Oğlumun Korkuları...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Merhaba arkadaşlar.

4.5 yaşında bir oğlum var. Size bazı çözüm bulamadığım sorunlarımızı yazacağım.

Oğlum poşetten ölümüne korkuyor. Poşetten ses çıktığı an aklı çıkıyor çocuğumun .

Aslında bu sorun dünden beri var. Dün gece eşim uyuturken elindeki poşeti bıraksın diye "Oğlum poşeti bırak, gece ses çıkartır seni uyandırır." demiş. Cümle bittiği anda bir korkmaya başladı anlatamam size. Adam dün anlattı, bugun yine anlattı neden öyle dediğini yok inanmaz .

Evladın kızı erkeği elbet olmaz ama erkek çocuğu her şeyden korkar mı yahu . Tamam çocuk elbette ama oğlumun korkuları çok fazla .

Hele sese aşırı duyarlı bir çocuk. Evde otururken bizim hiç duymadığımız çok derinden gelen sesleri duyup kulak kesiliyor. Bahsettiği sesi duymak için bardak filan koymamız lazım o derece :)

Sinekten korkuyor. Gördüğü an kucağıma oturup dakikalarca
ağlayabiliyor.

Defalarca anlattım . Poşeti de anlattım sineği de sesi de .Ama ne dersem diyeyim ikna olmuyor , hiçbir şekilde söylediklerimizi kabul etmiyor . Yardımcı olamıyorum . Nasıl üzülüyorum anlatamam size .

Zira gece uykusu ayrı bir dert kendi odasında yatıyor 3-4 aydır ama sürekli " Ben bu odada tek yatmaktan korktuğum için sizde yanımda olun istiyorum." diyor. Kendi yatağında yatmaya başladığından beri onu yatırıyorum, bende o uyuyana kadar ayak ucunda yatıp uyuyunca kendi yatağıma geçiyorum.

4.5 yaşındaki çocuk sürekli mi huzursuz uyur ,doğduğundan beri 1 defa yatıp sabah kalktığımı hatırlamıyorum. Gece en az 3-4 defa kalkar mızırdanır. Sürekli huysuz uyur, bazen tekrar yatağına gittiğimde uyur kalırım . Sabah her tarafım ağrı içinde kalkarım...Canı sağolsun mesele ben değilim.

Allah aşkına yazdığım sorunların herhangi birine bir çözümü olan varsa yazsın. Herşeyi geçtim oğluma gerçekten çok ama çok üzülüyorum.

Okuyan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim kızımda 5 yaşında oda sinekten korkuyor
Odasında yatmak istemiyor ama bunu birazda kardeşini kıskandığı için yaptığını düşünüyorum
Beşik bizim oda da kızımın odası ayrı ama her gece korkuyorum diye yanımıza geliyor
Var mı kardeşi sizin oğlanın?

Uzman yardimi alsaniz daha iyi olur sanki.
Bi de korkunun kadini erkegi yoktur.
Koca koca adamlar kopekten, kediden,kustan ciyak ciyak kacabiliyor. Boyuna posuna baksan vayy be dersin. :)) Bazilari da icten ice korkudan ölür ama erkek ya belli etmez
Kucucuk cocuk erkek olmasiyla ne alaka yani :)

Cozumum yok huyu boyle.

Benim oglum da cok korkaktir, ozellikle tv den cok etkilenir, cok secerek izletirim.

Babanin bariz hatasi olmus, biz de muhtemelen yapiyoruzdur benzer hata, o yuzden biraz daha dikkatli olmak lazim.

Yanliz yatma olayini biz kardesle cozduk, suan kardesiyle ayni odada ve yalnizim demiyor, resmen 2 yasindaki bebekten guc aliyor :)

Belki hayal gucu cok gelismis bir cocuktur , nesnelere anlam yukluyordur. Bana normal geldi ama isterseniz bir uzmana danışın. Komsumuzun oglu 6-7 yaslarindaydi denizden korkuyormus. 15 gun boyunca hic denize girmemis kumda oynamis sadece.

Dayım cocukken kaplumbagadan korkuyormus, yılanları eliyle tutuyormus .

Belki hayal gucu cok gelismis bir cocuktur , nesnelere anlam yukluyordur. Bana normal geldi ama isterseniz bir uzmana danışın. Komsumuzun oglu 6-7 yaslarindaydi denizden korkuyormus. 15 gun boyunca hic denize girmemis kumda oynamis sadece.

Bu da var, bizim tam bir yillik kurs paramiz yandi, ilk 3-4 hafta goturduk kiyidan izledi, arrik zorlasak iyice fobiye donusecek diye vazgectik kurstan. Sonra baba ozel havuza goture goture astik bu problemi.

