- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.409
- 798
- Konu Sahibi Elifiremrem
-
Açıkçası ben art niyetli olduklarını düşünmüyorum ya da sizi yok saymak için söylendiğini de düşünmüyorum. Ancak bir mevzu var ve size burası benim oğlumun evi diyerek diretiliyorsa o zaman art niyet aranabilir.Hanımlar varsa değiştirebileceğim bişey, bir çözüm bulun yoksa da teselli eder misiniz lütfeneşimin ailesi Anadolunun ataerkil yapısında, eviniz denmez oğlumun evi, oğlumun arabası, oğlumun parası vs. Bu arada ben de çalışıyorum, ama hiç umurlarında değil. Kayınvalidemler köyde oturuyorlar, azıcık kapıyı aralasam köy kızı gibi iş bekliycekler. Eşimle hiç bir sorunum yok, konuyu eşime açmadım. Aslında basit bir mesele hiç büyütme, kulak ardı et elifiremrem diyorum ama sanırım asıl üzüldüğüm değersiz hissettirilmek. Eşimin ailesine verdiğim değeri saygıyı ben göremiyorum. Tatlı dille söylesem uygun bi zamanda, değiştirebilir miyim sizce?
Çok haklısınız ama sanırım eskisi kadar kalmadı, umarım hiç kalmaz da..Sana yok sayılmanın resmini yapayım mı? Çocukluğum anneme babama dua niyeetine "Allah oğullarını sana bağışlasın, Allah oğullarını büyütsün, korusun" duası edenleri dinlemekle geçti. Şu doğu toplumunun, kültürünün baştan sona bir yıkanıp paklanması lazım. Bazen o kadar iğrenç geliyor ki bu zihniyet.
Yoook, öyle burası benim oğlumun evi diye diretemez zatenAçıkçası ben art niyetli olduklarını düşünmüyorum ya da sizi yok saymak için söylendiğini de düşünmüyorum. Ancak bir mevzu var ve size burası benim oğlumun evi diyerek diretiliyorsa o zaman art niyet aranabilir.
Tesekkur etmeyi bilseler boyle davranmazlar zaten.benden tavsiye iyi niyet gosterme .kotuluk yap demiyorum ama stabil davran benceHaklısınız ama işte keşke daha iyi olabilsek, severim ama bazen buz gibi oluyorum
Eşimin aklına gelmez de ben alırım hediyelerini. 9eylülde büyükbabamızın(82) canım benim, doğum gününü kutlayalım dedim mesela, hiç kutlanmamış şimdiye kadar.. Yaptıklarım göze görünmez,teşekkür etmezler. Zaten ben de Allah rızası için yapıyorum
Sana yok sayılmanın resmini yapayım mı? Çocukluğum anneme babama dua niyeetine "Allah oğullarını sana bağışlasın, Allah oğullarını büyütsün, korusun" duası edenleri dinlemekle geçti. Şu doğu toplumunun, kültürünün baştan sona bir yıkanıp paklanması lazım. Bazen o kadar iğrenç geliyor ki bu zihniyet.
Öyle bakmıyorum ben olaya, konu komşu değil ki kapını kapat otur. Eşimin ailesi, çocuklarımın babaannesi, halası, dedesi.. Zoraki birlikte olmak istemiyorum, içimden gelerek olsun.Sizi umursasalar ne degisecek ki? Onemli olan esinizin yaklasimi.
Yaaa!Çalışmasanız da ev sizin de eviniz, sizin arabanız, sizin paranız. Çalışıp çalışmamakla alakası yok onların zihniyeti ile alakası var.
Bu arada benim kaynana da oğlumun evi demez direkt benim evim der. Benim yaşadığım travmayı düşünebiliyor musun?
Söyleme gereği görmedik, benim param eşimin parası.. Ev hanımı olsaydım da böyle davranmamalılarBunu onlar bilmiyor mu
Kapinizi kapatip oturmak zorunda degilsiniz ki. Onlarin bakis acisiyla degisecek durumlar degil cunku sikayetleriniz. Varsin her seyi ogullarinin bilsinler. Oyle davransinlar. Degistiremeyeceginiz seyler uzerinde dusunmek sadece sizi yorar.Öyle bakmıyorum ben olaya, konu komşu değil ki kapını kapat otur. Eşimin ailesi, çocuklarımın babaannesi, halası, dedesi.. Zoraki birlikte olmak istemiyorum, içimden gelerek olsun.
Çok haklısınız, teşekkür ederimInsan ailesini seçemiyor.
Eşinizin üzüleceği yada arada kalacağı bir şey yapmayın, madem o size böyle davranmıyor hatta pozitif ayrımcılık yapıyor..
Bu meseleyi dile getirip onu hem mutsuz hem mahcup etmeyin.
Hoş bu mesele bana kalırsa mesele değil, siz rahatsiz olduğunuz icin gozunuzde buyumus.
Doğru diyorsunuz, hassasım sanırım bu aralar. Annesi babasını geçtim, halalarını kuzenlerini de kendi kuzenlerim, halalarım gibi sayarım severim. İçimde onlara karşı bişeyler kırılsın istemiyorum. Ne kadar Allah rızası için yapıyorum desemde sanırım aynı ilgiyi bekliyorum maalesefKapinizi kapatip oturmak zorunda degilsiniz ki. Onlarin bakis acisiyla degisecek durumlar degil cunku sikayetleriniz. Varsin her seyi ogullarinin bilsinler. Oyle davransinlar. Degistiremeyeceginiz seyler uzerinde dusunmek sadece sizi yorar.
Benim de evlenmeden onceki arabami esimin zannediyorlardi,hic duzeltme geregi duymadim. Daha evli bile degildik,kv her yerde küs oldugu oglunun arabasiyla ovunurdubence komikti. Evlendik ev aldik ah oglum zavalli oglum nasil odeyecek onca krediyi diye agladi kadin. Bu da komikti ben de calisiyordum,hatta yuklu bir miktar birikmisim bile vardi,oglunun hic yoktu. Ama benim olan onun demekti sonucta. Onemli olan eslerin ne dusundugu. Kv kp cani nasil isterse oyle baksin olaya,sorun degil
Eger ki tek kusurlari buysa onemsenecek bir durum degil inanin. Olabilir dediginiz gibi hassas olabilirsiniz elbette. Hic uzerinde durmayin. Esinizin oyle bir yaklasimi yoksa ne kalpler kirilsin ne de siz uzulun bence.Doğru diyorsunuz, hassasım sanırım bu aralar. Annesi babasını geçtim, halalarını kuzenlerini de kendi kuzenlerim, halalarım gibi sayarım severim. İçimde onlara karşı bişeyler kırılsın istemiyorum. Ne kadar Allah rızası için yapıyorum desemde sanırım aynı ilgiyi bekliyorum maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?