Oglumun Türkce Ögretmeni sorunu!

Bir öğretmen olarak olaylara sadece tek yönlü bakmamanı tavsiye ederim. Nedenine gelecek olursak, zaten önceki sayfalarda meslektaşlarım yeterince detaylı olarak açıklamışlar.

1. Öğretmen veli görüşme saatleri dışında gelen veliyle görüşmek zorunda değil. Eğer görüşüyorsa bu onun kendi insiyatifine kalmış bir şeydir, kendi nezaketindendir.

2. Elindeki çay takılmanız gereken en son şey dahi değil, günde kaç saat konuşan durmadan ders anlatan bizler için çay kahve vs gerçekten çok ama çok önemli. Teneffüste çayımı içerken, 5-10 dk lık kısacık dinlenme sürecimde gelen veli kendisi canı ne zaman isterse o zaman geldiğinde onunla görüşmek zorumdaymışım gibi davranıp üstüne üstlük çayıma takılırsa orda bir dur derim.

3. Öğretmen bir konuyu deftere yazdırmadan farklı tekniklerle de işleyebilir. Deftere yazdırmadığı şeyi nasıl sorar, yazdırmamış demek ki şlememeiş şeklinde bir düz mantıkla hareket ederseniz yanılırsınız.

4. Derdinizi birebir öğretmenle konuşmak yerine bimer gibi bir kuruma şikayette bulunmanız bence son derece yanlış. Kibar bir üslupla derdinizi anlatırsanız hiçbir öğretmen sanmıyorum ki çözüm yoluna gitmesin. Bu mesleği yapan hiçbir öğretmen-istisnalar elbette olabilir-öğrenci sevgisi taşımıyor değildir, sadece ya çok yorgundur ya da olumsuzluklar yaşadığı için genelleme yapmaktadır. Kamuoyunda bimer in kolayca öğretmen şikayet edilebilecek bir merci olarak görünmesi canımı sıkıyor. Yapılan iyi şeyler takdir edilmiyor da neden en ufak bir olumsuzluk kolayca şikayet edilebiliyor?

5. Bir çocuk her dersten iyi not alacak dye bir şey yok, çoklu zeka kuramına göre her bireyin yatkın olduğu alan farklıdır. dolayısıyla alınan düşük notlardan direk öğretmeni sorumlu tutmak işin kolayına kaçmaktır.

bütün bunları haksız olduğunu söylemek için yazmadım konu sahibi. ancak size alkış tutarken insaların bunları da göz ardı etmemesi gerekir. eğer doğruysa sınıf içinde öğrenci taklidi asla kabul edilemeyecek bir şey. bunun dışında fotoğraf olayını biraz daha açar mısınız? bütün sayfaları okuyamadım. şahsen ben lisede görevliyim ve inanır mısınız bazen öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki, disiplin kurulunu ilgilendiren bir durum, çocukların okul malına verdiği bir zararın ispatı gibi durumlarda okul idaresi bizden bizzat telefonla o anın fotoğafını çekip belgelememizi istiyorlar. sizin öğretmen nasıl kullanıyormuş fotoğraf işini?

öyle bir devirdeyiz ki veliler çocuklarına aldığı notun hesabını sormadan koşa koşa öğretmene hesap sormaya geliyor. bir keresinde ayı gibi adamın biri geldi veliymiş notla ilgili görüşecekmiş gürültü vardı beni köşeye çekti ufak tefek biriyim zaten oğlu nasıl böyle bir dersin (mat-türkçe vs olmayan) projesinden 60 alırmış baktım projeyi getirmediği için 60 vermişim bana inanmadı yanımda 13 yaşındaki oğlunu aradı çocuk itiraf etti adamda çekti gitti. konuşurken ben müdür yardımcısıyım bilmem ne diye saçmaladı, bana gelmeden de müdüre gitmiş beni şikayet etmiş haberim yok, müdür geldi notu düşükmüş falan dedi ben de şikayeti bilmediğimden, tam getirirse iyi bir not alır falan dedim saf saf.
bir keresinde de kadının birinin konuşmasını duydum, ben o öğretmenin eline tükürecem nasıl 100 vermez de 96 verir diyordu.
daha bugün yaşadığım olaydan bahsedeyim bugün notları okudum bir veli hemen okula damlamış, arkadaşları 5 almış benimki niye almamış diye sormaya gelmiş, her öğrenciye ve veliye olan kibar tavrımla çalışmamıştır dedim. öyle saygısızlıklarıyla karşılaşıyoruz ki küfürbazı, taklitçisi, velisi.. veliler çocuklarının her türlü yanlışına arka çıkıyor bir gün aynı yanlışı size de yapabilir çocuğunuz, sözüm tüm velilere

