oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

Siz öğretmenlere takmissiniz cocuğunuz okulda yapıştırıcı vermedi diye öğretmeni kızmış bunu bile gelip size anlatıyorsa söyleyecek soz yok siz böyle devam edin cocuğunuzu bu sekilde simartarak ona zarar veriyorsunuz herseyi size anlatıyor da nedense hep öğretmeni ona kızıyor onu yok sayıyor vs vs..durup bir duşunun cocuğunuz neden hep şikayet ediyor öğretmen kesin cocuğunuza takmistir :) bir anne olarak kaygınızı anlamaya çalışıyorum ama nedense hep öğretmende hata buluyorsunuz ben size son bisey diyim kaç yıllık öğretmenim sizin gibi davranan velilerim de oldu sonradan özür dilediler neden mı gelip bır ders sınıfta izleyin cocuğunuzu dedim..

kimseye takmışlığım yok ..60 sayfa ders ne demk ne gibi bi haklı yanı olurki..bn çocuğum okulda haksızlık yaptığı zamanda öğretmeniyele görüşüyorum çağrıldığımda gidiyorum toplantılara katılıyorum ..sadece çocuğum öğretmenini şikayet ettiğinde değil yani .her zaman diyalok içindeyim şimdiye kadar öğretmeni ders için vaya başka konularda kızdığında öğretmenin haklı bn sana her zaman öğretiyorum diye savunma yapıyorum her zaman çocuğum haklı demiorum ..

ayni benim ilkokul ogretmenim. aradan 25 yil gecti, hala nefret ederim kendisinden. sinifin en caliskani vardi asli isminde, herseye o giderdi. koro mu secilecek, asli git, folklor ekibi mi kuruluyor, asli hazirlan sen gidiyosun...yilsonu tiyatro gosterisinde hersene basrol onun....hatta kendi de itiraf ederdi, asli'nin sinav kagitlarini okumuyorum bile artik diye...eger cagirilacak kisi bir degil de iki ogrenci ise, bu sefer asli hanimin en yakin arkadasi da gider...sinif baskaninin her sene kim oldugundan bahsetmeme gerek yok herhalde.
sonra birgun annem konustu onunla...siz nasil ogretmensiniz, hadi ogretmenligi gecelim, nasil annesiniz diye...o konusmanin akabinde yavrukurt olabilmistim.
sirf o kadin yuzunden ogretmenler gununde ogretmenler icin yazilan butun ovgu dolu sozlere gulesim gelir, boyle bir genelleme yapacak kadar kotu etkiledi psikolojimi...
hep dua ettim, insallah kendi cocugu da ayni ayrimciliga maruz kalir diye...

Son düzenleme:

malesef canım öyle öğrtmnlerimiz var her ne kadar kabul etmeselerde var...
benim bahsetmek istediğim illaki o öğrenciler başarılıdır madem öndeler birada arkada kalanlara fırsat verilsin..
velilerin itiraz edincede çocuğumuzu şımartmış oluyoruz demkki hep susmamız göz yummmamız bekleniyor..

ogretmen olmak demek elbette her karari dogru almasi gerekir demek degil. Ancak akil var, mantik var, koro secmelerine bile az cok mantigi olan insan once istekli olanlara bikac dakika birseyler mirildattirir, ondan sonra kararini verir. Bu nedenle gorevi egitimci olan ancak kendilerini bile egitememis bu sekilde kisilerle arada durum degerlendirmesi yapmak gerekir.
Bu ogretmenimin hala hayatta oldugunu ogrenmistim. Insallah bir gun yolda karsilasirsam ona ''sizden sadece saplantili olmanin nasil birsey oldugunu'' ogrenebildim diyecegim...

Son düzenleme:

tabiki bn öyle her seferinde benim çocuğum olsun etsin kazansın demiyorum ama en azından eşit davransınlar ..geçen sefer sen seçildin bu sefer başkası seçilsin desinler..sonuçta o iş için ordalar görevleri o ..

Bir öğretmen olarak konuya cevap vermek isterim. Öncelikle öğretmenle konuşun,sonuçta o bir öğretmen ama pedagog değil . çocuğunuza da kim seçildi vs diyerek sormasanız keşke. örneğin kimin şiiri asıldı diye. zira anladığım kadarı ile çocuğunuz kıskanıyor diğer 3 öğrenciyi. sınıflarda bu çok oluyor inanın ve kıskançlık hepimizin içinde olabiliyor insan olarak ki o daha masum bir çocuk. Onun kıskançlığını kimin resmi vb. sorularla ortaya çıkarıyorsunuz.

Sosyal kulüpte zaten öğrenci kendi seçtiği kulube gidiyor. sosyal kulüp yönetmeliğine bakabilirsiniz.

