Oglumun Türkce Ögretmeni sorunu!

Bir öğretmen olarak yorumlaya çalışayım. Bir kısmında sizi bir kısmında öğretmeni haksız gördüm.. Öğretmen elinde çayla konuşabilir. Derste 40 dk boğazımız kuruyor o çay bizim için çok önemli. Çay bizim mazotumuz desek yeridir :) kadın sonuçta tenefüste sizinle konuşmayı zorunlu olmadığı halde kabul etmiş, teşekkür etmeliydiniz. ayrıca defterde yok o konu diyorsunuz işlememiş diyorsunuz ama ben de derste işlediğim her konuyu deftere yazmıyorum. Deftere yazmamak konuyu işlememek demek değildir.. Öğretmenin ne amaçla fotoğraf çektiğini anlamadım ama...

Su sinirle sizinle ugrasamicam
Gidin mazot alın.

Bence hemen şikayet edin. Ben 2 çocuk okutuyorum. Yıllardır böyle bir öğretmene rastlamadım. Tenefüstede gittiğim olmuştur konuşmak için. Hepsi güler yüzle karşılarlar. Bu bizim dinlenme vaktimiz demediler. Madem görüşmeyi kabul etmiş öğretmen hanım düzgünce görüşmesini yapacaktı.
Öğretmenlere saygı duyarım ama saygısız olanlarada haddini bildirmek lazım. Çocuklarla alay etmek, eksikleri fotoğraflamak gibi saçmalıkları ve seviyesizlikleri affetmeyin. Zaten böyle öğretmenler mesleklerini lekeliyorlar.
19 yıldır veliyim böyle öğretmene rastlamadım, Allahda rastlatmasın.

Ben bu yazınızda öğretmeni haksız gören bir ifadenizi göremedim.

Herkes öğretmen olabilir ama eğitimci olamaz. Kolaylıklar dilerim tr_lelli

Çocuğa üzüldüm. Bu olumsuzluklar çocuk üzerinde kötü etkiler bırakıyor diye düşünüyorum.
Aynen cnm oglumum turkceden sogumasi benim icin uc nokta
Ki ben dilbilgisinden hep ona destegim ama.ben sayisal seviyorum diyip turkceyi itmesine musade edemem.
Ki dilbilgisinde bosluk doldurma sifat bulma en sevdikleri
Dilbilgisi kaynaklar aldim test cozuyo ama artik istemiyo
Nede olsa 100alamicam diyo
Sinifta 100alan yok onun dersinden

ben de bir öğretmen olarak sorayım,öğretmeni haksız gördüğünüz yer neresi?

öğretmen değil veliyim ama sizinle aynı fikirdeyim..elimnde çay olması neden saygısızlık olsun ki,40 dk ders işleniyor,devamlı konuşup anlatarak..oğlum anaokulunda olmasına karşın bizimd e veli görüşme saatlerimiz var. ziraa isteyen istediği saatte gelirse ,öğretmene dinlenme zamanı kalmaz.teneffüs sadece öğrenci için değil öğretmen için de var.
fotoğraf çekemsi çok abes yalnız.önce öğretmenle konuşmalı konuyu.ne için çektiğine dair.uzlaşma olmuyorza müdüre gitmeli konu.
birebir konuşurkenki tavır tarz yazıya dökülmediği için tam da bilemiyoruz yaşannaları elbette.

katı kurallı,gayet disipline bir okulda,veli görüşme çizelgesi elimize ilk günden verilmiş olmasına rağmen,gerekli her durumda öğretmeniyle görüşebiliyorum çocuğumun.telefonda yada yüzyüze..kimse niye geldin mecbur değilim diye sormadı bu güne kadar.
siz öğretmenle görüşmüşsünüz zaten..birkaç veliyle görüşüp şikatetleri varsa hep beraber gidin görüşün bence müdürle.daha etkili oluyo

benim oğlum ilkokulda.sınıf öğretmeni geçen yıl 18 kişi olmalarına rağmen çocukların sadece adlarını bilirdi

ingilizce öğretmeni ise tüm sınıflara girdiği halde(1-2-3-4 tüm şubeleri)tüm çocukların isimlerinin yanında özelliklerinide bilirdi.öğretmen var öğretmen var
çocuğu hatırlamaması muhtemeldir tabiki de,ben bunu önemsiyorum nedense

Dersine girdigi 4sinif var sadece paralı ögretmen varmis okulda acaba o da öylemi onu ögrenmem lazım önce
Oglum cok etkileniyo

Öğretmenin tavrı çocukların geleceği açısından çok önemli nerdeyse çocuğu okuldan sogutacak
Sonuna kadar uğraşın bence

Bimere sikayetimi cok acik bir dille yaptim.
150 aramak istedim ucretli sanirim telf kontr. Bittiginden arayamadim.
Okul.muduru eski ogretmenim oldugunda acikca ve isim vermemesini dileyerek konusucam.
Sıkıntımı dile getiricem.
Oglum zaten icine kapanık
Sessiz sakin bir cocuk
Dersini yapar duzenli test cözer zaten cekiniyo ögretmenlerden iyoce korkutup rencide ederek napmaya calisiyo anlam veremiyorum
Ki bu cocuklar artik ergenlige giriyo.
Nasil bir tutarsizlik bu.
Kimse yanimda olmasada o bayanin uyari almasini saglicam ben.

