• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun kabusu...

yaşadığı travmaya girmeden üstü kapalı bir şekilde ondan sorumlu kişilerin yalnızca siz olduğunuzu, başka kimsenin ona hiçbir şekilde zarar veremeyeceğini ve cezalandıramayacağını anlatmanız gerekiyor.Hayatındaki her tehdidi bu kadar ciddiye almaması gerektiğini bilmeli.Siz de çok kuralcıysanız yaşadığı durum onu daha çok etkilemiştir.Benim anladığım kadarıyla siz de kurallar konusunda biraz sertsiniz veya eşiniz.

Aslında ben ve eşim çok koralcı değiliz yani tabii ki belli başlı ev kuralları var ama o kadar baskıcı değiliz. Fakat ablamız biraz fazla kuralcı ve en çok ablasıyla vakit geçiriyor oğlum. Aralarında 6 yaş fark olmasından dolayı da çekiniyor biraz. Örneğin ablanın odasına girdiğinde çık dışarıya onu elleme buna dokunma benim odama girme, oyuncağına dokunduğunda benim oyuncağıma dokunma vs. gibi kızımla da kardeşine bu şekilde davranmaması konusunda çok konuştum ama agresifleşiyor hemen malum birazda ergenlik döneminden kaynaklanıyor sanırım. Hep onun dedikleri olsun istiyor ve karşı bir yoruma hemen itiraz ediyor.

Evte şu aramada idare edilebiliyor ama korkum kalıcı olması.
Kesinlikle inatlaşmayın biz inatlaştık konuşurken takılmaya başladı.
Böyle bi durum daha zor inanın. Şimdi konuşması düzeldin de grrisinin hiç bi önemi yok bizim için. Bizim gittiğimiz yerler Zaman'la geçeceğini söyledi.

Evte şu aramada idare edilebiliyor ama korkum kalıcı olması.
Yeğenimde böyleydi ablam cute n dediği gibi odasının şeklini değiştirdi birde kimi kendi sesinden kimi hazır masal arada ninniler olan bir cd hazırlamıştı
Onu açıp öyle yatıyor yatağına bu şekilde çözdüler
Sende dene istersen bi

Aslında ben ve eşim çok koralcı değiliz yani tabii ki belli başlı ev kuralları var ama o kadar baskıcı değiliz. Fakat ablamız biraz fazla kuralcı ve en çok ablasıyla vakit geçiriyor oğlum. Aralarında 6 yaş fark olmasından dolayı da çekiniyor biraz. Örneğin ablanın odasına girdiğinde çık dışarıya onu elleme buna dokunma benim odama girme, oyuncağına dokunduğunda benim oyuncağıma dokunma vs. gibi kızımla da kardeşine bu şekilde davranmaması konusunda çok konuştum ama agresifleşiyor hemen malum birazda ergenlik döneminden kaynaklanıyor sanırım. Hep onun dedikleri olsun istiyor ve karşı bir yoruma hemen itiraz ediyor.

bakın, çocuklar dış dünyayı etrafındaki yetişkinlerin kuralları çerçevesinde algılar.bunu bu yüzden söyledim.siz ne kadar çok itaati öğretirseniz dışardaki insanlara da o kadar itaat eder.aynı şekilde siz ne kadar rahat olursanız o da o kadar rahat olur.çocuğunuza bu dönemde kuralları öğretirken ondan sebepsiz itaat etmesini istemek yerine nedenlerini anlatın.çok küçük bir örnek, kola içme değil, kola içmek seni sağlıksız yapar/arkadaşına vurmaya hakkın yok demek yerine vurursan canı acır/vurmak onu üzer ve kötü hissettirir gibi.çocuğunuzu bu şekilde yetişrirseniz itaat etmekten önce sorgulamayı öğrenir ve neyi neden yaptığını/ne yaparsa zarar göreceğini/neyin neden doğru ya da yanlış olduğunu bilerek kendine doğru yolu seçme olasılığı artar.

siz onun için bir rehber niteliğindesiniz.dünyayı sizin koyduğunuz kurallar üzerinden görüyor.çocuklar sert davranışlardan çok kolay etkilenir.ona düşünüp doğru yolu bulabileceği bi alan tanımalsınız yoksa hep itaatkar ve pısırık olacaktır.ablasının öyle davranmasına müsade etmeyin, şu an en önemli kişilik gelişimi döneminden geçiyor çocuğunuz.kolaylıklar dilerim...