Öğretmene gelince...Ben öğrenci kayırmaktan nefret ederim . Ama böyleleride var .İlkokul öğretmenim de ne yazık ki onlardandı . Hala nefret ediyorum ondan. Şuan çalıştığım okuldada böyle öğretmenler var.
Ama konuşurken haklarınızı bilerek konuşursanız çocuğunuz için iyi olur. Ama konuştuğunuzu çocuğunuza pek belli etmezseniz. yani çocuğunuz benim her derdimi annem ne de güzel çözüyor diye bir yanılsamaya girmese. siz ben yarın o öğretmenine sorarım da demişsinizdir.o da en ufak bir olumsuzlukta size koşacak. belki ilerleyen yaşlarda dertlerini yalnız başına çözemeyecek Allah korusun .
kolay gelsin .

çok merak ettim arkadaşım, siz oğlunuz okuldan geldiği an ilk dersten son derse neler yaptığını bir bir anlattırıyormusunuz ? anladığım kadarıyla çocuğunuz sizin onla daha fazla ilgilenmeniz için olan olayları biraz yanlı bir şekilde size anlatıyor.. ilk öğrretmeni anladım da ikinci öğretmendemi hemen sizin çocuğunuza kafayı taktı.. çocuğunuz bence sizin onla daha yakın iletişim kurmanız için bu yolu kullanmayı alışkanlık haline getirmiş...tabi çocuğunuza okulla ilgili soru sorarken olumsuz yönlendirmelerle sorarsanız oda size olumsuz yanlarını anlatır.. kendi çocuğumdan örnek vermek istiyorum.. kreşe giden bir kızım var...ona kızım bugün seni üzen bir olay oldumu diye sorduğumda hemen üzgün bir ifadeyle şu arkadaşım bana şunu yaptı , şu beni kızdırdı diye anlatmaya başlıyor ve benim ona teselli vermemi istiyor.. ama kızım bugün kreşte mutlumuydun ne en çok seni sevindirdi diye olumlu yönlendirme yaptığımda , hep olumlu şeyler anlatıyor...
size bir arkadaş olarak tavsiyem çocuğunuzun okulla ilgili olumlu olaylarını biraz da konuşun.. olumsuzları bir müddet sormayın... ayrıca olumsuz olayları anlattığında da onun yanında öğretmeni veya arkadaşları için olumsuz konuşmayın... tabiki kızabilirsiniz olan olaylara ama onla paylaşmayın...

ay bende şaşırdım artık nasıl davranacağımı öğrtmn le konuş herşeye bahane buluyosun olursun çağırıldığında gitme çocuğuyla ilgisi olmayan aile olursun..veliler ne yapsın tabiki çocuğumu dinleyeceğim sorunlarıyla uğraşacağım...

aynı anda benzer şeyler yazmışız arkadaşım

Çalışkan gördüğü öğrencileri ayrı tutarak, çalışkan görmediklerini iyice demoralize ediyor, çok hatalı.
Benim kızım biraz hareketli. Ana sınıfı öğretmeni 29 Ekim gösterisine bu nedenle kızımı dahil etmemişti. Ders zamanı etkinliğe hazırlanıyorlar, kızım sınıfta boş oturuyordu. Tabiki etkinliğe katılmayan diğer arkadaşları ile beraber.
Önce öğretmene anşatmaya çalıştım durumun yanlışlığını. Yani madem benim kızım hareketli, onu özellikle dahil et gösteriye, ki bu çocuğa birşey katabilmiş ol. Konsantrasyonunu toplaması adına ona bir faydan dokunsun. Zaten eğitime ve öğrenciye faydası olmayan, amacı sadece velileri eğlendirmek olan okul gösterilerine tamamen karşıyım ben.

Öğretmenle çözemeyince müdürle görüştüm, müdür bana hak verdi.
Tüm sınıf katıldı gösteriye.
Bence siz de konuşun. Öğretmenin görevi zaten başarılı olan çocuklarla aşk içinde olmak değil, daha düşük seviyedeki çocukları da kazanmaktır.

bn tutpta çocuğa bu gün olumsuz ne yaşadın diye sormuyorum ..o kendiliğinden anlatıyor .kaldıki bn ikinci öğretmeni hiç bi şekilde suçlamıyorum ve sadece benim çocuğuma vermemiştir o dersi hepsine vermiştir..neden öğretmene karşı gıcıklaştırayımki..bu haftaki dersleri çok olduğu için sordum .okulda yaramazlık falanmı yaptınız ceza amaçlımı verdi acaba diye sordum yok bişey yapmadık dedi bnde dedim bi düşündüğü vardır ama arkadaşlarıyla çok demişler yok hepsi yapılacak demiş..

