Oglumun Türkce Ögretmeni sorunu!

Neden sadece mesleğiniz aaynı diye üzerinize alınıyorsunuz ki
Öğretmenlere genelleme yapılmadı bile konuda
Siz çok iyisinizdir ama konudaki öğretmen gerçekten kötüdür.
Siz idealist olduğunuz için bu mesleği secmişsinizdir en iyi sekilde öğretmenlik yapıyorsunuzdur ama o öğretmen belki sadece tatili çok maaşı iyi diye secmiştir
Beş parmağın beşi bir değildir.
Şu yaptıgınızla öğrencinin aşağılanmasını savunmuş oluyorsunuz

Ogretmenin hangi davranislarin yanlis oldugu bir onceki yorumda dile getirdim zaten. Ama burada yazilanlar karsisinda size katiliyorum.

Ogretmenin dersini nasil isledigini denetlemek velinin gorevi yazan bile var.

Karsiligini fazlasiyla(!) aliyorlar diyen var.

Doguya gitsinlerde gorsunler diyen var.

30 tane ogrenci olan bir sinifa girip o kadar cocugu susturup birde ustune birseyler ogretmeye calissinlar bu atip tutanlarda goreyim onlari.

Birde ustune ogretmene saygi duymayan ogretmene durmadan laf yetistiren ders islenmesin diye elinden geleni yapan ogrenciler olsun o sinifta 10 dk ya sinir krizi gecirip cikarlar siniftan.

Ama yok oyle demeyin ogretmenlik cok kolay bir meslek aldiklari parada oldukca fazla hem tatilleride fazla oh oluyor onlara doguya gidip pkk tehtiti altinda calistiklari icin.

Not: Buradaki ogretmenin yanlis hareketleri oldugunu dile getirdim bir onceki yorumumda. Bu yorumum ogretmenlik meslegi hakkinda atip tutanlara.

Ebeveyn şikayet hattı da açılsa keşke.. Aynen sanki evde mükemmel birer aileler.. Her şeyleri tam, kusursuz.. Daha çoğu insan evde bir çocuğu eğitemiyor, en önemli şey olan ahlakı veremiyor sonra gelip günde onlarca çocukla uğraşan öğretmene laf ediyor.

Bir öğretmen olmama rağmen katılıyorum ... Asıl öyle olanlar ile biz yetiştik şimdi herkesten her memurdan çok fazla şey bekleniyor... Bu cesareti vaadi veren kim acaba onlara...
Konu sahibinin durumu ile alakalı değil son söylediğim genel..

Neden öğretmene gittiniz ki sonuçta ilk okul değil . Sadece bir sınıfla da ilgilenmiyordur .Çocuğunuzu tanımaması normal . Soracağınız soruları veli toplantısında sorsanız daha iyi olurdu .Hem o zaman diğer velilerde sizi belki desteklerlerdi .

Aynen... Çocuğu okula gelmez hastalıktan kırılır döver dayak atarlar öğretmen ders çalışmadığı için söylenir tak okuldalar ama öyle olunca kıymete biner yazan kişi için değil böyle olan insanlar için..

Ayrıca beddua edenler bile olmuş kadına yazık burada herkese koşulsuz şartsız laf söylemek için bekleyen bi grup var heralde ...

Konunun muhatabı ben değilim.
Yanlış alıntılamak olmuş galiba
Benim kızım birbuçuk yasında ve bir bebek.
Allahım böyle öğretmenlerle evladımı hiçbir zaman karşılaştırmasın
Tepkim biyerlere şikayet etmek olmayabilir

Konunun tamamını okumadım. Ben de Türkçe öğretmeniyim 5 lere de giriyorum. Çocuğunuz için çok üzüldüm. Gidip öğretmenle konuşmakla çok iyi yapmışsınız. Ben velilerime çok kızıyorum gelmedikleri için kuzuların iç dünyaların da neler oluyor da bazen o sınıftan diğerine koşarken gözden kacabiliyor. Gelmiyorsaniz bile arayın derim mutlaka. Bu öğretmen neden böyle davrandı bilemedim. Bimer Milli Eğitim gereksiz ama idareyle konuşun ki hatasını söylesin birileri. Türkçeden kitap okumaktan soğumaz insallah

Ne hakki yahu. Cocuk Turkceye çalışmamış. Butun sucu ogretmene atmis. Ana ogul hincini cikarmaya gitmisler. Bunlarin yerine oturup ders calissinlar bence.

Öğretmenin görevi gelecek nesilleri yetiştirmektir ama bu tarzda yetiştirmek öğretmenlik değildir. Önce ya benim çocuğumun taklidi yapılsaydı ya da ona Bi şekilde mobing uygulansaydı ne yapardım diye kendine sormalı herkes. Şikayet et arkadaşım. Veli görüşme saati falan tamam kimse kimsenin çocuğuna böyle davranamaz.

Katiliyorum. Ebeveyn evde dövüp gonderiyor. Ogretmen kaşını catsa vay efendim sikayet.

Valla çok eski bi kuşak değilim 2000 de birinci sınıftaydım. Kolejde okumama ragmen bayan hocamdan tokat yediğimi hatırlıyorum yanağımda iz çıkacak kadar. Kaldı ki ben daha 1. Sınıfa gitmeden okuma yazmayı bilen ve sessiz uslu bi kızdım.Aynı okulda abimde sınıfın ortasında başka bir hocadan benzer aşağılamayı yaşamıştı. Babam okula gelip sınıfın ortasında iki öğretmenede eğer çocuğumdan herkesin önünde özür dilemezseniz, onlara yaptıklarınızı size yaparım sınıfınızda demişti. İkiside ipe ipe dilemişlerdi özürlerini. Hatta abiminki okuldan yollandı.

Diyeceğim şu ki bazı öğretmenler karaktersiz oluyor bunun mesleğin kutsallığıyla alakası yok. Elinizden ne geliyosa yapın.

Bu da bir öğretmen işte

Ellerinize sağlık hocam

Tavsiyem öncelikle sınıf öğretmeniyle görüşüp durumu anlatmanız.sınıf öğretmeni uygun bir dille öğretmenle görüşecektir.yada rehberlik öğretmeniyle görüşebilirsiniz.onlarda uygun bir dille öğretmenle görüşüp ortak bir yol bulmaya çalışabilirler.bende bir öğretmenim bizim okulumuzda sistem böyle işler.ayrıca çocuğunuzun bütün dersleri çok iyi olacak diye birşey yok.ben lise yi ve üniversiteyi birincilikle bitirdim ama lisede tarih dersim hep 60 iken diğer derslerim 100 dü.yani yapamazdım tarihi.bu çok normal .sakin olun

Ayrıca veli görüşme saati vardır.diğer öğretmenler iyi niyetli davranıp sizinle istediğiniz zaman görüşmüş olabilir.öğretmeni böyle şikayet edicem deyip öğrencininde gözünde düşürüyorsunuz ve öğrenci en ufak birşeyde öğretmenin yüzüne seni şikayet edicem deme cürretini gösterebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…