oglumun psikolojisi bozuldu delirmek uzereyim

tamam anladım.evet kısa süreli nöbet geçiriyor demek ki ve her nöbet geçirişinde de tabii etkileniyor.

biraz daha bahseder misin oğlundan? sana yardımcı olabilirim sanıyorum.

Hadi teşhis için geç kalinirsa ne olacak. Çok uzun bir süre.
Türkiyede uzun kalma Şansın yokmuy du.

eğer özel çocuklar için kendi yaşına uygun bi grup bulup biraz orada vakit geçirip, oyun oynayıp, eğitim almasını sağlasanız faydası olacağını düşünüyorm, doğru destekle gayet güzel ilerleme kaydediyolar diye duydum, kadesa daha iyi bilir gerçi

daha tam teshis koyulmadi. aylardir otizmle ilgili okuyorum.
bazen ogluma benzetiyorum bazen alakasi yok diyorum.
ama normal olmadigi kesin.
otizmli cocuklar goz kontagi kurmaz yasitlariyla oynamaz anne babaya bile sevgi gostermez(opmez sarilmaz) deniyor. bizimkinde bunlar yok.

aynen ben de boyle dusunuyordum, ama kizim oyle cazgir cikti ki. dogdugundan beri kucaktan inmiyor. pilli salincak aldim orada dururdu cogunlukla, simdi onu da istemiyor.
Nasıl ya bir şeyin Yakış olduğunu anlatinca tamam anne yada tamam olur demiyorum 2012 dogumlumu
demiyor. 2013 ocak dogumlu.
evet az konusuluyor. biraz da o yuzden istedim turkiyede uzun kalmayi. ama 3 kelime ogrendiyse psikolojisi 5 adim geri gitti

Canım be
cani istediginde. ama sadece benim komutlarimi. nadiren babasinin.

2 yas 10 aylik

elimizden geleni yapiyoruz. 5 aylik kizim var o da cok ilgi istiyor.
Benim yeğeni 4 yaşı bitirdi hala konuşmuyor baba is yani yarım ve taklit ederek anlatıyor, kesinlikle anne şu ver yada parka gidelim diyemiyor, hep kolaya kaçıyor çok zeki ANE baba adı yazıyor, canı isteyince komutları dinliyor bende otizm diye korkuyorum ama Dr kreş ve okul önermis şaşırdım onlarda önemsemiyor bişi yok dedi Dr diyor fakat kızınca annesine vurur falan bilmiyorum bn hala korkuyorum, ancak seninki daha çok küçük tabi üstüne duş demek istediğim otizm olduğunu düşünme çünki 5 yaşındaki çocuğa bile kesin diyemiyor umarım sadece şımarıklik yapiyordur

Canım be

2 yas 10 aylik

Benim yeğeni 4 yaşı bitirdi hala konuşmuyor baba is yani yarım ve taklit ederek anlatıyor, kesinlikle anne şu ver yada parka gidelim diyemiyor, hep kolaya kaçıyor çok zeki ANE baba adı yazıyor, canı isteyince komutları dinliyor bende otizm diye korkuyorum ama Dr kreş ve okul önermis şaşırdım onlarda önemsemiyor bişi yok dedi Dr diyor fakat kızınca annesine vurur falan bilmiyorum bn hala korkuyorum, ancak seninki daha çok küçük tabi üstüne duş demek istediğim otizm olduğunu düşünme çünki 5 yaşındaki çocuğa bile kesin diyemiyor umarım sadece şımarıklik yapiyordur

Canım be

2 yas 10 aylik

grup icin de siradayiz. mektup bekliyorum.
nisan ayinda da krese baslayacak

Canım be

2 yas 10 aylik

Canım be

2 yas 10 aylik

Hadi teşhis için geç kalinirsa ne olacak. Çok uzun bir süre.
Türkiyede uzun kalma Şansın yokmuy du.
turkiyede kalmak psikolojisini bozdu. babasini ozledi. doktor da belirgin bir sure vermedi. 1 ay daha kalin falan demedi yani.
zaten burada da otizm
olsun olmasin ozel egitim icin sira bekliyoruz. turkiyeden alacagim teshis ancak benim icimde soru isareti kalmamasina yarayacakti.

