• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun iyi niyeti.Gitgide kötüleşen insanlar

Akşam oğlum markete gitti.Yolda bir adam konuşmak istemiş.Benim safımda dinlemiş.Adam memleketine dönmeye çalışıyormuş.Otobüs parası yokmuş gidemiyormuş.Otobüs bileti 80tl.miş.Benimki de çıkarıp vermiş.Niye verdin yalan söylemiş diyorum.Ya doğruysa yazık değil mi konuşurken gözleri doldu diyor.İnsanların çoğu kötü acımasız.İlerde bu iyi niyeti daha büyük boyutlarda kullanmaya çalışanlar olacak.Çocukları daha mı acımasız yetiştirmek lazımdı acaba???

ay aynı benim oğlum gerçi benimki 10 yaş daha küçük, aslına bakarsan gözlemlediğim kadarıyla erkekler daha çok yardım etmeye açık, doğal olarak dolandırılmaya da
sanırım sürekli konuşup anlatmaktan kötü örnekleri göstermekten başka çare yok, yanına gelen adamda amma klasikmiş, bi kaç sene önce bizimde başımıza geldi, eşimle yürüyüş yapıyorduk, gayet sağlam adamın biri çocuğunun hasta olduğunu onu hastaneye yatırırken tüm parasını harcadığını ama yaşadığı şehre dönmesi gerektiğini hiç parasının olmadığını söyledi
ben para verdirmedim eşim yanlız olsa o parayı verirdi, zaten tüm gün adamı kafasına taktı, ya doğru söylüyorsa diye
yürüyüş yaptığımız yerde ne hastane var ne gar yani bu arada..

En üzüldüğüm şeylerden birisi de bu şerefsiz, yalancı, pislik dolandırıcılar yüzünden gercekten kim yardıma muhtac, kim zor durumda anlayıp yardım edemiyor artık insanlar. Yardım edeyim ama acaba gercek mi kuşkusuyla yaklasıyoruz hep. Pislikler.

Akşam oğlum markete gitti.Yolda bir adam konuşmak istemiş.Benim safımda dinlemiş.Adam memleketine dönmeye çalışıyormuş.Otobüs parası yokmuş gidemiyormuş.Otobüs bileti 80tl.miş.Benimki de çıkarıp vermiş.Niye verdin yalan söylemiş diyorum.Ya doğruysa yazık değil mi konuşurken gözleri doldu diyor.İnsanların çoğu kötü acımasız.İlerde bu iyi niyeti daha büyük boyutlarda kullanmaya çalışanlar olacak.Çocukları daha mı acımasız yetiştirmek lazımdı acaba???
Bi gün eşimle hastaneden çıktık otoparkta kadın önümüze geçti yaşadığı ilçeye gidecek parası yokmuş gelmiş ama dönemiyormuş hiçbir mahcubiyeti yoktu pek inandırıcı değildi ama ne olur ne olmaz diye eşim cüzdanı çıkardı 10 TL ararken 20lik görünüyordu 10 u uzattı bilet 28 TL diyo biz şok dedim hadi teyze onu da başkasından iste. Utanıyorum istemeye siz evladım yaşındasınız ondan istedim diyo. Daha fazla isterken utanmadın istersin başkasından hadi dedim. Bak aklıma geldi yine sinirlendim. Ayaküstü soymaya çalışıyorlar. Gerçekten utanan bir insan böyle konuşamaz bile. Devir çok kötü...

23 üniversite öğrencisi. Aslında adam bana çocuk:anne:
80 lira verdi deyince şaşirdım açıkçası,8-9 yaşlarında bir çocuk market için verdiğiniz parayı verdi sandım.
Bilemiyorum şahsen uzun zamandır sokakta birşeyler isteyen insanlara para vermiyorum güvenip. Bir kadın bendende istemişti aynı bahaneyle para yakın zamanda vermedim. Dışarda yemek yerken gelen biri olursa onada yemek alırım,market önünde dilenen olursa marketten bahsettiği şeyi alırım ama para vermem.
Eskiden verirdim ,ama bu işi meslek haline getirip dilenen insanlarin ceplerinden çıkan paraları görünce haberlerde şok oldum ve vazgeçtim.Birde para verdiğim insanların tekrar tekrar aynı yalanla karşıma çıkması durumunuda çokça yaşadım ve bıraktım sokakta para vermeyi.
Yemek istesin açsa alırım ,yiyecek istesin alırım üzerinde giysisi ayakkabısı yoksa veririm varsa yada alırım imkanım varsa ,peçete vs satan çocuktan alırım parasinı verip ama ötesi yok bende artık.
Siz bence üzmeyin kendinizi merhametliymiş evladınız. Sadece suistimal edilmiş olabileceğini,karşısındakinin iyi niyetli olmayabileceğini anlatın siz yinede.