baya oldu bu konuyu açalı ilk mesajımı yazalı yani...o zaman konuştum mümkünse alınsın gibisinden kesinlikle değiştiremezmiş öyle dedi öğrtmni..yok arkadaşlarını kıskanıyor falan diye yorum yaptı ..o zaman sende çocukları rencide etme hep aynılarını seçipte..

ben burda anlatılan olaydaki ve maç yaparken kızan öğretmeni yeni öğretmen sanmıştım... pardon arkadaşım....

kendi adıma konuşayım; kızım 1. sınıfta aman Allahım hergün mü öğretmenden şikayet edilir ...

bana kızdı anne-sen uslu uslu duruyordun da o zaman mı kızdı yavrum-ııı şey yanımdakiyle konuşuyordum...
güzel yazamadın dedi anne-peki sence yazın güzelmiydi-cık aslında parmağım acıdı pek güzel yazamadım...
çok ödev verdi anne-sadece sana mı yoksa tüm sınıfa mı-sadece bana,öğretmen yazdırırken ben kalem açıyordum yetişemedim onlara...

daha yazsam sonu gelmez..her zaman çocuğumun arkasındayım ama öğretmenine de laf söyletmem...beğenmediğim yanları da olsa o bir öğretmen...yenisi gelse sonu yok ki illaki sevmediğim yönü olacak,insanız sonuçta...ne zaman öğretmenini şikayet etse olayın içine girmeden sorular soruyorum zaten anlatırken kendi yanlışını anlıyor,,Esracığıma (öğretmenimiz)laf söyletmem diyorum,o seni de beni de çok seviyor,üzme onu diyorum...yoksa kadınla dışarıda bir samimiyetim yok ama evde ondan Esracım diye bahsediyorum,değer vererek, saygıyla ve sevgiyle bahsediyorum ki çocuklar annelerini örnek alıyorlar...bu arada öğretmenimiz yaşça benden küçük o yüzden "cım" diyorum..

çocuklarımıza bu yaşlarda bu kadar güvence verirsek ileride onlara yetemeyiz...şimdi sınıfını,öğretmenini hatta okulunu değiştirebilirsin ama ya ileride;eşini,işini,kayınvalidesini,mevkisini,patronunu değiştiremezsin...sorumluluk almalı,öğretmenlerimizle tabiki iletişimde olucaz ama her detayını oğlunun bilmesine gerek yok...bir tavsiyem her görüşmeden sonra öğretmen demese bile,ay öğretmenin seni ne kadar seviyormuş,çok akıllı,çok başarılı,çok usluymuşsun..aferin benim oğluma deyip gaza getirmekte işe yarıyor...

evt bahsettiğiniz konulardaki öğrtmni yeni olan..ama bn suçlama adına yazmadım olay anlattım ..

ama yine benim söylediğim şeye geliyor... bu kadar kısa zamanda öğretmenle ilgili olumsuz yaşantılar var... ilk yazımda haddim olmayarak verdiğim yöntemi birkaç gün denemenizi tavsiye ederim size.. çocuğunuzla okulla ilgili olumlu paylaşımlar yapın ,olumsuzları sormayın yada anlatacak olsada konuyu onu mutlu eden olaylara çevirin... belki işe yarar... sizde hergün strese girmemiş olursunuz.. ama öğretmeninide yine bireysel olarak takip etmeye devam edersiniz...

Gerçekten çok zor ben barnş öğretmeniyim ilkokulu çok da bilmem .İlköğretim benimki. Sizin işiniz de zor ama gerçekten öğretmenlik daha da zor . Kendim için diyorum yani .Bugün öğrencinin teki en ön sıraya oturmuş ben ders anlatıyorum beyfendi çekirdek yiyor. yani o kadar da güzel davranıyorum ama dayanamadım kızdım .

Şimdi olayları bilmeden tam olarak anlamdan yaşamadan buraya yozrum yazmakta manasız. sonuçta için sizin evladınız tabi ki hassassınız. bu yüzden içiniz rahat eder gidin hem bir çay için öğretmn ile hem de derdinizi anlatın empati kurarak.

bence ogretmeniyle konusmalisiniz.. genellikle ogretmenler hep daha basarili cocuklarin ustune duserler aslinda tam tersi olmasi gerekirken..
oglunuz mademki onlarla birlikte calismak istemis tabiki orda bulunmak hakki.. ogretmeninin onu incitmemesi gerekiyor bence.. diger cocuklarla ayni programi takip ettirmeyebilir ama pekala oglunuzda eksik gordugu noktalar varsa onunla da o sekilde ilgilenebilir,,
bence ogretmeniyle konusun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…