- Konu Sahibi balkonkusu
-
ben 16 yıllık sınıf öğretmeniyim arkadaşım... buradaki yorumları biraz okudum da, bir öğretmen olarak zaten mevcut durumdan kaygılıydım, haklıymışım kaygı duymakta...
hem öğretmenim hem de anneyim.. size öncelikle şunu söylemek istiyorum.. kaliteli bir eğitim ve kaliteli bir okul demek: özgür öğrenci, özgür öğretmen, özgür idareci demek..
sizin tavrınızı son derece yanlış buluyorum.. ne demek "gider müdüre şikayet ederim " demek? siz öğretmenleri ne sanıyorsunuz? müdür değil isterse bakan gelsin öğrencilerime ve sınıfıma karşı durduğum tavrı değiştiremez...
çocuğunuzu ve öğretmeni özgür bırakın.. kimsenin sizin çocuklarınıza bir gıcığı olamaz... ve kendinizde de öğretmeninize de en önemlisi çocuğunuza da saygı duyun.. çünkü artık o bir birey ve bazı kararlarını kendi verebilir... yardım istediğinde yanında olmanız yeterlidir? eğitim bir süreçtir, belki haksızlığa da uğrayabilir... ama bunun üstesinden gelmeyi öğrenmeli.. siz böyle sürekli peşinde tin tin ederseniz ezik, silik, sürekli arkanıza saklanma ihtiyacı olan bir çocuğunuz olur.. tabi tercih sizin..
1. öğretmen kötü, 2. öğretmen kötü, kızınızın ana sınıfı öğretmeni kötü..size öğretmen beğendirememişler...
ve en enteresan tarafı işin burada o kadar yorumcu var, hepsi de öğretmenin öğrenci seçtiğini yazmışlar... kalmadı böyle öğretmenler arkadaşlar... haa eskiden varmıydı ondan da pek emin değilim..... insan kendinde eksiklik olunca suçu başkalarında aramaya meraklıdır, fıtratımız böyle çünkü..... sınıfımda 24 öğrencim var, hepsini çook seviyorum, kimse de birini diğerinden ayırt ettiğimi söyleyemez...
şimdiye kadar kızlarımın öğretmenlerine de hiç karışmadım, bir şeyden şikayet ettiklerinde hep öğretmenine söyle diye yönlendirdim.. ne telefon açtım ne de okulda onları rahatsız ettimm...
rahat olun biraz bence, eminim öğretmene sorsak, onun da sizin hakkınızda söyleyecek çok şeyi vardır..
Bence ya fazla iyimsersiniz ya da öğretmenlere toz kondurmak istemiyorsunuz.Nitekim "müdüre şikayet edilecek" tarzda öğretmenler de pek ala var.Herkesi kendiniz gibi bilmeyin.
öğretmenlere niye toz konduramayım arkadaşım; sanki hepsinin avukatlığını mı yapacam?? sanırım burada genel anlamda öğretmenlerden bahsetmiyoruz, bir veli konu açmış ve yazdıklarından da anladığım kadarıyla kendisinde sıkıntı var.... ben yorumumu ona göre yaptım... bütün öğretmenleri baz almadım
kaldı ki müdüre şikayet etsen ne olur? müdürün benden bi farkı yok, hele hele veli konusunda bana baskı yapamaz...
aman aman tutan yok sizi gidin şikayet edinne kadar da şikayeti seven bir toplum olduk ya huuu....
aslında sosyal anlamda sıkıntılı insanlar genelde veli profili olarak da karşımıza sorunlu insanlar olarak çıkıyor. geneli sosyalleşememiş, belki de sınıftaki ilk veli ortamıyla bir iki yüz görmüş, koruyucu, kollayıcı.. ve bu yanlış tutumu sevgi zanneden insanlar.. yazık onlara.. ama teselli edici tarafı bir sınıfta iki ya da en fazla üç tane oluyor böyle tipler...
gerisi mi??? yüzde elli kendisiyle barışıktır velilerin ve çocuğuyla ve öğretmenle... ama bu oran giderek azalıyor....
