Oğlumun kreşi

tom_ellis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2019
1.396
2.622
83
37
Merhaba arkadaşlar, oğlum hemen hemen 3 yaşında bu yıl kreşe göndermeye karar verdim, zira bakıcılardan çok çektim. Başladıktan iki hafta sonra yüzünü ısırmışlar, çocuktur deyip ses etmedim. İki gün önce arkadaşı parmağını çelik kapıya sıkıştırmış, şükür kırığı yok diye çok sevindik, arayıp özür dilediler yine ses etmedim. Ama bugün baktım, sıkışan parmağının derisi kalkmış, bir yara bandı yapıştırmışlar, göndermişler. Arayıp sordum ne oldu diye, dünden kalmış dediler. Parmağında bir şey yoktu, gayet de iyi biliyorum. Oğluma sordum ne oldu diye, arkadaşım ayağıma bastı dedi. Bence iyice sinirlendim, öğretmenine bir ayda neden bunlar oluyor dedim, açıklaması; oğlum hareketliymiş. 3 yaşındaki bir çocuk bir sınıfa kapatılıp sürekli etkinlik yaptırılırsa çıkmak ister tabi dedim. Kreş evimizin altında, bize büyük kolaylık. Ama genel olarak memnun değilim ve oğlum ağlayarak gidiyor. Ne önerirsiniz bana ?

Kesinlikle kreşi değiştirin .sabahları ağlaması da bir işaret olabilir .sevecegi başka bir yer olursa uyum sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum .ben de 20 aylık oğlumu gönderiyorum .

Bu ne ya? Gidin şikayetçi olun. Hiçbir çocuğun başına hareketli diye böyle şeyler gelmiyor, çalışanların ilgisizliği. Suratını ısırmak, kapıya sıkışması, arkadaşının basması. Çay içip lak lak yapıyorlar herhalde. Bunlar normal değil. Şikayetçi olun.

Oğlum başka kreşte uyum sıkıntısı çeker mi, bu sefer de ona üzülüyorum ama araştıracağım yine de, teşekkür ederim.
Oğlunuz sakatlanıyor, gitmemek için ağlıyor. Zaten alışamamış ki. Hırpalandığı ortama kim alışabilir?

Oğlunuz sakatlanıyor, gitmemek için ağlıyor. Zaten alışamamış ki. Hırpalandığı ortama kim alışabilir?
Başka bir kreşte aynı sorunları yaşarsam ne yaparım diye düşünüyorum. Küçük bir yerdeyiz ve kreş imkanları kısıtlı. İyi düşünüp ona göre karar vermeliyim.

Aynen ben de çok sıkıldım artık. Tek bir alternatifim var, oraya gideceğim bugün bakalım.

Benim de evimin dibinde kreş var büyük konuşmayım ama çocuğumu asla göndermek istemem. Çocuklar bahçede genel olarak kendi kendilerine takılıyorlar öğretmenler laklak yapıyor. Öğretmenler doğru düzgün oyun bile kurmuyor. Zavallı çocuklar erik dalı oynamayı, geceler geceler şarkısıyla hoplayıp zıplamayı etkinlik sanıyorlar bahçede. Bir ayda çocuğun başına bunlar geldiyse evet çocuk hareketli olabilir ama ihmal de olabilir diye düşünüyorum. 3 yaşında hareketli olmayan çocuk mu var ben 20 aylık çocuğumu kitap okuma dışında hiçbir etkinlikte 1 dakikadan fazla oturtamıyorum

Bir de çocuğun suratı ısırılıyor ayağına basılıyor, kapıya parmağı sıkışıyor ama çocuk hareketli oluyor, tüm bunları yapan çocuğa saldırgan desek daha doğru olur bence

Her kreşte bu tarz davranan çocuklara denk gelebilirsiniZ ama,burda asıl problem okul görevlilerinin ilgisizliği .Diğer çocuk oglunuzu ısırirken öğretmen o esnada ne yapıyormuş mesela ?

