oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

Ben sanırım öğretmenleri gereğinden fazla kutsal bir yere koymuşum.

Özür dilerim sizden ,demek ki artık sizin tarzınızdalar..

biz kutsallık falan istemiyoruz arkadaşım, sadece saygı istiyoruz.... kimse bizi kutsallaştırmasın..

""ne sanıyordun, devlet sana butik okul mu açacaktı ?? diye saygısızlığınızı tavan yaptırıyorsunuz, sonra da çıkmış ben " alla alla " dedim diye beni eleştiriyorsunuz... ben işimden gocunmuyorum, saygısız veli istemiyorum.. bunu dfa söylemeye hakkım var, zira veli benim işim deil.. benim işim öğrenci ..........

tarzımı ve yazdıklarımı eleştirme hakkını da size vermiyorum!!!

Doğrudur,haklısındır..
En yakın arkadaşlarımın hepsi öğretmen,yani ben bu duyduklarımı onlardan duyuyorum.
Onlara da kızıyorum :) otur evrak doldur ne yapalım diye
Öğretmenler herkes kadar mağdur polis kadar,mühendis kadar,hemşire kadar,doktor kadar adliye personeli kadar.
Ama her daim şikayet halindeler,öyleydi böyleydi maaşlar şöyleydi.
Biz de isviçre'de yaşamıyoruz ki,maaşlar şartlar devletin bakışı tutumu belli..
Herkesin hali harap,öğretmenlerin ayrıca şikayet hali canımı sıkan ve samimiyetsiz gelen.

Farklı kültürlerde yetişmiş 30-40 öğrencinin bir sınıfa toplandığı eğitim ortamında öğretmenin de en nihayetinde bir insan olduğunu unutmak ve o ortamdan mükemmellik beklemek hata olsa gerek. Toplum olarak öğretmenlerden beklenilenlerin fazlaca olduğu kanaatindeyim.Bir de çok çabuk yaftalıyoruz öğretmenleri.Bir problem yaşandı mı hemen kötü öğretmen iyi öğretmen sınıflandırması yapmaya başlıyoruz.Veliler veli toplantılarında çocuklarının durumundan çok öğretmenlerin hatalarından dem vuruyorlar birbirlerine.Bir de bir çözüm buluyorlar hemen."Çocuğumun sınıfını değiştiricem."Çok çabuk peşin hüküm verildiğini düşünüyorum.
Bir de çocuklar olayları kendi algıladıkları biçimde yansıtırlar.Belki onun anlattığına siz şahit olsanız bunda hiçbir şey görmeyecektiniz.O yüzden her anlattığının peşine düşmemeli,olumlu düşünmeye çalışmalı onu da buna sevk etmelisiniz.
Eskiden aileler çocuklarını okula yazdırırken eti senin kemiği benim mantığındaydılar.Şimdi ise çocuğum ne derse haklı öğretmensin işin bu mantığı hakim. Ortayı bulamadık ne yazık ki...
Herkes sınırını bilirse (hem öğretmen hem de veliler) kendilerine güvenen,düzgün ve başarılı öğrenciler yetişeceğine inanıyorum.

Forumu,sınıfa girince ayağa kalkan yavrucakların oluşturduğu sınıfla karıştıranlar var.
Hiç gülesim yoktu,kim kime ne hakkı vermiyor yahu.
Vallahi ego dediğimiz şey çok tehlikeli Allah korusun kibirden.
Bende saygısız,egosu tavan yapmış,30 kişilik sınıfta kraliçe olup sonra kendini kraliçe sanan öğretmen istemiyorum.
Umarım hepsi meslekten uzaklaştırılır acilen,,,
Allah kimsenin evladını böyle öğretmenlere düşürmesin.
Nimet Çubukçu kadın çöktü gitti bıraktı neden diyordum anladım şimdi

