- 3 Şubat 2018
- 25.919
- 111.548
- 598
- Konu Sahibi keten prenses
-
Oğlunuz bi kere dövsün bence bi daha yapmaz
Benim çocuğumu çizecek ben de müdahale edemeyeceğim, çocuk bunlar kavga da eder barışır da ,oyun da oynar fakat olumsuz davranışlara uygun şekilde müdahale etmek gerekir.Aslında oğlunuz 7 yaşında kendini ifade edebilir .4 yaşındaki çocuğun çizmesine izin vermesin.yani sen milletin çocuğuna müdahalede bulunamazsın.annenin yapma oğlum demesi gerekiyor.yada yapıyorsa onunla beraber gelmeycek
Evet bence de öyleCiddi ciddi bir çocuğun dövülmesini mi öneriyorsunuz? Hatta başka bir çocuğu şiddete teşvik ederek. Çok güzel bir çözüm maşallah
Görüşmem çok net. Çocuğumdan kıymetli miYan komşumuzun oglu 4 yaşında benim oğlum yedi yaşında. Gün aşırı bize geliyorlar ve çocuk her geldiğinde oğlumun yüzünü çiziyor kaç defa uyardım annesi ile de konuştum bir çözüm bulamadım. Son geldiğinde de 3 yerinden birden çizmiş annesi de sağ olsun hiç ilgilenmiyor ben de oğlumun yüzünü öyle görmeye dayanamıyorum en sonunda dedim artık hep ben engel oluyorum ama o bir kere daha çözerse ben dövsede karışmayacağım haberin olsun
Evet aynen o küçük diye vurmuyor oda birden çiziyor. Ben habire uyarırım zaten.Oglum o senden küçük onu canı çok acır sen vurursan diyeIki yok var burda:
1. Çocuğu ve annesini bir daha eve almayacaksınız
2. 4 yaşındaki çocuğu karşınıza alıp aslında oğlunuzun ve onun beraber oynamasını güzel olduğunu ama yaptığı hareketin yalnis olduğunu anlatmaniz lazim. Annesi belliki sorumsuz ve sallamıyor pek. Bu çocuğun suçu değil. Belkide kendi şiddet görüyor bilemeyiz. Baktınız öyle veya böyle olmuyor almayın eve. Ben oğlunuzda bir problem görmedim. Birden bire ciziyordur küçük, belki kendini ondan geri çekemiyor. Küçük olduğu için geri vurmuyor belli ki. Bu konuda oğlunuzu çok takdir ettim.
Oğlum sandığınız gibi pasif değil bana karşı bile kendini savunur gerekirsesadece çocuk küçük olduğu için ben vurunca Bir yerine bir şey olacak diye çok fazla uyarıyorum okulda arkadaşlarından falan asla dayak yemez kendini çok rahat savunabilir.Oğlunuzu sessiz pasif bir kişi olarak yetiştiriyorsunuz. Ben çocuklarım küçükken bebekleri alır tiyatro oyuncusu yapardım bebekleri. Bu çocuk oturuyor diğeri daha küçük ve büyüğün yüzünü tırmalıyor şeklinde. Doğru olan hareket nedir der ve doğruyu bulmasını sağlardım. Kızım şu an başarılı bir avukat. Deneyin. Doğruyu çocuğunuzla bulun
bence geldıgınde musaıt degılım deyıp gonderın cocugunuzun hakkına gırıyorsunuz komsuya hayr dıyemedıgınız ıcın yumusak yuzlu davrandıgınız ıcınYan komşumuzun oglu 4 yaşında benim oğlum yedi yaşında. Gün aşırı bize geliyorlar ve çocuk her geldiğinde oğlumun yüzünü çiziyor kaç defa uyardım annesi ile de konuştum bir çözüm bulamadım. Son geldiğinde de 3 yerinden birden çizmiş annesi de sağ olsun hiç ilgilenmiyor ben de oğlumun yüzünü öyle görmeye dayanamıyorum en sonunda dedim artık hep ben engel oluyorum ama o bir kere daha çözerse ben dövsede karışmayacağım haberin olsun
Ben gitmiyorum zaten canım kendi geliyor hep. Yan yana dururken pat diye çiziyor oglumda sinirleniyor oğlum küçük diyorum ama bu defa çok fazla oldu.
Söyledim zaten ya gelme yada çocuk yanında yokken gel çok fazla oldu diye ama annem sagulsun ayıp kızım soyleme diyor
Oğlunuza o küçük demeyin.kendini nasıl savunmasi gerektiğini anlatın. Görüşmemek bir seçenek olsa da geçici. Bu tarz problemleri yaşama ihtimali hep var, o yüzden sonuç odaklı değil süreç odaklı düşünün. Problemi çözme konusuna oğlunuzu dahil edin. Mesela uygun bir akşam oğlunuzla bu konuyu konusun. Ne hissediyor, ne yapmak istiyor, neler yapabilir, yaptiginin sonucu ne olur gibi gibi. Kağıda yazın hepsini sonra en doğru çözüm yolunu belirleyinBen gitmiyorum zaten canım kendi geliyor hep. Yan yana dururken pat diye çiziyor oglumda sinirleniyor oğlum küçük diyorum ama bu defa çok fazla oldu.
Söyledim zaten ya gelme yada çocuk yanında yokken gel çok fazla oldu diye ama annem sagulsun ayıp kızım soyleme diyor
Ben onun çocugunuda uyarıyorum zaten canım oglumlada iyice konuştum daha fazla sessiz kalmıycam anne dedi. Kadın da bugün uğradı bende konuştum oğluna dikkat ediceksen gel yoksa oğlum alttan almaz artık haberin olsun dedim özür diledi oglumdan cocugunada diletti bakalım artıkAy okurken sinirlerimi bozan konulardan biri
Neden onun çocuğuna da müdahele etmiyorsun? Yani bak bu yanlış bir davranış bir daha yaparsan çok kızıcam diyerekten
Ha annesi tepki verdin diye laf söylerse e senin yapmadığını ben yapıyorum uyarıyorum diceksin
Tırnaklıyor tırnakladı tırnak attı okurken içim kıyıldı ya fazla sakinsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?