Son düzenleme:
bu tür dolandırıcılar her yerde var maalesef
genelde de daha çok cebinde para olabilecek genç çocukları gözlerine kestiriyorlar
daha o yaşta ki çocuk hayatın gerçekleriyle, insanların gerçek yüzleriyle karşılaşmadığı için vicdan yapıp veriyor
ben ve arkadaşımı henüz 17 yaşındayken yolda çeviren bir kadın aynı taktikle kandırmıştı
cebimizdeki parayı memleketine dönsün diye vermiştik, 2 hafta sonra baktık ki aynı yalanlarla başkalarını kandırmaya çalışıyor
içime o kadar oturdu ki o gün bugündür ne dilenci nede bu tür yalancılara asla para falan vermem..

otobüs parası vs isteyen çok oluyor ama bende vermiyorum.Eğer bir daha böyle birşeyle karşılaşırsa bilet almayı teklif etsin niyeti kötü ise zaten bileti kabul etmez.Yada karnım aç diye para isteyen olursa yine para yerine yemek almayı teklif etsin.

Oglunuzda kendimi gordum ve ne yazik ki bu kadar vicdan ve merhamet bir zaman sonra yoruyor.
Kullanildigini, kandirildigini hissettigin vakit yikiliyor ve asosyal olup, insanlardan kaciyorsunuz.
Guven problemi cokca yasiyorsunuz ve paranoyak olabiliyorsunuz.
Bir sure sonra yetersiz hissediyorsunuz iste olay tam da bura da kopuyor.
Su an da ben de koptugu gibi...

Gercekten ihtiyaci olanla olmayani ayirt edemiyorum artik.

Gecen gun 15-16 yaslarinda bir cocuk gekdi yanima yoldayken. Abla acim bir ekmek parasi dedi. Tamda firinin onunden geciyorduk gek ekmek aliyim sana dedim, bos bos bakti, ekmek aliyim istiyor musun ekmek alirim amapara vermen dedim. Yok istemem anlaminda basini yukari kaldirdi agzindan cık(istemez) diye bir ses cikti. Ben de yoluma devam ettim.

Sizin cocukta tamam gel yazihaneye gidelim sana bilet aliyim deseydi yok istemez para ver dedi belki de.

Otobüs terminali yakın değil ki dese onu alıp götürmesi lazım.Bu olay ikemetin ağırlıkta olduğu bir semtte oluyor

Ben oglumla konustum boyle bir konuyu
Oglum 11yasinda bir ogretmen cocuklardan dini alet ederek kumbara yontemiyle para topluyodu
Yani cocuklarin tost paralarina göz dikmisti(kuran dersi ogretmeniydi cocugum imamhatibede gitmiyo zorunlu ders)
Her ders bir kumbara cikarip belki gercek belki rivayet bir bir hikaye ile cocuklarin harcliklarini topluyomus.

Ve ben bunu duydugumda biz gereken yardimi gereken yerlere yeterince yapiyoruz lutfen harcliginla yemek al ve ye dedim.

Ogretmeniniz neden para vermiyosunuz dersede velimden isticekmissiniz de dedim.

Ve gidip mudurle konustum.
Boyle bisi olamaz.
Bir yere bir yardim yapilcaksa bu ogretmen kendi maasindan yapsin hee yapiyosa ve hala lazimsa yetkili mercilerden yardim istesin.
Yada cocuklarla degil bizimle muhattap olsun dedim.

İnsanlarin ozellikle cocuklarin 2-3tl
Harcliklarina goz diken her kimse ben buna karsiyim.

Yasi,konumu vs onemli degil.

Yardim zorla/zoraki yaptirimla olmaz.

Dilencilerede para vermem.

Gider yardim edeceksem bagisimi yaparim
Erzak yardimi yaparim.

Direk para verilmesine karsiyim ben.

Açız diyolar simit,ekmek arasi alayim diyorum yok diyolar
Ee hani açtin?

Bebek kucaginda süt parasi diyo gel süt alayim? Yok sen ver ben alirim.
Sebep?

Abla 1selpak alsana ?
Alirim tabiki dilenmiyo emeginin hakkiyla para kazaniyo.

İnanin ihtiyaci gercekden olan isterken mahcup oluyo.

Sali pazarinda cuzdani calinmis aglayan teyzeye yol parasi veremedik.
Almadi kadin.
Ya nasil gideceksiniz 5-10tl nolacak dedik
İmkani yok alamam dedi bir yandan aglarken.

Telf birilerini arayip yardim istedi.

Lutfen cocuklarimizin somurulmesine izin vermeyin.
Bizlerde bilinclenelim artik.

Giysi alin,sokaktaki cocuklara atki ,corap alin
1tas corba icirin
Simit alip ikram edin
Para vermeyin.

Beyazmasa var yardim istiyolarsa bas vursunlar.