Bütün öğretmenleri baz almadım diyorsanız yorumunuzu bir daha okuyun bence.
babam yada annem bır gun bıle okula sıkayete gıtmedıler oğretmen soledıyse yaptıysa vardır bı bıldığı dedıler hatayı once bende aradılar yada kendılerın de ama sımdı nerde eskı velıler eskı oğrencıler en onemlısı cocuklarda terbıye ve saygı yok hıc sucu öğretmenlerde aramayın once kendınıze sonra cocuklarınızın kapasıtesıne bakın kafa bossa oğretmen napsın anne aksam dızı ızlıyosa baba da baska ıslerle mesgul hadı bakalım oğretmen olaganustu bır varlık uzaydan gelmıs aptal cocukları ustunzekalı yapabılır kımse ustune alınmasın cocuğu gercekten rahatsız olan velıler var ama kabul etmek ıstemezler sonra oğretmen nıe 3-5 cocukla ders ıslıo o cocuklar damı gerı kalsın sız evde 1 taneyle bas edemezken oğretmen 30-40 ile uğrasıo ondan sonra mudure bılmem nereye sıkayet ısın kolayına kacıslar sızler cocuklarınıza zarar verıyosunuz oğretmene deil cocugunun durumunu sormaya gelen velı yok bırtek sıkayette gorunurler ılgılı anne baba olarak onceden gelıp bazı seylerı oğrenseler zaten sorunlar daha az olcaktır daha soylencek cok sey var ama anlayana bu kadarı cok bıle....
eren mezun olsa da hepimiz derin bir ohhhh çeksek
ya kardeşim açık mı arıyorsun?? ben böyle bir öğretmen hiç görmedim.. meslekte de oldukça tecrübeliyim...
herkes haddini bilsin, bilmiyorsa otursun çocuğunu kendi eğitsin... biz mesleği ellerinden mi aldık
onlarda öğretmen olsalardı şöööööylllee dört dörtlük... alla alla
Konunuzun ilk kısmında haklı olduğunuz noktalar olduğunu kabul etmiştim ama bu son akatardıkların sanki biraz sıkıntı arıyormuşsunuz gibi geldi...
Meslekte deneyimli bir öğretmenin üslubu bu mudur ?
alla alla ne demektir şöööööyllleee ne demektir?
En önemlisi "haddini bilsin" ne demektir?
Meslekte deneyimli öğretmen böyleyse deneyimsiz olanları düşünmek bile istemiyorum.
resminizin yanındaki imzayı görünce cevap vermekten vazgeçtim.. zira sıkıntı arayan sadece ben değilim demek ki...
böyle bir misyonunuz olduğunu geç farkettim kusura bakmayın, boşu boşuna cevap vermeye uğraşmışım...
saygılar
Pardon ancak size değil konu sahibine yazmıştım o yorumu...
Eğitimci eğitimciye böyle davranırsa halimiz nice olur demekten kendimi alamıyorum....
Size tavsiye eğitimci olarak daha nazik bir üslup kullanmanız dileğiyle....
evet deneyimliyim..öğretmenim... ama insanım.. herkesin bir sabrının sınırı vardır.. önceki yorumları mıda okursanız anlarsınız...
tabi ki herkes haddini bilecek... siz "alla alla" dememi yadırgıyorsunuz öyle mi ??? çok şaşırtıcı nerede yaşıyorsunuz anlamadım Fanusta mı??
Öğretmenlerin şikayet etme ritüellerine de hayranım.
Öyleyiz böyleyiz kaç çocuğun sesi,işte meb'in zorladığı evrak işleri,veli baskısı vs vs..
Güzel kardeşim neden öğretmen oldun ,ne sanıyordun devlet sana 10 mevcutlu butik okul mu açacaktı?
İmkanlar budur,beğenmeyen öğretmenlik yapmaz,bir tane A4 kağıdına bakar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?