Vav arada öğretmen düşmanları da gelip saydırmış gerçekten çok gülüyorum böylelerine. Bazı konularda haklısınız ama bazı konularda değilsiniz. Bir de biz ne kadar çocuğum yalan söylemez dürüsttür vs desek de çoğu çocuk yalana başvuruyor ne yazıkki. Benim gördüğüm bu. Bir de şikayet çok iyi kendilerine denk alsınlar falan çirkin bir düşünce çünkü amacı dışında kullanan gıcık olup şikayet edenler de yok değil. Sistemli bir uygulama değil ne yazık

Yine bir öğretmen konusu,yine toplanıp gelinmiş,veli suçlu bulunmuş bravo.
Veli görüşme saatinde gelmemiş,tenefüste gelmiş,böyle görüşeceğine,şu saatte görüşelim deseydi bu konuşmanın yerine daha makbule geçermiş. Ama onun yerine "ben görüşmek zorunda değilim,ödev kağıdını göstermek zorunda değilim "diyerek lütfettim demiş.
Çocuklara "Anneniz doğurup sokağa salıyor" diyebilen biri aynı zamanda. Sanki çocuklar uygunsuz bir yerde,uygunsuz halde yakalanmışçasına,bu hakki kim veriyor ona? Birgün öyle bir veliye denk gelirki,dediğine diyeceģine pişman ederler. Benim çocuğuma edemez bu lafı kimse kusura bakmasın,benim ne kadar emek verdiğimi,çocuğum için neler yaptığımı bilemez,orada bir durup haddini bilecek. Biz nasılki hepsini bir kefeye koymuyorsak,öğretmende bir zahmet tüm velileri aynı kefeye koymasın.
Burada bile bir öğretmen çıkıp diyebiliyorsa bunu,bu işte bir terslik var.
Ayrıca öğrencinin taklidini yapmak nedir ilkokul çocuğu gibi. Bir ağırlığı olur insanın,birde öğretmen olacak.
Her meslekte var çürük elma kimse kusura bakmasın. Sırf öğretmen olduğu için kimse çıkıp savunmasın bu durumu zira savunulacak bir yanı yok.
Dilerim ve umarım Rabbim çocuğumu iyilerle karşılaştırsın.

Ukalaymiş gerçekten. Önce velilerle görüşün toplu halde müdürle konuşun olmadi bimere şikayet edin. Ayrica ben olsam taklit işini mutlaka yüzüne vururdum.

yazdıklarınızın tamamına katılıyorum..taklit haricinde bence öğretmen hatalı değil.

Hay

Hay ağzına sağlık.

Aynen ya. işin içinde öğretmen varsa yaptıgı soyledigi hersey mubahtır kafasını yaşıyorlar.. Çok komiksiniz... Gercekten.. Burda ki insanlar bir olup tüm öğretmenlere tepki göstermedi. Konuda ki öğretmen için bu tepkiler.. Sakin ol, rahatla.. Ve donde konuyu bi daha oku.. ama bu sefer gözlerinle oku e mi?

Allahım ya böyle insanlar da öğretmen oluyo ya ne diyeyim artık çocukları okuldan soğutuyor böyleleri

Yani alenen ortada hersey. Meslektaşim hatalı demek yerine hala "Anneleri doğurup sokağa salıyor doğru"diyen öğretmen var burada. Sokak olarak mı görüyor okulu nedir anlamadım ki,biz okulun eğitim yuvası olduğunu düşünüyoruz ama bunda bile hemfikir olamıyoruz maalesef.

Ne hakki yahu. Cocuk Turkceye çalışmamış. Butun sucu ogretmene atmis. Ana ogul hincini cikarmaya gitmisler. Bunlarin yerine oturup ders calissinlar bence.
Sizi daha önceki konulardada görmüştüm körü körüne öğretmenleri savunuyorsunuz.
Size göre bir çoçuğu dalgaya alarak onu taklit etmek çok normal galiba.

Herkes atmıs tutmus
Benim suclu yani
Sebep: tenefusunu harcamam brawo.

Benim oglum bugun yine 100aldı hemde sinifte tek 100alan ögrenci ben cocugumun arkasindayim.

Hak eden hak ettigini bulur.

Konumda fazla saclamalanmis beni suclayan bile var niye tenefusde gidip cayını bolmusum.

Tamam suclu benim.

Umarım her ögretmen bas ögretmene yakisir sekilde ögretmenlik yapar.

