oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

Dediğim çıktı !dediğim dedik öğretmenlerden eminim çocuğuda yoktur,bunlardan çok var,sorun çözmezler! Veli gelmezse ancak veli ilgenmiyor demeyi bilirler ,eğitim bakanı haklı! Öğretmenler için eğitim şart

ne hikmetse birde öğretmen hediye dağıtıyomuş çocuklara soru sorduğu zaman doğru cevap verenle ..ne hikmetse benim oğlum bi kere bile kalem hediye almadı..koskoca sene boyunca hiçmi soru bilemiyor bu çocuk...o zaman yine bi çelişki var dersleri nasıl 5 oluyo hiç soru bilemiyorsa..of cidden moralim bozuk..

bizim kulüp seçimleri de dün yapılmış.biz ilk tercihe voleybolu yazdık.kızım 4. sınıftan beri bu yılı bekliyordu,6.sınıfa gidiyor.geçen senenin başarılı olan kulüp öğrencileri kızımı dün sıkıştırıp"sen bizim aramıza girbileceğini mi sanıyorsun,n.h girersin" demişler.kan beynime sıçradı.sabah okulda aldım soluğu.öğrtmeni bulup konuştum böyleyken böyle diye.evet o kızlar geçen seneden beri takımda ve iyiler ama karar vermek onların işi değil dedi.kızımı zaten kulübe almış.belkki ben gitmeseydim,yoğunlukta var başka bir kulübe kaydırabilirlerdi.iyi ki konuştum

sizin kulüpler de seçmeli değil mi canım ya..seçmediği bir kulübe yazamazlar ki?öyle bile olduysa çocuğum istemediği bir bölümde mutsuz olur,derslerini de etkiler diye tekrar konuşun bence..resim yapmayı sevmeyen bir çocuğada zorla resim yaptıramazsın ki...

İşte özgüven eksikliğine neden olan öğretmenlerden biri.

Bir öğrenciye aileden gelen özgüveni tamamlamaya yardımcıda öğretmenlerdir, kazanılanı yerle bir edende öğretmenlerdir..

Bazıları öğretime başlamadan önce eğitim ! leştirilmeliler.

..

Konuşmalısınız bence ama çıkış yapmadan örnek vermeden yapmalısınız.Unutmayın ki bütün bir yıl o öğretmen oğlunuzla olacak.
Biraz suyuna giderek arkadaşlık kurabilirsiniz mesela..
Birde öğretmenle bir süre sonra çözüme ulaşamazsanız eğer müdürle iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca konuşmanız gerekenlerden biride oğlunuz..
Acaba öğretmenine nasıl davranıyor v.s gibi tarzda oğlunuza sorular sorun ki oda kendini ölçsün.

Çünkü bu tepkinizi oğlunuza belli ederseniz kişilik oluşumunda çok eksiklikler olur..
Keza yine öğretmen konuştuğunuzu asla oğlunuz bilmemeli.

ben bir sınıf öğretmeniyim..anlatmak istediğin durumu tahmin edebiliyorum..eğer bu durumu sadece oğlundan dinlediysen bence hüküm vermekte acele etme..ama genel olarak velilerle aranızda da bu tarz seyler konusuyorsanız yada başkalarındada bu tarz şikayetler varsa bence bir toplantı düzenlesin sınıf annenız veya öncünüz..yada siz tek başınıza birebir kırıcı olmadan ya da yargılayıcı olmadan konuşun derim..suçlayıcı olursanız bir şey elde edemezsiniz ama çocuğunuzun hislerinden bahsedin..umarım anlar ve hatasını düzeltir.ama anlayamadıgım kulüp çalışmaları tüm öğrencileri kapsar..yani her öğrenci bir kulübe girmek zorundadır..hem de istediği kulübe...sizin dediğiniz sınıf temsılcılıgı yada okul temsılcılıgı gıbı bır sey olmasın...bence işin gerçeğini öğrenmek için yüzyüze konusmanız şart ...

senin netice almayacağını biliyordum, üzüntünle kalakaldın,bir çözüm önermedi mi? Öğretmen hanım?başından savdı mı hemen?

evet zaten oğlum baya bi kabullenmiş artık ..bu gün resim yaptık yazı yazdık dediğinde soruyorum kiminkini beğendi kim olabilir diye cevaplıyor..
benim bile sinirim bozuluyor yarın konuşacağım kesin..

