oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

ben 16 yıllık sınıf öğretmeniyim arkadaşım... buradaki yorumları biraz okudum da, bir öğretmen olarak zaten mevcut durumdan kaygılıydım, haklıymışım kaygı duymakta...
hem öğretmenim hem de anneyim.. size öncelikle şunu söylemek istiyorum.. kaliteli bir eğitim ve kaliteli bir okul demek: özgür öğrenci, özgür öğretmen, özgür idareci demek..
sizin tavrınızı son derece yanlış buluyorum.. ne demek "gider müdüre şikayet ederim " demek? siz öğretmenleri ne sanıyorsunuz? müdür değil isterse bakan gelsin öğrencilerime ve sınıfıma karşı durduğum tavrı değiştiremez...
çocuğunuzu ve öğretmeni özgür bırakın.. kimsenin sizin çocuklarınıza bir gıcığı olamaz... ve kendinizde de öğretmeninize de en önemlisi çocuğunuza da saygı duyun.. çünkü artık o bir birey ve bazı kararlarını kendi verebilir... yardım istediğinde yanında olmanız yeterlidir? eğitim bir süreçtir, belki haksızlığa da uğrayabilir... ama bunun üstesinden gelmeyi öğrenmeli.. siz böyle sürekli peşinde tin tin ederseniz ezik, silik, sürekli arkanıza saklanma ihtiyacı olan bir çocuğunuz olur.. tabi tercih sizin..
1. öğretmen kötü, 2. öğretmen kötü, kızınızın ana sınıfı öğretmeni kötü.. size öğretmen beğendirememişler...
ve en enteresan tarafı işin burada o kadar yorumcu var, hepsi de öğretmenin öğrenci seçtiğini yazmışlar... kalmadı böyle öğretmenler arkadaşlar... haa eskiden varmıydı ondan da pek emin değilim..... insan kendinde eksiklik olunca suçu başkalarında aramaya meraklıdır, fıtratımız böyle çünkü..... sınıfımda 24 öğrencim var, hepsini çook seviyorum, kimse de birini diğerinden ayırt ettiğimi söyleyemez...
şimdiye kadar kızlarımın öğretmenlerine de hiç karışmadım, bir şeyden şikayet ettiklerinde hep öğretmenine söyle diye yönlendirdim.. ne telefon açtım ne de okulda onları rahatsız ettimm...
rahat olun biraz bence, eminim öğretmene sorsak, onun da sizin hakkınızda söyleyecek çok şeyi vardır..

Bence ya fazla iyimsersiniz ya da öğretmenlere toz kondurmak istemiyorsunuz.Nitekim "müdüre şikayet edilecek" tarzda öğretmenler de pek ala var.Herkesi kendiniz gibi bilmeyin.

Siz ne yazarsanız yazın konu sahibi uğraşacak bisey bulamadıkca cocuğunun öğretmenine takiyor böylelikle ilgili anne olduğunu sanıyor siz çok mü kusursuzsunuz ki öğretmenden kusursuz olmasını bekliyorsunuz dahası size bir olay anlatım eskiden bir komşum vardı her görüştüğünüzde kızının bir ders öğretmenine kızıyordu yok efendim iyi değilmiş cocuğu bisey öğrenmiyormuş diğer velileri de zorlamış hep birlikte muduresikayet etmişler md bisey yapamicani söylemiş sonra öğretmene yüklene yüklene kadın rapor alıp uzaklaşmış birsure okuldan sonra tayinle gitmiş yeni biri gelmiş yok gene aynı cocuğu ogrenemiyormus hergün öğretmenden şikayet ediyormuş dayanamadım çocuğunu biaara bana gönder dedim ders çalıştırayım bakalimdiye..aman allahim kız geldi neyse soruyorum napiyosunuz derste diye anlatiyor ama öğretmen sunu yapın demiş. Bunu yazın demiş peki yazdın mı diyorum yok diyo ben sevmiyorum dersi öğretmen de iyi değil zaten anlatamıyor diyo annem de hergün soruyor öğretmen ne yaptı nasıl ders işledi diye..gözlemledim komşumun cocuğu ukala ama ders çalışmayan sürekli öğretmenlerine suc atarak annesine anlatan böylelikle kendi başarısızlığını gizleyen bir ogrenci profili..dahası kirkkere anlattığım bişeyi bile anlamayacak kadar boş bir ogrenci..komşuma da söyledim kusura bakma hiç öğretmene suc atma senin cocuğunda ve sen de bütün sorun diye..

