oglumun psikolojisi bozuldu delirmek uzereyim

bak işitme testi yatırabilirsin.içinde kalmasın. 2 yaş bence anaokulu için biraz erken. evde zaman tanı oğlana daha çok küçük. asla ve asla başka çocuklarla kıyaslama birde.

mesela karni ac diyelim. hic yemek istemiyor beni hazirlamaya baslarken gordugunden itibaren aglamaya basliyor.
eline verene kadar agliyor.
yasiti cocuklari gorunce ve onlarla oynarken asiri heyecanlaniyor. guluyor.
cocuklar aslina onunla oynuyor olmasa bile oyle saniyor kacip guluyor.
krese gidecek yakinda. o zamana kadar da konusma terapi gruplarina katilacagiz.

Düzgün okumamışım teşhis kısmını.
Otizme pek de benzemiyor yazdıklarınıza bakılırsa.
Umarım başka bir problemi vardır, ya da sadece kıskanma ve şımarıklıktır.

ben tipik bir otistik olduğunu düşünmüyorum.evet psikiyatrist ya da pedagog değilim ama uzun yıllardır özel çocuklarla çalışan bir psikolojik danışmanım ve anlattığın kadarıyla düşüncem bu yönde konsolos.

konuşma terapisi ve kreşe bir an önce başlayın derim.

insallah sizinkinde de yoktur bir sorun.
kizinca annesine vuran cok cocuk var.
bazi belirtiler yoksa korkmayin.
bunlar yok derken bunları yapabiliyo mu, yapamıyo mu anlamadım ben, göz kontağı kuruyosa gayet güzel, belki de otizm değildir.
bu belirtiler yok demek istedim. goz kontagi bizimle kuruyor. yabancilarla isine gelenle kuruyor isine gelmeyeni yok sayiyor tamamen.
insallah dedigin gibidir canim.
doktor bize belirtiler var ama uymayanlar da var. ben teshis koyamam bir kac cocuk gelisimi uzmaninin gormesi lazim dedi.
bence otizm yok oğlunuzda, belki yeterince konuşulduğunu duymuyo, siz tek başınıza mısınız evde ? belki biraz sosyalleşmesi lazım, tek uzmanla kalmayın bence de
duymasinda sorun yok.
sosyallesmesi icin gruplara goturecegim.

benim oğlum asla müzik istemezdi mesela hele sarkı falan çıldırıyordu resmen. ama şimdi anaokulunda şarkıcı görsen. evde konserler veriyor maymun..
muzik sarki ses falan rahatsiz etmez oglumu. sadece kardesinin aglamasina katlanamiyor.
insallah ben de ileride sizin gibi olumlu seyler yazarim.

nasıl yani,otistik miydi? sanırım değil dimi?
2.5 yaşında otizim teşhisi koydu pedagog.asla normal okula gidemicek dedi
asla çok iyi bir terapi almadan konuşamıcak dedi.
asla kendi başına hareket edemicek dedi.
hem otizimin bazı belirtileri vardı hem alakası yoktu. müzik sevmezdi asla. dalar giderdi. ama varya nasıl hereketliydi yarabbim. etrafında dönerdi ( hangi çocuk dönmez ama dimi ) göz teması vardı. sinirlenince kafasını nasıl yere vururdu anlatamam sana. hiç müdahale etmedik kendi kendine bıraktı ilgi çekemediği için..

sonra psikatri sadece hiperaktivite ve dikkat eksikliği teşhisi koydu. tabi neredeyse 3 farklı dr. gittik. şimdi 4.5 yaşında risperdal kullanıyor her gün. gelişimi de maşallah harika.

konuşulduğunu duymuyo derken, konuşmalara şahit olmuyo, etrafında yeterince konuşan görmüyo demek istedim, göz kontağı kuruyo mu bence o çok önemli ama verdiğiniz cevaplarda göremedim

çok sevindim sonucun güzel olmasına:) hiperaktivite zaten artık bir çok çocukta var kullandığınız ilaçta zaten bu yönde çok çok ağır bir ilaç değil.

ben de hep söylerim hiç bir rahatsızlıkta tek doktorla sınırlı kalınmamalı.

gruplara derken nasıl gruplar bak oğlun çok küçük tam teşhis konmadan farklı gruplara sokarsan o çocukları taklit etmeye başlar aman diyorum. sen önce tam teşhis bi al. bi normal bi anaokuluna bi gönder bakalım ne oluyor bi gözlemle daha çok küçük bak beni dinle. kimsenin çocuğuyla da kıyaslama oğlunu. bırak başkasının ki 8 aylık konuşsun.. ne demek istediğimi anladın dimi..

öyle tabi. biz otizim teşhisi koyan kadının muaynanesindeyiz. kadın diyor ki kendi etrafında anlamsız döner mi oğlunuz hayır dememle bizim maymunun dönmeye başlaması bir oldu:) her şeyi anlıyor eşekler ama işine ne gelirse onu yapıyolar..

konuşulduğunu duymuyo derken, konuşmalara şahit olmuyo, etrafında yeterince konuşan görmüyo demek istedim, göz kontağı kuruyo mu bence o çok önemli ama verdiğiniz cevaplarda göremedim
goz kontagi kuruyor. ama dedigim gibi isine gelenle isine geldigi zaman.
sen istedigin zaman kurmaz. kendi istemesi lazim.

bir normal grup bir de konusma geriligi grubu.
otizm degil.

merhaba benim yiğenimde de a tipik otizim var sizden bilgi almak isterim

konusmalar hep otizm uzerinde dondu ama su geceleri uzerimde yatma farkli odaya gidince bile korkma konusunu ne yapabiliriz kadesa

canım o konuda çocuk bir anksiyete yani aşırı kaygı-korku durumu yaşamış sanırım.yani özel herhangi bir şey oldu mu? onu çok korkutacak bir durum?
mesela ben ornek vereyım
2 sene evvel esım ısteyken bır g ece ust komsum benı cagırdı bunu sk sık yapardık. bı o gelırdı bı ben benımkı uyuyunca . bende telsızı kurup yanıma aldım ve yukarı cıktım . bı sure sonra baktım hıc hareket bereket yok cekıyormu cekmıyormu cozemedım 15 dk sonra eve ındıgımde oglanı yerde salya sumuk aglarken buldum
ıste o zaman tam o zaman bızımde korkularımız baslamıstı. cok sukur artık daha normal boyutta ama hatalıydım ne salaklık sen bırakıp cıkıyorsun her zaman uyanmamasına guvenmıstım
daldım konuya ama

bir normal grup bir de konusma geriligi grubu.
otizm degil.
Bildiğim kadarıyla siz yurt dışında yaşıyorsunuz. Eşin de yabancı. Evde hangi dili kullanıyorsunuz? Acaba dil seçimi konusunda kafası karışmış olabilir mi? Ben de otizmle ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…