Oğlumun sadece bana anne demesini istiyorum

arkadaşlar öncelikle iş yerinden yazdığım için hızlı hızlı yazmaya çalışıyorum ve dolayısıyla anlatım ve imla da sıkıntı olursa şimdiden özür dilerim

aslında bu siteyi uzun zamannlar takip ediyorum fakat sessiz çoğuluk olan kısımdayım.çok fazla konum ve yorumum yoktur..

şimdi size kısaca durumumu ve yardım beklediğim hususu anlatıyım..çünkü nurdaki farkı bakış açıları oldukça insan doğruyu yanlışı daha net ayırt edebiliyor..

5 senelik evliyim..15 aylık bi oğlum var..yaklaşık 7 aydır da çalışıyorum..
oğluma kayınvalidem ve bekar görümcem bakıyor.bir dönem aramız çok kötüydü ama oğlumun doğmasıysa herşeye sünger çekip bütün olumsuzlukları arkada bırakıp önümüz baktık.kısaca ben dahil herkes kendine ayar çekti..

Asıl meseleye gelirsek oğluma çok çok iyi bakıyorlar o konuda hiçbir sıkıntım yok Asla gözüm arkada değil işe gelirken..Ama şöyle bi durum var mesela görümcem
diyorki oğluma kayınvalide için al şunu anneye götür veya ne biliyim al bunu anneye ver gibi ...yani anlatabildim mi bilmiyorum ama.hani al babaanneye ver demesi gerekirken anneye ver gibi

bende bu durumdan açıkcası rahatsızım..tamam oğlum şuanda konuşmuyor bana bile daha anne demiyor..ama sonuçta konuşunları anlıyor...
bende birgün laf arasında çocuğun anneye anne,babaya baba,halaya hala ,teyzeye teyze v s gibi şeyleri öğrenmesinin çocuğun gelişimi için önemli olduğunu
işte bazı anneanne ve babaannlerin kendilerine anne dedirtmeye çalışmasının çocukta kavram karmaşası yaratacağını ve zararlı olduğu söyledim ama maalesef değişen bişey yok..
Ve ben artık bu durumun değişmesi istiyorum..oğlumun sadece bana anne demesi istiyorum sanırım haklı olarak..
Şimdi bu durumu karşı tarafa nasıl izah etmeyim onları kırmadım.ünkü karşı taraf herşeyi yanlış anlayıp kırılmaya çok müsait ve aramızı daha yeni düzeltmişken yeniden huzursuzluk yaşamak istemiyorum...
Evet şimdi sizlerden engin ve yaratıcı fikirlerinizi bekliyorum..lütfen bana da yardım edin..yada eşime mi paslıyım napıyım bilemiyorum valla

oğlun babanneye ne derse desin o onun için sadece bir hitaptır. asıl değerli olan onun için sensin ve senin hitabın önemli değil bu kadar takılma canım psikolojini bozma. babanne için daha kolay hitap bulabilirsin mesela ben babanneme nene derdim

bunu nene'ye ver nene'ye baybay de gibi konuşarak oğlunun babanneye anne dememesini sağlayabilirsin.nene anneden daha kolay gelir hatta ona

benim k.v de de kendine,bütüün torunlarına anne dedirtti...benim çocuklarımada aynısını yaptırmaya çalıştı.valla oturdum günlerce anne değil yavrum o babaanne ona babaanne diyceksin çünkü o senin babanın annesi diye açıkladım ve ben bunu özelliklede emzirirken yapıyordum..düşünün daha küçücük bebekti ve ben anlatıyordum.eşimede anlattım senden başkasına baba dese hoş olurmu dedim..şu an diğer torunlar anne benimkiler babanne diyor.

benim kızıma da 14 aylık olana kadar kvd baktı. aynı şeyleri yaşadık bizde. annem aşağı annem yukarı... sinirlerim tepeme çıkar ama korkudan Hicbisey diyemezdim. kv den müthiş korkardım o dönemler. birgün kanepeye önüne yatırmış üstündeki uzun eteğin ucunu bebeğin üstüne kapatmış açtı ve bunu ben dogurdum sen kendine başka bi tane daha dogur dedi (bu kadar ileri gidecek kudreti gördü yani kendinde:)). duymazdan geldim kalktım balkona çıktım vs. başka bi gün komşusunun yanında kızıma anneeemmmm diye haykirinca komşusu xxx abla sen bu çocuğun babaannesisin onun bi annesi var zaten, ne die annem dion diye ikaz edince o son oldu. yani en azından şahit olduğumuz son oldu. tenhada ne yaptı bilinmez...
bunlar ufak örnekler işte. o ne derse desin su akıyor yolunu buluyor. az zaman geçince kime ne diyeceğini gayet iyi biliyor cocuklar... uzmeyin kendinizi yok yere...

