Oğlumun Korkuları...

Anladim canım belki o zman kendince fark edilme çabası veriyordur odasını yeni ayirmissiniz bir dönem mizmizlanmasi normal gibi

Benim kizim da dogdugundan beri boyle. 3 yasinda ve cok korkuyor. takipteyim konuyu

Merhabalar,
Okul öncesi ve PDR çıkışlı bir anne olarak yazıyorum.
Poşet korkusu muhtemelen babasının söyledikleri nedeniyle ortaya çıkmış.
Konunun daha fazla üzerinde durmayın.
Oyun ortamında yaptığınız gibi oğlunuz sakin ve keyifliyken poşete dokunması için ortam oluşturabilirsiniz. Sonrasında da 'bak korkacak bir şey yokmuş değil mi?' Vb konuşmalardan kaçının. Korku kelimesini bir müddet olumlu yönde de olsa kullanmayın.
Sinek, arı, böcek vb hayvanlardan korkması yaşı gözönüne alındığında normal, zamanla geçecektir.
Hiperaktivite konusuna gelince ilacı kullanmamakla doğru yapmışsınız.
Hiperaktivite teşhisi kısa bir muayene ile konulamaz.
Ebeveynden ve eğer çocuk okul öncesi eğitime devam ediyorsa öğretmeninden çocukla ilgili kapsamlı bilgi alınır. Çocuk belli bir süre gözlemlendikten sonra teşhis konulabilir.
Eğer sorun devam ederse bir çocuk psikoloğundan yardım alabilirsiniz.
Oyun terapisinden fayda görürsünüz.
Çocuklarda sese duyarlılık konusunda psikolog Pınar Mermer'in instagramda güzel bir paylaşımı olmuştu, yararlanabilirsiniz.
Yardımcı olabileceğim başka bir husus varsa seve seve ilgilenirim.
Oğlunuza sevgilerimi gönderiyorum.

Benim kizim da dogdugundan beri boyle. 3 yasinda ve cok korkuyor. takipteyim konuyu

Ben bugun odasına Kuran-ı Kerim ve bir duası daha var onu yastığının altına koydum. Birde gece korkan çocuklar için Peygamber Efendimizin bir duası var onu okumaya başladım. İnşallah faydası olur.

Çok çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Kreşte bu Eylül de tekrar vereceğim. İlaç konusunda da aklımda şüphe vardı ama yazdıklarınızdan sonra iyi ki vermemişim dedim. Tekrar sağolun.

Eşim değil ama ben biraz tedirginim . Ama her anne babanın olacağı kadar .Hiç bir zaman öyle aman aman birşeyden kollamadım çok çok
oncelikle tabi ki sizi anliyorum. zaten bu devirde evhamli olmamak elde degil. ama bunu cocugu korkutarak yapmayin. arkasinda golge olun her an ama cocugun basina kotu bisi gelcek de siz koruyacakmissiniz gibi hissetmesin cocuk.

Oncelikle korkularina saygi duyun ve bunda korkulacak ne var falan demeyin. Esinizin yanlis yaptigi birsey yok ama oglunuz kendince nesnelere anlam.yukluyor sanirim. O ses cikarmayi devasa ejderha vari bisey sanıyor olabilir. Bir donem gormezden gelin ortada poset bulundurmayin ve korktugu zaman korkunu cok iyi anliyorum ben yanindayim her zaman senin destekcinim falan deyin ama sakin kalarak. Devam ederse de mutlaka pedagogla isbirligi yapin.

Asla küçümsemedim . Bundan dolayı hep anlattım söylediklerinizi de yaptım. Ama biraz inatçı ne söylesem kar etmesi biraz zamana ihtiyacımız var sanırım.
Evet zamanla düzelir. Baktınız olmuyor destek alırsınız. Gerçi pedagog yok demiştiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…