bunlar yok derken bunları yapabiliyo mu, yapamıyo mu anlamadım ben, göz kontağı kuruyosa gayet güzel, belki de otizm değildir.

canım sana kendimden örnek vereyim.
benim oğlan 2.5 yaşındayken sesleniriz bakmaz, konuşur ama ne dediği asla anlaşılmaz, sinirlendiğinde kafasını yerlere vururdu. ve inanılmaz hareketliydi. biz oğlumu pedagoga götürdük. kadın bize otizim teshisi koydu hemde neler dedi.
asla normal okula gidemicek dedi
asla çok iyi bir terapi almadan konuşamıcak dedi.
asla kendi başına hareket edemicek dedi.
ben var ya yıkıldım bittim...
sonra hemen başka bir psikaytriden randevu aldık. gittik turp gibi çocuk hiperaktiv ve dikkat eksikliği teşhisi kondu.
biz önce inanamadık gene. 1 sene kendi haline bıraktık. sonra 3.5 yaşındayken gene aynı psikaytri doktoruna gittik ve ilaç tedavisi başladık. anaokuluna yazdırdık.

şuan 4.5 yaşında hala ilaç kullanıyor. anaokulunda 2. senesi harika bir gelişim gösterdi. maşallah bir konuşmaya başladı sorma.
sana tavsiyem sakın tek bir doktorla kalma sakın ve çok küçük yaşı şuan teshis için çok erken. sakın morali bozma iyi gözlemle. mümkünse küçük olanı emzir doyur at yatağına diğeriyle ilgilen. küçük olan daha hiç bir şeyden anlamıyor çünkü..

bak göz kontağı çok önemli bizim psikatr doktor tek buna baktı. direk gözlerimin içine bakıyordu mesela ama kısa süreli zaten 2 yaşındaki çocuk ne kadar bakabilir allah aşkına.. sabır et iyi gözlemle. ve kesinlikle başka dr. git

tamam anladım.evet kısa süreli nöbet geçiriyor demek ki ve her nöbet geçirişinde de tabii etkileniyor.

biraz daha bahseder misin oğlundan? sana yardımcı olabilirim sanıyorum.
oglum.. nasil bahsetsem.
cok sevgi isteyen bir cocuk:
cani yansa hemen gelip bana opturen.
kizgin oldugumda ozellikle opturmek icin canini yakan
turkce ve ingilizce 10 a kadar sayiyor
ingilizce renkleri biliyor.
ingilizce alfabeyi biliyor.
anne baba diyebiliyor ama bunu bizi cagirmak icin kullanmiyor.
oyuncak disi cisimlerle oynuyor, kablo, kagit, iplik vs.
yere yatarak oynar genelde.
surekli bir seyler konusur( anlasilmaz.) ( cizgi filmleri tekrar eder ya da sarki soyler)
asiri yemek seciyor.
kardesinin aglamasina dayanamiyor, bagirip aglamaya basliyor.
ilk 4 ay kardesini gormezden geldi haliyle kiskanmadi. ne zaman varligini kabul etti kiskanmaya da basladi.

konsolos canım bence oğlun tipik bir otistik değil.hani a tipi otizm dediğimiz bir durum var daha hafif davranış sorunları ile beraber görülen işte konuşma ve ifade sorunu,duygulanım bozukluğu gibi bir takım sorunların eşlik ettiği bir otizm türü olabilir belki,belki de sadece gelişim geriliği vardır.ses değişimlerine karşı tepti vermesi ve hassas olması evet otizmi düşündürebilir ama iki-üç maddenin uyması evet o anlamına gelmez.

sana tavsiyem oğlunu yarım günlü bir kreşe ver sonra da tanılaması net yapılınca diğer eğitim olanaklarına bakarsın.

ya canım benim benim oğlan 3 yaşına kadar babasına anne dedi:) dışarıdaki herkese anne dedi:) deği sayı saymayı düşün. senin ki daha 2 yaşında bebek o :) maşallah maşallah..

bence otizm yok oğlunuzda, belki yeterince konuşulduğunu duymuyo, siz tek başınıza mısınız evde ? belki biraz sosyalleşmesi lazım, tek uzmanla kalmayın bence de

benim oğlum asla müzik istemezdi mesela hele sarkı falan çıldırıyordu resmen. ama şimdi anaokulunda şarkıcı görsen. evde konserler veriyor maymun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…