Mesajımı okuduysanız alternatifler olsun demişim4. Tercihi aradi gözüm
Hayırlisi ne ise o olsun ben oy hakkımı sessizlik olarak kullanıyorum
Onu çok diyen oluyor ama olumlu anlamda düşünmüştük biz de eşimle ateş gibi olur çocuk gibisinden. Zor işmiş bu isim işi başkasına bul deseniz şıp diye bulurum kendimize zorlanıyoruzAnlamı da önemli derler. Ateş gibi yakıp yıkan bi tip olmasın.
Basit şeylere ne kadar kolay şaşırıyormuşsunuz meğer.Ares kopek ismi mi? Savas tanrisi ve insanlarin bu ismi kopeklerine koyuyor olmasi kopek ismi mi yapiyor bunu?
Gece gece soklardayim.
Güneş ismi kıza daha uygun bence.Ilerde cocuk zorluk ceker .Unısex kullandıgını bıle bılmıyordum ben mesela.Kadın olarak düşünülme ıhtımalı cok yuksek (iş hayatını düşünürsek) .Uzay ısmı de komik anlamsız sanki.Ateş’te ‘yakıcı bir şey sonuçta ateşlenmek,ateş bunlar da olumsuzluk çağrıştırıyor bence alternatif isim düşünmenizi öneririm.Selam kızlar 3 aylık hamileyim oğlumuz olacağını öğrendik isim düşünmeye başladık. Ankettekiler hoşumuza gidenler. Sizce hangisi ve alternatif varsa da aklınızda söyler misiniz? Kriterlerimiz eymen, mirza gibi isimlerden hiç mi hiç hoşlanmıyoruz ve böyle tunç, demir, metehan tarzı isimler de çok sert geliyor.
Anlamı ‘güneş gibi doğmak’aslında benim ilk başta aklıma gelen.Ten rengi olarak bende bir çağrışım uyandırmadı fakat çocuklar cok acımasız ve basıt dusunuyorlar çocuk esmer olursa dalga gecebılırler belkiGüneş ismi esmer birine komik mi olur gerckten? Biz kizimiz icin dusunuyorduk ama muhtemeln esmer olck..garip mi karsilanir acaba? Konuyu dagtmk istemem ama aklmdaki sorunu burda gorunce sormk istedim affınıza siginarak..
Ogrencimin adı gunesti. Hic aklma sarisinligi esmerligi gelmemsti..ama dedgnz gbi cocuk acimaszlgndan hep korkmsmdrAnlamı ‘güneş gibi doğmak’aslında benim ilk başta aklıma gelen.Ten rengi olarak bende bir çağrışım uyandırmadı fakat çocuklar cok acımasız ve basıt dusunuyorlar çocuk esmer olursa dalga gecebılırler belki(ilkokulda falan)
İnsanlar cocugu direkt öyle görüp tanıyacaklar garip olmaz benceGüneş ismi esmer birine komik mi olur gerckten? Biz kizimiz icin dusunuyorduk ama muhtemeln esmer olck..garip mi karsilanir acaba? Konuyu dagtmk istemem ama aklmdaki sorunu burda gorunce sormk istedim affınıza siginarak..
:) insallah yaİnsanlar cocugu direkt öyle görüp tanıyacaklar garip olmaz bence
Basit şeylere ne kadar kolay şaşırıyormuşsunuz meğer.
Paşa da albay üstü askerlere ait bir ünvandır ama o da köpek ismi olarak kullanılmaktadır.
Kendi evcilim olduğu için, yıllardır da köpeklerle ve köpekleri olan insanlarla haşır neşir olduğum için elbette alakası olmayanlara kıyasla daha hakimim bu konuya.
Ares, Aras, Paşa, Tarçın, Badem... bunlar hep köpek ismi olarak kullanılıyor, şaşırmayın sonra.
Yazdıklarınız çok saçma, alakasız ama farkında değilsiniz belli ki.Fark etmediginiz bir sey var: Kopeklere ozgu isimler degil bu saydiklariniz. Pablo mesela. Unlu bir ressamin ismi ve kopegine de Pablo ismini takanlar da var. Simdi nasil bir iliski kurmak gerekiyor?
Ilgili yerlere yazin o zaman. Pasa ismini biz hayvanlarimiza veriyoruz ve unvan olarak kaldirin diye.
Degisik gercekten.
Yazdıklarınız çok saçma, alakasız ama farkında değilsiniz belli ki.
Ülkemizde kimse çocuğuna Pablo ismini vermiyor, bariz yabancı isim çünkü. Öte yandan Ares ve Aras konuluyor.
Oldu olacak tüm yabancı isimler için de uyarsaydık Max de koymayın gibi.
İlgili yerlere yazacak kadar akıl tutulması yaşamıyorum, sizin aklınıza geldi maden, siz yazın, artık ne yazacaksanız.
Daha fazla birbirimizi alıntılamayalım rica ediyorum.
Önce uyarı yapmak isterim, lütfen Ares ve Aras koymayın, köpek ismi çünkü bu ikisi, ama son birkaç yıldır bi' furya çıktı, insanlar çocuklarına koyar oldu.
Ateş çok güzel bir isim, biraz da eski veterinerimiz Ateş Barut bey sebebiyle de yakın hissediyor olabilirim.
Uzay bana biraz zorlama bir isim gibi geliyor, kulağınıza hoş geliyorsa bilemem.
Güneş kız ismi değil, erkeklere de konuyor.
Ayrıca Atlas yazmaya geldim, adı gibi olup diyar diyar gezer belki =)
Benim kedimin adı Pablo, ama isim seçerken escobardan esinlenip koyduk, ressamı hıc dusunmemıstıkFark etmediginiz bir sey var: Kopeklere ozgu isimler degil bu saydiklariniz. Pablo mesela. Unlu bir ressamin ismi ve kopegine de Pablo ismini takanlar da var. Simdi nasil bir iliski kurmak gerekiyor?
Ilgili yerlere yazin o zaman. Pasa ismini biz hayvanlarimiza veriyoruz ve unvan olarak kaldirin diye.
Degisik gercekten.
Yoo gayet de unisex bi isim. Arkadaşımın oğlunun adı mesela çok da yakışıyor. Ama tercih meselesi tabii. Alternatife gelince düşünüyoruz ki buraya bu başlığı da açtım. Bu 3 isim illa demiyorum hoşa gidenler bunlar.Güneş ismi kıza daha uygun bence.Ilerde cocuk zorluk ceker .Unısex kullandıgını bıle bılmıyordum ben mesela.Kadın olarak düşünülme ıhtımalı cok yuksek (iş hayatını düşünürsek) .Uzay ısmı de komik anlamsız sanki.Ateş’te ‘yakıcı bir şey sonuçta ateşlenmek,ateş bunlar da olumsuzluk çağrıştırıyor bence alternatif isim düşünmenizi öneririm.
Bence sarışınlara daha bi yakışıyor ama belli de olmaz sizin içinize sinmesi önemli takılmayın beğeniyorsanız koyunGüneş ismi esmer birine komik mi olur gerckten? Biz kizimiz icin dusunuyorduk ama muhtemeln esmer olck..garip mi karsilanir acaba? Konuyu dagtmk istemem ama aklmdaki sorunu burda gorunce sormk istedim affınıza siginarak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?