Oğlumun öğretmeni

Nerden duydun bunlari soyledigini?
Kulaginla mi?
Eminsen gizli kapakli degil de cesaretinle konus adamla.Al cocugunu memnun degilsn ve eminsen.Baska okul mu yok.Hem karnim doysun hem pastam dursun diyosun.

Müdüre şikayet etmek en doğrusu ancak konu sahibi doğuda ve oradaki şartlar malesef buradaki gibi değil.

Konu Sahibi BİMER e şikayet et. Bildiğim kadarıyla şikayet sahibini gizliyorlar.

Hesabınız pasif olmuş çok sevindim. Hak ettiginizi bulmussunuz. Okurken sinir olmamak mümkün değil.

Benimde zamanında bir matematik öğretmenim vardı ortaokulda. Kadın siniftakilere öküzsunuz diye bağırırdi. Ne garip insanlar varmış hayatımda. Şimdi benim çocuğuma böyle bir laf diyecek olsa gider mahkemede hakaret davası açarım. Haddini bildiririm. Ama o zamanlar farklıydı tabi. Öğrencileri sıraya dizip dovuyorlardi. Hakkımız o öğretmen olduğunu sananlara haram zikkim olsun.

Teşekkür ediyorum benim ne demek istediğimi tam olarak empati yapıp anlamışsınız.
biz doğuya tayin ile geldik ve öğretmenimizde Doğulu ve çoğu zaman aynı dilden konuşamıyoruz veli olarak bize karşı önyargılı olduğu belli seçme şansımız yok bulunduğumuz yerde özel okulda yok ya bu okula devam edecek ya da göndermiyeceğim bu yüzden yüz göz olmakta istemiyorum bu sene gitmese Bile seneye bu okulda yine devam edecek eğitimden gerimi kalsın öğretmenle sınıfın yarısı konuştu zaten sonuç alınamadı. laftan anlayacak bir tip değil maalesef..

Bunun yanında büyük kızımın öğretmeni de Doğulu ama doğuya alışmasında okuluna sınıfına alışmasında çok büyük gayretleri oldu onun çabası sevecenliği sayesinde kızım sınıfında çok mutlu anlatmak istediğim Doğulu veya batılı öğretmen ayrımı değil yaptığım her veli de her öğretmen de bir değil herkesi aynı kefeye koymamak o lazım

Allah allah kesin elebaşları vardır. İlkokul çocuğunun bu kadar ısrarla yalan söyleyeceğini inanamadim. neden yapıyorlarmis bunu acaba. Sonuç ne oldu peki. Aileler özür dilemislerdir herhalde.

Hem 147 den sikayet edin hem de bimere yazin. sonra ilce milli egitime gidip sikayet dilekcesi verin. ogretmenle ve mudur hic muhattap olmayin.

Allah allah kesin elebaşları vardır. İlkokul çocuğunun bu kadar ısrarla yalan söyleyeceğini inanamadim. neden yapıyorlarmis bunu acaba. Sonuç ne oldu peki. Aileler özür dilemislerdir herhalde.
Yok, ne özrü. Güldürdünüz beni. "böyle bir şey yapacağı varsa bile artık yapmaz, Nasreddin Hoca'nın testi kırılmadan attığı tokat misali sayın artık" dediler. Ele başı elbette her sınıfta olur ama demek istediğim noktayı kaçırıyorsunuz: Gerçekten evdeki çocuklarınızla okuldaki bambaşka. Evde sakin, terbiyeli, ağzı var dili yok olabilir çocuğunuz ama okulda tam tersi.

Hem 147 den sikayet edin hem de bimere yazin. sonra ilce milli egitime gidip sikayet dilekcesi verin. ogretmenle ve mudur hic muhattap olmayin.

Tavsiyenize bayıldım.
Hiyerarşi denen bir şey var haberiniz var mı?

Her sorunda ilk muhattap öğretmendir.
Onunla çözemezse müdüre gider onunla da çözemezse ilçeye gidilir.

Bu düzen böyledir basamak basamak işler.

Valla beni ezip geçen velimi ben de ezer geçerim mümkünse bunu yapan
çocuğuna başka bir sınıfta yer hazırlayıp yapsın.

Bir daha kendisinin yüzüne bakmam.
Çocuğuna yansıtmam suçu yoktur ama velimin yüzüne bile bakmam gerçekten..

Şikayetleriniz çok sonuç vermeyebilir...ben sözle taciz eden öğretmene aman idare edelim yaşlı bahanesiyle dokunulmadığını biliyorum...milli eğitime kadar gidildiği halde ...

Öğretmenle konuşmak, yapabiliyorsanız varsa başka bir şube oraya almak ya da çocuğunuzun yaşı müsaitse bir yıl sonra göndermek gibi seçenekler daha makul gibi...ilkokul öğretmeni çok ama çok önemli...onun bıraktığı izler kolay kolay silinmiyor maalesef

Neyse ben daha hamileyim. :) bekleyip göreceğiz ama kendi çocukluğumu çok net hatırlıyorum hiç kimseyi sarsirtmadım.

Özür bile dileseler biz özrün çözemeyeceği mevzular, kapatamayacağı yaralar vardır.
Bir konuda hey heylenip harekete geçmeden önce işin aslını esas kahramandan öğrenmek gerekir.

