• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun iyi niyeti.Gitgide kötüleşen insanlar

Geçen yıl bir teyze yolda beni durdurup kızım cüzdanımı kaybettim yol param yok otobüs parası verir misin dedi. çıkarıp verdim tabi. aynı teyze bir kaç hafta sonra yine aynı yalanla beni durdurdu. teyze geçenlerde de kaybetmiştin cüzdanını dedim aa ben öyle şey yapmam dedi gitti :KK70: ben uydurdum sanki.

Diyorum ona zaten.Takip edip evi öğrenecekler hergün biri bekleyecek sen çık diye:KK70::KK70:

23 üniversite öğrencisi. Aslında adam bana çocuk:anne:

yakın yaşlara sahip evlatlarımız var, benimkide öyleydi ama zamanla tecrübe edip ögrendi ;) giden paranın önemi yok evladınız aslında çok güzel bir davranışta bulunmuş ama dedigim gibi zamanla neyin gerçek neyin sahte oldugunu ögrenecek.

Umarım büyük bir zarar görmeden öğrenir..
Aslında onun düşündüğü o kadar doğru, güzel ve olması gereken ki.. Ama hayat bunu kaldırmıyor, sorgulamak zorunda kalıyoruz, maalesef... Muhtemelen bunlar ona komplike geliyordur sorgulamak şüpheler üzerinden davranmak falan, benim için de öyleydi eskiden.

Umarım büyük bir zarar görmeden öğrenir..
Aslında onun düşündüğü o kadar doğru, güzel ve olması gereken ki.. Ama hayat bunu kaldırmıyor, sorgulamak zorunda kalıyoruz, maalesef... Muhtemelen bunlar ona komplike geliyordur sorgulamak şüpheler üzerinden davranmak falan, benim için de öyleydi eskiden.

Benimde korkum o. İnşallah ufaktefek hasarlarla öğrenir

biraz hayat tecrubesiyle ogrenecekdir hayati insanlari taniyaack
ne guzel iyi kalpli bi insan yetistirmisiniz siz emeiginize saglik :))))

bide babasi dayisi fln nasildir, boyle durumlar genelde soiya çekim oluyorda :)))

biraz hayat tecrubesiyle ogrenecekdir hayati insanlari taniyaack
ne guzel iyi kalpli bi insan yetistirmisiniz siz emeiginize saglik :))))

bide babasi dayisi fln nasildir, boyle durumlar genelde soiya çekim oluyorda :)))

Dayı yok.Babasıyla ayrıldık ama her zaman söylerim iyi insandır vicdanlıdır

Bu yeni dilenme taktiği. İyi giyimli sayilabilecek kisiler derki : memlekete gidicem param cikismadi 5 -10 lira verebilir misiniz? Yalnız 80 lira cokmus. Allah kabul etsin yine de. İyi niyetle yapılmış bi yardım sonuçta

ben de geçenlerde cüzdanını çaldırdıgını söyleyen yaslı bir kadın yol parası istedi 5 km ötedeki evine gitmek için. minibüs parası lütfen dedi gözleri dolu doluydu 10 tl verdim. daha yok mu dedi... yok dedim devam ettim.. bir müddet sonra arkamı döndüğümde başkalarından da istediğini gördüm.......

Okuyunca insan inanmıyor da,geçen gün eşimle markete gittiğimizde de ,birisi marketin kapısında çevirdi önümüzü,kiralık ev arıyoruz bulamıyoruz ,çocukların karnı aç,yanında eşi ve çocuğu olduğunu söylediği kişiler vardı,çocuğu hastaneye yatıracağım param yok deyip ağladı.Normalde inanmıyoruz çoğuna ama o an ikimizin içi de bir tuhaf oldu az da olsa vermiş bulunduk.Daha sonra arabaya binince arabanın camını tıklattı ,araba sizin mi,evim yakında bizi bıraksanız diye:olamaz:
Ohaaaa.
Hani evleri yoktu? Dove dove geri alirdim o parayi o haysiyetsizden.