Arkadaşlar bakın sizinle bir şey paylaşmak istiyorum, olayı geçen hafta yaşadım ve çok etkilendim:
ben bu yıl 1. sınıf öğretmeniyim, geçen hafta son tenefüs benim iki öğrencim okul bahçesindeki çöp kovasını devirmiş ve nöbetçi öğretmen arkadaş da onlara devirdikleri çöpü toplamalarını söylemiş... Son saat sınıfa girdim öğrenciler olayı anlattılar... bu iki öğrenci öğretmen onlara bağırdığı için korkmuşlar ve ağlamışlar.. sınıfta konuştuk, onları sakinleştirdik... problem çözüldü....

aslında çözülmemiş, bu öğrencilerden birinin velisi okul dışından içeriyi gözlemliyormuş, gitmiş ana binaya öğretmen arkadaşa bağırıp çağırmış.. sonrasında meb e şikayet etmiş hatta olay yargıya taşınmış.... en kötüsü de çocuğunu okuldan aldı.. çocuğuna yaptığı kötülüğe bakar mısınız?? bu çocuk hiç haksızlığa uğramayacak mı şimdi??
diğer çocuk mu? onun annesi çalışan bir anne, olaydan haberi yok hepsini benden duydu kadıncağız...

Ah kuzum, evrak işi olmasa da daha çok öğrenciyle ilgilensem keşke...
Bazen öyle saçma evraklar geliyor ki ehh daha neler diyoruz...
Bilgisayar çağındakyen hala her evrağı kağıtla isteyen bir sisteme sahibiz işte..
İlköğretimlerin maddi ödeneği yoktur mesela, kağıt, toner vb birçok şey için ödenek verilmez okul kendi imkanlarıyla alsın denir, öğretmen sınıftan kaynak bulmak zorunda
kalır...
Bir sürü laf duyar bunun için, okulun parası yoktur, boyatamazsın okulu gelir amirler fırça atar, cebinden verirsin, 1-2-3 verirsin cebinden nereye kadar???

Eşim mühendis mesela, yoğunluktan çöküyor, ama birügnden bir güne büroda kağıt bitti, toner bitti, boyası dökülüyor demiyor çünkü öyle sorunları yok...

Sorun evrak değil gereksiz evrak, tabiki bunun nasıl desem işin içinde olmakla alakası var, ben de doktorları onların umduğu gibi anlayamam mesela...
Geçen bir arkadaşımızın eşi geldi çıkışta okula oturduk hep birlikte (kendisi doktor) o anlatınca biz dinleyince, biz anlatıp o dinleyince daha doğru anladık birbirimizi...
Bir de öğretmenlerden şikayet duymanın nedeni öğretmen sayısının daha çok olmasıdır belki de ya da umduğunu bulamamanın verdiği yoğun hayal kırıklığıdır kim bilir...

Ki bu saydıklarımın çoğunu ben yaşamıyorum branşım itibariyle
Ha bütün bunlar insanı yoruyor mu evet ama çocuklarımını yüzünde gördüğüm gülümseme herşeye bedel, sorduklarında boşuna 300 çocuğum var demiyorum...
Kızdığım zamanlar olmuyor mu oluyor;ancak onların ufacık olumlu gidişatları herşeyi silip götürüyor...

Son düzenleme:
Ay ay küçük gördüğün öğretmenler sayesinde okuma yazma biliyosun hanımefendi!

Efendim?

Yazma kadar okuma da önemli işte,okuduğunu anlama.
Okuduğunu anlayıp yorum yazabilme ,benim harika bir ilkokul öğretmenim vardı hemde doğunun ücra bir ilinde.
Elinden geleni yaptı o imkanlarda.
Ama sanırım sizin ki o kadar iyi değilmiş.
Şanssızlık işte.

Hocam sonuna kadar katılıyorum ben de önceki mesajlarımda bunu ifade ettim herkes öğretmeni suclar kendine cocuğuna bakmaz bu konu hakikaten çok sınır bozucu,öğretmen begenmeyen kendi versin egitimi cidden insanı çileden çıkarıyorlar neymiş öğretmen çalışkanlarla ilgileniyormuş wayy sınıf yönetimini sen mı öğreteceksin

