- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.912
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
yaşadığı travmaya girmeden üstü kapalı bir şekilde ondan sorumlu kişilerin yalnızca siz olduğunuzu, başka kimsenin ona hiçbir şekilde zarar veremeyeceğini ve cezalandıramayacağını anlatmanız gerekiyor.Hayatındaki her tehdidi bu kadar ciddiye almaması gerektiğini bilmeli.Siz de çok kuralcıysanız yaşadığı durum onu daha çok etkilemiştir.Benim anladığım kadarıyla siz de kurallar konusunda biraz sertsiniz veya eşiniz.
Aslında ben ve eşim çok koralcı değiliz yani tabii ki belli başlı ev kuralları var ama o kadar baskıcı değiliz. Fakat ablamız biraz fazla kuralcı ve en çok ablasıyla vakit geçiriyor oğlum. Aralarında 6 yaş fark olmasından dolayı da çekiniyor biraz. Örneğin ablanın odasına girdiğinde çık dışarıya onu elleme buna dokunma benim odama girme, oyuncağına dokunduğunda benim oyuncağıma dokunma vs. gibi kızımla da kardeşine bu şekilde davranmaması konusunda çok konuştum ama agresifleşiyor hemen malum birazda ergenlik döneminden kaynaklanıyor sanırım. Hep onun dedikleri olsun istiyor ve karşı bir yoruma hemen itiraz ediyor.