Oğlumun sadece bana anne demesini istiyorum

konsol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
130
0
96
İstanbul
arkadaşlar öncelikle iş yerinden yazdığım için hızlı hızlı yazmaya çalışıyorum ve dolayısıyla anlatım ve imla da sıkıntı olursa şimdiden özür dilerim

aslında bu siteyi uzun zamannlar takip ediyorum fakat sessiz çoğuluk olan kısımdayım.çok fazla konum ve yorumum yoktur..

şimdi size kısaca durumumu ve yardım beklediğim hususu anlatıyım..çünkü nurdaki farkı bakış açıları oldukça insan doğruyu yanlışı daha net ayırt edebiliyor..

5 senelik evliyim..15 aylık bi oğlum var..yaklaşık 7 aydır da çalışıyorum..
oğluma kayınvalidem ve bekar görümcem bakıyor.bir dönem aramız çok kötüydü ama oğlumun doğmasıysa herşeye sünger çekip bütün olumsuzlukları arkada bırakıp önümüz baktık.kısaca ben dahil herkes kendine ayar çekti..

Asıl meseleye gelirsek oğluma çok çok iyi bakıyorlar o konuda hiçbir sıkıntım yok Asla gözüm arkada değil işe gelirken..Ama şöyle bi durum var mesela görümcem
diyorki oğluma kayınvalide için al şunu anneye götür veya ne biliyim al bunu anneye ver gibi ...yani anlatabildim mi bilmiyorum ama.hani al babaanneye ver demesi gerekirken anneye ver gibi

bende bu durumdan açıkcası rahatsızım..tamam oğlum şuanda konuşmuyor bana bile daha anne demiyor..ama sonuçta konuşunları anlıyor...
bende birgün laf arasında çocuğun anneye anne,babaya baba,halaya hala ,teyzeye teyze v s gibi şeyleri öğrenmesinin çocuğun gelişimi için önemli olduğunu
işte bazı anneanne ve babaannlerin kendilerine anne dedirtmeye çalışmasının çocukta kavram karmaşası yaratacağını ve zararlı olduğu söyledim ama maalesef değişen bişey yok..
Ve ben artık bu durumun değişmesi istiyorum..oğlumun sadece bana anne demesi istiyorum sanırım haklı olarak..
Şimdi bu durumu karşı tarafa nasıl izah etmeyim onları kırmadım.ünkü karşı taraf herşeyi yanlış anlayıp kırılmaya çok müsait ve aramızı daha yeni düzeltmişken yeniden huzursuzluk yaşamak istemiyorum...
Evet şimdi sizlerden engin ve yaratıcı fikirlerinizi bekliyorum..lütfen bana da yardım edin..yada eşime mi paslıyım napıyım bilemiyorum valla

bence haklısınız. oyle kırılacak birşeyde değil bu. açıkca söyleyin

açıkça söyle bencede yaptığı kötü bişiy, bizde torunları sahipleniriz ama o kadar anne dedirtmeyiz babannesine

bencede kırılacak bişey değil ama karşındakiler a dediğinde b anlıyorlarsa insanda laf anlatmak için kırk takla atıyor maalesef

bence direk söylemelisin bunu
görümcene canım ya anne değilde babanne deki çocuk kime nasıl hitap edeceğini kavrasın dersin olur biter
ne sen kırılırsın ne de o
bakıcımızın oğluma annem dediğini duymuş eşim birkez
çocuğun kafası karışır demiş tekrarlamadı birdaha
sen diyemezsen eşin söylesin önemli bir konu çünkü

Evet çocuğuna çok iyi bakıyor olabilirler ama çocuğa
doğru olanı öğretmeleri gerekir. Siz söyleyince alınacaklarını
düşünüyorsanız eğer güzel bir dille eşinize açıklayın durumu.
O müdahale etsin. Sonuçta kardeşi kırmadan anlatabilir bence.

