Oğlumun nesi var?

runforestrun

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2014
195
516
Merhaba hanımlar.Benim 7 aylık bir oğlum var.İlk 3 ay kolikti.Kolik geçti ama uyku sorunumuz çözülmedi.Dalmakta çoğu zaman zorlanıyor.Bazı geceler de emmeye kalktığında beşiğine geri koyarken çığlık çığlığa ağlıyor.Birçok kez doktora götürdüm.Bir tanesi uyku eğitimi vermelisiniz,kendi kendine dalamadığı için sık uyanıyor ve ağlıyor dedi.Eğitimi verdim,sonuç değişmedi.Bir tanesi diş çıkarma dönemi olduğu için acıdan ağlıyor dedi.Yani 7 aydır sorunsuz uyuduğu gece sayısı iki elin parmaklarını geçmez.Buna benzer birsey yaşayanınız var mı?Zamanla düzeldi mi?Teşekkürler

Merhaba hanımlar.Benim 7 aylık bir oğlum var.İlk 3 ay kolikti.Kolik geçti ama uyku sorunumuz çözülmedi.Dalmakta çoğu zaman zorlanıyor.Bazı geceler de emmeye kalktığında beşiğine geri koyarken çığlık çığlığa ağlıyor.Birçok kez doktora götürdüm.Bir tanesi uyku eğitimi vermelisiniz,kendi kendine dalamadığı için sık uyanıyor ve ağlıyor dedi.Eğitimi verdim,sonuç değişmedi.Bir tanesi diş çıkarma dönemi olduğu için acıdan ağlıyor dedi.Yani 7 aydır sorunsuz uyuduğu gece sayısı iki elin parmaklarını geçmez.Buna benzer birsey yaşayanınız var mı?Zamanla düzeldi mi?Teşekkürler
Ben oğlumu 3 aylık beri söyle uyuyorum. Birincisi uyku saati şaşılacak hep aynı saat olacak.ikincisi karnını iyi doyurur.üçüncüsü uykuya hazırlık mutlaka pijama giydir.odası sessiz ve karanlık olsun.ilk başlarda güzelce yıka ılık suyla hem şimdi yaz ayı kolay olur.gece uyanma asla konuşma gece ile gündüzü ayırsin.

Kusura bakma cepten yazdım biraz hatalı oldu.gece uyanır asla konuşma doyurur.üçüncüsü yatır.ha eğer dis sıkıntısı varsa bile bunu her gece yapmaz dış değildir o.

Karni agriyordur gazi vardir belki karnini iyi doyurun hicmi uyumuyorda normalde cocuklar ilk zamanlarda cok uyurlar o zamanda mi uyumazdi bide nazar falanda olabilir okuyun yada dua yazdirip uzerine takin

Maalesef kolik bebeklerde uyku sorunu bir süre devam ediyor. Bende 3 ay kolikle uğraştım. Kızım 16 aylık oldu. Hala uykusu düzene girmedi. Eskiye göre çok çok iyi ama hala gece sık sık uyanır. Belki başka sıkıntısı vardır yanlış yönlendirmek istemem ama muhtemelen zamanla düzelecektir.

Benim bebeğimde kolikti 10 aylık olacak hala geceleri uyumuyor sizinde Dediğiniz gibi hep ağlayarak uyanıyor bir çözüm bulamadım.Buradaki fikirleri yakından takip edicem.

Benim bebegimde oyleydi suan 11 aylik hala dalmakta zorluk cekiyor. Uyumadan once rezene veya papatya cayi icirbilirsin. Birde gunduzleri cok fazla uyutma ki gece fazla uyusun.

Emzirirken konuşmayın. Benim bebişte aynı. Yanımda uyumak istiyo. Ağlaması Ondandır. Biraz daha büyüsün alıştırırsın

Ilıtılmış zeytin yağını göbeğine sürün ve pamuklu bez ile sarın bu onu rahatlatacaktır benim kızımda kolitten dolayı uyumazdı ama bu yöntemi uygulayınca uyumaya başladı

Kesinlikle gece nerde yatacaksa orda uykuya dalmasını sağlayın aksihalde uyandığı yeri garipser. Hep aynı saatte aynı ritual ile yatırın, eminim en kısa zamanda alışır.

İlk bir yıl gece de dahil 30 dk ara ile uyandım. iBide bizimki yüz üstü daha rahat uyuyor du. Uyuturdum yatağınankoymak içşn elime aldığım anda uyanırdı. Çıt sesi ne uyanır dı. Bir yıldan sonra bşbirbiraz daha iyiydi en azından 2 saat aralıksız uyuyor du gece. Öyle sallamak ta olmuyordu Yani yine yerine koyayım derken uyanır dı. Bende tam 1 buçuk yaşına kadar emzirerek uyuttum. Uyanunca yine aynı. Öyle uyudu diye memeyi çekemezdim o bırakacak ta ancak öyle. Sonra 2 yaşına yskın tatile gittik ben Eyvah napıcam çok gürültü oşacak falan derken. Bizimki denizden gelip banyo yapınca 9 a kadar uyudu sonra akşam gezmeye çıktık 12 de yaptırdım sabah 10 a kadar uyudu. Ve ç 2 buçuk yaşında tamamen memeden kestim kendi kendine uyumaya başladı. Sizin ki de zor bir çocuk belli. Tabiki geçici korkmayın. 3 yaşına gelince anne ben çok yoruldum diyip odasına gidip uyumaya başladı maşallah.

X