Canım benimde yeğenlerim var arada onlarla yalnızken ilgilendiğimde yanlışlıkla anne dedikleri oluyodu ki ben sürekli halam ,halacım diye seslendiğim halde ama şimdi 3 yaşını geçti yeğeinim anne filan demiyo yani büyüdükçe o iyiyi kötüyü ayırır bir tane annesi olucağını bilir. Kayınvalidenle görümcenin yaptığı hiç hoş değil ayrıca saçma.

bunda kırılcak ne varki.dersinki anne tam tanıma çağında anneyi babaanneyi ayırt edemez o yüzden dikkat etmemiz gerek.

Ablacım çocuğun aklı erdikçe zaten düzelir. Bence kayınvalideni kırmaya ve bir şeyler söylemeye gerek yok. Birazcık sanki kıskançlık var gibi geldi. Hem güzel bakıyorsa hem de orada kalmasından için rahatsa sorun etme ablacım. Ama şöyle yapabilirsin sen annesi dediklerinde babaannesi diyebilirsin bu daha mantıklı olur. Ya da oğlunla konuşurken '' ay benim yavrum babaannesindemiymiş, ayy babaanneden mi geldin?'' bu tarz seyler söyleyip aklına onun babaannesi olduğunu yer ettirebilirsin. :) Sen onun annesisin darılma böyle şeylere..

Sizinki yine iyiymiş bize yengemize yani amcamızın karısına x anne dedirirlerdi benim anneannemede kocaman kaynının kızları hala x anne derler ama ben anlayacak yaşa gelince bıraktım x yenge diyorum takmayın kafanıza zamanı gelince oda bırakır ki alışırsa eger ben sanmıyorum alışacağına ama...

Valla arkadasım bence cok takılma bu konuya nasılsa onun annesi sensin çocuk elbet bunu anlayacaktır bırak babaanneye anneanneye de anne deesın yanı benımde bir oğlum var 2 yasında ben kendım öğrettim anneanneye babaanneye de anne demesini nolcak onlarda mutlu olur ben de böyle daha çok seviyorum yani tabi bu benim düşüncem

benim bir evlilik tecrübem yok ama annemin yaşadıklarından bildiğim kadarıyla oğlan toruna çıldırırlar. gelini de saymıyorlarsa zaten babanneye anne dedirtmeleri çok normal. rahatsız olmakta çok haklısın bence, herkes yerini bilsin.

ama sen doğrudan kendilerine söylersen yanlış anlaşılır orası kesin. oun için bence çare rahatsızlığını, çocuk açısından zararlı olduğunu açıklayarak, eşine anlatmalısın. çözümü kendisi bulur zaten. oğlun senin babana dede yerine baba dese eşin de bozulur.

Bu konuda bende hassastım, oğlum yeni konuşurken anneme anne diye seslendi, anneanne diye düzelttim ve annemi uyardım benden başka kimseye anne demesini istemiyorum demiştim... Siz de açıkça söyleyin...

Bence duygusal olarka da bilimsel olarka da haklısınız. Çocuk büyüynce "anne" demeyi öğrenir diye birşey yok. Evet öğrenir ama anne figürü daha doğumdan itibaren yerleşir. Siz çalışan bir anne olsanız da ona bakan kişinin mutlaka sizin anne olduğunuzu ve otoritenin siz olduğunu hissettirmesi gerekir. Benim de oğluma anneannesi bakıyor. Sürekli vurgular annenin otoritesini, sürekli anneanne dedirtmeye çalışır, "anneannem, kuzum, bebeğim" diye sever. Arada bizden gelen alışkanlıkla ağzından "Getir annem." gibi sözcükler kaçıyor ama temelde beni anne olarak tanıtıyor. Zaten oğlum ilk kez tam olarak anneanne dediğinde çok sevindi. Eğer sizde de durum böyle arada ağızdan kaçmaysa takmayın, normaldir. Ama görümceniz "Anneye götür." diyorsa bu bir anlık alışkanlık değildir. Birkaç kez daha laf arasında tatlı dille ve yeri geldiğinde söyleyin. Hala olmazsa eşiniz girsin devreye.

merhaba yukarda kırmızı ile ifade edilen yeri hangi bilimsel bilgiye dayanarak söylediniz acaba?

signifiant ve signifié arasındaki bir kurgudur bu olay! şimdi babası, annesi zaten babanneye anne diyordur o zaman her çocuğun kafasının karışması lazım çocuk söylese bile onun babanne olduğunu anne olmadığını bilir nasıl suya cu dese de ya da aslana bazen ördek dese de onun aslan olduğunu bliyordur çünkü kafasnda yansıyan imaj aslandır

konunun sahibine hitaben korkmayın çocuğun aklı karışmaz çocuklar ilk olarak bıngıldama döneminde olacakları için baba diyeceklerdir herkese baba dede diyebilir :D nasal sesler daha zor çıktığından anne sonra gelecek hatta daha önce babanne diyebilir içiniz rahat olsun

siz bence biraz kıskanıyorsunuz bence bu duyguyu aşın bunlar ufak sorunlar önemli olan çocuğunuzun sağlıklı büyümesi zira 0 -6 yaş arası kritik dönemdir huzurlu sakin ortamda büyüsün aile tek ses olsun bunlara önem verin. Sizin yanlış dediğinize babanne doğru derse burada problemler çıkacaktır lütfen bu konularda eşiniz ve ailesiyle ortak ses yaratın yeterli kendinize iyi bakın.

