• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun iyi niyeti.Gitgide kötüleşen insanlar

Sadece insanlarin bu yolla iyi niyetli insanlari kandirdigini, ona da oyle biri denk gelmis olabilecegini soyleyin yeterli. Neden verdin vermeseydin bak seni kandirdi falan filan demeyin. 23 yasindaki bir cocugun kararlarindan suphe etmesine sebep olmayin. Kisisel gelisimi acisindan hic iyi olmaz. Ayrica oglunuz part time bir iste calissa iyi olur. Madem bu kadar iyi niyetli bir coxuk, bir de kendi kazandigi parayla yardim etme zevkini tatsin bakalim ne hissedecek.

Sadece insanlarin bu yolla iyi niyetli insanlari kandirdigini, ona da oyle biri denk gelmis olabilecegini soyleyin yeterli. Neden verdin vermeseydin bak seni kandirdi falan filan demeyin. 23 yasindaki bir cocugun kararlarindan suphe etmesine sebep olmayin. Kisisel gelisimi acisindan hic iyi olmaz. Ayrica oglunuz part time bir iste calissa iyi olur. Madem bu kadar iyi niyetli bir coxuk, bir de kendi kazandigi parayla yardim etme zevkini tatsin bakalim ne hissedecek.

Arkadaş bir o kadar da tembel:işsiz: Okuyomuş o nasıl olsa ömrü boyu çalışacakmış.Staj yaptı onda da para yok zaten

Ev araba satma muhabbetini de okudum da. Ablam buna aay iyi niyetli deyip geciştiremicem kendini kullandırabilir dikkat etsin.. Verici bir arkadaş yardım edeyim faydam dokunsun diyor ama o iş hep iyi sonuçlar doğurmuyoor.

Ne demis buyuklerimiz iylik yap denize at Balik bilmezse Halık bilir.. Bazen ameller niyetlere goredir bence bide siz hayata oglunuzun penceresinden bakin belkide gelcekten ihtihac sahibi biridi Oglunuz sayesinde sıkıntisindan kurtuldu.. Yada soyle varsayalim dolandirici biriydi ,para istiyen adam, bu halde ne oldu ben soylimi ne oldugunu Allah oglunuz niyetinin ne kadar temiz oldugunu gordu Ve Cebinden cikani insaAllah misliyle baska yerden verir.

Akşam oğlum markete gitti.Yolda bir adam konuşmak istemiş.Benim safımda dinlemiş.Adam memleketine dönmeye çalışıyormuş.Otobüs parası yokmuş gidemiyormuş.Otobüs bileti 80tl.miş.Benimki de çıkarıp vermiş.Niye verdin yalan söylemiş diyorum.Ya doğruysa yazık değil mi konuşurken gözleri doldu diyor.İnsanların çoğu kötü acımasız.İlerde bu iyi niyeti daha büyük boyutlarda kullanmaya çalışanlar olacak.Çocukları daha mı acımasız yetiştirmek lazımdı acaba???
önce ailemden sonrada eşim tembihlerdi hep acıma kızım acıma eşim vs ben yine aynıyım bende çıkarır veririm yüreğim dayanmıyor tamamen kişinin karakteriyle alakalı bir durum.he vermeyen karaktersiz mi asla biz biraz saf insanlar sıfatındayız.

Bundan bir kaç ay önce yaşlı bir amca ile karşılaştım düştü düşecek gibiydi.. Yanında biri geldi yardım etmek için bende yoluma devam ettim .. Sonra dayanamayıp geri döndüm . ' Neyin var amca ' dedim .. Başladı anlatmaya 'Memlekete gideceğim param yok,karnım aç , şeker hastasıyım ellerim yara hep' deyip ellerini gösterdi .. Üzerimde çok para yoktu çıkardım 10 tl verdim .. Neyse amca ile vedalaşıp ofise geldim üzüntü içinde .. Arkadaşlar sordu ' Neyin var ? ' diye. Başladım anlatmaya daha ben lafımı bitirmeden bir arkadaşım ' Elleri yara mıydı ? ' diye sordu .. Tabi ben şok .. Amca meğerse yoluna çıkmış çok uzun zamandır .. Sonra nasıl duygularımın istismar edildiğine yanıp durdum ...

