Oglumun Türkce Ögretmeni sorunu!

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
45.257
115.526
1.123
Selamlar

Oglum 5.sınıfa gidiyo yani ortaokul oldu.
Brans ögretmenlerinden brans dersler yani.
Ögretmenlere saygım sonsuz ama bu kadın bi acayip.
Oglumun bütün ders notları 90ve üzeri
İlkokulda da hep boyleydi.
Turkceden 66 görünce hem ögretmenle tanışmak hem de nerelerde takılıyo birebir ögrenmek amaçlı okula gittim.

Kadını hic tanımıyordum.
İnt. okul sitesinden resmini ve ismi gorup gittim.

Tenefüs saati ögretmenler odasında tanidigim bir ögretmenden cagırmasını rica ettim.

Oglumun üzgün oldugunu, sasırdıgımı,nerelerde eksiklerimiz var üzerinde durmak istedigimizi falan söyledim.
Bana benimle o saatte görüsmek zorunda olmadigini, haftada 1gun 1saat veli görüsme saati oldugunu ama nezaketen geldigini soyledi.

Bilmiyodum okulda yeniyiz kusura bakmayin dedim( ben 3ogretmenle daha gorustum boyle bisi soylenmedi bana hepside gayet kibarca konustu)

Neyse sonra cocugu gormek istedi.(anımsayamadı)
Gittim oğlumu sınıftan aldım geldim.
O da sınav kagidini cikarmis o ara ki talep etmedim.

Bir elinde bir bardak cay diger elinde sınav kagidi beni hic dinlemeden gayet ukalaca dediklerimede hı hı hı hı diyerek ben bunu size gostermek zorunda degilim bana imzali kagit getirmeniz gerekiyo göstermem icin falan dedi
Bende sizden boyle bir talebim olmadı dedim.

Kompozisyona önem vermemis puan vermedim dedi
İyide bu cocuklar kompozisyon yazmayi bilmiyolar ki dedim.
Ki defterinde hic yok ben anlattım diyo
Şu yok diyorum ögrenmediler ben anlattım diyo iyide defterinde olması gerekli ki bizde görelim ne ögreniyolar.

Sonrasinda oglum okul kursunda da o ögretmenin sinifinda ogluma hafta ici gel kurs kitabini verim demis.

Oglum tenefusde gitmis, diger tenefus gel demis.
Oglum yine gitmiş ögretmeni görememis
Kurs günü ogluma neden gelmedin demis?
Oglumda geldim ama yoktunuz demis.
Sesini inceltip dalga gecer gibi oglumun dedigini tekrarlamis taklidini yapmış bunu baska birine daha yapmis

Oglum aksam agladı bana yalancı der gibi bisi yaptı bana yalancı demek istedi dedi.

Siniftada anneniz sizi dogurup sokaga saliyo gibi seyler söylüyomuş
Çok kafama taktım.

Ve surekli cocuklarin bisiyi eksik olsa resmini cekiyomus.

Napsam?
Müdülemi konussam?
Kendisiylemi?
Ogluma takarsa bu sefer nolcak ?

ay çok üzüldüm yavrum ya

bence konuşun müdürle, gerekirse diğer velilerle de konuşup bu tavrın sadece size has olmadığını ve çocukların gelişiminin etkilendiğini söyleyin.

daha 5. sınıf bide, arkadaş ortamı da yeni muhtemelen, risk almak pısırık özgüvensiz çocuklar yetiştirmekten iyidir.

Kızlar ögretmen 27yasida ancak vardir belkide yoktur
Oglum turkcr dersini sevmemeye basladı korkuyo
Bisiyim eksik olur resmimi ceker diye
Ogretmeni hic sevmiyo surekli nsallah seneye bize gelmez diyo
Napcamı sasirdim

Takacak bi tip belli. Ama siz yinede konusun mudurle. O da ise yaramazsa, tirnaklarinizi gostermenizin zamani gelmistir.
Mutlaka takıcak sinifinida degistirmem mumkun degil sinifi arkadaslarini seviyo
Mudure soylersem mudur anlatinca yine anlicak biz oldugumuzu arkadaslarim var veli gidelim diyolar
Dun bi arkadasim o ukalaysa bizde dilinden konusuruz dedi napsam bilmiyorum

Bir kaç veli ile daha konuşun
Hem bimere hem de il milli eğitime şikayet edin
Dersine girdigi 4sinif var sadece paralı ögretmen varmis okulda acaba o da öylemi onu ögrenmem lazım önce
Oglum cok etkileniyo

Bimere nasıl sikayet etmem gerekiyo yani netten mi hic bilgim yok bu konularda ilk defa boyle bisiyle karsilasiyorum

bence öğretmenlik için sadece kpss adı altında yapılan gereksiz sınav yeterli olmamalı ciddi bir psikolojik testten de geçirilmeli bu insanlar.

çocukların yapamadıkları şeylerin fotoğrafını çekmek ne demek? lütfen okul idaresi ile konuş.böyle saçma sapan davranışlar kabul edilemez.

şikayet edin diyeceğim ama birşey değişir mi bilemem. en fazla ilçe müdürlüğü tarafından savunması istenir.
ortaokulda bende çok kötü şeyler yaşadım... annem müdür ile konuşmuştu..
eğitimin hayatımın çok zor iki sene sini geçirdim..
piskolojik baskı uyguladı resmen bana..

konu sahibi bimer ya da milli eğitim müdürlüğüne şikayeti sonraya bırak önce okul idaresi ile görüş bence.

Benimde kizimin ogretmeni dogum iznine ayrildi. Bu yil ucretli bir ogretmen geliyor. Yeni mezun ustelik. Odevini yapmayanlari tek ayak ustunde bekletiyormus. Simdilik benim kizima boyle bisi yapmadi. O yuzden gidip uyarmadim. Ama oyle bisi yaparsa, agzinin payini veririm. Yeni mezun ama, kafa taş devrinde.

Ben dersten sirf takmak icin 0 vermesini bile göze aldım artık
Sadece dur demek istiyorum
Ama daha fazla rencide ederse cocugumu is uzar mahkemeye kadar gider.

Kesinlikle BİMER'e şikayet etmelisiniz. Çocuğu okulan soğutur bu tür davranışlar. Hem genç öğretmene de bir ders olur. Beliki birileri doğru öğretmen asıl olur anlatır.

Cocugun taklitini yapmak ne ya
Ben hayatimda ilk defa böyle bisi gördüm
Cocuk ta yolda aglamaya basladı neden bisi demedin diyorum
Ögretmen o ne diyim diyo.

Kesinlikle BİMER'e şikayet etmelisiniz. Çocuğu okulan soğutur bu tür davranışlar. Hem genç öğretmene de bir ders olur. Beliki birileri doğru öğretmen asıl olur anlatır.
İnanın kendimi yiyorum
Bimeri arıcam müdür cok iyi biri benimde eski ögretmenim gidip önce bi konussam mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…