Sevgiler

Öğretmenler arasında aşırı derece de bir gruplaşma birbirini savunma örgütlenme var , bunu her meslek elemanları yapamıyor misal sosyal hizmet , iibf liler vs. gibi , birbirlerini körü körüne desteklerler hiç şaşırmadım şu yapılan yorumlara başka bir şey beklemeyin bence.

bizim lisede derdi hocalar velileriniz kafasına göre gelmesin ilkokul değil diye ama ilkokulda veliler hep gider annem kardeşim için hep gidiyo lise son da hala gidiyo :) oğluma takarsa diye çekinmeyin dişli olduğunuzu anlasın o takar bu takar diye diye böyle kafalarına göre eğitim verip onu yapmamış puan yok denmez

ben meslek olarak metin yazarlığı yapıyorum kompozisyon 5. sınıf öğrencisi için ne kadar önem verilere yazılabilir? önem vermedi nasıl bişi kuralları olan bişi kompozisyon onlara uyması gerekir tabi önce çocuğun bu kuralları bilmesi gerekir

Benim de teneffüste velilerim geliyor, buyur ediyorum birlikte içiyoruz. Hiç de dert etmem teneffusum gitti diye. Bizim okulda çok veli gelmez, sizin okul farklıysa görüşme saatini talep edebilir ama bunu da hoş bir üslupla söylemesi lazım. Ki öyle yapmamış. Yani yine de söylüyorum veliyle sohbet ederek de çay içilebilir. Sonuçta siz ilk kez tanismissiniz, durum bildirdikten sonra görüşme saatinden bahsedip, "bir dahaki sefere lütfen şu saatte gelin" demek zor olmasa gerek .

Bu karakterdeki kişiler lütfen öğretmen olmasın! İnşallah iki çocuğum da bu tarz şeyler yaşamaz çünkü ben her şeyin en sonuna kadar giderim. Ömür boyu izler bırakacak ruh hastası kişiler umarım öğretmen olamazlar!

oğlunuz başarılı bri çocuk

peki ona göre neden Türkçeden düşük almış

bunu öğretmen ile konuşmaya gitmeden sormuşsunuzdur

acaba derste tedirgin olduğu için yeterince dinlememiş mi

öğretmeni sevmediği için çalışmamış mı

yoksa öğretmenin soru ya da anlatım tarzını yabancılamış da öyle mi düşük not almış

hep tarihten 100 alan bir öğrenci idim son sınıfta bir tarih hocası geldi sınıftaki en yüksek tarih notunu yine ben aldım ama bu sefer 36

öğretmenin tarzı beklentisi vs değişik olabilir ya da bazı öğretmenler seviye yüksek olsun diye zor sorar

bir de kompozisyona önem vermemiş demiş

olabilir, neden önem vermemiş, bunu çocuğa sormak lazım.

siz hemen ama bu çocuklar kompozisyonu bilmiyor demişsiniz. şimdiyi bilemem tabii ki de bize ilkokulda kompozisyon öğretilirdi.

aaa, kompozisyona önem vermesi için ne yapmalıyız sorunuz yerine defterde yok tavrınız şık olmamış.

yalnız o taklit ve foto olayı ilginç

taklit acayip hatalı zaten; yalnız bu foto ve video çok popüler

öğretmenler arasında böyle bir furya var

hemen hatalı davrandığını düşündükleri çocukları çekiyorlar 1. sınıf çocuğuna bile yapıyor bunu; neymiş delilmiş zira o çocukların aileleri öğretmenleri şikayet ediyormuş

öğretmenlerden duydum bunu garip geldi bana

evet çünkü onlarda böyle görmüş.. öğretmenin vurduğu yerde gül biter, eti senin kemiği benim anlayışını bekliyorlar.. Allahtan böyle öğretmenlere denk gelmiyorum, hem onlar için hem de benim için çok iyi :)

Reactions: nio

Ogretmen de bir ukalalik durumu var bence de.tabii veli gorusme saati varsa o zaman gidilse daha iyi olurdu.Bence gorusmeniz zaten kotu baslamis ve oyle de gitmis.Keske deseydiniz ki "peki hocam ben o zaman gelirim.Bilmiyordum yine de tesekkurler."egocugu da oksanirdi azcik hasbanin.Ben bazi tiplere yapiyorum bunu acaip isime yariyor.Ego savasi yapip kendimi perisan etcegime , huyuna gidiyorum azcik ve benim dedigim oluyor sonuc itibariyle.Her neyse konuya doneyim.Diger cocuklarin notlari nasil?90-100 alan var mi?
Eger hocadan yana daha cok sknti yasamaya baslarsaniz cocugunuz telefon ile cekim yapamaz mi kadinin abuk subuk davranislarini.o sekilde sikayetci olursaniz belki ise yarar.

konu sahibi kusura bakmayın

office senin yorumunda benim ekranda
  • Bu kullanıcının içeriğini görmezden geliyorsunuz.
yazıyor

ben yanlış bir yeri mi tıkladım bilemedim senin bir bilgin var mı

ben seni görmezden gelmek istemiyorum aksine seni severim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…