Valla ben böyle bir haksızlığa uğrasam o özrü kabul etmem.
Sizin gibilere de hakkımı helal etmiyorum bilin der geçerim.

Ama işte böyle cevap veren velinin çocuğu bence evde de böyledir. Çünkü aile böyle bir yalani dert etmiyor ve çocuğunu yanlış davranışlar konusunda destekliyor zaten.

Ben geri kafalı biri değilim ama öğretmene çocuğu eti senin kemiği benim diyerek emanet ettim. Neden mi öğretmeni tanıyorum artık son derece sabırlı ve sevgi dolu. Oğlumu da biliyorum son derece hareketli bir çocuk.

Ama mesela okulda bu yıl bir Öğretmen gördüm . 1.sınıf çocuklara bir kere konuşarak birşey anlattığına rast gelmedim. En son düşen eli yüzü çizik içinde ağlayan çocuğa niye alğlıyorsun sus diye bağardığını gördüm. Hala kızıyorum kendime neden o çocuğu onun elinden alıp basmadım fırçayı diye. Birdaha görmem umarım böyle bir olay.

Ama işte böyle cevap veren velinin çocuğu bence evde de böyledir. Çünkü aile böyle bir yalani dert etmiyor ve çocuğunu yanlış davranışlar konusunda destekliyor zaten.
Bizlerin sıkıntısı zaten bu. Bir çocuğun bütün dersleri 5-5-5-5-5 olmak zorunda değil. matematiğe yeteneği olmaz, ama edebiyatı harikadır, İngilizce'yi yapamaz ama fen dersleri süperdir. Birkaç dersten başarısız olan öğrenci tü-kaka değildir yetenekleri başka yöndedir.

Ama saygısızlık oldu mu insan deliriyor. Hele ki bu saygısızlık aileden öğrenilmişse, yani ergenlikle ilgisi yoksa iyice sinirleniyor insan. Bu sebeple öğretmenlerin tek sıkıntısı öğrenciler ve onların halleri değil, aileler de. Veliler genelde, bildiğimiz kötü kalpli kayınvalideler gibi.

Aynen haklısınız ben de her bi veli hem bi öğretmenim benimde sıkıntılarım var öğretmenle ilgili ama daha gidip konuşmadım emin olmak için, Allah yardımcımız olsun

İyi de bütün çocuklar bir olmuş aynı şeyi söylüyor. İşin aslını ancak kayıt vs gibi şeyler ile öğrenilebilir. Kaldıki yasak böyle birşey. Öğretmen hanim yasağı göze alıp çekmek zorunda kalmış. Ona da ayrı üzüldüm.

Daha geçenlerde bu taciz vs konusunda çocuklarınıza inanin diyordu herkes. Kötü muamele varmı yok mu diğer çocuklara sorarsin öyle anlarsın. Bunun başka yolu yok maalesef. Sorun şu ki çocuklar yalan söyler ama iyi aile terbiyesi almamış çocuklar bu kadar ileri gidebilir. Zaten velilerin cevaplarindan nasıl insanlar oldukları ortada. O veliye sahip öğrenci herseyi kendine hak görür yalan da söyler iftira da atar büyüyünce hırsızlık da yapar. Bence evde de bu çocuklar böyle olmalı. Tersine inanamıyorum. Benim ilkokulda sıra arkadasinlm hırsız ve yalanciydi çok fena hem de ben o çocuğa hiç uymadım. Bizim sınıfta ona uyanlar vardı ama uymayanlar da vardı aile terbiyesi çok önemli. Ama ben ozaman biraz daha büyüktük. 10 yaşındaydım. Daha küçükken bu kızla karşılaşmis olsaydım ne yapardım bilemiyorum tabi.

Bence de bu olay da ozurden daha fazlası gerekli ama veliler onu bile yapmamış.

Sorun ne olursa olsun, çocuklardan ne duyulursa duyulsun ilk iş o öğretmenle bu konuyu konuşmaktır.
Aslı var mı sormaktır.

Sormazsanız böyle sonuç ortaya çıkınca pişkin pişkin özür dilemekle kapanmaz o yara.
Çocuklarınız kıymetli olabilir, bizim de meslek onurumuz kıymetli..

Cocugunuzun soyleidklerinden once emin olun.
Ogretmeniyle konusun eger gercekse ve size aciklamasi da bu yonde olursa direk bimere sikayet edin.kimliginizi de gizlemeyin bence hatta ogretmene de soyleyin.okul ogrencilerin olmadigi gibi ogretmenlerin de babasinin ciftligi degil.
Egitim gonul isidir psikolojisi kaldirmayan yapmasin.

Kaydı yapan, dersi anlatan öğretmen değil. Zaten o yapsa hiç inanmazlardı, "sen kayıt yapıyorsun diye böyle ders anlattın, düzgün konuştun derlerdi". Kaydı yapan öğrencilerin sınıf öğretmeni.

Taciz çok farklı bir şey. Onda da yalan olmaz mı elbette olur, ama doğruluk payı da olabilir. İmamın biri kendi kız kardeşine tecavüz etti, hatırlamıyor musunuz?

Mesela Eskişehir'de bir öğretmen uğradığı iftira sonucu intihar etti, intihar işin içine girdiği için daha detaylı soruşturma açıldı ve veli ile kızının işbirliği içinde yaptıkları ortaya çıktı. Olan adama oldu, öldü gitti; geride karısı ve çocukları kaldı işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…