Benide bi keresinde bi kadin durdurmustu annem cok hasta gidemiyorum tren biletimi alirmisin diye
Dogru olmayabilir ama ya gercekse diye dusundum. Ve ne olacagim belli degil diyerek almistim biletini

Gercekten ihtiyaci olanla olmayani ayirt edemiyorum artik.

Gecen gun 15-16 yaslarinda bir cocuk gekdi yanima yoldayken. Abla acim bir ekmek parasi dedi. Tamda firinin onunden geciyorduk gek ekmek aliyim sana dedim, bos bos bakti, ekmek aliyim istiyor musun ekmek alirim amapara vermen dedim. Yok istemem anlaminda basini yukari kaldirdi agzindan cık(istemez) diye bir ses cikti. Ben de yoluma devam ettim.

Sizin cocukta tamam gel yazihaneye gidelim sana bilet aliyim deseydi yok istemez para ver dedi belki de.

Bunun gibi bir olay yaşadım, hala aklımdan çıkmaz.
Geçen haftalarda eşim ve bebeğimizle akşam gezmesine çıktık, tam arabayı park ettik bir çift arabayla yanımızda durdu.
Öğrenci olduklarını, kartlarında 20 tl kaldığını ama bankamatikten çekemediklerini, eve gitmek için benzine ihtiyacı olduklarını söyledi.
Gayet efendi, temiz görünümlü aynı zamanda durumdan mahçup insanlardı.
Eşim 'hadi kardeşim iyi akşamlar' diyerek tersledi.
Ben de ona 'ya doğruysa, bak plakaları da şehir dışından belki kız başka şehirden geldi, gezdiler paraları bitti' dedim
'Sen ne safsın yahu, arabayla gezmeyi biliyorsa, benzinini düşünüp ona göre para harcayacak, yesin içsin dilensin, yok öyle şey' diyerek konuyu kapattı.
Ki gayet eşimle evlenmeden önce böyle insanlara çocukken bile yardım eden biriydim, o an eşim yanımda olmasaydı gene verirdim.

İyi niyetin kötüye kullanılması hiçbir zaman mesele değildir, asıl vahim olan içimizdeki iyiliği öldürmektir.
Cebinden çıkacak para belki oğlunuzu o gün zorlar ama insanlığını daima ayakta tutar.
Bence oğlunuzla gurur duyun, bunca zalimliğin olduğu dünyada hala içinde çiçekler açan koca yürekli bir beyefendi ve öyle de kalsın, ellemeyin onu...

23 üniversite öğrencisi. Aslında adam bana çocuk:anne:

Annelere evlatları hep mi küçük gelir benim abim de 40 yaşında iri yarı 100kusurdur kilo geçen arabanın içinde gordu annem ay yavrum ne kadar da küçük kalmış arabada diyor :KK48:

Oğlunuza gelince , bence çok güzel bir meziyet, belki suistimal edilir ama muhakkak iyi niyetinin karşılığını görecektir . Merhamet cok güzel şey,herkeste yok hele şu zamanda. Allahu teala ben çok merhametliyim kullarim beni anmasa da onlara rizklarini veririm ve merhametli olanlari severim diye buyurur.

Biz ne kadar nasihat edersek edelim doğruyu yanlışı yaşayarak öğrenmeleri gerekiyor galiba. Daha iki gün önce oğlum ve arkadaşı okuldan çıkıyorlar durakta yanlarına biri yanaşıyor önce bizimkilerle sohbet ediyor daha sonra hastası olduğunu telefon etmesini gerektiğini ama kontörünün kalmadığını söylüyor bunun üzerine oğlumun arkadaşı telefonunu veriyor adam telefon elinde bir müddet daha arıyormuş gibi yapıp birden kaçmaya başlıyor. Bizimkiler bağırmaya başlayınca oradaki esnaflardan biri durumu fark edip kapkaççının elinden telefonu alıyor ve getirip veriyor telefonu .
O gün oğlum eve geldiğinde yüzü kireç gibiydi çok korkmuştu ama yaşadığı bu olaydan sonrada artık dışarıda herkesle konuşulmayacağını ve herkese güvenmemesi gerektiğini çok iyi biliyor artık. O esnaftan da Allah bin kere razı olsun ne muradı varsa versin.

