Oğlunu seven geliniyle uğraşmaz...

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Bu annemin sözüdür ve bu sözü destekleyecek şekilde davranır yengeme.Ama bu bayram anneme dedikleri beni gerçekten çok üzdü onuda üzdüğünü anlatırken anlıyorum doluyor susuyor kesiliyor konuşması...Benim eşim dindar biridir karışık kadın erkekli ortamlarda oturmaz.Buna sülalemiz bile saygı gösterdi memnun kaldılar Allah razı olsun dediler sırf eşim için kadınlar bir yerde erkekler biryerde oturuyor bir arada olduğumuzda. Ama gelin görün ki bu sadece yengemle abimin işine gelmedi öyle olur muymuş insan ortama ayak uydurulmuş biz aileymişiz(o derece bir yakınlık yok uzakta yaşıyorlar senede bir hafta görüşüyoruz toplamda)yok yengemin annesi abimi uyurken yatakta başını kaldırıp öpermiş,severmiş, ablasıda öyleymiş, hatta ablasının kaynanası görümcesi bile öyleymiş abime karşı,yengemin babası bu durumu bilse yengemi birdaha koymazmış,yengem herşeyi kabul etmiş(evlenirken herşeyi abim yaptı sanırım kasdettiği bu) hem annemle ben çok kapalıymışız hem akrabalarım yengem bundan rahatsızmış hatta bize gelirken anlayış gösterip daha açık olduğu halde kapalı giyiniyormuş,babasının evi güzelmiş bizim evi beğenmiyormuş...vs
...Bunları duyunca yıllardır yengeme toz konduramayan ben resmen tiksindim ondan ben onun açıklığından yaşamışından hiç rahatsız olmadım abime suç bulup ona bulmadım bu hak mı reva mı nasıl bunları dedi o istiyor diye onun dilediği gibi mi olacağız hani saygı hani sevgi bu mu bahsettiği aile olmak...çok üzgünüm gerçekten üzgünüm körmüşüm yıllardır göremememişim bu yüzünü sizce artık ne yapmalı nasıl dabranmalıyım onlara karşı?

Arkadaşlar konu eksik anlaşıldı akrabalarım ailem dahil herkes mecbur kalmıştı eşime ayak uydurmuş gibi oldu öyle bir durum yok olsa arada sırada bile eşimiz nadir ziyarete gitsek herkes neden gelmesi der küser gerçekten eşim taktir edilen sevilen biri öyle olmasa kimse saygı duymaz sormazdı yani

Konu çok başka yerlere çekiliyor toplu cevap vereyim.Eşim bu fikirde olmasına rağmen kimseyle sorun yaşamadı,akrabalarımla irtibatı kesmedi ve ailemi evine kabul etmemezlik yapmadı.Abim gitmek istememize rağmen kaçkez evine kabul etmeyip neredeyse akrabalarla irtibatı kesti hiçbir sorun yaşamaması rağmen.Bizi öteküleştirip ayıranlar belli yarın abim ve yengem olsa bile bu durum onlara tersse ne halleri varsa görsünler.Herkese iyi günler.

Son düzenleme:
Düşünce yapınız taban tabana zıt anladığım kadarıyla ama bunu inat haline getirmek kimseye fayda sağlamayacak ki, ne siz bu yaştan sonra onun fikrini değiştirebilirsiniz ne de onlar sizin. Az görüşmek buna çözüm kaldı ki zaten az görüşüyormuşsunuz, sizin aileniz eşinize saygı gösteriyorsa bence problem yok

Evet o kadar zıtmışız ama bir hareket yüzünden annemin bunları duyması doğru mu?Hayatlarına dahil olmuyoruz dinlediklerince yaşıyorlar kaçkez onlara gitmek isteyip reddedildi şuan anlıyorum sebebini görünüşümüzden rahatsızmışlar belli ki

Ben pek uzulecek bir sey goremedim. Belki goren arkadaslar olur.
Resmen bizi baştan aşağı yermiş evimizdeki eşyaya kadar bunun aşağılanması normal birşey mi imkan budur bu kadar olur çok mu normal böyle düşünmesi ayrıca kendi ailesinin evinde daha iyi şeyler görmedim ben

Yengen bunları direk annene mi söylemiş?
Böyle aniden dökülecek ne olmuş ki?

Böyle düşünebilir tabi ama keşke dedikodu yapmasaydı bunu içinde saklasaydı. Sizin nasıl insanlar olduğunuzu biliyordu hoşlanmadıysa ailenize girmeseydi. Boşver ne düşünürse düşünsün.
Çok takmayın senede 1 kez görüyomuşsunuz zaten.

Ay millet soyler de soyler. Yenge de soyler, kardes de soyler. Boyle ince seylere takilirsan hasta olursun. Kimse kimseyi ya da esyasini begenmek zorunda degil. Ucuncu kisilere antmak da dogru degil ama yapiyorlar. Dunya iste her tur insan var. Milletin gelini daha neler neler yapiyor bosver bacim. Allah beterinden korusun.

Şahsen ben haremlik selamlık oturacağım bir eve misafirliğe gitmem. Gerçekten de oldu böyle bir durum. Öğretmen arkadaşlardan bir tanesine bebek hayırlamasına gidecektik durumu öğrenince hepimiz vazgeçtik gitmekten. Ayrıca misafir kim olursa olsun evimde haremlik selamlık oturmayı da kabul etmem. Kızacak birşey YÖK görüşmeyeceksiniz. Bu kadar. Eşya beğenmeme mevzusu da biraz abartılmış geldi bana. Türk filmlerindeki siyah karakterlerin kuracağı saf kötülük cümleleri gibi.Ya da Sır Kapısı dizisindeki kötü gelin karakterleri...

Bu soylenilenler niye zorunuza gidiyor ki kapalı olduğunuz için utanan rezil bir gelininiz var asıl bu zorunuza gitsin. Bir de aklıma geldi medeniyet açıp sacmaksa bedeni,o zaman hayvanlar bizden daha medeni.. sevdiğim bir sözdür daha dışarı çıkamadım örtülü olarak lakin çıktığımda ailemden bana böyle tepki veren biri olursa ki hepsi açık yüzlerine bakmam..

Kime demis bunları anlamadim,
Ben de benzer seylerden sikayet ediyorum bazen ama bu esimin ailesini sevmedigim ya da kin guttugum anlamina gelmez, yaşam tarzlarindaki bazi seyler beni rahatsiz ediyor ben de dile getiriyorum, o yuzden yanlis bisey göremedim, icten icten fesatlanip baska seylerden olay cikaracagina yasadigi rahatsizliklari dile getirmis, keske herkes boyle olsa.

Yengen bunları direk annene mi söylemiş?
Böyle aniden dökülecek ne olmuş ki?
Eşimin hareketi başka hiçbirşey yok ona kimse odadan çık gelme falanda demedi hatta abime mutfakta görüşün dedim onunda akrabalardan hoşlanmadıkları falan varmış vs. annem sırf abime birşey söyler tatsızlık olur diye susmuş

Annene söyle hemen eşyalarını değiştirsin laf vermeyin yengene
İlk buluşmada eşin de yengenle tokalaşsın
Yengenin gönlü olsun ne diyelim

Yengenin ciddi problemleri yok sanırım
Hayat ona vayki ne vay

Allah bozmasın gözümüz yok

Kimse kimsenin evine baskına giyimine kuşamına laf etmemeli bence bu çok ayıp birşey

Annem ve diğer abime söylemiş biz birgün bile onu ayrıştırmamışken hiçbirşeye konuşmamışken ki akrabalarda buna dahil gerçekten çok çok ayıp etti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…