oğlunu parmağında oynattığımı düşünen ''dünya tatlısı''kayınvalidem

ona bakarsaniz sizinle ayni fikirde olanlarda, sizin hakli oldugunuzu göstermez..
ben sadece bana katilanlarin oldugunu gördügüm icin, belki benim anlatmak istediklerimide
anlamaya calisirsiniz diye göstermek istedim..

benim amacim polemik yaratmak olmadi konunuzda, sadece fikirlerimi belirtmek istedim..
kimse iknada olmayabilir , sorun degil.. katilanlarin oldugunu görmek güzel sadece..
polemik yaratmak isteyen insan, cok daha farkli davranir, saldirgan yorumlar yapardi..

ben size yardimci oldugumu düsünüyordum, cünkü farkli bakmanizi istedim kendinize..
elestiriyi görmenizi istedim fakat konuyu kapattirdiniz bir ara cevapta yazmamizi istemediniz,
cünkü hosunuza gitmedi , bizimde digerleri gibi sizi poh pohluyor olmamamiz..
zaman benim zamanim, ama düsündügünüz icin sagolun..

clemim ne yorum yaparlarsa yapsınlar kabul, zaten buraya konu açmandaki amaç sadece aferin güzel yapmışsın yorumları değil, göremediğin şeyleri görmek, bundan sonra nasıl davranıcağını belirlemek vs. ama bilip bilmeden seni yalancılıkla suçlamalarına çok üzüldüm. hele biri üşenmemiş dalga geçercesine bi sonraki senaryoyu yazmış. Allah'a havale ediyorum onu. ne zamandan beri saygılı sabırlı davranmak lugatımızdan silindi de tepkine yalanlarcasına inanmadılar, bunu da anlamıyorum.
benim bi ablam yok ama sen de bu boşluğumu doldurdun benim iyi kalplimmm çok seviyorum seni, sen çok şanslısın böyle güzel huylara sahip olduğun için, bak ben bile dayanamazdım diyorum ya =) ama inşallah ilerde özellikle kv konularında senin gibi olurum. annem de hep öyle öğütler bana, rahatsız olduğum konuları eşime aktarıp onun halletmesinden yanayım. ne de olsa o oğlu, onu daha çok dinler, oğlu bişey de dese koymaz ona. ama biz geliniz, en ufak bi lafımız bile yanlış anlaşılabilir.
sen de hakkını helal et clemim, güzel dileklerin duaların aynen senin için de geçerli benim güzel ablam

konuyu ne içtin açtın kavgası fazla uzadıya benziyor.
ne için açıp açmadığı zaten konu sahibini ilgilendirirken bunun tartışması da gereksiz oluyor.
ki clementine ne yüzden açtığını sürekli söylemesine rağmen hayır o yüzden değil deyip diretmek de anlamsız maalesef

hayır konuyu sabah erken saatlerde kapatırmak için msj gonderdim
yeni kapandı
bende cevap hakkı doğduğunu düşündüğüm için yeniden açtırdım bakın gene farklı benim adıma düşünüyorsunuz hoşunuza gitmedi
yazdıklarınız demişsiniz o yüzden kapatttırdığımı yazmışsınız ..
pohpohlanmaya ihtiyacım yok benim velev ki popohlanmak için yazmış olayım ben size beni pohpohla demedikten sonra neden bu sizi bu kadar rahatsız etsin ki? konu sizle alakalı değil benimle alakalı..
eleştiride bulunmadınız açıça beni itam ettiniz suçladınız..
beğenmesseniz okur geçersin siz oyle düşünün dememe karşın ısrarla yazdınız.
bunun amacı polemik yaratmaktır.. beğenmezseniz yalan yada phpohlanmak için yazdığımı düşünürseniz geçerseniz
başak konuyu okursunuz bu kadar basit arkadaşım..

Son düzenleme:

helal olsun sedefm sen daha iyi bir eş ve daha iyi bir gelin olacaksın emeinin benim toyluktan yaptığım hataları sen daha bilinçli olduğun için yapmayacaksın..
üzülme her çeşit yorum gelecek dikkate aldıklarıma cevap veriyorum.alaya alanlar ev hakaret edenler için kib var zaten basar geçerim arkadaşım sen sıkma canını..

ahh benim clemimmm dualarım seninle

hayır ben anlamıyorum eğerki inanmıyorsunuz bu konunun gerçekliğine ne diye vakit ayırıp cevap yazıyosunuz.bi de ısrar ediyosunuz düşüncelerinizde.ya bi de herkes aynı şekilde mi tepki verecek? biri bağırır çağırır biri sessiz kalmayı kırmamayı tercih eder.bütün insanlar aynı mı düşünüyo ?
neyse clemim senin nasıl bir insan olduğunu biz biliyoruz.ve sonuna kadar arkandayız arkadaşım

bu kadar sakinlik ,bu kadar alttan alma yeteneği inanılmaz gerçekten...
Takdir ettim size ya :)
Ben olsam bilmiyorum neler olurdu..
sahiden cok sasirdim bu tutumunuza..