Bence sakin olun ve biraz sabredin madem bu kadar iyi bakan bir görümceniz ve kayınvalideniz varmış hiç böyle bir şey için aranıza tatsızlık girmesin. Zaten oğlunuz biraz daha büyüyünce herkese gerçek ünvanıyla seslenmeyi öğrenecek. Şu an onun için gördüğü tüm kadınlar anne erkekler abi amca dede vs.
Sizi anlamadığımı düşünmeyin bu arada böyle bir olay kuzenimin başına geldi oğlu nerdeyse iki yaşına kadar babannesine halasına hatta bazen bize bile anne dedi. Halası da bekar ve o da anneeemmm diye karşılık verirdi hep. Kuzenim bunu hiç sorun etmezken ben düşünüyodum hiç mi üzülmüyo acaba ben olsam kıskanırım bozulurum diye:) Çocuk biraz daha büyüdükten sonra herşey normale döndü

arkadaşlar öncelikle iş yerinden yazdığım için hızlı hızlı yazmaya çalışıyorum ve dolayısıyla anlatım ve imla da sıkıntı olursa şimdiden özür dilerim

aslında bu siteyi uzun zamannlar takip ediyorum fakat sessiz çoğuluk olan kısımdayım.çok fazla konum ve yorumum yoktur..

şimdi size kısaca durumumu ve yardım beklediğim hususu anlatıyım..çünkü nurdaki farkı bakış açıları oldukça insan doğruyu yanlışı daha net ayırt edebiliyor..

5 senelik evliyim..15 aylık bi oğlum var..yaklaşık 7 aydır da çalışıyorum..
oğluma kayınvalidem ve bekar görümcem bakıyor.bir dönem aramız çok kötüydü ama oğlumun doğmasıysa herşeye sünger çekip bütün olumsuzlukları arkada bırakıp önümüz baktık.kısaca ben dahil herkes kendine ayar çekti..

Asıl meseleye gelirsek oğluma çok çok iyi bakıyorlar o konuda hiçbir sıkıntım yok Asla gözüm arkada değil işe gelirken..Ama şöyle bi durum var mesela görümcem
diyorki oğluma kayınvalide için al şunu anneye götür veya ne biliyim al bunu anneye ver gibi ...yani anlatabildim mi bilmiyorum ama.hani al babaanneye ver demesi gerekirken anneye ver gibi

bende bu durumdan açıkcası rahatsızım..tamam oğlum şuanda konuşmuyor bana bile daha anne demiyor..ama sonuçta konuşunları anlıyor...
bende birgün laf arasında çocuğun anneye anne,babaya baba,halaya hala ,teyzeye teyze v s gibi şeyleri öğrenmesinin çocuğun gelişimi için önemli olduğunu
işte bazı anneanne ve babaannlerin kendilerine anne dedirtmeye çalışmasının çocukta kavram karmaşası yaratacağını ve zararlı olduğu söyledim ama maalesef değişen bişey yok..
Ve ben artık bu durumun değişmesi istiyorum..oğlumun sadece bana anne demesi istiyorum sanırım haklı olarak..
Şimdi bu durumu karşı tarafa nasıl izah etmeyim onları kırmadım.ünkü karşı taraf herşeyi yanlış anlayıp kırılmaya çok müsait ve aramızı daha yeni düzeltmişken yeniden huzursuzluk yaşamak istemiyorum...
Evet şimdi sizlerden engin ve yaratıcı fikirlerinizi bekliyorum..lütfen bana da yardım edin..yada eşime mi paslıyım napıyım bilemiyorum valla

canım şimdiden böyle konuları kafana takma çünkü oğlunuz ilk konusmaya başlayacagında herkese ve herseye anne diyecek:)
benim oğlum babasına bile anne diyordu...annaannesine anne diyordu....annemde oğluma annem diye hitap ediyordu ben hiç rahatsızlık duymadım.demekki okadar candan seviyorlarki anne kadar kendilerini yakın görüyorlar.....
annem daha sonra annaanne demesi ögretti zamanla çocuklar ögreniyor canım... ben senin gibi hitap ederken babaanneyi öp.dayına sunu götür falan diye söylüyorum ve oğlum anlıyor kimin ne olduğunu ama çocuklar agızları nelere yatkınsa onu söylüyorlar..
canım hiç kendini üzme biraz daha büyüsün herseyi anlar ve sadece sizin anneniz olduğunu anlar...

Back
X