- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
tamam anladım.evet kısa süreli nöbet geçiriyor demek ki ve her nöbet geçirişinde de tabii etkileniyor.elimizden geleni yapiyoruz. 2 yasindan beri farkindayim ben de normal olmadiginin.
dalma nobetleri var. eeg ile kondu teshis.
randevu icin aile hekimine gidiyoruz. bekleme listesine giriyoruz.
aylardir cocuk doktoru bile goremedik kaldi ki, sira cocuk psikiyatristine gelsin.
oyle turkiye gibi ozel hastane sistemi de yok.
yukarida cevapladim.
Hadi teşhis için geç kalinirsa ne olacak. Çok uzun bir süre.elimizden geleni yapiyoruz. 2 yasindan beri farkindayim ben de normal olmadiginin.
dalma nobetleri var. eeg ile kondu teshis.
randevu icin aile hekimine gidiyoruz. bekleme listesine giriyoruz.
aylardir cocuk doktoru bile goremedik kaldi ki, sira cocuk psikiyatristine gelsin.
oyle turkiye gibi ozel hastane sistemi de yok.
yukarida cevapladim.
daha tam teshis koyulmadi. aylardir otizmle ilgili okuyorum.Çocuk otizmli demişsiniz, garip davranışlarda bulunması normal.
Doktora nasıl davranmanız gerektiğini danıştınız mı? Bence otizmle ilgili makale, kitap vs okuyun , çocuğunuzun eğitimi ve davranışlarıyla başa çıkmak için kendinizi hazırlayın derim.
Birazcık extra sabır ve emekle oğlunuzun hayatı gayet normal ve güzel olabilir. Kendinizi 2. çocuk konusunda kötü hissetmeyin herkes kardeşini küçükken kıskanıyor. Ben de çok kıskançmışım ama şimdi tabi ki iyi ki var diyorum.
aynen ben de boyle dusunuyordum, ama kizim oyle cazgir cikti ki. dogdugundan beri kucaktan inmiyor. pilli salincak aldim orada dururdu cogunlukla, simdi onu da istemiyor.bence bak ne dıcem
ufak cocugun besıktede kendı kendıne durur
sahsen ben baska bır cocuk daha yaparsam kucuguyle degıl buyuguyle alakamı surdurmeye devam edecegımı planlıyorum
zorunlu durumlar harıcınde 1 aylık bebegı kucagıma alıp gezdırmem
bılmıyorum ne kadarlıksınız ama ıhmal etmeyın ıhmal edıldıgını dusundurmeyın
ayrıca bence emzırdıgınızıde gostermeyın
demiyor. 2013 ocak dogumlu.Nasıl ya bir şeyin Yakış olduğunu anlatinca tamam anne yada tamam olur demiyorum 2012 dogumlumu
evet az konusuluyor. biraz da o yuzden istedim turkiyede uzun kalmayi. ama 3 kelime ogrendiyse psikolojisi 5 adim geri gittiOy şeker, kıskanması çok doğal bence...birde yabancı bir ortamda babadan da ayrılınca kimbilir neler kurdu kafada yavrucak.
Kızınca başını yerlere vuran o kadar çok çocuk gördümkü bunun bir sorun olduğunu sanmıyorum. Siz yurtdışında çekirdek bir aile olarak yaşıyorsunuz sanırım. Çocuğa ne kadar çok konuşulursa o kadar çabuk ilerleyecektir inşallah. 7 kişilik ailemizde kardeşim her derdini çok detaylı anlatabilirken, yaşıtı komşu çocuğu anne-babadan başka bişey demiyordu. Ne zaman hergün bizde takılmayı adet edindi, dili çözüldü çocuğun
Benim yeğeni 4 yaşı bitirdi hala konuşmuyor baba is yani yarım ve taklit ederek anlatıyor, kesinlikle anne şu ver yada parka gidelim diyemiyor, hep kolaya kaçıyor çok zeki ANE baba adı yazıyor, canı isteyince komutları dinliyor bende otizm diye korkuyorum ama Dr kreş ve okul önermis şaşırdım onlarda önemsemiyor bişi yok dedi Dr diyor fakat kızınca annesine vurur falan bilmiyorum bn hala korkuyorum, ancak seninki daha çok küçük tabi üstüne duş demek istediğim otizm olduğunu düşünme çünki 5 yaşındaki çocuğa bile kesin diyemiyor umarım sadece şımarıklik yapiyordurcani istediginde. ama sadece benim komutlarimi. nadiren babasinin.
2 yas 10 aylik
elimizden geleni yapiyoruz. 5 aylik kizim var o da cok ilgi istiyor.
Benim yeğeni 4 yaşı bitirdi hala konuşmuyor baba is yani yarım ve taklit ederek anlatıyor, kesinlikle anne şu ver yada parka gidelim diyemiyor, hep kolaya kaçıyor çok zeki ANE baba adı yazıyor, canı isteyince komutları dinliyor bende otizm diye korkuyorum ama Dr kreş ve okul önermis şaşırdım onlarda önemsemiyor bişi yok dedi Dr diyor fakat kızınca annesine vurur falan bilmiyorum bn hala korkuyorum, ancak seninki daha çok küçük tabi üstüne duş demek istediğim otizm olduğunu düşünme çünki 5 yaşındaki çocuğa bile kesin diyemiyor umarım sadece şımarıklik yapiyordurcani istediginde. ama sadece benim komutlarimi. nadiren babasinin.