Allah kolayliklar versin arkadasim..

garip..dünyada böyle insanlar var demek ki..

böyle aşırı sabırlı kocasına asılan kadına ya da kendisiyle konuşurken haddini bu denli aşan bir kv ye bu derece hoşgörülü olabilen...

bana pek samimi gelmedi ve anlayamadım bakın ben ne kadar harikayım mı demeye çalışıyorsunuz...

polemik yaratmaya çalışmıyorum benim fikrim bu yönde...

anlatmak istedigimi anlamamakta israrcisiniz biliyorum cünkü isinize gelmiyor ne yazikki..
pohpohlanmaya ihtiyaciniz olmasaydi konuyu bu sekilde acip bunlari yazmazdiniz..
evet begenmek , begenmemek veya okumak, bana kalmis..
veya farkli görüste oldugum icin, cevap yazip elestirmekte bana kalmis..
sizden izin alacak degilim...

Sizi tebrk ediyorum.Çok güzel bir tutum sergilemişsiniz.Eger kavga etseydiniz suçlu siz olurdunuz ama kavga etmeden konuyu kapatmışsınız.Eminim tel.u kapatınca düşünmüştür konuştuklarınızı ve utanmıştır dediklerine.Yeyin eşinizin parasınıda çatır çatır karısı olarak,siz yemeyeceksinizde kim yiyecek.Bence uygun bir zamanda uygun bir dille üzüldüğünüzüde belirterek eşinize bu konuşmayı anlatın.Kapris yapmış size ama anlatın derim ben...

Sabrınız için sizi tebrik ederim..

Tam olarak ifade etmek istediğimi kelimelerle anlatamayabilirim ancak sonuna kadar bu şekilde diyaloglar kurabileceğinizi, bu durumun sizin bünyenizde herhangi bir problem teşkil etmeyeceğini ve rahat kalabileceğinizi düşünüyorsanız, bunun için de sizi tebrik ederim. Çünkü bu şekilde alttan alarak ve tatlılık göstererek "dünya tatlısı" kayınvalidenizin mesafesini ayarlamasına yardımcı olamazsınız.

Ben ise sizi çok saygı değer buldum. Bu şekilde (ister adı oğluna düşkünlük olsun, isterse ana yüreği....) art niyet taşıyan bir insanın, sizin gibi bir kalp taşıyan bir insana bu şekilde mesafesizce konuşmasını ben çok çirkin buldum. Hoşlanmadım. Eşimin hoşnutluğunu gözeterek ve mutlaka ilişkimi de kesmeden, annesi ile arama en azından "kişiliğe saygı" duyulacak ve bazı laflar edilmeyecek kadar mesafe koyardım.

Siz daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,

Benimki de böyleydi ama hiçbir zaman alttan almadım o bir söylediyse ben on söyledim bi zaman sonra baktı laf yetiştiremiyor bıktı tabii ama şimdide arkamdan konuşuyor bulduğu herkese beni ailemi çekiştiriyor duyuyorum hep
Biraz dişli olmak lazım bence ezdirmemelisin kendini tabi yinede sen bilirsin

Allah iyiliğin mükafatını da kötülüğün cezasını da bu dünyada versin inşallah. Versin ki bende dünya gözüyle göreyimm aminn

siz gerçekmisiniz???

nasıl bir sabırdır bu...bana o kadar laf edecek bırak seni seviyorum demeyi anne bile demem. bi güzel ağzının payını verir telefonuda suratına kapatırdım. nasıl bir cesaret bu?

neden kv nize sizinle böyle konuşma hakkını veriyorsunuz. saygıda bir yere kadar.herkes haddini bilecek.

kendinize olan saygınız nerde??? eşinizi olaya dahil edin demiyorum ama bu kadar aşağılanmayı ben kaldıramazdım.