Başka bir kreş tercih edin en kısa zamanda .

Kızım 2 yaşında başladı kreşe, ikinci senesi doldu. Feci hareketli bir canavardır. İlk sene arkadaşları tarafından ısırıldı, tırmalandı, suratına oyuncak atıldı. Ama bakınca hepsi anlık hadiseler, öğretmenin müdahale etmesi gerçekten zor. Ve hepsinde de öğretmeni özür dileyerek açıklama yaptı. Çocukluk deyip, üstünde durmadık, yapacak başka bir şey yoktu. Lakin sizin anlattığınız çelik kapı olayı, tamamen öğretmenlerin sorumsuzluğu. Çocukların kapıyla oynamasına, ittirmesine nasıl izin veriyorlar? Okula giriş, çıkışlarda çocukların yanından öğretmenler olmuyor mu ve o an oradaki en tehlikeli şeylerden biri kapı olduğuna göre, birinin o kapıya göz kulak olması gerekmiyor mu? Bunun bahanesi, çocuğunuz çok hareketli tırı vırı olamaz. Karşılaştıkları ilk hareketli çocuk da sizinki değildir herhalde, ne yapıyorlarmış hareketli çocuklarla? Nasıl idare ediyorlarmış? Bu şikayet etmeleri değil, çözmeleri gereken bir mesele. İşleri bu değil mi? Kreşten bahsediyoruz sonuçta, neresinden baksan hepsi kontrolsüz birer canavar. Kaç tanesi süt dökmüş kedi gibi oturuyormuş? Eee o zaman sürekli yaralanıp dursunlar. Saçmalığa bak.

Kurumu ciddiyetsiz buluyorsanız, değiştirin kısaca, belki çocuğunuz yeni bir alışma sürecine girer, zorlanır ama uzun vadede işini ciddiye alan, güvenilir insanlarla olması daha önemli.

Benzer bisey yazacaktim siz yazmışsınız. Evet gerçekten bazen bizim yanimizda bile çocuklar birbirinin sacini cekebiliyo isirabiliyo vs engel olamıyoruz o an. Ama kapı meselesi çok ciddi ihmal ve anladığım kadarıyla sorumluluk almamislar bu konuda.
Bi kaç alternatif daha araştırıp içinize sinen bi krese verin gondermeyin oraya

Başka bir kreşte aynı sorunları yaşarsam ne yaparım diye düşünüyorum. Küçük bir yerdeyiz ve kreş imkanları kısıtlı. İyi düşünüp ona göre karar vermeliyim.
Denemek zorundasınız.
Bu arada o kreşi şikayet edin mutlaka.

cocukların hepsı hareketlı olur hele 3-6 yas arası en coştukları donem
hepımız hareketlıydık ama hergun bunlar basımıza gelmedı
bellıkı cok ılgısızler ... baska alternatıfınız varsa degerlendırırsenız ıyı olur

Bence alın çocuğu okuldan da soğutursunuz hatta şikayet edin her yere belli ki ilgisizler ben olsam gider kavga ederdim öldürecdk misiniz yarın da ne bu sorumsuzluk diye

Sadece 1-2 cocukla sorun olsa birak kalsin sorunlu insanlarlada bas etmeyi ogrensin derdim, ama ogretmenler sorunlu burda.. onu degistiremezsin iste. Baska bi yere ver cocugunu

İlk bir ay alisma surecidir,sabahlari aglamasi gayet normal. Ama basina gelen kazalar normal degil,oglunuz hareketlidir gayet normal ama bu kazalarin yasanmamasi icin ogretmenlerin,bakicilarin gozunu kulagini dort acmasi gerekir. Ben sorunu ogretmenlerinizde ve okul yonetiminde buldum acikcasi. Alisma sureciniz bittiginde tekrar dusunmek ve ona gore degerlendirmek lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…