- 20 Haziran 2014
- 1.654
- 799
- 63
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
mesela karni ac diyelim. hic yemek istemiyor beni hazirlamaya baslarken gordugunden itibaren aglamaya basliyor.konsolos canım bence oğlun tipik bir otistik değil.hani a tipi otizm dediğimiz bir durum var daha hafif davranış sorunları ile beraber görülen işte konuşma ve ifade sorunu,duygulanım bozukluğu gibi bir takım sorunların eşlik ettiği bir otizm türü olabilir belki,belki de sadece gelişim gerili vardır.ses değişimlerine karşı tepti vermesi ve hassas olması evet otizmi düşündürebilir ama iki-üç maddenin uyması evet o anlamına gelmez.
sana tavsiyem oğlunu yarım günlü bir kreşe ver sonra da tanılaması net yapılınca diğer eğitim olanaklarına bakarsın.
daha tam teshis koyulmadi. aylardir otizmle ilgili okuyorum.
bazen ogluma benzetiyorum bazen alakasi yok diyorum.
ama normal olmadigi kesin.
otizmli cocuklar goz kontagi kurmaz yasitlariyla oynamaz anne babaya bile sevgi gostermez(opmez sarilmaz) deniyor. bizimkinde bunlar yok.
aynen ben de boyle dusunuyordum, ama kizim oyle cazgir cikti ki. dogdugundan beri kucaktan inmiyor. pilli salincak aldim orada dururdu cogunlukla, simdi onu da istemiyor.
demiyor. 2013 ocak dogumlu.
evet az konusuluyor. biraz da o yuzden istedim turkiyede uzun kalmayi. ama 3 kelime ogrendiyse psikolojisi 5 adim geri gitti
ben tipik bir otistik olduğunu düşünmüyorum.evet psikiyatrist ya da pedagog değilim ama uzun yıllardır özel çocuklarla çalışan bir psikolojik danışmanım ve anlattığın kadarıyla düşüncem bu yönde konsolos.mesela karni ac diyelim. hic yemek istemiyor beni hazirlamaya baslarken gordugunden itibaren aglamaya basliyor.
eline verene kadar agliyor.
yasiti cocuklari gorunce ve onlarla oynarken asiri heyecanlaniyor. guluyor.
cocuklar aslina onunla oynuyor olmasa bile oyle saniyor kacip guluyor.
krese gidecek yakinda. o zamana kadar da konusma terapi gruplarina katilacagiz.
insallah sizinkinde de yoktur bir sorun.Canım be
Benim yeğeni 4 yaşı bitirdi hala konuşmuyor baba is yani yarım ve taklit ederek anlatıyor, kesinlikle anne şu ver yada parka gidelim diyemiyor, hep kolaya kaçıyor çok zeki ANE baba adı yazıyor, canı isteyince komutları dinliyor bende otizm diye korkuyorum ama Dr kreş ve okul önermis şaşırdım onlarda önemsemiyor bişi yok dedi Dr diyor fakat kızınca annesine vurur falan bilmiyorum bn hala korkuyorum, ancak seninki daha çok küçük tabi üstüne duş demek istediğim otizm olduğunu düşünme çünki 5 yaşındaki çocuğa bile kesin diyemiyor umarım sadece şımarıklik yapiyordur
bu belirtiler yok demek istedim. goz kontagi bizimle kuruyor. yabancilarla isine gelenle kuruyor isine gelmeyeni yok sayiyor tamamen.bunlar yok derken bunları yapabiliyo mu, yapamıyo mu anlamadım ben, göz kontağı kuruyosa gayet güzel, belki de otizm değildir.
insallah dedigin gibidir canim.canım sana kendimden örnek vereyim.
benim oğlan 2.5 yaşındayken sesleniriz bakmaz, konuşur ama ne dediği asla anlaşılmaz, sinirlendiğinde kafasını yerlere vururdu. ve inanılmaz hareketliydi. biz oğlumu pedagoga götürdük. kadın bize otizim teshisi koydu hemde neler dedi.
asla normal okula gidemicek dedi
asla çok iyi bir terapi almadan konuşamıcak dedi.
asla kendi başına hareket edemicek dedi.
ben var ya yıkıldım bittim...
sonra hemen başka bir psikaytriden randevu aldık. gittik turp gibi çocuk hiperaktiv ve dikkat eksikliği teşhisi kondu.
biz önce inanamadık gene. 1 sene kendi haline bıraktık. sonra 3.5 yaşındayken gene aynı psikaytri doktoruna gittik ve ilaç tedavisi başladık. anaokuluna yazdırdık.
şuan 4.5 yaşında hala ilaç kullanıyor. anaokulunda 2. senesi harika bir gelişim gösterdi. maşallah bir konuşmaya başladı sorma.
sana tavsiyem sakın tek bir doktorla kalma sakın ve çok küçük yaşı şuan teshis için çok erken. sakın morali bozma iyi gözlemle. mümkünse küçük olanı emzir doyur at yatağına diğeriyle ilgilen. küçük olan daha hiç bir şeyden anlamıyor çünkü..
duymasinda sorun yok.bence otizm yok oğlunuzda, belki yeterince konuşulduğunu duymuyo, siz tek başınıza mısınız evde ? belki biraz sosyalleşmesi lazım, tek uzmanla kalmayın bence de
muzik sarki ses falan rahatsiz etmez oglumu. sadece kardesinin aglamasina katlanamiyor.benim oğlum asla müzik istemezdi mesela hele sarkı falan çıldırıyordu resmen. ama şimdi anaokulunda şarkıcı görsen. evde konserler veriyor maymun..