cok ilgnc bir konusma olmus. Birde hala seni tekrar ararim demissiniz. Eyer bundan sonrada boyle altan alirsanz, gercekten size buyuk bir saldiri yapilacatir. Aman Allahim, yatsin kalksin sukretsin, senin gibi kimse boyle kolay kolay tepki vermezdi. Hersey onun etrafinda donmuyor! tabiki senindebir ailen var, ve bir kerede onlarda kalmaya senin oldugun kadar, ailenininde haki var. Kadin sinirden, icinde biriktirdigini kusmus. Tabiki kocanin parasini yiyeceksin, sanki o kend kocasinin parasini yemiyor tovbe tovbe! ne sacma bir konusma yapmis sizinle, gercekten cok cirkin bir konusma yapmis.

Gülsem mi ağlasam mı şaşırdım
Açıkçası bu sözlere ben seni seviyorum diye karşılık veremezdim
Sizde kayınpederimin parasını yiyip parmağınızda oynatıyosunuz yani sizin mantığınıza göre derdim

Konu sahibinin üstüne çok gidilmiş. Bir kere neden bir senaryo uydurup buraya yazsın ki ne çıkarı olabilir? Ayrıca yeni üye değil öncesinde de benzer üslupta birçok konusu var. oyun oynuyor olsa aynı tarzda devam ettiremezdi istikrarlıca.
Kayınvalidesinin yüzüne gülüp kocasına şikayet etmek sinsiliktir denmiş. Kesinlikle katılmıyorum. Kocasına kayınvalidesi hakkında kötü şeyler söylememiş. Sadece olayı anlatmış. Eğer anlatmasaydı eşi de hiçbir şey bilmeyecekti daha sonrasında belki annesi oğlunu doldurursa bir kavga esnasında bu olayı söyleyecek ve eşi de iftira atıyorsun diye kendisine kızabilecekti. Araları iyiyken söylemesi çok mantıklı, sonuçta eşler birbirlerine herşeyi anlatmalı. Hani kayınvalidesi için kötü şeyler söyleyip eşini doldursa tamam ona sinsilik derim. Ama burada eşinin annesi ile arasını iyi tutmaya çalışan bir kadın var. onun yüzüne gülmeyip de eline ne geçecekti? Araları bozulsa daha mı iyi olacak. Bundan sonra görüşmeme imkanı var mı herhangi bir insan gibi hayatından çıkarabilir mi? sanki çıkarı varmış da sinsilik yapıyormuş gibi bir algı oluşmuş. Hangimiz eşimizin ailesine, başkalarına olduğundan çok daha fazla müsamaha göstermiyoruz ki o zaman hepimiz sinsiyiz.

Konu sahibi, seni sabrın ve nezaketin için tebrik ediyorum. Ama bu kadar alttan almak zorunda değilsin. Annelerin evlatları üzerindeki beklentisi çok büyüktür, ama herkes herkese saygı göstermek zorunda. Bayramda gitmediniz diye, sizin gibi kibar bir gelinin işiteceği sözler değil, kvnizi çok ayıpladım. Ayrıca nedir bu büyüklerin nazlanma hali anlamıyorum. Kibarlığınızı elden bırakmadan, kv nize gereken cevabı vermediğiniz sürece bu şekilde konuşmaya ve sizi üzmeye devam edecektir. Ayrıca, evlendikten sonra kocamızın bize bakma zorunluluğu var. Ama birçoğumuz çalışmayı seven ve sosyal bayanlarız. Çalışabilirsiniz, çalışmayabilirsiniz tercih meselesi. Eşiniz bu duruma saygı gösteriyorsa kv niz neden eşinizin parasını yemeye takmış anlamadım. Elbette yiyeceksiniz, hemde çatır çatır

Son düzenleme:
tepkiyle alakası yok yaşlandıkça huysuzlaşıyor ve en çok ortanca oğlunu kıskanıyor
sonra ben üzülüyorum şimdi içim rahat konuştu ama ben çizgimi bzmadım

[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/QUOTE]

Cok guzel davranisiniz ve inanin boyle yapmakla eksilmiyosunuz.
Bende buna benzer seyleri fazlasiyla yasadim.sabirla sevgiyle yaklastim hep esimin ailesine.simdi goruyorumki ne kadar cok sey kazanmisim.hem esim hem ailesi nerdeyse pamuklara sarar beni, oyle cok deger verirler.
Ben simdi nasil sabrettin diyenlere bu benim sinavimdi ve sinav sonuclari bu dunyada aciklandi benim icin derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…