- 22 Kasım 2010
- 11.334
- 20.380
- 598
yazdıklarınızın tamamına katılıyorum..taklit haricinde bence öğretmen hatalı değil.Bir öğretmen olarak olaylara sadece tek yönlü bakmamanı tavsiye ederim. Nedenine gelecek olursak, zaten önceki sayfalarda meslektaşlarım yeterince detaylı olarak açıklamışlar.
1. Öğretmen veli görüşme saatleri dışında gelen veliyle görüşmek zorunda değil. Eğer görüşüyorsa bu onun kendi insiyatifine kalmış bir şeydir, kendi nezaketindendir.
2. Elindeki çay takılmanız gereken en son şey dahi değil, günde kaç saat konuşan durmadan ders anlatan bizler için çay kahve vs gerçekten çok ama çok önemli. Teneffüste çayımı içerken, 5-10 dk lık kısacık dinlenme sürecimde gelen veli kendisi canı ne zaman isterse o zaman geldiğinde onunla görüşmek zorumdaymışım gibi davranıp üstüne üstlük çayıma takılırsa orda bir dur derim.
3. Öğretmen bir konuyu deftere yazdırmadan farklı tekniklerle de işleyebilir. Deftere yazdırmadığı şeyi nasıl sorar, yazdırmamış demek ki şlememeiş şeklinde bir düz mantıkla hareket ederseniz yanılırsınız.
4. Derdinizi birebir öğretmenle konuşmak yerine bimer gibi bir kuruma şikayette bulunmanız bence son derece yanlış. Kibar bir üslupla derdinizi anlatırsanız hiçbir öğretmen sanmıyorum ki çözüm yoluna gitmesin. Bu mesleği yapan hiçbir öğretmen-istisnalar elbette olabilir-öğrenci sevgisi taşımıyor değildir, sadece ya çok yorgundur ya da olumsuzluklar yaşadığı için genelleme yapmaktadır. Kamuoyunda bimer in kolayca öğretmen şikayet edilebilecek bir merci olarak görünmesi canımı sıkıyor. Yapılan iyi şeyler takdir edilmiyor da neden en ufak bir olumsuzluk kolayca şikayet edilebiliyor?
5. Bir çocuk her dersten iyi not alacak dye bir şey yok, çoklu zeka kuramına göre her bireyin yatkın olduğu alan farklıdır. dolayısıyla alınan düşük notlardan direk öğretmeni sorumlu tutmak işin kolayına kaçmaktır.
bütün bunları haksız olduğunu söylemek için yazmadım konu sahibi. ancak size alkış tutarken insaların bunları da göz ardı etmemesi gerekir. eğer doğruysa sınıf içinde öğrenci taklidi asla kabul edilemeyecek bir şey. bunun dışında fotoğraf olayını biraz daha açar mısınız? bütün sayfaları okuyamadım. şahsen ben lisede görevliyim ve inanır mısınız bazen öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki, disiplin kurulunu ilgilendiren bir durum, çocukların okul malına verdiği bir zararın ispatı gibi durumlarda okul idaresi bizden bizzat telefonla o anın fotoğafını çekip belgelememizi istiyorlar. sizin öğretmen nasıl kullanıyormuş fotoğraf işini?
Yine bir öğretmen konusu,yine toplanıp gelinmiş,veli suçlu bulunmuş bravo.
Veli görüşme saatinde gelmemiş,tenefüste gelmiş,böyle görüşeceğine,şu saatte görüşelim deseydi bu konuşmanın yerine daha makbule geçermiş. Ama onun yerine "ben görüşmek zorunda değilim,ödev kağıdını göstermek zorunda değilim "diyerek lütfettim demiş.
Çocuklara "Anneniz doğurup sokağa salıyor" diyebilen biri aynı zamanda. Sanki çocuklar uygunsuz bir yerde,uygunsuz halde yakalanmışçasına,bu hakki kim veriyor ona? Birgün öyle bir veliye denk gelirki,dediğine diyeceģine pişman ederler. Benim çocuğuma edemez bu lafı kimse kusura bakmasın,benim ne kadar emek verdiğimi,çocuğum için neler yaptığımı bilemez,orada bir durup haddini bilecek. Biz nasılki hepsini bir kefeye koymuyorsak,öğretmende bir zahmet tüm velileri aynı kefeye koymasın.
Burada bile bir öğretmen çıkıp diyebiliyorsa bunu,bu işte bir terslik var.
Ayrıca öğrencinin taklidini yapmak nedir ilkokul çocuğu gibi. Bir ağırlığı olur insanın,birde öğretmen olacak.