Pedagoga götürün

Yok tek çocuk.

Bu da var, bizim tam bir yillik kurs paramiz yandi, ilk 3-4 hafta goturduk kiyidan izledi, arrik zorlasak iyice fobiye donusecek diye vazgectik kurstan. Sonra baba ozel havuza goture goture astik bu problemi.
Korkularının ustune giderseniz fobiye donusur butun hayatını etkileyebilir. Bence kafaya takmayın,ustune gitmeyin, zamanla gecer. Sinek ve kelebek korkusu ilkel atalarımızı sokan arılardan, boceklerden kaynaklanıyor diye okumustum.

Küçük ne kadarlıkken ayırdınız odayı?
Bende ikisini aynı odaya almak istiyorum ama
Bir kız bir erkek aynı odada yatırsak ilerde ayırmak daha mı zor olur diyorum

Küçük ne kadarlıkken ayırdınız odayı?
Bende ikisini aynı odaya almak istiyorum ama
Bir kız bir erkek aynı odada yatırsak ilerde ayırmak daha mı zor olur diyorum

Bizim odalar cok yakin oldugu icin 4 aylikken ayni odada yatmaya basladilar, aralari tam 3 yas. Buyuk 8-9 yasindayken ayiririm odalarini diye dusunuyorum. Siz de duruma gore daha erken ayirirsiniz.

Benim dayımın oğlu köpek gördüğü zaman eşini bırakıp kaçmış zamanında .

Elbette çocuk ama kreşe gidiyor geçen seneden beri sürekli ben olmuyorum yanında . Okulda kıyafetleri var ama bazen üstünü değiştirip yolluyorlar . Haliyle kıyafetleri poşete koyuyorlar.Hadi poşeti servis sorumlusuna verdiler ama diğer çocuklarda da poşet olacak . Herkesin poşetini toplayamazlar ki ...

Bulunduğum şehirde pedagog yok çocuk psikiyatristine götürdük ilaç verdi . Kuzenim de psikolog ilerde okul çağında zararı olacağını söylediği için bıraktık ilacı .

4 aylık da çok küçük değil mi yaf

Biz once haftasonlari birliktw yatirarak deneme yaptik, benim kucuk gece bir kez emmek icin uyanir sonra devam ederdi uykuya zaten. Oyle olunca sorunsuz gecis oldu. Siz cocuklarin uyku aliskanliklarina gore degerlendirin. Eger sık uyanmiyorsa erken degil, ki lohusalik bitince hatta dogumdan hemen sonra ayiran forum uyeleri de var memnunlar benim gordugum kadariyla.

Nasil ya,, sirf korkulari var diye ilac mi verdiler. Bana asiri gelmedi yasadiklariniz. Her cocuk ayni olamaz ki.

Merhaba. Acaba çocuğunuzun duyma eşiğinde bir problem olabilir mi diye düşündüm ben. Yani belki de sinek vızıltısı ona çok yüksek geliyordur ya da poşet hışırtısı... Yani onun duyduğu sesleri sizin bardak koyarak duymanızdan bu kanıya vardım ben açıkçası. Hatta geceleri bile bu sebeple sık sık uyanıyor olabilir... Sesten rahatsız olduğu için yani...

TRT DE Bİ PROG. SEYRETMİŞTİM. ADAMLARI KORKULARI İLE YÜZLEŞTİRİYORDU. SİZDE YAVAŞ YAVAŞ YÜZLEŞTİREBİLİRSİNİZ
.

Bence babasi poset gece ses cikarir demis ya, cocuk ustune basinca ses cikacagini anlamamis, gece poset kendi kendine birden canlanip ses cikaracak sanmis :) o yasta cocuklarin hayal gucleri cok yuksek olur. Cogu yatagin altinda hayalet,canavar vs olduguna inanır :)

Benim bildigim ve anladigim kadariyla ebevyn ve cocuk arasinda guvenli baglanma gerceklesmezse malesef cocuklar fobiler gelistiriyor. Karanliktan korkma, seslere ve kalabaliga karsi asiri duyarlilik vs... Siz calisan bir anne misiniz? Ozellikle 2-4 yasa kadar ne zaman ihtiyac duysa size ulasabildi mi? Istedigi her an kucaklandi mi? 2 yasa kadar sizinle yeterince ten tene temas kurabildi mi, hatta yaninizda uyuyabildi mi? Bence bu sorulari kendi icinizde cevaplandirip eksiklerinizi gormelisiniz. Ayrica pedagog yardimi almakta onemli. Cocuklarin korkularinin uzerine gitmemek gerekir ama gormezden gelmekte sorunun koklenmesine neden olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…