oğlunu parmağında oynattığımı düşünen ''dünya tatlısı''kayınvalidem

hayatım kayınvalideni insan yerıne koymuşsun ya ondan böyle konuşmuş bence kadın
öyle yapmayacan,hayvan gibi davranacan bak nasıl kıymetlı oluyosun o zaman laflarını cımbızla çekip konuşur senınle

valla 3 senelik evliyim BEBEGIM

Ne yalan söyleyeyim bana hiç evli gibi gelmediniz. Gerçi beni cok ta ilgilendirmez ya kocanızın ailesinden uzaksiniz ya da fazla cömert bir aileye karıştınız neyse umarım sizin kadar digerlerinin gozunden de bu kadar basittir her şey. Cümletten iyi geceler vesselam

takdir edilesi bir olgunluk ve saygi gosterinize
ben sadece kayinvalidenizin gecmisinde yasadigi acilari ve
konumunu dusununce hak verdim..

yoksa elbetteki fevri davranip saygisizlik yapmaya gerek yok

siz burda olgunluk dersi vermis oldunuz fakat dikkatinizi cekerim

yanlis anlayan arkadaslar haksiz sayilmazlar

amac nedir diye sorduklarinda hakliydilar

siz ne yapayim derken esinize nasil anlatacaginizdan cok

nasil bu kadar sakin ve guzel usluplu olabildiniz o kisim daha cok dikkat cekti

e simdi yanlis anlayan amacini anlamayan insanlar size saldirmiyorlarki ?

neden tepkilendiniz?

tepkilendim çünkü eleştiren arkadaşın yazma biçimi hoşuma gitmedi

bir derdim var kısmının altında ne yazıyor?
bir derdiniz var ve ya yalnızca yazıp rahatlamak istediniz..

bu kadar basit illa bir amacı mı olması lazım..

hele de benim uslubum çok güzel oldu dur yazayımda ovgü alayım diye düşünülmesi çok garibe gitti

40 yıl kalsa aklıma gelmez başkasının aklına gelince iyi niyetinden şüphe ederim o insanın..

ve iyi niyetli olmatyan insanlarada tepki gosteririm

neticeden gozden çıkaramayacağım insanlar değil oyle değil mi?

hııııı:44: dünya talısı:44: bence cadısı Böyle alttan aldıysan soğuk kanlılığını koruduysan çok zekisin demektir cidden ahahaha dediği gibi oğlunu parmağında oynatıyorsundur ''kadıncağızıın'' haklıı şaka bir yana kıskanmış besbelli ama senin annende anne yanii bir byrm orda bir bayram annenizde olmanız mantıklı.Eşine anlat yada anlatma senin tercihin tabii ki ama ben olsam anlatırdım.

bu gelinler kendi annelerine gittiğinde neden bu kadar büyük olay oluyor anlamıyorum. Kayınvalidenin burnunun dibinde fakat öz annenden kilometrelerce uzakta farklı bir şehirdesindir, yılda bir kez görmeye gidersin kıyamet kopar. döndüğünde 5 karış suratla bir kayınvalide, hatta gittin diye surat yapan görümceler kayınbiraderler vs. yokluğunda doldurulmuş bir eş, aman Allahım artık burnundan gelir gidip ailenle hasret giderdin biraz yüzün güldü ya nasıl batar onlara bu tarif edilmez.. ama kendi oğullarını mahalle sınırları dışına çıkarmayagör, senden kötüsü olmaz.. yazık böyle zihniyetlere... Bunu psikolojisi sağlam kaliteli bir insan yapmaz zaten.. o yüzden cahilliklerine verip fazla takmamak gerek.. çünkü taktıkça cephe alırsınız cephe aldıkça karşı taraf inada biner gerek yok.. sizi takdir ediyorum..

