- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
Akşam oğlum markete gitti.Yolda bir adam konuşmak istemiş.Benim safımda dinlemiş.Adam memleketine dönmeye çalışıyormuş.Otobüs parası yokmuş gidemiyormuş.Otobüs bileti 80tl.miş.Benimki de çıkarıp vermiş.Niye verdin yalan söylemiş diyorum.Ya doğruysa yazık değil mi konuşurken gözleri doldu diyor.İnsanların çoğu kötü acımasız.İlerde bu iyi niyeti daha büyük boyutlarda kullanmaya çalışanlar olacak.Çocukları daha mı acımasız yetiştirmek lazımdı acaba???
ay aynı benim oğlum gerçi benimki 10 yaş daha küçük, aslına bakarsan gözlemlediğim kadarıyla erkekler daha çok yardım etmeye açık, doğal olarak dolandırılmaya da
sanırım sürekli konuşup anlatmaktan kötü örnekleri göstermekten başka çare yok, yanına gelen adamda amma klasikmiş, bi kaç sene önce bizimde başımıza geldi, eşimle yürüyüş yapıyorduk, gayet sağlam adamın biri çocuğunun hasta olduğunu onu hastaneye yatırırken tüm parasını harcadığını ama yaşadığı şehre dönmesi gerektiğini hiç parasının olmadığını söyledi
ben para verdirmedim eşim yanlız olsa o parayı verirdi, zaten tüm gün adamı kafasına taktı, ya doğru söylüyorsa diye
yürüyüş yaptığımız yerde ne hastane var ne gar yani bu arada..