Her meslekte var çürük elma kimse kusura bakmasın. Sırf öğretmen olduğu için kimse çıkıp savunmasın bu durumu zira savunulacak bir yanı yok.
Dilerim ve umarım Rabbim çocuğumu iyilerle karşılaştırsın.
Aynen ya. işin içinde öğretmen varsa yaptıgı soyledigi hersey mubahtır kafasını yaşıyorlar.. Çok komiksiniz... Gercekten.. Burda ki insanlar bir olup tüm öğretmenlere tepki göstermedi. Konuda ki öğretmen için bu tepkiler.. Sakin ol, rahatla.. Ve donde konuyu bi daha oku.. ama bu sefer gözlerinle oku e mi?Yine bir öğretmen konusu,yine toplanıp gelinmiş,veli suçlu bulunmuş bravo.
Veli görüşme saatinde gelmemiş,tenefüste gelmiş,böyle görüşeceğine,şu saatte görüşelim deseydi bu konuşmanın yerine daha makbule geçermiş. Ama onun yerine "ben görüşmek zorunda değilim,ödev kağıdını göstermek zorunda değilim "diyerek lütfettim demiş.
Çocuklara "Anneniz doğurup sokağa salıyor" diyebilen biri aynı zamanda. Sanki çocuklar uygunsuz bir yerde,uygunsuz halde yakalanmışçasına,bu hakki kim veriyor ona? Birgün öyle bir veliye denk gelirki,dediğine diyeceģine pişman ederler. Benim çocuğuma edemez bu lafı kimse kusura bakmasın,benim ne kadar emek verdiğimi,çocuğum için neler yaptığımı bilemez,orada bir durup haddini bilecek. Biz nasılki hepsini bir kefeye koymuyorsak,öğretmende bir zahmet tüm velileri aynı kefeye koymasın.
Burada bile bir öğretmen çıkıp diyebiliyorsa bunu,bu işte bir terslik var.
Ayrıca öğrencinin taklidini yapmak nedir ilkokul çocuğu gibi. Bir ağırlığı olur insanın,birde öğretmen olacak.
Her meslekte var çürük elma kimse kusura bakmasın. Sırf öğretmen olduğu için kimse çıkıp savunmasın bu durumu zira savunulacak bir yanı yok.
Dilerim ve umarım Rabbim çocuğumu iyilerle karşılaştırsın.
Allahım ya böyle insanlar da öğretmen oluyo ya ne diyeyim artık çocukları okuldan soğutuyor böyleleriSelamlar
Oglum 5.sınıfa gidiyo yani ortaokul oldu.
Brans ögretmenlerinden brans dersler yani.
Ögretmenlere saygım sonsuz ama bu kadın bi acayip.
Oglumun bütün ders notları 90ve üzeri
İlkokulda da hep boyleydi.
Turkceden 66 görünce hem ögretmenle tanışmak hem de nerelerde takılıyo birebir ögrenmek amaçlı okula gittim.
Kadını hic tanımıyordum.
İnt. okul sitesinden resmini ve ismi gorup gittim.
Tenefüs saati ögretmenler odasında tanidigim bir ögretmenden cagırmasını rica ettim.
Oglumun üzgün oldugunu, sasırdıgımı,nerelerde eksiklerimiz var üzerinde durmak istedigimizi falan söyledim.
Bana benimle o saatte görüsmek zorunda olmadigini, haftada 1gun 1saat veli görüsme saati oldugunu ama nezaketen geldigini soyledi.
Bilmiyodum okulda yeniyiz kusura bakmayin dedim( ben 3ogretmenle daha gorustum boyle bisi soylenmedi bana hepside gayet kibarca konustu)
Neyse sonra cocugu gormek istedi.(anımsayamadı)
Gittim oğlumu sınıftan aldım geldim.
O da sınav kagidini cikarmis o ara ki talep etmedim.
Bir elinde bir bardak cay diger elinde sınav kagidi beni hic dinlemeden gayet ukalaca dediklerimede hı hı hı hı diyerek ben bunu size gostermek zorunda degilim bana imzali kagit getirmeniz gerekiyo göstermem icin falan dedi
Bende sizden boyle bir talebim olmadı dedim.
Kompozisyona önem vermemis puan vermedim dedi
İyide bu cocuklar kompozisyon yazmayi bilmiyolar ki dedim.
Ki defterinde hic yok ben anlattım diyo
Şu yok diyorum ögrenmediler ben anlattım diyo iyide defterinde olması gerekli ki bizde görelim ne ögreniyolar.
Sonrasinda oglum okul kursunda da o ögretmenin sinifinda ogluma hafta ici gel kurs kitabini verim demis.
