Oğlumun yüzünü komşunun oğlu her geldiğinde tırnaklıyor

Iki yok var burda:
1. Çocuğu ve annesini bir daha eve almayacaksınız
2. 4 yaşındaki çocuğu karşınıza alıp aslında oğlunuzun ve onun beraber oynamasını güzel olduğunu ama yaptığı hareketin yalnis olduğunu anlatmaniz lazim. Annesi belliki sorumsuz ve sallamıyor pek. Bu çocuğun suçu değil. Belkide kendi şiddet görüyor bilemeyiz. Baktınız öyle veya böyle olmuyor almayın eve. Ben oğlunuzda bir problem görmedim. Birden bire ciziyordur küçük, belki kendini ondan geri çekemiyor. Küçük olduğu için geri vurmuyor belli ki. Bu konuda oğlunuzu çok takdir ettim.

Bizde bir suredir ayni seyi yasiyoruz oglum bes yasina gelecek komsunun ogluda benmkinden biraz kucuk bir araya getrmemeye calisiyorum anneninde sucu yok biliyorum uzuluyorumda hem cocuk icin hem anne icin sonradan oldu boyle cocuk

Benim çocuğumu çizecek ben de müdahale edemeyeceğim, çocuk bunlar kavga da eder barışır da ,oyun da oynar fakat olumsuz davranışlara uygun şekilde müdahale etmek gerekir.

Görüşmem çok net. Çocuğumdan kıymetli mi

Oğlunuzu sessiz pasif bir kişi olarak yetiştiriyorsunuz. Ben çocuklarım küçükken bebekleri alır tiyatro oyuncusu yapardım bebekleri. Bu çocuk oturuyor diğeri daha küçük ve büyüğün yüzünü tırmalıyor şeklinde. Doğru olan hareket nedir der ve doğruyu bulmasını sağlardım. Kızım şu an başarılı bir avukat. Deneyin. Doğruyu çocuğunuzla bulun

Ya ben insanlari anlamiyorum niye bukadar zirt birt gidilip gelinirki komsuya.Belki karsi taraf soyleyemiyor kiramiyor kapiyi aciyor.Bazı komşular var ki anlamıyorlarmi işlerinemi gelmiyor bilmiyorum.Benimde öyle bir komşum vardi çalışan bir bayan olduğum halde ayakkabılarımı takip edip gördüğü an küçük çocuğunu kucaklar zilime basardı.evde otur otur usandık sana geldik derdi.Bende dışarda olmaktan usandım evimi dinlenmeyi ozledim derdim anlamazdı.gelip gitmekte bilmezdi.Biraz düşünceli olmalı insan.

Çocuğunuz bir şekilde kendini korumasını bilmeli bencede görüşmeyin çünkü belliki annesi babası saldırgan bi çocuk yetiştirmek istiyor kendi çocukları çizilene kadar ses çıkarmaz böyleleri
ama başka bir ortamda da gelebilir bu başınıza o yüzden kendini korumayı tepki vermeyi öğretin çocuğunuza

Evet aynen o küçük diye vurmuyor oda birden çiziyor. Ben habire uyarırım zaten.Oglum o senden küçük onu canı çok acır sen vurursan diye

Oğlum sandığınız gibi pasif değil bana karşı bile kendini savunur gerekirsesadece çocuk küçük olduğu için ben vurunca Bir yerine bir şey olacak diye çok fazla uyarıyorum okulda arkadaşlarından falan asla dayak yemez kendini çok rahat savunabilir.

bence geldıgınde musaıt degılım deyıp gonderın cocugunuzun hakkına gırıyorsunuz komsuya hayr dıyemedıgınız ıcın yumusak yuzlu davrandıgınız ıcın
cocugunun prıkolojık sorununu duzeltıp oyle gezmeye cıksın . herkes boyle mesafe koysa belkı daha dıkkat ederler.

oglunuza o kucuk demeyin ama,
benim 2 sipam var 3 ve 6 yasinda.
ikisi de birbirine siddet uygulayamaz, cunku digerinin ayni oranda karsilik vermesine izin verecegimi bilirler,
hastta cokca buyuk daha merhametlidir, kucuk arada gelir, abim bana vurdu diye, neden derim, ben ona vurdum der. E derim "sen birine vurursan o da sana vurur, bir akilli sen misin".

Bence cocugunuza soyleyin kendini korusun. Elbette merhameti de ogretin ama bu sekilde degil.

Ay okurken sinirlerimi bozan konulardan biri
Neden onun çocuğuna da müdahele etmiyorsun? Yani bak bu yanlış bir davranış bir daha yaparsan çok kızıcam diyerekten
Ha annesi tepki verdin diye laf söylerse e senin yapmadığını ben yapıyorum uyarıyorum diceksin
Tırnaklıyor tırnakladı tırnak attı okurken içim kıyıldı ya fazla sakinsin

oğlunuzun özgüveni kırılacak biraz daha bu durum devam ederse... kendini hangi yaşta olursa olsun savunmasını bilmeli. ben illa gitsin dövsün demiyorum ama annesi yani siz yapma, etme oğlum dedikçe bunlar yaşanmaya devam edecek. benim yeğenim hep dayak yerdi kendinden küçüklerden bile sonra annesi kendini nasıl savunması gerektiğini gösterdi şimdi hiç sorun yaşamıyoruz. hele ki erkek çocukları daha çok gurur yapıyor bu konuları

Oğlunuza o küçük demeyin.kendini nasıl savunmasi gerektiğini anlatın. Görüşmemek bir seçenek olsa da geçici. Bu tarz problemleri yaşama ihtimali hep var, o yüzden sonuç odaklı değil süreç odaklı düşünün. Problemi çözme konusuna oğlunuzu dahil edin. Mesela uygun bir akşam oğlunuzla bu konuyu konusun. Ne hissediyor, ne yapmak istiyor, neler yapabilir, yaptiginin sonucu ne olur gibi gibi. Kağıda yazın hepsini sonra en doğru çözüm yolunu belirleyin

Eve sokmadan tırnak kontrolü yapın. O nedir ya, Edward Makaseller gibi mi dolaşıyor bu çocuk hep? Şimdi şaka bir yana, annesi durumu pek sallamıyorsa, çocuğunuza kendini koruması gerektiği anlatın. İlla ki karşılık vermesine, saldırganlaşmasına gerek yok ama 4 yaşındaki çocuk kendisine saldırırken, onun ellerini tutup, dur diyebilir. Kendini savunmayı öğrenmesi gerekiyor, okulda kim bilir nelerle karşılaşacak?

Ben onun çocugunuda uyarıyorum zaten canım oglumlada iyice konuştum daha fazla sessiz kalmıycam anne dedi. Kadın da bugün uğradı bende konuştum oğluna dikkat ediceksen gel yoksa oğlum alttan almaz artık haberin olsun dedim özür diledi oglumdan cocugunada diletti bakalım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…