ama gerçekten ciddimiş durum ...ben bazen hiç resmi asılmamıs cocukları sırf özendirici olması için resmini asıyorum...motive oluyorlar...bugün de sınfta okumasını çok çok az da olsa ilerleten bı kızı alkıslattım derslerıde baya kötü..ama yuzundekı gururu gormelıydınız...malesef ki bu tarz kısler olabılıyor..umarım hatasının farkına varır

sen naptın ya....nasıl bir genelleme bu...buradaki olumsuz bir tablo ama tüm öğretmenleri tek cümleyle harcadın bence...5 yıldır dağ başında bir köyde birleştirilmiş sınıfla eğitim veriyorum..öğretmenlerin ne gibi sıkıntılar yaşadığından acaba haberin var mı çok merak ettim..bugünün türkiyesinde öğretmenlerin can güvenliği bile yok ki kaçırılıyorlar...her meslek grubunda başarılı veya başarısızlar vardır..ama bence cümlelerini yazarken hele ki bir sürü öğretmenin yorum yaptığı bir konuya bu şekilde cümleler yazman hoş olmamış..hele ki günümüz türkiyesinde genç nesil öğretmenler 4 yıllık fakülteyi bitirip üzerine de kpsss diye bir dertle alacağı eğitimin alasını alıyorlar..zamanında jet öğretmenler de varmış..ama içlerinde işlerini hakkıyla yapan hiç mi yoktu...mutlaka vardı..her şey bakanın vereceği üfürükten eğitimlerle çözülmüyor hayatım ..belki bu boyutunu düşünemiyorsun ama temelde yatan sebepler daha da ciddi..bu iş vijdan işidir ben her zaman bunu savunuyorum ..öğretmenlik vijdan işidir....

Son düzenleme:
arada ne oldum delisi olan öğretmenler var.
ama genelleme yapmak olmaz.
ben mesela öyle bir öğretmenle karşılaşmadım.
bende bu konuyla ilgili konu açtım geçen gün.
kardeşim bu yılk başladı okula.
okuma ve yazma önceden öğrettik biliyor.
yazısıda çok güzel ama herkese attığı o yıldız benim kardeşime atılmıyor.
konusanı aralarda sınıfta gezeni tüm ders boyunca tek ayak durduyormuş.
beden dersi vardı eşofman giydi diye kardeşimi azarlamış oysa kendi demişti.
şimdi gitsem konussam üste cıkar.
allah nası biliyosa öyle yapsın ya.
işini adam gibi yapamayanlar o meslekten ekmek yemesinler temennim bu.

merake ttim okuma yazmayı öğrettik demişsin ...şu anki sitem de okuma yazma eğik el yazısı şeklinde ...kardeşinize bu şekilde mi öğrettiniz..:44:

Sizin gibi öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz.. Bu yaptıklarınızın mutlaka karşılığını alacaksınız.

Çoğu bayan öğretmenlerin vicdan ,empati duygusundan mahrum ,ben bunlara rastladım kendi aralarında dahi birbirini çekemiyorlar bunlar öğrencileri nasıl eğitecek, bazılarıda sırf erkek öğrencilere sempatik özellikle lisede

bncede ciddi ama öğretmene göre bir puroblem yok nerdeyse oğlum suçlu..biraz agresif ve inatcı bi çocuk.tamam bn hep öğretmeni suçlamıyorum oğlumdada hata olabilir ..kalem meselesinde dedim hiç kalem aldığını hatırlamıyorum hiç söylemedi dedim...soru sorduğu zaman o 3 çocuklara öncelik veriyomuş bize sıra vermiyoki dedi.. keşke her öğretmen sizin gibi olsa demekki değilki bu sıkıntılar çıkıyo...birde dedim yazısı kötü bile olsa onu motive etme açısından bir iki defa asın .....

Bu nasıl bir genellemedir? Sizin rastladıklarınız kötü örnek teşkil ediyor ama hepimizi bu şekilde harcayamazsınız.

birde bu gün bi arkadaşı var sınıfta acayip hayta her önüne gelene sataşıyo onla kapışmış..o çocukta beden dersinde beden öğretmenine söylemiş . sen haklısın demiş öğretmen .yani haklı olduğu için öğretmeni inandığı için daha sevinmiş ..ama sınıf öğretmenine göre eren çok kavgacı bi çocuk haklıda olsa haksız hemen kızıyo diyor..

Bu nasıl bir genellemedir? Sizin rastladıklarınız kötü örnek teşkil ediyor ama hepimizi bu şekilde harcayamazsınız.

ben yaşadıklarımı yazıyorum ,şükür demokratik ülkedeyiz kendimi ifade etmemde özgürüm, bazılarını rahatsız edebiliyor diyede yazmamam yanlış olurdu

erkek çocukları sınıf ortamında hep aynı...hele ki yavaştan ergenliğe giren erkek çocukları 4.ve 5.sınıfta büyük bir değişim yaşıyorlar ,arada horozlanıyorlar ..ama öğretmen de aynı agresiflikte yaklaşırsa iş büyüyebilir...ama size tavsiyem çocukların aralarındaki kavgaları her zaman gelip geçicidir..bir küserler 10 dk sonra barışırlar..benim başıma geliyor bazen çocukları kavga eden velıler bırbılerıyle dövüşüyor ya da bana geliyorlar halbuki sorun ortadan kalktı bile çocuklar unutuyor ama anne babalar unutmuyor..sorunlarını kendi çözmeyi tesfik etmelisin her problemimde anneme sölerim öğretmenle konusur durumu oluşmamasına dıkkat et..benımde oğlum var ama bakalım neler yasayacagım..ama her zaman onların yanında olamayız değil mi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…