Nerden duydun bunlari soyledigini?
Kulaginla mi?
Eminsen gizli kapakli degil de cesaretinle konus adamla.Al cocugunu memnun degilsn ve eminsen.Baska okul mu yok.Hem karnim doysun hem pastam dursun diyosun.
Doğuda 45 kişilik sınıflar ve müfettişi gelir hesap sorar öğretmenden.. öğretmenede yardımcı olun altına pisliyen acıktım susadim diyen öğrencilerle dolu... sırf çocuk olsun diye yapılan çocuklar ilgisiz terbiye yoksunu çocuklarla dolu... şikayet yerine gidersin hocam 5 dk alabilirmiyim dersin konuşursun...bu kadar basittir!!! Ve de kalabalık sınıflardan özel okul muamelesi yapmaogretmene ...onunda hesap vereceği yer var sinirleri yıpranmış öğrenemeyen çocuklar karsisinda
demiyosun da hocam biz çocuk emanet ediyorz diye cevap verdi tbiki asla susup haklısınz demezler bilirsinCevap verebildi mi bari çok merak ettim.
Nefret ediyorum böyle velilerden.
demiyosun da hocam biz çocuk emanet ediyorz diye cevap verdi tbiki asla susup haklısınz demezler bilirsin
Teşekkür ediyorum benim ne demek istediğimi tam olarak empati yapıp anlamışsınız.M Morlila ilk önce diğer velilerle bir araya gelip bu konuyu konuşun, hep birlikte öğretmenin yanına gidip sakin bir şekilde durumu anlatın, öğretmen üste çıkacak olursa müdüre gidin, o da bir şey yapmazsa bimere şikayet edin.
Daha önce konuşan velilerin çocuklarına tavır almış yazmışsınız, endişeniz bu yüzden anlıyorum. Hep birlikte hareket ederseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.
Bu işin peşini bırakmayacağınızı belli edin.
Geçtiğimiz hafta okulumuzda oldu. 3. sınıfa giden çocuklar, sizlerin "benim oğlum-kızım melek" dediği yaştaki çocuklar İngilizce derslerine giren öğretmenlerini ağız birliği ile ailelerine şikayet ediyorlar. "Bize kızıyor-bağırıyor, derste hiçbir şey yapmıyor, telefonunu çıkarıp oyun oynuyor" diyorlar. Öğretmen okulda yeni olduğu için kimse kadını savunamıyor, "biz onu biliriz öyle bir öğretmendir ya da değildir" diyemiyorlar.
Veliler müdüre şikayet ediyorlar, yetmiyor milli eğitime gidiyorlar. Bu sırada sınıf öğretmenleri İngilizce dersinde sınıfa telefonunu koyuyor ve ses kaydı yapıyor. Öğrenciler bu arada hala inatla kadının aynı şekilde devam ettiğini söyleyip hatta vurdu bile diyorlar. Sonuç?
Ses kaydı sonucu kadının kendini paraladığı, öğrencilerin "sen bizim asıl öğretmenimiz değilsin, seni niye dinleyelim" şeklinde laflar ettiği ortaya çıkıyor ama kadın şikayet edildi bir kere.
Unutmayın ki evde tanıdığınız çocuğunuzla okuldaki çocuğunuz aynı değil. Bazen arkadaşlarını etkileme çabası, bazen onlara ayak uydurma isteği gibi etkenler var.
Yok, ne özrü. Güldürdünüz beni. "böyle bir şey yapacağı varsa bile artık yapmaz, Nasreddin Hoca'nın testi kırılmadan attığı tokat misali sayın artık" dediler. Ele başı elbette her sınıfta olur ama demek istediğim noktayı kaçırıyorsunuz: Gerçekten evdeki çocuklarınızla okuldaki bambaşka. Evde sakin, terbiyeli, ağzı var dili yok olabilir çocuğunuz ama okulda tam tersi.Allah allah kesin elebaşları vardır. İlkokul çocuğunun bu kadar ısrarla yalan söyleyeceğini inanamadim.neden yapıyorlarmis bunu acaba. Sonuç ne oldu peki. Aileler özür dilemislerdir herhalde.
Hem 147 den sikayet edin hem de bimere yazin. sonra ilce milli egitime gidip sikayet dilekcesi verin. ogretmenle ve mudur hic muhattap olmayin.
Yok, ne özrü. Güldürdünüz beni. "böyle bir şey yapacağı varsa bile artık yapmaz, Nasreddin Hoca'nın testi kırılmadan attığı tokat misali sayın artık" dediler. Ele başı elbette her sınıfta olur ama demek istediğim noktayı kaçırıyorsunuz: Gerçekten evdeki çocuklarınızla okuldaki bambaşka. Evde sakin, terbiyeli, ağzı var dili yok olabilir çocuğunuz ama okulda tam tersi.
Allah allah kesin elebaşları vardır. İlkokul çocuğunun bu kadar ısrarla yalan söyleyeceğini inanamadim.neden yapıyorlarmis bunu acaba. Sonuç ne oldu peki. Aileler özür dilemislerdir herhalde.
Yok, ne özrü. Güldürdünüz beni. "böyle bir şey yapacağı varsa bile artık yapmaz, Nasreddin Hoca'nın testi kırılmadan attığı tokat misali sayın artık" dediler. Ele başı elbette her sınıfta olur ama demek istediğim noktayı kaçırıyorsunuz: Gerçekten evdeki çocuklarınızla okuldaki bambaşka. Evde sakin, terbiyeli, ağzı var dili yok olabilir çocuğunuz ama okulda tam tersi.