Bundan önceki konularınıza bakmak istedim önce, acaba kayınvalide biraz sıkıntılı biri mi diye, sonra "eşimle aramda neler oluyor" konunuzu açtım okumaya başladım yaklaşık 1 saat boyunca her sayfasını, her yorumunu okuduğum bir konu oldu. O kadar duygulandım, o kadar etkilendim ki anlatamam.. Birazda duygusal bir zamandayım, çokça kez gözlerim doldu okurken. Maşaallah size ve eşinize, maşaallah aşkınıza.. Rabbim sizi nazarlardan korusun :)

Konuya da gelince, siz gerçekten müthiş sabırlı yaklaşmışsınız zaten. Açıkçası diğer konunuzu da okuyunca sizi kendime idol ilân ettim diyebilirim. Aslında en güzeli sizin yaptığınız, bazı yorum yapan arkadaşlar kendini ezdirmek olarak söylemiş ama bence aksine, bu asillik ve saygıdan ileri gelen bir davranış. Tam tersi davransanız, suçsuzken suçlu olcaksınız belki de. Ben sizi tebrik etmekten başka bir şey diyemiyorum açıkçası, maşaallah :)

sizin cevaplariniz kayinvalidenizin sitemleri o kadar alakasizki

siz bir politikami uyguladiniz cidden iki kanatli melekmisiniz bilemicem

o kadar ciddi seyler yasadiktan sonra kayinvalideniz buna sahit oldugu halde

"oglumun parasini yiyorsun" nasil der

ancak cahil bir insan kavga aninda soyler en fazla

e siz melekler gibi cevaplar verirken yada o politikayi uygularken

neden esinize soyleme derdine dustunuz o halde?

amac nedir diye merak etti bir arkadas bakin tanimam etmem o kisiyi

kimse kimsenin hayatinin anlami degildir burda merak etmeyin

amac kayinvalideyi kotulemekse kotulediniz sonra bagriniza bastiniz
esinize soyleme konusunda cekingenizse kelalaka ?
celisiyorsunuz ve kafaniza gore disliyorsunuz
tuhaf bulan arkadaslar dusuncelerini dile getirince "geciniz efendim konumu"
iyide sizin takdiriniz olmadan nasil yasayacaklar onlar ?

herkesin isine geldigi gibi sonucta anlamadikmi?

siz diğer konumu da okuduğunuz için uslubum hakkında fikir sahibi olmuşsunuz
herkes fikrini soyleyecek zıt ve aksi fikirlerde yazılacak tabii sorun yok..
yrumunuz için teşekkür ederim

çok zor zamanlardı atlattık çok şükür..

elin anasından ana olmaz..sen gönlünü yapıyorsun şımartıyorsun halini hatırını soruyorsun ama o kayınvaliden resmen sana kavgada söylenmeyecek sözleri söylüyor..ben olsam kalbimi çok kırdın der birdaha aramam..birazda sen naz niyaz yap..

tek tek yazacağım arkadaşım..

1- bir derdim var koşesine yazmak için illa bir amacım olması gerekmez.sadece paylaşmak için bile yazarım o yüzden bana amacın ne diye yazılmasını sadeceplemik yaratma ve yazılan güzel şeyleri karalama amacı lduğunu düşündüğüm için es geçerim kaldı ki benim srum açık tı eşime anlatayım mı anlatmayı mı anneme anlattık tan snra eşime eşime anlatmaya karar verdim bunun zamanının kısa veya uzun olması niye sorun teşkil etsin ?

2-cevapların alakasız demişsin eğer konudaki tüm cevaplarımı okusaydın kayınvalidem hakkında fikir sahibi olurdun kcası alkolik kendisini aldatmış 6 çocukla tek başına kalmış babasının emekli maaşıyla büyütmüş yoluk gormüş ilkokula bile gitmemiş bir kadın daha çocukluktan beri üvey anneyle büyümüş.. boyle bir kadınla elimi belime koyup kavga mı etseydim.?

3- kayınvalidemi kotüleyen bir şey yazmadım ben yaptığı hata diğer yaptığı güzel şeyleri silmez ..kendi annemle de eşimle de sorunlar yaşıyrum bir yanlış yaptıkları zaman onları kotülüyrmuyum ki kayınvalidemi kotüleyim?ortada ne kotüleme ne de bağrına basma durumu var kısaca.