2.5 yaşında otizim teşhisi koydu pedagog.asla normal okula gidemicek dedinasıl yani,otistik miydi? sanırım değil dimi?
çok sevindim sonucun güzel olmasına:) hiperaktivite zaten artık bir çok çocukta var kullandığınız ilaçta zaten bu yönde çok çok ağır bir ilaç değil.2.5 yaşında otizim teşhisi koydu pedagog.asla normal okula gidemicek dedi
asla çok iyi bir terapi almadan konuşamıcak dedi.
asla kendi başına hareket edemicek dedi.
hem otizimin bazı belirtileri vardı hem alakası yoktu. müzik sevmezdi asla. dalar giderdi. ama varya nasıl hereketliydi yarabbim. etrafında dönerdi ( hangi çocuk dönmez ama dimi ) göz teması vardı. sinirlenince kafasını nasıl yere vururdu anlatamam sana. hiç müdahale etmedik kendi kendine bıraktı ilgi çekemediği için..
sonra psikatri sadece hiperaktivite ve dikkat eksikliği teşhisi koydu. tabi neredeyse 3 farklı dr. gittik. şimdi 4.5 yaşında risperdal kullanıyor her gün. gelişimi de maşallah harika.
gruplara derken nasıl gruplar bak oğlun çok küçük tam teşhis konmadan farklı gruplara sokarsan o çocukları taklit etmeye başlar aman diyorum. sen önce tam teşhis bi al. bi normal bi anaokuluna bi gönder bakalım ne oluyor bi gözlemle daha çok küçük bak beni dinle. kimsenin çocuğuyla da kıyaslama oğlunu. bırak başkasının ki 8 aylık konuşsun.. ne demek istediğimi anladın dimi..insallah dedigin gibidir canim.
doktor bize belirtiler var ama uymayanlar da var. ben teshis koyamam bir kac cocuk gelisimi uzmaninin gormesi lazim dedi.
duymasinda sorun yok.
sosyallesmesi icin gruplara goturecegim.
muzik sarki ses falan rahatsiz etmez oglumu. sadece kardesinin aglamasina katlanamiyor.
insallah ben de ileride sizin gibi olumlu seyler yazarim.
öyle tabi. biz otizim teşhisi koyan kadının muaynanesindeyiz. kadın diyor ki kendi etrafında anlamsız döner mi oğlunuz hayır dememle bizim maymunun dönmeye başlaması bir oldu:) her şeyi anlıyor eşekler ama işine ne gelirse onu yapıyolar..çok sevindim sonucun güzel olmasına:) hiperaktivite zaten artık bir çok çocukta var kullandığınız ilaçta zaten bu yönde çok çok ağır bir ilaç değil.
ben de hep söylerim hiç bir rahatsızlıkta tek doktorla sınırlı kalınmamalı.
goz kontagi kuruyor. ama dedigim gibi isine gelenle isine geldigi zaman.konuşulduğunu duymuyo derken, konuşmalara şahit olmuyo, etrafında yeterince konuşan görmüyo demek istedim, göz kontağı kuruyo mu bence o çok önemli ama verdiğiniz cevaplarda göremedim
bir normal grup bir de konusma geriligi grubu.gruplara derken nasıl gruplar bak oğlun çok küçük tam teşhis konmadan farklı gruplara sokarsan o çocukları taklit etmeye başlar aman diyorum. sen önce tam teşhis bi al. bi normal bi anaokuluna bi gönder bakalım ne oluyor bi gözlemle daha çok küçük bak beni dinle. kimsenin çocuğuyla da kıyaslama oğlunu. bırak başkasının ki 8 aylık konuşsun.. ne demek istediğimi anladın dimi..
çok sevindim sonucun güzel olmasına:) hiperaktivite zaten artık bir çok çocukta var kullandığınız ilaçta zaten bu yönde çok çok ağır bir ilaç değil.
ben de hep söylerim hiç bir rahatsızlıkta tek doktorla sınırlı kalınmamalı.
tabii buyrunmerhaba benim yiğenimde de a tipik otizim var sizden bilgi almak isterim
konusmalar hep otizm uzerinde dondu ama su geceleri uzerimde yatma farkli odaya gidince bile korkma konusunu ne yapabilirizkadesa
canım bundan önce işitme testi yaptırdın mı? Sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Erkekler biraz geç konuşur derler ama komutları yerine getiriyor mu?turkiyeden donduk. 3 yasina girecek, konusuyorum ama anliyor mu bilemiyorum
benim oğlan belki yüz kere seslenirdim ne bakardı ne gelirdi :) ama kendi istesin işi olsun benle valla işi görülene kadar paçalarıma yapışırdı..goz kontagi kuruyor. ama dedigim gibi isine gelenle isine geldigi zaman.
sen istedigin zaman kurmaz. kendi istemesi lazim.
mesela ben ornek vereyımcanım o konuda çocuk bir anksiyete yani aşırı kaygı-korku durumu yaşamış sanırım.yani özel herhangi bir şey oldu mu? onu çok korkutacak bir durum?
Bildiğim kadarıyla siz yurt dışında yaşıyorsunuz. Eşin de yabancı. Evde hangi dili kullanıyorsunuz? Acaba dil seçimi konusunda kafası karışmış olabilir mi? Ben de otizmle ilgili olduğunu düşünmüyorum.bir normal grup bir de konusma geriligi grubu.
otizm degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?