Oglum tenefusde gitmis, diger tenefus gel demis.
Oglum yine gitmiş ögretmeni görememis
Kurs günü ogluma neden gelmedin demis?
Oglumda geldim ama yoktunuz demis.
Sesini inceltip dalga gecer gibi oglumun dedigini tekrarlamis taklidini yapmış bunu baska birine daha yapmis
Oglum aksam agladı bana yalancı der gibi bisi yaptı bana yalancı demek istedi dedi.
Siniftada anneniz sizi dogurup sokaga saliyo gibi seyler söylüyomuş
Çok kafama taktım.
Ve surekli cocuklarin bisiyi eksik olsa resmini cekiyomus.
Napsam?
Müdülemi konussam?
Kendisiylemi?
Ogluma takarsa bu sefer nolcak ?
Yani alenen ortada hersey. Meslektaşim hatalı demek yerine hala "Anneleri doğurup sokağa salıyor doğru"diyen öğretmen var burada. Sokak olarak mı görüyor okulu nedir anlamadım ki,biz okulun eğitim yuvası olduğunu düşünüyoruz ama bunda bile hemfikir olamıyoruz maalesef.Aynen ya. işin içinde öğretmen varsa yaptıgı soyledigi hersey mubahtır kafasını yaşıyorlar.. Çok komiksiniz... Gercekten.. Burda ki insanlar bir olup tüm öğretmenlere tepki göstermedi. Konuda ki öğretmen için bu tepkiler.. Sakin ol, rahatla.. Ve donde konuyu bi daha oku.. ama bu sefer gözlerinle oku e mi?
Sizi daha önceki konulardada görmüştüm körü körüne öğretmenleri savunuyorsunuz.Ne hakki yahu. Cocuk Turkceye çalışmamış. Butun sucu ogretmene atmis. Ana ogul hincini cikarmaya gitmisler. Bunlarin yerine oturup ders calissinlar bence.
Öğretmenler arasında aşırı derece de bir gruplaşma birbirini savunma örgütlenme var , bunu her meslek elemanları yapamıyor misal sosyal hizmet , iibf liler vs. gibi , birbirlerini körü körüne desteklerler hiç şaşırmadım şu yapılan yorumlara başka bir şey beklemeyin bence.Sizi daha önceki konulardada görmüştüm körü körüne öğretmenleri savunuyorsunuz.
Size göre bir çoçuğu dalgaya alarak onu taklit etmek çok normal galiba.
Benim de teneffüste velilerim geliyor, buyur ediyorum birlikte içiyoruz. Hiç de dert etmem teneffusum gitti diye. Bizim okulda çok veli gelmez, sizin okul farklıysa görüşme saatini talep edebilir ama bunu da hoş bir üslupla söylemesi lazım. Ki öyle yapmamış. Yani yine de söylüyorum veliyle sohbet ederek de çay içilebilir. Sonuçta siz ilk kez tanismissiniz, durum bildirdikten sonra görüşme saatinden bahsedip, "bir dahaki sefere lütfen şu saatte gelin" demek zor olmasa gerek .Herkes atmıs tutmus
Benim suclu yani
Sebep: tenefusunu harcamam brawo.
Benim oglum bugun yine 100aldı hemde sinifte tek 100alan ögrenci ben cocugumun arkasindayim.
Hak eden hak ettigini bulur.
Konumda fazla saclamalanmis beni suclayan bile var niye tenefusde gidip cayını bolmusum.
Tamam suclu benim.
Umarım her ögretmen bas ögretmene yakisir sekilde ögretmenlik yapar.
Sevgiler
Sizi daha önceki konulardada görmüştüm körü körüne öğretmenleri savunuyorsunuz.
Size göre bir çoçuğu dalgaya alarak onu taklit etmek çok normal galiba.
Herkes atmıs tutmus
Benim suclu yani
Sebep: tenefusunu harcamam brawo.
Benim oglum bugun yine 100aldı hemde sinifte tek 100alan ögrenci ben cocugumun arkasindayim.
Hak eden hak ettigini bulur.
Konumda fazla saclamalanmis beni suclayan bile var niye tenefusde gidip cayını bolmusum.
Tamam suclu benim.
Umarım her ögretmen bas ögretmene yakisir sekilde ögretmenlik yapar.
Sevgiler
evet çünkü onlarda böyle görmüş.. öğretmenin vurduğu yerde gül biter, eti senin kemiği benim anlayışını bekliyorlar.. Allahtan böyle öğretmenlere denk gelmiyorum, hem onlar için hem de benim için çok iyi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?