4-inanmayan knunun sahte veya tavrımın sahte olduğunu düşünen yazmasın..niye insan vakit kaybeder insan niye bş yere kelimelerini tüketir geçer gerçek olduğunu faydalı olduğunu düşündüğü bir konuya yazar başkasına faydası oolur belki yazdıklarının ..
burda bir sürü msj aldım tavrın gerçekten bana faydalı oldu diyen..o amaçla yazmadım ama olduysa bu kotü bir şey mi?

umarım yeterince açık anlatabilmişimdir..

bence verdigin cevaplar kadini dahA da sinirlendirmis. ironi yapmisin resmen kv hakli yani

aslinda o tarz konusarak kadina istedigini vermemissin. eger alttan almasaydin da iyi bi kavga etseydiniz daha mutlu olacakti

Son düzenleme:
Tel/de konusurken seni seviyorum, gene ararim deyip kapattiktan sonra esine, annene sikayet etmen sinsiliktir! :)
Madem herkese anlatacak kadar buyuk bir sorun, konusurken rol yapacaginiza
cumlelerinden rahatsiz oldugunuzu belirtseydiniz..
Ha diyorsunuz ya cok acilar cekmis bir kadin onunla kavga edemem diye !

ozaman kimseye sikayet edipte kadin hakkinda kotu dusunmelerinide saglama madem

Konu açma saati 14:13

Eşine söylediğini belirttiğin saat 15:06

Zaten arada bir de annene şikayet etmişsin, anlamadım meleklik, anlayış bunun neresinde?

Zaten eşini bir tek cumadan dönene kadar bekleyip anlatıvermişsin.

Bir sonraki muhtemel dialog:

c:anne cuman mübarek olsun ellerinden operim nasılsın yorgun değilsin ya

a:eh işte tadım yok clementinem oğluma beni hemen ispiyonlamışsın!

c: !!! anne bak hemen değil, önce birkaç saat düşündüm, sonra kk da sordum, gerçi onlar bana ispiyonla demeye fırsat bırakmadı ama....

a: yok clementine sen hep kendi kafana göre hareket et, sakın kimseyi dinleme

c:annecim bak hem bana melek de dediler meleğim ben üzme beni, sabrın dibiyim kaç saat bekledim, eşim cumadan gelene kadar sadece anneme şikayet edip bir de konu açtım o kadar!

a: Aferin. Bana neler dediler?

c: Annecim sana bayağı saydırdılar ama ben korudum seni, cahil dedim, kıskanç falan, korudum yani, özünde iyisin.

a: Kk yı oynatıyorsun clementine her istediğini yaptırıyorsun

c: anne ben cuma için aradım üzme beni ben seni çok seviyorum

a: bende seni seviyorum ama soyleyeceğim Kk ya oyum oyum oynattın parmağında,

c: tamam annecim ellerinden operim var mı bişeye ihtiyacın?

a: ses yok

a: sen hep melek kal tamam mı clementine

c: opüyorum anne ararım gene

Alttaki yoruma katım katım katılıyorum.

Son düzenleme:

Konuyu takip ediyorum

ama cevap vermeyi düsünmüyordum cünkü sorunu anlayamadim

ama bu cevabi görünce tutamadim kendimii

ve diyorum ki Allah iyiliginizi versin emii

Kayinvalidenize bu yila kadar hep calistim demissiniz ya
iki senedir calismadiginizi soyluyorsunuz yukarda

benim anlamadığım diğer konulardan okuduğumuz kadarıyla eşin de biraz annesi gibi düşünüyor. bana her istediğini yaptırdın beni sömürdün tarzında. ama sana aşık da. niye böyle ?

Herkes o kadar alışmış ve normal kabul etmiş ki çatır çatır laf söylemeyi, illa karşımızdaki kişi bilinçsiz konuşurken bizde cevap vermek zorundaymışız gibi yazısız kurallar koymuşuz. Bunu yapmadığımızda da eziliyoruz sanmışız. Halbuki dinimiz de bize bunu emrediyor, Allah rızası için sevip, Allah rızası için saygı duymak. Bu bu kadar basit, ben ne bir saçmalık, ne bir aşırılık gördüm cevaplarınızda. Aksine çok rastlamadığımız ama olması gereken bir tavır gördüm.

Daha öncede dediğim gibi, örnek aldım açıkçası sizi kendime, bu tavır çok hoşuma gitti çünkü.

merak etmeyin birazdan sizide begenecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…