Size öğretmen beğendiren bir okul arayın bence.

Bence ya fazla iyimsersiniz ya da öğretmenlere toz kondurmak istemiyorsunuz.Nitekim "müdüre şikayet edilecek" tarzda öğretmenler de pek ala var.Herkesi kendiniz gibi bilmeyin.

öğretmenlere niye toz konduramayım arkadaşım; sanki hepsinin avukatlığını mı yapacam?? sanırım burada genel anlamda öğretmenlerden bahsetmiyoruz, bir veli konu açmış ve yazdıklarından da anladığım kadarıyla kendisinde sıkıntı var.... ben yorumumu ona göre yaptım... bütün öğretmenleri baz almadım
kaldı ki müdüre şikayet etsen ne olur? müdürün benden bi farkı yok, hele hele veli konusunda bana baskı yapamaz...
aman aman tutan yok sizi gidin şikayet edin ne kadar da şikayeti seven bir toplum olduk ya huuu....

aslında sosyal anlamda sıkıntılı insanlar genelde veli profili olarak da karşımıza sorunlu insanlar olarak çıkıyor. geneli sosyalleşememiş, belki de sınıftaki ilk veli ortamıyla bir iki yüz görmüş, koruyucu, kollayıcı.. ve bu yanlış tutumu sevgi zanneden insanlar.. yazık onlara.. ama teselli edici tarafı bir sınıfta iki ya da en fazla üç tane oluyor böyle tipler...
gerisi mi??? yüzde elli kendisiyle barışıktır velilerin ve çocuğuyla ve öğretmenle... ama bu oran giderek azalıyor....

babam yada annem bır gun bıle okula sıkayete gıtmedıler oğretmen soledıyse yaptıysa vardır bı bıldığı dedıler hatayı once bende aradılar yada kendılerın de ama sımdı nerde eskı velıler eskı oğrencıler en onemlısı cocuklarda terbıye ve saygı yok hıc sucu öğretmenlerde aramayın once kendınıze sonra cocuklarınızın kapasıtesıne bakın kafa bossa oğretmen napsın anne aksam dızı ızlıyosa baba da baska ıslerle mesgul hadı bakalım oğretmen olaganustu bır varlık uzaydan gelmıs aptal cocukları ustunzekalı yapabılır kımse ustune alınmasın cocuğu gercekten rahatsız olan velıler var ama kabul etmek ıstemezler sonra oğretmen nıe 3-5 cocukla ders ıslıo o cocuklar damı gerı kalsın sız evde 1 taneyle bas edemezken oğretmen 30-40 ile uğrasıo ondan sonra mudure bılmem nereye sıkayet ısın kolayına kacıslar sızler cocuklarınıza zarar verıyosunuz oğretmene deil cocugunun durumunu sormaya gelen velı yok bırtek sıkayette gorunurler ılgılı anne baba olarak onceden gelıp bazı seylerı oğrenseler zaten sorunlar daha az olcaktır daha soylencek cok sey var ama anlayana bu kadarı cok bıle....

Bütün öğretmenleri baz almadım diyorsanız yorumunuzu bir daha okuyun bence.

Bütün öğretmenleri baz almadım diyorsanız yorumunuzu bir daha okuyun bence.

ya kardeşim açık mı arıyorsun?? ben böyle bir öğretmen hiç görmedim.. meslekte de oldukça tecrübeliyim...
herkes haddini bilsin, bilmiyorsa otursun çocuğunu kendi eğitsin... biz mesleği ellerinden mi aldık
onlarda öğretmen olsalardı şöööööylllee dört dörtlük... alla alla

işte işin içinde olan biliyor durumu.... çocuk geç ve güç öğreniyorsa veli hiç kabul etmez... "evde yapıyooooo, evde okuyoooo...." der hep.. herkes Einstein doğurmuş sanki...
otuz öğrenciyle uğraşırsın, eve kağıt gönderirisin şunu şunu koyun yarın diye.. ödevin var mı dememiş, kağıda bakmamış.... çocuğun zaten haberi yok....
öğretmen kusmuk silsin, bağcık bağlasın, saç toplasın, aaa bir de sinirlenirse allah muhafaza, veli de gitsin şikayet etsin...

çocuğu kıymetli olan dizinin dibinden ayırmasın benim nacizane tavsiyem bu, mümkünse bize de bağ olmasınnn!!!

Konunuzun ilk kısmında haklı olduğunuz noktalar olduğunu kabul etmiştim ama bu son aktardıklarınız sanki biraz sıkıntı arıyormuşsunuz gibi geldi...

