• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun ismi :(

Mahkemeye başvurup isim ekletebilirsiniz.Çocuk küçük olduğu için kendisinin gitmesine gerek yok.Okula başlamadan halletseniz çok rahat olur.

İsim verirken kulağına 2 isim mi okundu ?

çok üzüldüm benim oğlum olsaydı aynı olayı ben de yaşayacaktım allahtan kızım oldu:) inşallah bir kızım daha olur, ben bekarken de karşıydım buna evlendim yine karşıyım. o zaman iki dedenin de adı konsun ne saçma birşey, bizim sülalenin erkeklerinin %80inin adı bu yüzden hasan, başka isim yok sanki. sana yapılan çok günah çok üzüldüm annenin en tabi hakkı evladına isim koymak , eklet isim bence ya da kabullen yapıcak birşey yok allah evladına sağlık sıhhat versin üzülme 4 sene geçmiş.

Benim sevgilimde daha ortada fol yok yumurta yok ilerde erkek olunca adini Muhammed Zeki koyacakmis..
Ayar oldumm kime sordun ki dedim.. Hiic ben istiyorum dedi..
Abisinin oglu olacak Allahin izniyle ona koyarlar belki bu ismide bende kurtulurum :)))

Ben olsam mahkeme karariyla kendi istedigim ismide eklettiririm ne demek yanii babasinin ismiyle kimse cagirmicak baska alternatif ikinci isim olmasin diyede direk babasinin ismini koycak hemde benden habersiz...
Gunahsa onlarin gunahi siz sebep oldunuz sizin boynunuza derdim sahsen.

benim ikizlerim var ve eşimle karar aldık kimseyee sormadık ne benim aileme nede onun ailesine YAĞIZ VE ÇINAR koyduk isimlerini. eşimin ailesi surat astı vay efendim kaynanamın babasının ismini koyacakmışız vay efendim onların istediği isim neden olmamış! şuan 8 ayın içindeyiz hala tripteler çocukları görmeye bile gelmiyorlar:9::9::9:
benim umurumda mı tabiki hayır !:52::52::52::27:

Son düzenleme:
Ne diye sesleniyorsun peki?
Bu inat çocukta ikilem yaratmasın sonra??
Yani bence tuhaf bir durum.

neden günah olsun ! onu Allah bilir.
siz 4.5 sene nasıl dayandınız asıl

En kıl olduğum şeyy ya , çocuğun annesi babası dururken aileler ortaya girip isim koyma peşindeler , :41: 9ay ben taşıdım istedğim ismi de koyarım deseydin , ağızlarının payını ver güzelim sıkmaya değmez canını , sen yine de istedğin isimle hitap et ve git kmliğe de yazdır , çocuk senin çocukk kime nee :33:

Öncelikle Merhaba hepinize
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin :5:

Eşinin yaptığı saygısızlık,düşüncesizlik ve yanlış ama senin yaptığında çok doğru değil.4,5 yıl geçmiş bu nasıl bir inat böyle.İnsan evladına ismiyle seslenmez mi? Hiç mi ismini söylemek zorunda kalmadın.Aşıları olduğunda,doktora gittiğinde,ne bileyim bir insan sana adı ne dediğinde hiç mi birşey demedin.

hiç anlamıyorum bu büyüklerin isminin konulma mevzusunu. hiç de doğru bulmuyorum.
bence koymak istediğin isimle seslen. hatta bilmiyorum öyle bir durum var mı ama ekletebiliyorsan kimliğine ekletmelisin.

Evet isim eklenebiliyor ama anne baba birlikte gidip dilekçe vererek yapılabiliyor benim eşim istemiyorki

Eşinin yaptığı saygısızlık,düşüncesizlik ve yanlış ama senin yaptığında çok doğru değil.4,5 yıl geçmiş bu nasıl bir inat böyle.İnsan evladına ismiyle seslenmez mi? Hiç mi ismini söylemek zorunda kalmadın.Aşıları olduğunda,doktora gittiğinde,ne bileyim bir insan sana adı ne dediğinde hiç mi birşey demedin.

Başka birisi sorduğu zaman söylüyorum tabiki ama oğlumu çağırırken yada birine birşey anlatacaksam oğlumla ilgili söylemiyorum

Öncelikle Merhaba hepinize
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin :5:

canım bnde kulaga okunan ısmın soylenmesı gerektıgını bılıyorum sen tobe de yemınıde sınırden etmıssın zaten..
ama eşin nie böyle yapmıs ya ah şu erkekler :50:

Off kim uyduruyo bunlari gunah diye. Canim ben din kulturu ogrt. Niyim hic boyle bi gunah duymadim ne kuran da ne de hadislerde. Asil dinde olmayan seyi varmis gibi uydurmak buyuk gunah. Ustelik cocuga isim koymak anne ve babanin hakkidir.

Bence siz de gidip ikinci bir isim ekletin nüfus cüzdanına. Bunu yapmalısınız.
Günah mevzusuna gelince. bence değil. Ama çocuk açısından nasıl bir sorun yaratır onu bilemiyorum.:44:

ben hiç isim kullanmıyorumki oğlum diyorum canım,aşkım bu şekilde sesleniyorum hep

him peki oglunuz kendi ismini benimsiyor mu. Hic ona o sekilde hitap edilmedigi icin garipsemiyor mu ismini ? bence cocugunuza ismiyle hitap edin tamam size cok buyuk haksizlik etmisler yanlis ama cocugunuzada haksizlik etmeyin bu konuda. Yemin ettiginiz icin kefaret verirsiniz. danisin bu konuyu bir bilene. birde o kadar zaman gecmis uzerinden artik ismiyle hitap etseniz bence guzel olur. sonucta cocugun tam kendini kisiligini kesfettigi an.

Başka birisi sorduğu zaman söylüyorum tabiki ama oğlumu çağırırken yada birine birşey anlatacaksam oğlumla ilgili söylemiyorum
Bir anlık kırgınlıkla ve öfkeyle edilmiş bir yemin.Ama bu işin sonu yok.Yani bu çocuk büyüyor.Kendi isminden mi neret etsin.Ya git nüfustan ismini değiştir (bence gerek yok) Allah daha büyük dert hastalık vermesin ya da söyle.Kneidni de yıpratma.Eşinde bunca yıl zarfında dersini almıştır.Bir daha çocuk yapmayı düşünürsen kendin gidip yazdırırsın ismini.

ben hiç isim kullanmıyorumki oğlum diyorum canım,aşkım bu şekilde sesleniyorum hep

Hayır, çok sinirlendim kayınvalidenize. Siz ne güzel - onların da gönülleri olsun diye - iki isim koymayı kabul etmişsiniz. Ona bile müdahale etmiş. Şu anda başka bir isimle de hitap etmiyormuşsunuz. Kadın hala günah vs. diye üzerinize geliyor.

Ama hatanın büyüğü eşinizde tabi.

him peki oglunuz kendi ismini benimsiyor mu. Hic ona o sekilde hitap edilmedigi icin garipsemiyor mu ismini ? bence cocugunuza ismiyle hitap edin tamam size cok buyuk haksizlik etmisler yanlis ama cocugunuzada haksizlik etmeyin bu konuda. Yemin ettiginiz icin kefaret verirsiniz. danisin bu konuyu bir bilene. birde o kadar zaman gecmis uzerinden artik ismiyle hitap etseniz bence guzel olur. sonucta cocugun tam kendini kisiligini kesfettigi an.

Benim haricimde herkes ismi ile hitap ediyor zaten bir tek ben söylemiyorum

Back
X