Oğlunu seven geliniyle uğraşmaz...

senede bir hafta siz onlara uyup karma oturuverseniz? ama yok illaki onlar size uyacak değil mi :)

Yengemin ve abimin ciddi bir problemi var aslında işleri battı ve sanırım saracak yer arıyorlar

="morsever25, post: 52159441, member: 779798"]Kimse kimsenin evine baskına giyimine kuşamına laf etmemeli bence bu çok ayıp birşey
Eşiniz gelene kadar siz de haremlik selamlık yokmuş. Ama şimdi var. Bazıları karışmakla yetinmiyo bir de değiştiriyor. Ciddiyim ilginçsiniz yani gücünüz lafınız yengeye heralde sadece.

senede bir hafta siz onlara uyup karma oturuverseniz? ama yok illaki onlar size uyacak değil mi :)
Bize uymasını beklemedik ki abime sorun olacaksa telefonla bile arayabileveğimi söyledim eşimin o kadar insan arasında rahatsız olan onlarsa artık bende onlardan rahatsız oluyorum.

Yillarca bunlari soylemeyen yenge durup dururken bunlari soylemez , demek ki onu rahatsiz eden bi şeyler var.

Arkasindan da ' biz onun açıklığına !,yaşamışlığına(yaşamışlığı da neyse artık ?) bi şey demiyoruz dediyseniz ve bunu duyduysa tepkisi çok normal.

Bence de görüşmeyin,kadının sinirleri bozulmasın.

Annem ve diğer abime söylemiş biz birgün bile onu ayrıştırmamışken hiçbirşeye konuşmamışken ki akrabalarda buna dahil gerçekten çok çok ayıp etti

Gidip de millete dedikodu yapmamis, direk soylemis ici disi bir insan, mutlu olmalisiniz bence.
Ben de kayinvalideme bazen diyorum, biri sarilip opuyor, biri elimi uzatinca kacacak yer ariyor ben senin akrabalarina nasil davranacagimi şaşırdım vs diye, o da gulup geciyor benimle birlikte, hic vay efendim asagiladin dedikleri olmadi. Eger gidip başkalarına dedikodu yapsa evet ayip derdiniz, ama direk rahatsizliklarini konusup cozume ulastirmak istemis, bunun nesi ayip, yanlis?

Eşiniz gelene kadar siz de haremlik selamlık yokmuş. Ama şimdi var. Bazıları karışmakla yetinmiyo bir de değiştiriyor. Ciddiyim ilginçsiniz yani gücünüz lafınız yengeye heralde sadece.
Yengem bana haram değil bu sebeple aynı ortamla onunla olmakta problem yaşamıyordum hiç kuzen vs. yok mu dersiniz belki üç beş tane vardır onlarlada hep mesafelerdir kimseye garip kaçmadı yami

Bize uymasını beklemedik ki abime sorun olacaksa telefonla bile arayabileveğimi söyledim eşimin o kadar insan arasında rahatsız olan onlarsa artık bende onlardan rahatsız oluyorum.
aile içinde haremlik selamlık uygulaması bana da saçma geliyor. sizin ailenize de mantıklı gelmiyormuş ki siz evlenene kadar oturmamışsınız. düzen siz evlenince kocanız için değişmiş. demek ki artık abiniz için eskiye dönecek. senede 1 hafta katlanıverin sizde o zaman bir zahmet.. kadın doğru söylüyor aile içinde ayrı gayrı olmaz. ayrıca kocam yengemle aynı odada bulunmak istemese o adamı boşarım. demek ki bilinç altı normal değil...

Sirf sizin esiniz kadinli erkekli otturmak istemiyor diye, tüm bir sülale buna uymak zorunda degil! Belki abiniz kardesiyle enistesiyle karisiyla otturup hos sohbet yapmak istiyor?

Madem esiniz bu kadar rahatsiz bu durumdan, affedersiniz ama o zaman esiniz girmeyecek böyle ortamlara. Bir kisi icin bütün herkes degismek zorunda degil, terbiyesizligi ben malesef esinizde ve sizde gördüm.

Hayatını yaşayış tarzına giyimine kuşamına görüşlerine birşey demiyoruz bunu söylemedim tabiki onu rahatsız eden tekşey eşimin onunla görüşmek istmesi başka hiçbirşey yok

Kimse kimsenin evine baskına giyimine kuşamına laf etmemeli bence bu çok ayıp birşey
Insanlar kusurlu oluyor ama maalesef. Yengen de kusursuz degil. Sirf bu soylenenler yuzunden gorusmemek abarti geldi bana. Fitne fesat cikarmamis. Baskasina degil abinin annenin yuzune soylemis. Kendine dert arama akisina birak biraz. Ne onlar sizi degistirebilir ne siz onlari.

Aslında her söylenileni kafaya takmamak gerekir.
Zaten yılda 1 hafta görüşüyormuşsunuz.
Belli ki gelininizin ailesi ve sizin aile arasında sosyokültürel farklılıklar var, o da bunu dile getirmiş.
Bunları direkt annenize mi söylemiş yoksa birileri aracılığıyla mı duydunuz?

Ay ne kadar anlam yüklüyorsunuz bazılarına,gelse nolur hiç gelmese nolur,deseydiniz "bu kadar rahatsızsan içimizde bulunmaktan abim tek gelsin sen gelme bizim için de no problem yani" deseydiniz..

Şimdi lafı çeviriyorsunuz ama çünkü sırf eşim öyle istiyor diye aile hatta sülale olarak öyle oturuyoruz dediniz. Yani siz evlenmeden önce hiç uzak akraba, konu komşu gelmedi mi eve? O zaman nasıldı? O zaman da eşinizin istediği gibi olsa zaten üstteki cümleyi kurmazdınız ve yenge de sizi baştan bilirdi taa eclenirken ve gelip şimdi laf etmezdi. Bence değiştiğinize bozulmuş.

Kime ne söylüyor Allah bilir akrabalardan uzak duruyor sırf kendi ve ailesi inanırmısınız bilmem ama bayramda onların geldiklerini duyup görmeye gelen akrabaların bile gelmelerini istemiyor surat asıyor

Hayatını yaşayış tarzına giyimine kuşamına görüşlerine birşey demiyoruz bunu söylemedim tabiki onu rahatsız eden tekşey eşimin onunla görüşmek istmesi başka hiçbirşey yok

Onu rahatsiz eden şey ,pek kıymeti eşinizin onunla görüşüp görüşmemesi degil , umrunda bile oldugunu sanmiyorum.

Onu rahatsiz eden ve sizin anlamamakta ısrar ettiginiz şey, onların yaşam tarzına yaptiginiz mudahale.

Haremlik selamlık olayı eşinizle mi başladı ailede yoksa siz evlenmeden önce de mi durum böyleydi merak ettim, şayet değilse neden 1 damat tüm aileyi değiştirebiliyor da gelin sadece fikrini söyleyince günah keçisi ilan ediliyor. Damat geldiğinde sizin yaşam tarzınızı bepenmiyorum ben böyleyim demiş ve herkes koskoca annen baban kabul etmişş,ilginç. Damada duyduğunuz saygıyı keşke yengenizeve abinize de duysanız.

Biz kimseyi bize uymak zorundasınız diye birşeye zorlamıyoruz Allah rızası için yapıldığını bilip memnun kalarak uyuyorlar ben abime sorun olmasın diye telefonda arayabileceğini bile söyledim dert değil yani benim için hiç değil görsem ne görmesem ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…