Lütfen böyle seyleri sorun haline getirip kendinizi ve yuvanizi huzursuz etmeyin..Yani dese ne olacak? O cocugun annesi sizsiniz..Ve o cocukta bunu böyle bilecek emin olun:)...Hem ne güzel cocugunuzada cok iyi bakiyorlarmis...Mesela benim cocugumda kayinvalideme ( örnek olarak kayin validemin adi fatma diyelim ) fatma anne derdi...Yani nolcakki cocugu elinizdenmi alacaklar:) Yarin büyüdügü zaman istesenizde ona anne demez...

Son düzenleme:
bence direk söylemelisin bunu
görümcene canım ya anne değilde babanne deki çocuk kime nasıl hitap edeceğini kavrasın dersin olur biter
ne sen kırılırsın ne de o
bakıcımızın oğluma annem dediğini duymuş eşim birkez
çocuğun kafası karışır demiş tekrarlamadı birdaha
sen diyemezsen eşin söylesin önemli bir konu çünkü[/QUOT

evet bencede böyle diyebilirim...

Lütfen böyle seyleri sorun haline getirip kendinizi ve yuvanizi huzursuz etmeyin..Yani dese ne olacak? O cocugun annesi sizsiniz..Ve o cocukta bunu böyle bilecek emin olun:)...Hem ne güzel cocugunuzada cok iyi bakiyorlarmis...Mesela benim cocugumda kayinvalideme ( örnek olarak kayin validemin adi fatma diyelim ) fatma anne derdi...Yani nolcakki cocugu elinizdenmi alacaklar:) Yarin büyüdügü zaman istesenizde ona anne demez...

canım nasıl diyimm sorun haline getirmeyi zaten istemiyorum..ama sanırım ben biraz hassasım bu konuda ..özellikle şunuda belirtiyim aynı durumda kendi annemde olsa aynı hassasiyeti gösterirdim

aynı sorun bizdede var.
bizde 13.5 aylığız,eğer bu şekilde devam ederse bende söylerken düzeltmeyi düşünüyorum.
anne değil babaanne diye.zaten konuşurken sürekli babaannesi diye hitap ediyorum ama karşı taraf annem demekte ısrarcı.
kafam karıştı ayrıca ben ilerde kendiliğinden düzelir diye düşünmüştüm.
hep anne dedirtmezler heralde.kendin diyemiyorsan tam annem derken eşin uyarabilir.

Böyle şeyler sakin sakin değil 'direkt ve açık' şekilde anlatılmalı.
Sinirlenmeden açık açık.
Görümcenizin bu durumu kasti yaptığını düşünüyorum.

ya bi yandan söyle düşünüyorum büyük görümcemin çocuklarıda kayınvalidemin yanında büyümüşler tabi şuanda anneanne diyorlar...
ama ne biliyim belki ilk evladım o yüzden böyle düşünüyorum..bilmiyorum kafam allak bullak...

ha bu arada eşim söyler mi onuda bilmiyorum...oldukça aileci...tabi evlendikten sonra kıymetli olanlardan :)

bence boyle birseyi sorun etmeyin.. cocuk bazen ona anne diyecek bazen banne ya da kendi hayal dunyasi ile bambaska birsey bulup diyecek..

ama zaten sizin annesi oldugunuzu hep bilecek, hissedecek.. kokunuzdan bile...

anaokulu ya da okul oncesine basladiginda, zaten hersey oturmus olacak..

ama simdiden kv ile aranizi bu mesele ile bozmayin. ne guzel cocugunuzu emanet etmissiniz, iciniz rahat..