Son düzenleme:

Meslekte deneyimli bir öğretmenin üslubu bu mudur ?

alla alla ne demektir şöööööyllleee ne demektir?

En önemlisi "haddini bilsin" ne demektir?

Meslekte deneyimli öğretmen böyleyse deneyimsiz olanları düşünmek bile istemiyorum.

Konunuzun ilk kısmında haklı olduğunuz noktalar olduğunu kabul etmiştim ama bu son akatardıkların sanki biraz sıkıntı arıyormuşsunuz gibi geldi...

resminizin yanındaki imzayı görünce cevap vermekten vazgeçtim.. zira sıkıntı arayan sadece ben değilim demek ki...
böyle bir misyonunuz olduğunu geç farkettim kusura bakmayın, boşu boşuna cevap vermeye uğraşmışım...
saygılar

Erenim..
Konuyu ilk açtığında bende sana hak vermiştim ama işin rengi değişti.
Dünyada bulunan bütün öğretmenler çocuğunuza cephe almış gibiler.
Ve siz çocuğunuzun lafıyla hareket ediyorsunuz.
O çocuk daha yalan söyler,çarptırır,abartır,herşeyi yapabilir.
Haklı da olabilir ama ihtimaller %50
Siz gözü kapalı çocuğun ifadesi üzerindne gidiyorsunuz.
Bir de sürekli arkasında olmanız kendi kendi mesele halletmesini engelliyor.
Diyelim ki öğretmen dedi ki size pasta vermemek gerek çocuk eğer yeteri kadar özgüvenle yetiştirilseydi size şikayet yerine öğretmene cevap verirdi.
Çocuğunuzun tüm ruhsal durumlarına göre öğretmen bulmak çok zor.
Ve örselenmeden büyümek bir hayal,hepimiz örselendik bir kez,sonrası olmadı çünkü öğrendik.
Okulun tek amacı öğretim değil aynı zamanda eğitim.

evet deneyimliyim..öğretmenim... ama insanım.. herkesin bir sabrının sınırı vardır.. önceki yorumları mıda okursanız anlarsınız...
tabi ki herkes haddini bilecek... siz "alla alla" dememi yadırgıyorsunuz öyle mi ??? çok şaşırtıcı nerede yaşıyorsunuz anlamadım Fanusta mı??

Pardon ancak size değil konu sahibine yazmıştım o yorumu...
Eğitimci eğitimciye böyle davranırsa halimiz nice olur demekten kendimi alamıyorum....
Size tavsiye eğitimci olarak daha nazik bir üslup kullanmanız dileğiyle....

ben nick e dikkat etmemişim, bana yazıldı sanmıştım.. özürdiliyormm içtenlikle...
fakat uslubumda bir kabalık göremiyorum...

Son düzenleme:
Öğretmenlerin şikayet etme ritüellerine de hayranım.
Öyleyiz böyleyiz kaç çocuğun sesi,işte meb'in zorladığı evrak işleri,veli baskısı vs vs..
Güzel kardeşim neden öğretmen oldun ,ne sanıyordun devlet sana 10 mevcutlu butik okul mu açacaktı?
İmkanlar budur,beğenmeyen öğretmenlik yapmaz,bir tane A4 kağıdına bakar
.

Ben sanırım öğretmenleri gereğinden fazla kutsal bir yere koymuşum.

Özür dilerim sizden ,demek ki artık sizin tarzınızdalar..

Derinss canım o kadar da değil açıkcası, evrak yükü gerçekten haddinden fazla...
Özellikle son 2 yıldır öyle gereksiz evraklar yüklendi ki görünce şaşırmıyoruz artık...
Öyle abartılıyor ki bazen, nüfus memurlarının işlemleri bile bize gönderiliyor...

Eğitim fakültesinde okula satırla gelen veliye nasıl davranılır diye de öğretilmiyor, sınıflar ortalama 24 kişilik olmalıdır diye belirtilip ona göre üniversitelerde eğitim verilip 60 kişilik sınıflara atılıyor öğretmenler...

Benim 4000 öğrencili okulda (ki norm kadrosu 10 olan bir okul) tek başına çalışan Rehber Öğretmen arkadaşım var, tüm işlemleri tek başına yapıyor ve buna ek olarak adli işlemler de ona bakıyor...

Biraz da insaflı yaklaşalım değil mi???

Tamam vicdan işi yapıyoruz da bizlere de vicdanlı davranılması gerekmez mi???

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…