Evet tatlım sanırım fazla olması yani tam bir oran bilmiyorum ama öğretmenlerin şikayetçi görünmesi personel sayısından kaynaklanıyor.
10 tane arkadaşım varsa 9'u öğretmen :) bazen bazı veliler yolda denk geliyor falan hani insanın cinnet geçiresi geliyor :)
Sabırlarına hayran kalıyorum ,ben iki tercih listesi yapmıştım biri öğretmenlikten oluşuyordu diğeri ise şimdiki mesleki eğitimim.
İyi ki öğretmen olmamışım diyorum katiyyen o kadar sabırlı değilim,milletin çocuğunun günahına girecektim düşünsene.
Benim arkamdan da şöyle sinirli böyle dayanılmaz diyecekler vs vs..
Herkes karakterine uygun meslek seçmeli belki de ondan kaynaklanıyor sorun.
Bak bunu da sen çözeceksin rehber öğretmen olarak

Son düzenleme:

Aslında taze beyinlere kendi doğrularını tanımayı ve kendi hayatlarını sağlıklı bir biçimde yönlendirmelerini öğretmek daha kolay, zor olan zihni katılaşmış ebeveynlere çocuklarına güvenmeyi öğretmek...
Öğrencilerimden öyle meslek isimleri duyuyorum ki seçmek istedikleri, sahip oldukları sınırlı imkanlar ve katı ebeveyn tutumuna rağmen hedefledikleri işler çok yaratıcı ve gurur verici...

Neyse konu dağıldı...

Saygı değer konu sahibi....
Bir önceki öğretmeninizle yaşadığınız sorunların devam edeceğine dair içinizde bir şüphe var galiba, o nedenle her şey gözünüze fazla görünüyor olabilir...
olayları akışına bırakmayı deneyin lütfen.....

öğretmenlere karşı düşmanca tavır içinde olanları anlayamıyorum..
hiç bir öğretmen sınıfta kendini kraliçe sanacak kadar salak değildir arkadaşım...
zaten sınıfta bunu düşünecek fırsatın olmaz, bir kere girmiş olsaydın ne demek istediğimi anlardın

ne egosu?? sıradan bir öğretmeniz işte... keşke sınıfımı görebilme imkanınız olsydı, ya da birkaç velimle konuşabilseydiniz..
neyse canınız sağolsun..

İste kimileri de öğretmen olamamış konuşur böyle...cevap vermeye çalışacak değilim ben çok şanslıyim herkes kendine baksın

Ayıp ediyorsun arkadaşım.
Ne eğitimimi ne zekamı ne puanımı ne şartlarımı ne anamı babamı biliyorsun.
Neden eğitim fakültesi yazmadım yazamadım veya yazmadım bilmiyorsun.
Ne yapayım şimdi bütün özel hayatımı öss zamanını tercih dönemimi hepsini anlatayım mı?
Birşey olamamak nedir ki? Sende mühendis olamamışsın doktor olamammışsın avukat olamamışsın desem gülmez misin bana ?
Bana ne mühendislikten demezmisin?
Tek bir eğitim tercihim bile yoktu,yani kazanmak isteyip de olamadım diye bir durum yok.Kaldı ki ne sanıyorsunuz bütün dünya insanları öğretmen mi olmak istiyor ?
İyi ki öğretmen olmamışım yada hani mutluluktan uçacaksan "olamamışım"
Gergin bir yapım var milletin çocuğunun günahına niye gireyim niye onların dünyalarında kötü etki bırakayım.
Hayırlısı olmuş,muhtemelen kpss'den de bir puan alamayıp devlete yerleşemeyen depresyonda olan binlerce öğretmenden biri olurdum.
Olamamışsın .. Bu laf size çok yakıştı emin olun.
Ben olamamış olayım ama siz bu lafı etmiş bir öğretmen olun.
Çok yakıştı.

merhaba canım,
bu tarz öğretmenlerden bende nefret ediyorum,benim ilkokuldaki öğretmenim de aynı bu karakterdeydi,hatta bizimki zengin olan öğrencileriyle konuşurken bile neredeyse reverans yapacak kadar karaktersizleşirdi.onun yüzünden öğretmenlerden nefret ederdim,tabi çocukluk hepsinin öyle olduğunu sanıyordum,sonra iyi öğretmenlerin de olabileceğini görünce fikrim yavaş yavaş değişti.bir de benim bütün kuzenlerim neredeyse öğretmendir.Hala da ilkokul öğretmenimi sevmem,saygı bile duymam böyle insanların çalıştırılmaması lazım,gidin konuşun baktınız tavrı hala aynı gidin milli eğitim müdürlüğüne şikayet edin,çocuğunuzun psikolojisi ve yetişme karakter oturtma çağında dalgalanmalar yaşamaması önemlidir.