Son düzenleme:
Ben oglumla konustum boyle bir konuyu
Oglum 11yasinda bir ogretmen cocuklardan dini alet ederek kumbara yontemiyle para topluyodu
Yani cocuklarin tost paralarina göz dikmisti(kuran dersi ogretmeniydi cocugum imamhatibede gitmiyo zorunlu ders)
Her ders bir kumbara cikarip belki gercek belki rivayet bir bir hikaye ile cocuklarin harcliklarini topluyomus.

Ve ben bunu duydugumda biz gereken yardimi gereken yerlere yeterince yapiyoruz lutfen harcliginla yemek al ve ye dedim.

Ogretmeniniz neden para vermiyosunuz dersede velimden isticekmissiniz de dedim.

Ve gidip mudurle konustum.
Boyle bisi olamaz.
Bir yere bir yardim yapilcaksa bu ogretmen kendi maasindan yapsin hee yapiyosa ve hala lazimsa yetkili mercilerden yardim istesin.
Yada cocuklarla degil bizimle muhattap olsun dedim.

İnsanlarin ozellikle cocuklarin 2-3tl
Harcliklarina goz diken her kimse ben buna karsiyim.

Yasi,konumu vs onemli degil.

Yardim zorla/zoraki yaptirimla olmaz.

Dilencilerede para vermem.

Gider yardim edeceksem bagisimi yaparim
Erzak yardimi yaparim.

Direk para verilmesine karsiyim ben.

Açız diyolar simit,ekmek arasi alayim diyorum yok diyolar
Ee hani açtin?

Bebek kucaginda süt parasi diyo gel süt alayim? Yok sen ver ben alirim.
Sebep?

Abla 1selpak alsana ?
Alirim tabiki dilenmiyo emeginin hakkiyla para kazaniyo.

İnanin ihtiyaci gercekden olan isterken mahcup oluyo.

Sali pazarinda cuzdani calinmis aglayan teyzeye yol parasi veremedik.
Almadi kadin.
Ya nasil gideceksiniz 5-10tl nolacak dedik
İmkani yok alamam dedi bir yandan aglarken.

Telf birilerini arayip yardim istedi.

Lutfen cocuklarimizin somurulmesine izin vermeyin.
Bizlerde bilinclenelim artik.

Giysi alin,sokaktaki cocuklara atki ,corap alin
1tas corba icirin
Simit alip ikram edin
Para vermeyin.

Beyazmasa var yardim istiyolarsa bas vursunlar.

kimilerine göre bu enayilik kimilerine göre saflık ama ben merhametli insanları seviyorum.

dünyanın acımayı bilen,yardım etmeyi bilen ve merhamet duygusu yüksek olan insanlara çok ihtiyacı var.

ayrıca evet kandırılmış büyük ihtimalle ama hata yapa yapa yapmamayı öğrenecek zaten.

siz ona söyleyin zaten yaşı da küçük değil birilerine yardım etmek istiyorsa para vermesin.bu yardım değil.

Ohaaaa.
Hani evleri yoktu? Dove dove geri alirdim o parayi o haysiyetsizden.
Yok derken ev sahibi çıkarıyormuş,ev arıyorlarmış.Tamam olabilir hadi neyse de,arabanın önünü kesmesi,ev yakında bizi götür demesine takıldık .Eşim de madem yakın ,yürüyerek gidin o zaman dedi.:KK69:

Eğer kandirdiysa bu kandiran adamin sorunu. Oğlunuz ne güzel merhametli vicdanliymis, bunlar olmadiktan sonra ne anlami kalirdi insanoğlunun. İyi ki boyle bir insan olmus,umarim kendini bozmaz.

Siz de daha acimasiz mi yetistirseydim diyeceginize gurur duyun ve kendi vicdaninizin bir tozunu alin.

Back
X