Bizlerin sıkıntısı zaten bu. Bir çocuğun bütün dersleri 5-5-5-5-5 olmak zorunda değil. matematiğe yeteneği olmaz, ama edebiyatı harikadır, İngilizce'yi yapamaz ama fen dersleri süperdir. Birkaç dersten başarısız olan öğrenci tü-kaka değildir yetenekleri başka yöndedir.Ama işte böyle cevap veren velinin çocuğu bence evde de böyledir. Çünkü aile böyle bir yalani dert etmiyor ve çocuğunu yanlış davranışlar konusunda destekliyor zaten.
Aynen haklısınız ben de her bi veli hem bi öğretmenim benimde sıkıntılarım var öğretmenle ilgili ama daha gidip konuşmadım emin olmak için, Allah yardımcımız olsunDaha neler neler var. Ancak şikayetçi olan öğretmenler 2 konu açarken, veliler 20 konu açıyor.
6. sınıf öğrencime diyorum ki "kuzum saçların gözüne giriyor, kestir artık" cevap olarak "böyle güzel, yakışıklı duruyorum" diyor. Annesine bunu söylüyorum, kadın şaşkınlıktan dilini yutuyor. "benim oğlum yakışıklı görünmeyi mi önemsiyor, istiyor?" diye soruyor. Evdeki oğlu bambaşka, okuldaki oğlu bambaşka.
Kimse zannetmesin ki veliler ve öğrenciler sütten çıkma ak kaşıkken öğretmenler şeytan. Neler yaşıyoruz gün içinde, ne saygısızlıklar ne kendini bilmezlikler.
Özür bile dileseler biz özrün çözemeyeceği mevzular, kapatamayacağı yaralar vardır.
Bir konuda hey heylenip harekete geçmeden önce işin aslını esas kahramandan öğrenmek gerekir.
Valla ben böyle bir haksızlığa uğrasam o özrü kabul etmem.
Sizin gibilere de hakkımı helal etmiyorum bilin der geçerim.
İyi de bütün çocuklar bir olmuş aynı şeyi söylüyor. İşin aslını ancak kayıt vs gibi şeyler ile öğrenilebilir. Kaldıki yasak böyle birşey. Öğretmen hanim yasağı göze alıp çekmek zorunda kalmış. Ona da ayrı üzüldüm.
Daha geçenlerde bu taciz vs konusunda çocuklarınıza inanin diyordu herkes. Kötü muamele varmı yok mu diğer çocuklara sorarsin öyle anlarsın. Bunun başka yolu yok maalesef. Sorun şu ki çocuklar yalan söyler ama iyi aile terbiyesi almamış çocuklar bu kadar ileri gidebilir. Zaten velilerin cevaplarindan nasıl insanlar oldukları ortada. O veliye sahip öğrenci herseyi kendine hak görür yalan da söyler iftira da atar büyüyünce hırsızlık da yapar. Bence evde de bu çocuklar böyle olmalı. Tersine inanamıyorum. Benim ilkokulda sıra arkadasinlm hırsız ve yalanciydi çok fena hem de ben o çocuğa hiç uymadım. Bizim sınıfta ona uyanlar vardı ama uymayanlar da vardı aile terbiyesi çok önemli. Ama ben ozaman biraz daha büyüktük. 10 yaşındaydım. Daha küçükken bu kızla karşılaşmis olsaydım ne yapardım bilemiyorum tabi.
Bence de bu olay da ozurden daha fazlası gerekli ama veliler onu bile yapmamış.
Kaydı yapan, dersi anlatan öğretmen değil. Zaten o yapsa hiç inanmazlardı, "sen kayıt yapıyorsun diye böyle ders anlattın, düzgün konuştun derlerdi". Kaydı yapan öğrencilerin sınıf öğretmeni.İyi de bütün çocuklar bir olmuş aynı şeyi söylüyor. İşin aslını ancak kayıt vs gibi şeyler ile öğrenilebilir. Kaldıki yasak böyle birşey. Öğretmen hanim yasağı göze alıp çekmek zorunda kalmış. Ona da ayrı üzüldüm.
Daha geçenlerde bu taciz vs konusunda çocuklarınıza inanin diyordu herkes. Kötü muamele varmı yok mu diğer çocuklara sorarsin öyle anlarsın. Bunun başka yolu yok maalesef. Sorun şu ki çocuklar yalan söyler ama iyi aile terbiyesi almamış çocuklar bu kadar ileri gidebilir. Zaten velilerin cevaplarindan nasıl insanlar oldukları ortada. O veliye sahip öğrenci herseyi kendine hak görür yalan da söyler iftira da atar büyüyünce hırsızlık da yapar. Bence evde de bu çocuklar böyle olmalı. Tersine inanamıyorum. Benim ilkokulda sıra arkadasinlm hırsız ve yalanciydi çok fena hem de ben o çocuğa hiç uymadım. Bizim sınıfta ona uyanlar vardı ama uymayanlar da vardı aile terbiyesi çok önemli. Ama ben ozaman biraz daha büyüktük. 10 yaşındaydım. Daha küçükken bu kızla karşılaşmis olsaydım ne yapardım bilemiyorum tabi.
Bence de bu olay da ozurden daha fazlası gerekli ama veliler onu bile yapmamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?