Benim ikiz yeğenlerim var. O kadar çok seviyorum ki ben onları annem annecim diyerek seviyorum. Doğduklarından beri böyle bu. Ama bana teyze diyorlar. Anne demiyorlar. Çocuklar bizim gibi şekilci değiller. Duyguları ile hareket ediyorlar. Yani sizde sürekli onun yanında babaanne diyin çocuk zaten ona alışır. Merak etmeyin. Dediğim gibi çocukla sizin aranızda yani annesi arasında kimsenin koparamayacağı bir bağ var. Hele ki erkek çocuk. Bu asla değişmez. Anne onun için belki bir kelime ağızdan çıkan basit bir sözcük ama onun size olan bağı anne kelimesinin de ötesinde. Bence söylemeyin, yanlış anlarlar. Huzurun bozulur. Yanlş anlamayın kötü niyetle söylemiyorum ama sanırım kıskanıyorsunuz. Çünkü siz çalışıyorsunuz ve çocuğunuza babaannesi bakıyor. Bu da sizde kıskançlığa sebep oluyor. Bu çok doğal bir duygu. İstiyorunuz ki çocuğunuzun her saniyesi sizinle geçsin ama olamıyor maalesef. Onlar ne yaparsa yapsın oğlunuzun size olan sevgisi ve bağı azalmaz.

bence boyle birseyi sorun etmeyin.. cocuk bazen ona anne diyecek bazen banne ya da kendi hayal dunyasi ile bambaska birsey bulup diyecek..

ama zaten sizin annesi oldugunuzu hep bilecek, hissedecek.. kokunuzdan bile...

anaokulu ya da okul oncesine basladiginda, zaten hersey oturmus olacak..

ama simdiden kv ile aranizi bu mesele ile bozmayin. ne guzel cocugunuzu emanet etmissiniz, iciniz rahat..

belkide haklısın....ne biliyim işte sanırım ben kuruntu yapıyorum

Benim ikiz yeğenlerim var. O kadar çok seviyorum ki ben onları annem annecim diyerek seviyorum. Doğduklarından beri böyle bu. Ama bana teyze diyorlar. Anne demiyorlar. Çocuklar bizim gibi şekilci değiller. Duyguları ile hareket ediyorlar. Yani sizde sürekli onun yanında babaanne diyin çocuk zaten ona alışır. Merak etmeyin. Dediğim gibi çocukla sizin aranızda yani annesi arasında kimsenin koparamayacağı bir bağ var. Hele ki erkek çocuk. Bu asla değişmez. Anne onun için belki bir kelime ağızdan çıkan basit bir sözcük ama onun size olan bağı anne kelimesinin de ötesinde. Bence söylemeyin, yanlış anlarlar. Huzurun bozulur. Yanlş anlamayın kötü niyetle söylemiyorum ama sanırım kıskanıyorsunuz. Çünkü siz çalışıyorsunuz ve çocuğunuza babaannesi bakıyor. Bu da sizde kıskançlığa sebep oluyor. Bu çok doğal bir duygu. İstiyorunuz ki çocuğunuzun her saniyesi sizinle geçsin ama olamıyor maalesef. Onlar ne yaparsa yapsın oğlunuzun size olan sevgisi ve bağı azalmaz.

kıskançlık...bilmiyorum belkide farkında olmadan yapıyor olabilirim

Son düzenleme:
Canım sen bunu tartışma yaratacak bir şeye dönüştürmeden görümcene babaanne demesini öğrettin, çocuk iki annesi var sanacak vs de.
Artık anlar yani.

babaanne soylenmesı zor bır kelımedır.ondan anne dıyorlardır maalesef calısan anne olunca boyle sıkıntılar oluyor cocuk sızden cok onu goruyor yarın obur gun ondan ayrılırken aglıyacak

benım oglum bakıcının evınden ayrılırken aglardı bende uzulurumdur ama durum bu..

sonucta annesı sızsınız buyudukca fark edecek merak etmeyın

benim bir tanıdığım aile var.kadın çocuğuna kendi baktığı halde uzun bir süre çocuk annesine ismiyle hitap etmişti,aklı ermeye başladığında anne dedi,merak etmeyin çocuk doğruyu bulur:34:

ne biliyim çok kafama taktım bu durumu...belki gerekli belki gereksiz...
ama üzülüyorum ve biliyorum ki benden başkasına bu kim olursa olsun anne derse daha çok üzülürüm

Back
X