oglumun psikolojisi bozuldu delirmek uzereyim

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.409
248
artik sabrim kalmadi. oglum gitti yerine baska bir cocuk geldi.
ailecek turkiyeye tatile gittik. esim 10 gun sonra bizi birakip geri dondu. biz oglumu doktora muayene ettirmek icin kaldik.
neyse oglum esim gittiginden beri acayip tuhaflasti. dibimden ayrilmiyor hic kiskanmadigi kardesini kiskaniyor.
en onemlisi de geceleri uzerimde yatiyor, surekli uyanip kontrol ediyor.
geri donduk ama hala ayni.
geceleri uzerimde 2 bebekle uyuyorum. birini emzireyim diye ugrasiyorum falan.
su an bu mesaji yazarken bile oglum kucagimda.
tuvalete gidince de yanima geliyor.
kucagima gelmek istediginde almazsam feci agliyor.
bebegi birakip onunla ilgileniyorum cogu zaman.
anliyorum ki bir kaybetme korkusu falan oldu.
ama bunu nasil duzeltebiliriz?

turkiyede psikiyatrist otizm belirtileri buldu. norolog da epilepsi teshisi koydu, bazen oglumla ve bebegimle yeterince ilgilenemiyorum diye ikinci cocuk yaptigima pisman oluyorum. sonra kucuk kuZumun parlayan gozlerine bakip uzuluyorum.

kardesi az bir aglasa o ciglik cigliga aglamaya basliyor.
azicik ters bi cevap alsa kafasini bir yerlere vurup ilgi cekmeye calisiyor.

Oy canım ya, kaç yaşında ki oğlan? Konuşunca anlar mı? Ne kadar daha Türkiye'desiniz?

ne şikayetleriniz vardı otizm teşhisi konuldu?
otizm teshisi konmadi henuz .
bulgular var dedi. ama zamanimiz yetmedi turkiyede burada da doktor randevusu bekliyoruz.
konusma geriligi var.
ismine cogunlukla bakmiyor.
parmagiyla isaret etmiyor.
iletisimi yasitlariyla normal degil.

anladım bunun mutlaka üstüne gidin ve ilginizi esirgemeyin babası size yardımcı olsun bolca eğlenin gülün...

Sizi üzmek istemem ama otizme doğuştan yatkınlık olan çocuklarda 2-3 yaş arası belirtileri ortaya çıkabiliyor. Bir arkadaşımın kızına 2,5 yaşında otizm teşhisi kondu ve doğuştan yatkınlık olduğunu şöylemiş doktoru. İhmal etmeyin lütfen. Kendinizi de üzmeyin çünkü arkadaşın kızı şimdi çok iyi durumda evet normal çocuklardan biraz daha fazla ilgi ve emek istiyorlar ama bunu başarmakta imkansız değil emin olun.

bulgular var dedi. ama zamanimiz yetmedi turkiyede burada da doktor randevusu bekliyoruz.
konusma geriligi var.
evet bulguları var gibi ama kesin tanı koyulmamış sanırım.peki epilepsi nöbetleri var mıydı hiç geçirdi mi?

şimdi durum şu eğer otizm bulguları var ise yeni bir ortama girince buna tepki olarak sana aşırı bağlanmış olabilir ve şu anda bunu takıntı haline getirdiyse o yüzden tekrarlayan davranışlar haline dönüşmüş olabilir.sonuçta farklı bir ülke,farklı insanlar,farklı bir ortam ve bir kaç gün babanın yokluğu ile bu davranışları gelişmiş olabilir.

yurt dışında doktor randevusu almak uzun mu sürüyor?

konusma geriligi var.
Yaşadığın ulkede doktor randevusu geç mi geliyor.

Çocuk otizmli demişsiniz, garip davranışlarda bulunması normal.

Doktora nasıl davranmanız gerektiğini danıştınız mı? Bence otizmle ilgili makale, kitap vs okuyun , çocuğunuzun eğitimi ve davranışlarıyla başa çıkmak için kendinizi hazırlayın derim.

Birazcık extra sabır ve emekle oğlunuzun hayatı gayet normal ve güzel olabilir. Kendinizi 2. çocuk konusunda kötü hissetmeyin herkes kardeşini küçükken kıskanıyor. Ben de çok kıskançmışım ama şimdi tabi ki iyi ki var diyorum.

bence bak ne dıcem
ufak cocugun besıktede kendı kendıne durur
sahsen ben baska bır cocuk daha yaparsam kucuguyle degıl buyuguyle alakamı surdurmeye devam edecegımı planlıyorum
zorunlu durumlar harıcınde 1 aylık bebegı kucagıma alıp gezdırmem
bılmıyorum ne kadarlıksınız ama ıhmal etmeyın ıhmal edıldıgını dusundurmeyın
ayrıca bence emzırdıgınızıde gostermeyın

konusma geriligi var.
televızyon pekı?

turkiyeden donduk. 3 yasina girecek, konusuyorum ama anliyor mu bilemiyorum
Oy şeker, kıskanması çok doğal bence...birde yabancı bir ortamda babadan da ayrılınca kimbilir neler kurdu kafada yavrucak.
Kızınca başını yerlere vuran o kadar çok çocuk gördümkü bunun bir sorun olduğunu sanmıyorum. Siz yurtdışında çekirdek bir aile olarak yaşıyorsunuz sanırım. Çocuğa ne kadar çok konuşulursa o kadar çabuk ilerleyecektir inşallah. 7 kişilik ailemizde kardeşim her derdini çok detaylı anlatabilirken, yaşıtı komşu çocuğu anne-babadan başka bişey demiyordu. Ne zaman hergün bizde takılmayı adet edindi, dili çözüldü çocuğun

elimizden geleni yapiyoruz. 2 yasindan beri farkindayim ben de normal olmadiginin.
dalma nobetleri var. eeg ile kondu teshis.
randevu icin aile hekimine gidiyoruz. bekleme listesine giriyoruz.
aylardir cocuk doktoru bile goremedik kaldi ki, sira cocuk psikiyatristine gelsin.
oyle turkiye gibi ozel hastane sistemi de yok.
Yaşadığın ulkede doktor randevusu geç mi geliyor.
yukarida cevapladim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…