23 üniversite öğrencisi. Aslında adam bana çocuk:anne:
Hahahaha ilahi ben 8-9 yaşında çocuk sandım :D oğlunuz akranım sayılır, yetiştirme tarzınızı sorgulamak için artık çok geç :)

hep aynı cümle farkettiniz mi? param yok memelekete gideceğim para ver. bence çocuklarınızı bu kadar saf yetiştirmeyin.

:olamaz: Fazla iyi niyetli bir 'arkadaşmış'.
Ne desem bilemedim. Bize de bi adam açım yemek parası falan demişti. Para vermek yerine yemek ısmarladık. Sonra başka şeyler için para istemeye başladı.
Oğlunuz fazla iyi niyetli ve suistimal edilmeye açık. Günümüzün en popüler yalanlarından biri şu memlekete gideceğim yol param yok safsatası.

Bir gün metrodan çıktım eve gidiyorum. Cebimde sadece minibüs parası var. Kadının biri geldi. Açıkçası düzgün giyimli ama çingene veya dilenci olduğunu düşündüm. Çünkü yapisti resmen. Kızı da yanında gözü bantlı. Telefonun şarjı bitmiş kocası gelip alamamış parası yokmuş 20 lira mı ne istemişti taksiye binecekmis. Param yok kusura bakmayın falan dedim. Kadın bana nasıl yok, kızımı hastaneden çıkardım falan diyor. Kocam gelmedi ver diyor. Sanki kendi parasını istiyor gibiydi.

Otobüs parası isteyen şimdiye kadar 8-10 kişiye rastladım. Taa lisedeyken ilk bir kadın istemişti otobüs parasi ben de anlamamıştım çıkarıp İETT bileti vermiştim. :) kadın alıp gitmişti.

Ben okuldan tanıdığım ailelere yardım ediyorum. O kadar çok oluyor ki zaten yetişemiyoruz bile.
Sokakta ölüyorum deseler vermem artık o kadar suistimal edildim ki.
Giden paraya değil o hayal kırıklığıma üzülüyorum.

Bir ailenin yardıma ihtiyacı olduğunu duymuştuk geçen senelerde. Arkadaşlarla toplanıp biseyler organize etme niyetindeyken ogrendiklerimiz çok sasırttigindan saniyesinde geri çekildik hepimiz. Adam engelli ve bir fabrikada çalışıyor,2 çocuğu var. 900 lira maaş aliyor ev kira.Sonra ogrendiklerimiz adam evde buzdolabi bos olmasina ragmen sigara iciyor keyfine. Bir aile gecmis kiralarini odemis ve bundan sonra olene kadar tum kira masraflarini ustlenmis. Baska biri tum mutfak masraflarini yine bu sekilde ustlenmis. E sende aldigin maasla gecin yani bir zahmet sigara icmeden.. Kira derdi yok,mutfak derdi yok. Fatura ve tup icin 900 tl gayet yeterliydi bence. Baska masraf yok yani karsilaniyor.Buna ragmen adamlari arayip tupumuz bitti suyumuz bitti alir misiniz demeye başlamışlar.Hergün sigara icmezse pek ala yetişebilir diye düşünüyorum.. Insanlar iyiliği suistimal etmeye de bayılıyor maalesef.

Genelde yasli adamlar bu yolla para isteyene cok denk geldim
Kadinlar ise hastane gitcem su kadar param eksik diye istiyolar.

Para vermesi iyi niyet olsa bile evi satarım muhabbeti artık saflığa varıyor. Umarım başına ciddi bir şey gelmeden, hayata atıldığında üstünden atar bu saflığını. Yoksa iş hayatında da sosyal hayatında da çok suistimal edilir.

Yaaa aynii benn benimde oyle safliklarim oluyordu ama artk vermiyorm

Para vermesi iyi niyet olsa bile evi satarım muhabbeti artık saflığa varıyor. Umarım başına ciddi bir şey gelmeden, hayata atıldığında üstünden atar bu saflığını. Yoksa iş hayatında da sosyal hayatında da çok suistimal edilir.

Benim korkumda o.Para onun için hiç birşey.Küçükken bayram harçlıklarını almazdı.Bana verirlerdi. O kendi yaptığı ile ilgileniyor.Ona göre karşındakinde art niyet varsa bu onun ayıbı onu bağlamıyor.Sıfır ego sıfır kibir.Kardeşi çok farklı aynı ana babanın çocukları.

Back
X