Oglumun Türkce Ögretmeni sorunu!

Öğretmenlik çok kutsal bir meslek hepsine saygı duyarım ama sadece öğretmen olmak yetmez insanlık da önemli.
Her meslek de olduğu gibi öğretmenler arasinda da çürük yumurtalar var bunu kabullenmek bu mesleğe ihanet değil ki.

beni engellemişsin eğer telefondan bağlanıyorsan arada yanlış yere bastığın için ya görmezden gel ya da izlemeden ayrıl olabiliyor damdan'ım. sen kendi profilinden gözardı et'i kaldır :)

Sinifda 80den fazla alan yokmus.
Cok ufak yerlerden puan kirmis zaten.
Benim oglum tukceden dusuk diye yapmisim ithamina bile ugradim.burda ne alaka yahu
0 da alsa oglumun arkasindayim ben
Turkcenin uzerinde bukadar durup nerelerde hata yaptigini bilmek,sormak,ogrenmek istemek suc mu

Bir Türkçe öğretmeni olarak çok üzüldüm. Sadece etkinliklerde konular geçiyor ve öyle anlatıyor olabilir. Sınavlara etkinlik kitabından da çalışsın. Ben sık sık bu uyarıda da bulunurum deftere yazdirmadiysam. Onun dışında kompozisyona nasıl hiç puan vermez ya. Biraz ters bir öğretmen anlaşılan. Kendisi ile konussaniz da anlamaz. Korkmayın ve idare ile konusun. Bu durumda zaten oğlunuz olumsuz etkilenecek. Konussani z tavır alsa ne kadar olabilir. Türkçe çok önemli bir ders. Öğrencinin uzaklasmamasi lazım... Lütfen siz olumlu destek olun oğlunuza. Öğretmeni kotulemeyin sakin yanında bu durum da onu olumsuz etkiler bir de bazen çocuklar okuldaki durumları abartiyor,sizin çocuğunuz abartmistir demiyorum, ona da dikkat edin.

Ben de bir konuda veliyi haksiz buldum.
Her dersi 90-100 olup türkçesi 66 olabilir.
Yoksa siz de çocuğunun mükemmel olmasini isteyen velilerden misiniz?

Benim sorumun cevabini da vermişsiniz.

Helal olsun babaniza.keske benim de oyle bir babam olsaydi.Cok sanslisiniz.

Son kısımda tavsiye ettiğiniz şey suç, bilginiz olsun.. Hatta öğrencinin telefonunun okulda açık olması suç..

O çürük yumurtalara dahi lafı sözü kaldıramıyorlar facebookta bunların sayfası var, bir yorum yazdım eleştiri babında gayet saygılı akabinde bütün öğretmenler tarafından hakarete maruz kaldım aynı şekilde sayfanın admini de engelledi beni yani çok ilginç çok şaşırdım kendi içlerinde örgütlenmişler ve birbirlerini doldurup duruyorlar yok biz yatarak para kazanmıyoruz şu kadar çocuklar uğraşıyoruz vs. hep aynı sözler laflar tekerleme gibi ağızlarında başka bir şey söyledikleri yok.

Burda herkes çay içmesine vs takılmış ama öğretmen bir insanın hayatını en çok etkileyen insanlardan biridir. Misal ilkokulda 6.sınıfın sonuna kadar matematiğim her zaman 5 'ken , 7.sınıfta gelen öğretmenim yüzünden ( çalışma isteksizlik,soru sormaya korkma) matematiğim 1 gelmişti. Sorsanız 7.sınıf matematik konularını hala yapamam. Sizin oğlunuz da bu yüzden dersten soğuyabilir ve bu hayatının şekillenmesinde illa ki etkili olur. Bence gerek müdürle gerekse diğer velilerle görüşerek bu olayı bir şekilde çözmeye çalışın.Zira fotoğraf çekmek,taklit etmek bunlar yapılmaması gereken davranışlar...

Darısı bana inşallah bizde iyi öğretmenlere denk geliriz...
Şimdiden kaygılanıyorum...

Öğretmenin tavırları sizin anlattığınız gibiyse yanlış tabi, ama bunu öğretmenle de konuşabilirdiniz.Kompozisyon yazmayı bilmiyorlar diye bir şey olamaz, beşinci sınıf öğrenci çalışma kitabına bakarsanız her metinde bir tane yazılı anlatım çalışması görürsünüz.Benim beşinci sınıflar ilk başta düşük aldılar, yeni öğretmen, yeni soru biçimleri vb. sebeplerden.İkinci sınavda notlarda uçuş vardı resmen.
Öğrenciyi rencide edip fotoğraf çekmek, video çekmek ve bunları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmak yasak.Bu konuda net davranın, hepimize bununla ilgili yazı imzalattılar.Öğretmen bu sebepten dolayı bir şikayette oldukça uğraşır.
öğretmenin ilgisiz falan davranmasına pek takılmayın, gerçekten kolay değil yani.Örnek verirsem bir veli de bana çocuğum daha önce Türkçeyi seviyordu, artık sevmiyor 70 almış falan diye geldi.Çocuk arkadaşlarını çok şikayet ediyor diye başkanlıktan almıştım ve o bunu kişisel algılamış.Öğretmenim beni sevmiyor demiş, annesine.Annenin ne başkanlıktan, ne şikayetten haberi var.Öğrenci ile de veli ile de konuştuk halledildi.Sonuçta karşımızda çocuk var, onu sevmememiz nasıl mümkün ki? Bu ders kızarız ertesi ders kuçaklarız.

Darısı bana inşallah bizde iyi öğretmenlere denk geliriz...
Şimdiden kaygılanıyorum...

hiç kaygılanma nio'm, sana bizimkilerin öğretmeninden örnek vereyim.. büyüğümüzün öğretmeni erkek, adamcağız baba şefkatiyle yaklaşır.. 1 kere şikayet ettiğini duymadım.. küçüğümüzün öğretmenine bütün aile olarak aşığız zaten :) hayatımda bu kadar mesleğini seven, çocuklara bu derece aşık birini daha görmemiştim.. bizim ki ne zaman annemi özledim dese gidip sarılıyorlar birbirlerine.. inşallah allahım senin de karşına bizimki gibi melekler çıkartır :)

Benim de aynı şekilde bir hocam vardı ilkokulda aradan kaç yıl geçti hala ne kendisini severim ne de dersini... Çocuğunuzun etkilenmemesi için gayet açık bi şekilde konuşmalısınız bence ve imza toplanırsa şikayet üzerine hocaya işlem yapıldığını duymuştum. Çocuklara saygı sevgi göstermeyenin okulda işi olmamalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…