Al işte insanlar böyle kötü.Küçücük çocuk cebindeki 3 kuruşu verip eve gidene kadar aç kalıyor.Adamın umrumu?

babaya çekmis iste kiyamiyor insanlara

Ben de yardım ederim.Hakikaten ihtiyaç olduğunu biliyorsam veririm verdiğime de acımam.Artık sokakta kimseye vermiyorum ama.Bir şekilde bana ulaşan birilerinin bildiği tanıdığına yardım ediyorum

Annelere evlatları hep mi küçük gelir benim abim de 40 yaşında iri yarı 100kusurdur kilo geçen arabanın içinde gordu annem ay yavrum ne kadar da küçük kalmış arabada diyor :KK48:

Oğlunuza gelince , bence çok güzel bir meziyet, belki suistimal edilir ama muhakkak iyi niyetinin karşılığını görecektir . Merhamet cok güzel şey,herkeste yok hele şu zamanda. Allahu teala ben çok merhametliyim kullarim beni anmasa da onlara rizklarini veririm ve merhametli olanlari severim diye buyurur.

Herhalde büyümüyor anne hep kucağına alıp sevecek kıvamda görüyor:anne:

Merak etmeyin, zamanla insanlara kendini kullandırmamayı ve onları ayırt etmeyi öğrenecektir.
Karakteri değişmez, eli açık bir insansa eli açık kalır, yardımseverse yardıma muhtaç birine yine kayıtsız kalamaz ama anlar, kimseye el açmamak için kendi parasını sıkıla sıkıla kazandığında, kendi halini de göz önünde bulundurur.

ay aynı benim oğlum gerçi benimki 10 yaş daha küçük, aslına bakarsan gözlemlediğim kadarıyla erkekler daha çok yardım etmeye açık, doğal olarak dolandırılmaya da
sanırım sürekli konuşup anlatmaktan kötü örnekleri göstermekten başka çare yok, yanına gelen adamda amma klasikmiş, bi kaç sene önce bizimde başımıza geldi, eşimle yürüyüş yapıyorduk, gayet sağlam adamın biri çocuğunun hasta olduğunu onu hastaneye yatırırken tüm parasını harcadığını ama yaşadığı şehre dönmesi gerektiğini hiç parasının olmadığını söyledi
ben para verdirmedim eşim yanlız olsa o parayı verirdi, zaten tüm gün adamı kafasına taktı, ya doğru söylüyorsa diye
yürüyüş yaptığımız yerde ne hastane var ne gar yani bu arada..

Bu küçükkende böyleydi.Sizinkinde de birşey değişmez..

Erkekler düz mantık.Öyleyse öyledir .İhtimalleri düşünmüyorlar .Fazla iyi niyetli de olunca direkt inanıyorlar

Bu küçükkende böyleydi.Sizinkinde de birşey değişmez..

Erkekler düz mantık.Öyleyse öyledir .İhtimalleri düşünmüyorlar .Fazla iyi niyetli de olunca direkt inanıyorlar

valla bunlara criminal minds diye bi amerikan dizisi onu izletmek lazım sezon sezon:KK53:

3 5 sene önce bir olay oldu.Geldi bana.Benim bir arkadaşımın çocuğu hasta olsa ve parası yetmese benim de evim işim

varsa benim o evi satıp o çocuğu tedavi ettirmem lazım dedi.Oğlum tabi yardım etmelisin ama kendini aileni zora sokacak

yardımlar yapmamalısın dedim.O zaman ben uyuyayam çalışır yeniden alırım dedi.

Bizim kanalları hiç seyretmez.Hep yabancı dizileri izler.

Şimdi sordum izlememiş

netten izledim bende, fazla yardım sever olmanın sonuçlarını çok güzel anlatıyor bazı bölümlere, manipülasyon gücü yüksek insanların diğer insanları nasıl kandırdığınıda gayet net gösteriyor yani

Valla çogu erkek bu konularda kadinlara gore daha duygusal olabiliyor.Allah muhakkak yaptigi iyiligin karsiligini verir ona.Karsi taraf dolandirici olabilir ama onemli olan sizin oglunuzun iyi niyeti.

3 5 sene önce bir olay oldu.Geldi bana.Benim bir arkadaşımın çocuğu hasta olsa ve parası yetmese benim de evim işim

varsa benim o evi satıp o çocuğu tedavi ettirmem lazım dedi.Oğlum tabi yardım etmelisin ama kendini aileni zora sokacak

yardımlar yapmamalısın dedim.O zaman ben uyuyayam çalışır yeniden alırım dedi.
Elbette bir sağlık sorunu olursa maddi yardımda bulunabilir para olarak ama arkadaş için ev-iş yeri satılmaz yarın birgün bir lafla ödeşir o arkadaş benmi sat dedim diye.

Back
X