gerekiyor evlendikten sonra kese ortak

Benim eşimin ailesi de der ama eşim düzeltir cümleyi tekrar kurar. Kesemize bereket der ki kadın çalışmasa da böyle söylenmeli.

Oğlumun evi, kızımın evi kelimelerinde sıkıntı görmüyorum o ağız alışkanlığı olabilir.

Ya da işte Ahmet' lere gidiyorum denilebilir aslında en temizi.

onların mantık o. değişmez su saatten sonra bence takmayin.

bı gün anneannemle yengemin evindeyiz. yeni doğum mu yapmıştı yengem sanırım. baktim anneannem bi poset yeşil sogan cikarmis çöpten. yengem büyük ihtimalle ugrasamam diye atti. ve öğretmen kendisi.

anneannem aldı çıkardı posetten soğanları ayikladi etti. bi yandan da soyleniyo. yazık kizim soğan israf olmasin yengen bakamamis gözü almamis demiyo. anneanne biraksaydin. yengem zaten astmis.bosa soyleniyosun dedim. oglumun paralari niye bosa gitsin dedi bana...

nerden baksan sacma bisey. soğana nimete uzulse anlarim da. kadin zaten çalışıyo. dayimin parasina ihtiyacı yok. çalışmasa da onun bileceği iş. anneanneme ne bunlardan.

yani işte bu kafa nasil degissin. bosa uzmeyin kendinizi

bizimkiler beni gectim kizima bile oglumun parasini yiyo diyolar guya sakayla cocuk daha 21 aylik
kendisi catie catir kocasinin parasini yerken hemde
ben bir soylediklerinde aynen boyle dedim
siz ana kiz babamin (kp) parasini yerken iyide benim kizim babasinin parasini yiyince neden bu kadar icerlediniz dedim bir daha soyleyemediler
sizede oneririm erkek tarafi agzindan cikani kulagi duymayan tarafsa incelige gerek yok

Biz de iki kisi calisiyoruz cogunlukla benim maasimdan birikim yapariz. Gecen kayinpeder esime diyor ki "oglum parani napacan altin dolar al"
Kadin calissa bile kazandigini kendine harcar saniyorlar

Oğlunun evi oğlunun arabası oğlunun parası EVET DOĞRUDUR AMA OĞLUN ARTIK BENİM ARTIK BENİM KOCAM BENİMMMM ÇOCUKLARIMIN BABASI ya bunu kabul et torunlarının babaannesi ol yada bana cephe al oğluna uzaktan akraba ol ben senin oğlunun evini temizleyen yemek yapan çamaşır yıkayan kadın değil ben oğlunun sevdiği kadın çocuklarının anası sakın bunu unutma pişman olursun ezer geçerim yanarken önce önce seni yakarım kaynana acımam dönüp te arkama bakmam bu konuşmayı evliliğimdi başında son derece ata erikli kv ye yapmıştım açık ve dik şekilde kıvırmadan yıllar önce testiyi kırıp önüne attım hiç tahammülüm yok beni yok saymasına kim olursa olsun beni ezip geçemez

Benim kaynanam da altınlarımı ve kendi ailemin taktığı 50 gram bileziği verip aldığımız sıfır arabamızı her gördüğünde oğlum araban çok güzel güle güle bin diyor. İki kere söyledi ikisinde de eşime carladım bu araba sadece senin mi altınlarımı verdim vermesem bile ben senin karınım senin neyin varsa hepsi aynı zamanda benim de annen ne hakla beni yok sayıyor falan dedim ya işte arabayı erkekler sürer ya ondan diyor dedi ben de ne alaka benim de ehliyetim var kaç km yolu 4-5 saat ben getirdim eve kadar tek sen mi kullanıyosun dedim bir daha söylediğinde bu araba sadece benim değil umpalayla ikimizin diyceksin demezsem ben cevabını veririm görürsün dedim. Şimdi 20 gün sonra çok lazımlarmış gibi gene izne gidicez bi şey diycek mi bakalım? Laflarım hazır provalarımı falan hep yaptım

Valla eşimin arabası da benim paramla alındı. Eşiz biz elbette senin benim yok aramızda Buna rağmen benim arabam da, onun arabası da oğullarının diye görüyorlar

Bu kafa değişmez de mesele eşinin bakış açısı, neticede o ailede yetişmiş. Böyle söylemler duysam rahatsız okduysan eşimle nötr duygu belirtisi göstererek ‘yanlış anlama fakat bu şekilde ifade edilmesini doğru bulmuyorum, düşüncemi paylaşmak istedim sadece vs’ tarzında anlatırdım. Kaldı ki artık siz ailesiniz, eşimden duymaktan hiç bulmadığım şeylerden biridir benim ve her eş de söylemeli “ben ailemi kurdum, artık benim ailem sensin, beni ilgilendiren en önemli insansın”
Bu noktadan sonra kaynana ne demiş ne dememiş çok da peh oluyor

Hiççç söylemeyin anlamazlar. Eşiniz ile sorununuz yoksa ailesinden mümkün olduğu kadar uzak durun. Size değer vermeyen insanlara gereğinden fazla değer vermeyin. Silip atamazsınız çünkü eşinizin ailesi. Madem eşinizle sorununuz yok ailesine fazla yaklaşmayın ve dediklerini umursamayın, kötü hissettiğinizde de cevabını verin. Önemli olan kendi mutluluğunuz ve eşinizle olan mutluluğunuzu küçük olayları büyüterek bozmayın

Maasini alinca onlara birer hediye al...oglunuzun karisindan birer hatira dersin.tabiki de anlamazlar bosuna konusma esinlede arani acma cahil de gec hic takilma o is uzar bosanmaya kadar gider.

Eşinizin ailesi değer verse ne değişecek hayatınızda?
Evliliğiniz etkilenmediği müddetçe iyi olsanız ne kötü olsanız ne.
Elbette ilişkilerimiz iyi olsun da eş ailesi değer vermiyor diye değeriniz düşecek değil.

Degismez benim kayınvalidem çok kültürlü ama benim oğlumun arabası der kültürle gorguyle alakası yok. Benim oğlumun arabasını çizme der der de der yani ... Hiç umrunda olmasin

Eşime söylesem hak verir eminim ama ne yapayım der. Ben kızsam söylesem de eşim ailesiyle kötü olsun istemem.

Sana yok sayılmanın resmini yapayım mı? Çocukluğum anneme babama dua niyeetine "Allah oğullarını sana bağışlasın, Allah oğullarını büyütsün, korusun" duası edenleri dinlemekle geçti. Şu doğu toplumunun, kültürünün baştan sona bir yıkanıp paklanması lazım. Bazen o kadar iğrenç geliyor ki bu zihniyet.

Haklısınız ama işte keşke daha iyi olabilsek, severim ama bazen buz gibi oluyorum
Maasini alinca onlara birer hediye al...oglunuzun karisindan birer hatira dersin.tabiki de anlamazlar bosuna konusma esinlede arani acma cahil de gec hic takilma o is uzar bosanmaya kadar gider.
Eşimin aklına gelmez de ben alırım hediyelerini. 9eylülde büyükbabamızın(82) canım benim, doğum gününü kutlayalım dedim mesela, hiç kutlanmamış şimdiye kadar.. Yaptıklarım göze görünmez,teşekkür etmezler. Zaten ben de Allah rızası için yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…