8 yıldır öğretmenim...

konuşacağım, söyleyeceklerimi kim ne derse desin söyleyeceğim ve hiçbir meslekdaşım benim fikrimi değiştiremez çünkü 8 yıldır değişmedi...bana aksini düşündüren 8 yıl boyunca sadece 2 arkadaşım ve kocamdır...

öğretmenlik kutsaldır....öğretmen oturduğu yerde kalamaz, öğretmen kendini geliştirmek ilerletmek zorundadır, öğremen sabırlı, duyarlı ve olgun olmak zorundadır, öğretmen iş yapmaktan yorulmaz, öğretmen sıradan bir memur değildir ki 40-45 dakika, günde en fazla 6-7 saat derse girip sonra okulu öğrencileri işi gücü unutsun...herkes öğretmen olmamalı....

öğretmen her ne şartla olursa olsun öğrencilerini sevmeli...öğretmen tohumdaki ormanı görebilmeli...kimsenin inanmadığı şeylere inanıp gerçekleştirmeli...öğretmen olmak kolay değildir çok özellik ister ve maalesef yapamayacak bu özellikleri taşımayan o kadar çok öğretmen var ki...

benim de gördüğüm şey öğretmen arkadaşlarımın sadece ve sadece şikayet ettiği....öğretmenlik özveri ister...öğretmen en kötü durumu iyiye çevirmesini bilendir...

keşke kendini geliştirmeye daha hevesli, daha çok çalışıp daha az şikayet eden bir meslek grubu içinde olsaydım o zaman kendimi daha az yabancı hissederdim...

ve söylediğim gibi bu konuda maalesef düşüncelerim değişemiyor gün geçtikçe daha haklı olduğumu görüyorum...

Sizin kardeşiniz falan değilim önce siz haddinizi bilin.

Bana ne sizin açıklarınızdan.Bir şey yazıyorsanız ne anlama geldiğini bilin de yazın, neymiş efendim öyle hocalar kalmamışmış, hatta eskiden de yokmuş.Bu ne şimdi genelleme değil mi?

Öğretmenlik ünvanına sahipsiniz ya da elinize bir şekilde diplomayı geçirdiniz diye ordan "hadlerini bilsinler" tarzında kabadayılık taslayamazsınız.O meslekte gördükleriniz de sizin gibiyse kimse kimseye toz kondurmaz elbet.

Öğretmen arkadaşlar kusuruma bakmasın ama öğretmenlik mesleği başına buyrukluğu öngörmüyor, ne demek müdür gelse benim tavrım değişmez.Eğer bir hatan varsa öyle de bir değiştirirlerki ,kabadayılığın falan da sökmez.

Son düzenleme:
KONU DIŞI OLACAK AMA YAZMADAN EDEMEDİM....
en çok öğretmenler şikayet ediyor arkadaşım haklısın... hep televizyonda internette bu öğretmenler ağlıyor... yok çok az maaş alıyorlarmış ,yok çok fazla evrak işleri varmış falan filan ..ne kadir kıymet bilmez bu öğretmenler haklısın... insan bi şükreder.. bak mühendisler polisler imamlar hemşireler doktorlar seslerini çıkarıyomu? hem öğlene kadar çalışıyorlar hem 3 ay tatil yapıyorlar hemde hala lafediorlar yuuuuh artık bu öğretmenlere...ŞİMDİ BURAYA KADAR YAZILANLAR MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZDA DAHİL HERKESİN AĞZINDA SAKIZ OLAN AMA '''''''GERÇEK'''''OLMAYANLARDI... BENDEN GERÇEKLERİ DUYMAK İSTERMİSİN ARKADAŞIM....