Şöyle bir durum oldu o dönemlerde, kayınvalidemlere gittiğimizde orada bir arkadaşı var kız onunla oynuyorlardı. Kaydırakta kavga etmişler kız buna vurmuş bizimkide ona. Annesi bana geldi söyledi bende oğluma vurmayın birbirinize oğlum dedim o da bana vurdu ama annesi onun vurduğunu söylemiyor dedi. Bende anlaşamıyorsanız birlikte oynamak zorunda değilsiniz oğlum ama birbirinize vurma hakkınız yok onunda seninde dedim. Annesi biraz çirkefti külahları değişiriz sizinle filan gibi laflar etti bende ağzının payını verdim. Eve geldikten sonra anne xx'in annesi bana bir daha vurduğunu görürsem ağzının ortasına yapıştırırım bir tane gözünün yaşına bakmam dedi bana iki kere dedi. Neden bunu orada söylemedin bana dedim sen kadına çok kızarsın diye dedi. Ertesi gün yine gittim kadın (kocasının tayini çıkmıştı) evde tek kalmasın diye annesine gitmiş o gün bugündürde göremiyorum görsem haklayacağım. Bu olaydan sonra oğlum artık onun kızıyla oynamak istemiyorum bu konuyu da konuşmak istemiyorum dedi ve bende onun yanında bir daha bu konuyu açmadım sadece sana hiçbir şey yapamaz oğlum sen merak etme biz böyle bir şeye asla müsaade etmeyiz bunu sakın unutma dedim.
Canım olabilir böyle şeyler.benim kızımda rüya çok görüyo bayada etkileniyo.bi kere bi çizgifilm karakterinin onu kaçırdığını görmüştü çok etkilenmişti.kızım 5 yaşında ama biz bi kaç güne toparladık.

merhaba,
uykuya dalana kadar masal okusanız,
zaten dınlerken uykusu gelir ve uykuya geçişi kurdugu hayallerle daha hızlı olur..

Oğluma masal okuyorum tabii ama masalı sonuna kadar dinliyor sonra yorumluyor sonra aynı masalı bu sefer aklında kaldığı kadarınca o bana anlatıyor, bu böyle uzayıp gidiyor :)

Oğluma masal okuyorum tabii ama masalı sonuna kadar dinliyor sonra yorumluyor sonra aynı masalı bu sefer aklında kaldığı kadarınca o bana anlatıyor, bu böyle uzayıp gidiyor :)

bende o senın okudugun masalla ılgılı sorular sorup yoruımlar yaparken aklındakı korkular dagılır zaten dıyecektyım ki zaten yapıyomuş
her gece aklında güzel düşünceler bırakıp öpüp cıksanız odadan yada hafifi bir muzık acıp falan,yine korkarmı acaba
bırazda zaman lazım,illaki geçecek

bende o senın okudugun masalla ılgılı sorular sorup yoruımlar yaparken aklındakı korkular dagılır zaten dıyecektyım ki zaten yapıyomuş
her gece aklında güzel düşünceler bırakıp öpüp cıksanız odadan yada hafifi bir muzık acıp falan,yine korkarmı acaba
bırazda zaman lazım,illaki geçecek

Umarım kısa sürede geçer kalıcı olması tek korkum. Bir de oğlumun hafızası maaşallah çok güçlü kolay kolay unutmaz hiçbir şeyi. Bazen ona kendi uydurduğum bir masalı anlatırım dikkatle dinler ve çok hoşuna gider, inanın bana aradan 1-2 ay geçtiğinde anne yine o masalı bana anlatsana der ve hatırlatır. Anlatmaya başladığımda ise hayır anne öyle değildi böyleydi diye kelimesi kelimesine hatırlatır :)))))))

Merhaba, 7 yaşındaki oglum bundan yaklaşık 15 gün önce kötü bir rüya görmüş; bir adam onu kaciriyormuş hırsız gördüm anne beni kaçırıyordu dedi. O günden beri her akşam uyku saati geldiğinde odasında uyumamak için ağlıyor. Ya ablasının odasında ablasiyla ya da yatak odasında babasıyla uyumak için son gücüne kadar direniyor ama numaradan değil gerçekten ağlıyor. Defalarca konuştuk anlatmaya çalıştık onun bir rüya olduğunu gerçekte olmadığını filan ama nafile. Birkaç gün yanında ben yattım uykuya dalana kadar, birkaç günde oturdum yatağında yine uykuya dalana kadar ama fayda etmedi, her akşam böyle olmasını istiyor. Korkusunun ustune de gitmek istemiyorum uyuyunca odasına koyuyorum sabah kalkınca sorun yok uykuya dalmadan odasında yatmak istemiyor. Bu durumda nasıl yaklasmalı ve nasıl bir tutum içinde olmalıyım ogluma karşı. Pedagog yardımı almalı mıyım? Şimdiden tesekkur ederim.