Öğretmenin tavrı çocukların geleceği açısından çok önemli nerdeyse çocuğu okuldan sogutacak
Sonuna kadar uğraşın bence
Kesinlikle cok haklisiniz
Turkce dilbilgisi kitabi aldim her dersden aldim gerci ama.turkceyi kalin aldim.cunki sifatlari, yuklem,özne,yapimekleri bulmayi falan cok seviyo.
Gecen senede ve ondan. Önceki senelerde aldim
Zevkle yapti
Ama bu sene zorla yapiyo ben anliyorum
Anne ya yine kotu alirsam kizma diyo
Korkuyo cocuk.
Bugun turkce sinavi var bilsemde yapsamda yine puan kircak diyo

Oyku tamamlama vermis
Benim oglum cok kitap okuyo hayal gucuyle bisiler yazmis
Ogretmen diyoki ben siradan bisiler istedim
Siradan yazmamis hikaye gibi yazmis diyo

Ee ucu acik bir konu cok kitap okuyanin hayal gucu kuvvetli oluyo o oyle yazmis baskasi siradan neyini begenmedin be kadin diyemedim.

Simdi oglum siradan yazma derdinde
Alin size yeni nesil.ot kafalar.

Hiç ona laf anlatmakla uğraşmıcaksın direk müdürle muhttap olun ve devam ederse milli eğitime şikayet edin. Cocukların başarısız olmalarında öğrentmenlerin payı yüksek oluyor o yüzden cocuklarınızın özgüvenini kıran insanlarla uğraşın o kim ki ne sanıyo kendini . haddini bildirin.

Bir öğretmen olarak o öğretmen müsveddesi adına özür dilerim gerçekten,böyle pedagoji yoksunları yüzünden mesleğimizin kutsallığına laf gelsin istemem.
Acilen müdüre şikayet dilekçesi verin.İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurun ve çocuğunuzun defterini de delil olarak kullanın.
Ancak bunu yaparken 5.sınıflar müfredatına bakın.Eğer gerçekten anlatılması gereken şeyler deftere not aldırılmadıysa zaten öğretmen hakkında olumsuz bir durum oluşur.
Yalnız sadece oğlunuzun defteri yeterli değil başka çocuklarda varsa ve siz de yoksa bu kez siz haksız duruma düşersiniz.
Akıllı defter kullanmadıklarına emin olun.
Kompozisyonla ilgili gerçekten çalışma yapılıp yapılmadığını soruşturun diğer veliler arasında.
Nitekim bazen öğrenciler öğretmeni sevmediği için dersten uzaklaşabiliyor ve öğretmen de yeterince dikkatli değilse çocuğun ders içi faaliyetlerini kontrol etmiyor olabilir.

Su sinirle sizinle ugrasamicam
Gidin mazot alın.
Bence siz önce sinirlerinize hakim olmayı öğrenin.. Zira şikayetleriniz çok elle tutulur şeyler değil.. Çocuğun tüm dersleri 5 olup türkçesi de 1 olabilir... Gayet normal.. Bunlarla şikayet ederseniz ben size sonucu şimdiden söyleyeyim.. "Soruşturmaya gerek görülmemiştir"..

koskoca kadın resmen sevmiyor çocuğu yaşındayi insancığı siz de şikayet edin pisi olsun imzalı kağır götürmek gerekiyrsa da götürün.... meb e şikayet edin asıl bakın nasıl pisi oluyor hele ki tüm dersleri 90 sa işiniz çok daha kolay ....hastalıklı ruhlar yaa bazı insnalar çocuğun yarın bir gün geleceği görüp kıskanıyor diğer velielrle konuşlup öğretmeni o zısnıftan aldırtabilirsiniz

tr_lelli canım ya. kıyamam ben kuzusuna.. öyle efendi sakin bir çocuğu resmen dersten soğutmuş
bence bu yanına kalmamalı onun.. burada yazan arkadaşlara katılıyorum..önce müdürle görüş ismi falan vermeden güzelce uyarsın.öğretmen olmak demek sadece eğitip ders göstermek değil.. vicdan ister .. İşte öğretmenlik de kutsal bir görev ama bu tipler de çıkıyor .. Herkesi öğretmen yapmıyacaklar arkadaş.. öğretmenlik yabana atılacak bir meslek grubu değilçocuğun öğretmeni sevmesi başarısında çok büyük etki..yavrum ya nasıl etkilenmiş ki dersi yapmak istemiyorhakkını sonuna kadar ara canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…