1. 3 ay tatil yok... 2 ay tatil var...1 temmuz 1 eylül arası... oda zorunlu izin arkadaşım ... yani öğretmenler diğer memurlar gibi yılın istediği zamanı izin alamıyorlar... birde bu açıdan bakın ...
2. polisler maaş az diye ağlamıyorlar... çünkü 3 senedir seyyanen ve ek ödeme adı altında zam aldılar.. buna imamlar hemşireler vb vb..
dahil... bunlardan öğretmenler yararlanmadı.
3. en çok da bugünlerde ağlıyor öğretmenler maaş maşş diye... nedenmi arkadaşım... maaş eşitlemesi adı altında her türlü memura yapılan ödeme brtek öğretmenlere yapılmadı... okullardaki hizmetli arkadaşlar bile şu an öğretmenin maaşndan fazla maaş alır hale geldi... okullarda hizmetliler öğretmen akadaşlarla dalga geçiyorlar... '' hocam sende boşa okumuşsun diye'''
3.evet öğlene kadar çalışan arkadaşlar var ama o arkadaşlar diğer memurlar daha yataktayken yollara düşüp okula gidiyorlar.... 7 ye on kala zil çalıyor mesela öğretmen arkadaş derse yetişmek için 5 te kalkıyor.. normail memur 8 de yada 8;30 da başlar...
bu arada birçok branş öğretmenide hem sabah hem öğleden sonra dersi olduğu için akşama kadar okulda kalır... özellikle lise öğretmeni
4.maaş konusu en fazla medyada yanlış aksettirilen konudur... her öğretmenin 2500 aldığı yalanı çoookkk dolaşır... en fazla alan sınıf öğretmenidir 2200 CİVARI ...çünkü full ekders alır... peki ek dersi olmayan branşçılar ne yapsın... 1550 ile 1700 arası maaşa talim etsin dimi.... halbuki sesi çıkmayan polis şu an 2100 2200 den aşağı, imam 2000 den aşağı hemşire 1800 1900 dan aşağı almaz... hani en fazla alan sınıf öğretmeni varya okul tatil olduğunda oda 1500 1600 allır....
5.valiliğin her türlü angaryasınıda yaparlar öğretmenler biliyormusun arkadaşım... mahalle mahalle kapı kapı dolaşıp devletin polisinin bile girmek istemeyecei sokaklarda engelli takipi yaparsınız...
bu arada gerçekten haklısn DEVLETİN BAKIŞI TUTUMU ŞARTLAR BELLİ.... AMA BİR GECEDE KENDİ MAAŞLARINI HİÇ ŞARTSIZ BAKIŞSIZ TUTUMSUZ 2 YIL ÇALIŞANI DA DAHİL OLMAK ÜZERE %100 ARTTIRMALARIDA ESAS BANA '''SAMİMİYETSİZ'''' GELİYOR.....

Son düzenleme:
Ne kadar güzel anlatmışsınızzz

Sabah saat 08:30 da başlıyorum akşam 17:00 hatta zaman zaman 18:00'e kadar. Haftada toplam 18 saat dersim var.Yani ayda 100 tl civarında ekdersim.Maaşım 1650 tl. Hani bakanın söylediği 1700 maaş artı 400 tl ekders nerde? Bu da yetmez gibi AB projesi sardılar aşıma 1 senedir.Görevlendirme üzerine ders saatlerimi aksatmadan yaz tatilinde de okula giderek ve beş kuruş para almadan proje yürüttüm.sadece okulum ve öğrencilerim için. Projede muhasebe programıyla da uğraştım, photoshopla da..Burdan sesleniyorum "Evet yatarak para kazanıyoruz emin olun. Hatta maaşlarımızı düşürün. Hayat standartlarımızı en altlara çekin.Bu forumdan da anlaşılacağı gibi dışarıdan bizi izleyip dinlemekle yetinen hemcinslerimiz bile haketmediğimizi düşünüyorsa ben daha öğretmenin başına gelen her olumszluğu hak buluyorum. Köleleştirin çalışanı. Hakkını vermeyin hatta hakkını aramasına "Ne kadar çok şikayet ediyorsunuz" diye engel olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…