2 yas 10 aylik
2 yas 10 aylik
grup icin de siradayiz. mektup bekliyorum.eğer özel çocuklar için kendi yaşına uygun bi grup bulup biraz orada vakit geçirip, oyun oynayıp, eğitim almasını sağlasanız faydası olacağını düşünüyorm, doğru destekle gayet güzel ilerleme kaydediyolar diye duydum, kadesa daha iyi bilir gerçi
2 yas 10 aylik
2 yas 10 aylik
turkiyede kalmak psikolojisini bozdu. babasini ozledi. doktor da belirgin bir sure vermedi. 1 ay daha kalin falan demedi yani.Hadi teşhis için geç kalinirsa ne olacak. Çok uzun bir süre.
Türkiyede uzun kalma Şansın yokmuy du.
bunlar yok derken bunları yapabiliyo mu, yapamıyo mu anlamadım ben, göz kontağı kuruyosa gayet güzel, belki de otizm değildir.daha tam teshis koyulmadi. aylardir otizmle ilgili okuyorum.
bazen ogluma benzetiyorum bazen alakasi yok diyorum.
ama normal olmadigi kesin.
otizmli cocuklar goz kontagi kurmaz yasitlariyla oynamaz anne babaya bile sevgi gostermez(opmez sarilmaz) deniyor. bizimkinde bunlar yok.
oglum.. nasil bahsetsem.tamam anladım.evet kısa süreli nöbet geçiriyor demek ki ve her nöbet geçirişinde de tabii etkileniyor.
biraz daha bahseder misin oğlundan? sana yardımcı olabilirim sanıyorum.
konsolos canım bence oğlun tipik bir otistik değil.hani a tipi otizm dediğimiz bir durum var daha hafif davranış sorunları ile beraber görülen işte konuşma ve ifade sorunu,duygulanım bozukluğu gibi bir takım sorunların eşlik ettiği bir otizm türü olabilir belki,belki de sadece gelişim geriliği vardır.ses değişimlerine karşı tepti vermesi ve hassas olması evet otizmi düşündürebilir ama iki-üç maddenin uyması evet o anlamına gelmez.oglum.. nasil bahsetsem.
cok sevgi isteyen bir cocuk:
cani yansa hemen gelip bana opturen.
kizgin oldugumda ozellikle opturmek icin canini yakan
turkce ve ingilizce 10 a kadar sayiyor
ingilizce renkleri biliyor.
ingilizce alfabeyi biliyor.
anne baba diyebiliyor ama bunu bizi cagirmak icin kullanmiyor.
oyuncak disi cisimlerle oynuyor, kablo, kagit, iplik vs.
yere yatarak oynar genelde.
surekli bir seyler konusur( anlasilmaz.) ( cizgi filmleri tekrar eder ya da sarki soyler)
asiri yemek seciyor.
kardesinin aglamasina dayanamiyor, bagirip aglamaya basliyor.
ilk 4 ay kardesini gormezden geldi haliyle kiskanmadi. ne zaman varligini kabul etti kiskanmaya da basladi.
ya canım benim benim oğlan 3 yaşına kadar babasına anne dedi:) dışarıdaki herkese anne dedi:) deği sayı saymayı düşün. senin ki daha 2 yaşında bebek o :) maşallah maşallah..oglum.. nasil bahsetsem.
surekli bir seyler konusur( anlasilmaz.) ( cizgi filmleri tekrar eder ya da sarki soyler)
asiri yemek seciyor.
ilk 4 ay kardesini gormezden geldi haliyle kiskanmadi. ne zaman varligini kabul etti kiskanmaya da basladi.
bence otizm yok oğlunuzda, belki yeterince konuşulduğunu duymuyo, siz tek başınıza mısınız evde ? belki biraz sosyalleşmesi lazım, tek uzmanla kalmayın bence deoglum.. nasil bahsetsem.
asiri yemek seciyor.
benim oğlum asla müzik istemezdi mesela hele sarkı falan çıldırıyordu resmen. ama şimdi anaokulunda şarkıcı görsen. evde konserler veriyor maymun..konsolos canım bence oğlun tipik bir otistik değil.hani a tipi otizm dediğimiz bir durum var daha hafif davranış sorunları ile beraber görülen işte konuşma ve ifade sorunu,duygulanım bozukluğu gibi bir takım sorunların eşlik ettiği bir otizm türü olabilir belki,belki de sadece gelişim gerili vardır.ses değişimlerine karşı tepti vermesi ve hassas olması evet otizmi düşündürebilir ama iki-üç maddenin uyması evet o anlamına gelmez.
sana tavsiyem oğlunu yarım günlü bir kreşe ver sonra da tanılaması net yapılınca diğer eğitim olanaklarına bakarsın.
nasıl yani,otistik miydi? sanırım değil dimi?benim oğlum asla müzik istemezdi mesela hele sarkı falan çıldırıyordu resmen. ama şimdi anaokulunda şarkıcı görsen. evde konserler veriyor maymun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?