önce şunu söyleyeyim eğer yardım alacaksanız pedagog değil çocuk psikoloğu yardımı almalısınız
ikisi çok farklı şeyler ve çoğu insan bu konuyu yanlış biliyor
fakat yardımdan önce karanlıkta oynanan oyunları denemenizi tavsiye ederim
çocuğun karanlık korkusunu yenmek için ailece çocuğun odasında oynanan oyunlar, internette vardır
bir de benim oğlum da bir iki kabus gördü ve kötü rüya görmekten çok korktu
her gece dua ederek aştık onu
yani Allah'a beni koru, kötü rüya görmeme izin verme vs vs dua ettik

önce şunu söyleyeyim eğer yardım alacaksanız pedagog değil çocuk psikoloğu yardımı almalısınız
ikisi çok farklı şeyler ve çoğu insan bu konuyu yanlış biliyor
fakat yardımdan önce karanlıkta oynanan oyunları denemenizi tavsiye ederim
çocuğun karanlık korkusunu yenmek için ailece çocuğun odasında oynanan oyunlar, internette vardır
bir de benim oğlum da bir iki kabus gördü ve kötü rüya görmekten çok korktu
her gece dua ederek aştık onu
yani Allah'a beni koru, kötü rüya görmeme izin verme vs vs dua ettik

Çok teşekkür ederim. Buradan aldığım tavsiyeler benim için çok önemli. Mutlaka uygulayacağım.

Yanında yattığımda da bir şeyi fark ettim ki uyumak istemiyor onu bırakıp gitmeyeyim diye. Bir de garip bir şekilde yanına yattığımda anne hemen uyumak istemiyorum hemen uyuyunca kötü rüya görüyorum sohbet ederek uyursam görmüyorum diyor.
Okulda filan bisey yaşadı da anlatamıyor mu acaba, bu şekilde msj vermeye çalışıyor olabilir, isterseniz çocuk psikoloğuna götürün, altta yatan bişey olmasın

Benim 5 yaşındaki oğlum da bir gece rüyasında zombi görmüş aşırı derecede korktu. Çözümümüz şöyle oldu : öncelikle onun sadece bir rüya olduğunu anlatmaya çalıştım sonra dışardan bir ufak taş bulduk ve bu taşı yastığının altına yerleştirdik beraber, yerleştirmeden önce taş ile konuştuk "bak taş sen Aras ı her gece kötü rüyalardan koruyacaksın, kötü rüya geleceği an onları koyacaksın" dedik. Veee o günden sonra Aras hiç korkmuyor ama her akşam taşı eline alıp onunla birlikte dua okuyor. Bizde işe yaradı belki sizde buna benzer birşeyler yapabilirsiniz

kusura bakmayın bir yıllık konuyu hortlatıyor gibi oluyorum yeni konunuz kapanmış
siz neden ısrarla bu çocuğu bi pedagoga götürmüyorsunuz

kusura bakmayın bir yıllık konuyu hortlatıyor gibi oluyorum yeni konunuz kapanmış
siz neden ısrarla bu çocuğu bi pedagoga götürmüyorsunuz

Yanında yattığımda da bir şeyi fark ettim ki uyumak istemiyor onu bırakıp gitmeyeyim diye. Bir de garip bir şekilde yanına yattığımda anne hemen uyumak istemiyorum hemen uyuyunca kötü rüya görüyorum sohbet ederek uyursam görmüyorum diyor.
Oglum bi kere korkmus cizgi filmden. Bana korkuyom dedi. Yataginin bas ucuna kucuk Kuran-i kerim astik. Dua ezberlettim. Simdi her gece dua okuyup yatiyor. Tablet telefon yasaktir bizde. Tv benle asla izleyemez ders oyun kardesiyle. Dikkat edin tv de gordugu birsey de onu etkilemis olabilir. Manevi yaklasinda bulunun.

Back
X