- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.063
- 598
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
senede bir hafta siz onlara uyup karma oturuverseniz? ama yok illaki onlar size uyacak değil mi :)Bu annemin sözüdür ve bu sözü destekleyecek şekilde davranır yengeme.Ama bu bayram anneme dedikleri beni gerçekten çok üzdü onuda üzdüğünü anlatırken anlıyorum doluyor susuyor kesiliyor konuşması...Benim eşim dindar biridir karışık kadın erkekli ortamlarda oturmaz.Buna sülalemiz bile saygı gösterdi memnun kaldılar Allah razı olsun dediler sırf eşim için kadınlar bir yerde erkekler biryerde oturuyor bir arada olduğumuzda. Ama gelin görün ki bu sadece yengemle abimin işine gelmedi öyle olur muymuş insan ortama ayak uydurulmuş biz aileymişiz(o derece bir yakınlık yok uzakta yaşıyorlar senede bir hafta görüşüyoruz toplamda)yok yengemin annesi abimi uyurken yatakta başını kaldırıp öpermiş,severmiş, ablasıda öyleymiş, hatta ablasının kaynanası görümcesi bile öyleymiş abime karşı,yengemin babası bu durumu bilse yengemi birdaha koymazmış,yengem herşeyi kabul etmiş(evlenirken herşeyi abim yaptı sanırım kasdettiği bu) hem annemle ben çok kapalıymışız hem akrabalarım yengem bundan rahatsızmış hatta bize gelirken anlayış gösterip daha açık olduğu halde kapalı giyiniyormuş,babasının evi güzelmiş bizim evi beğenmiyormuş...vs
...Bunları duyunca yıllardır yengeme toz konduramayan ben resmen tiksindim ondan ben onun açıklığından yaşamışından hiç rahatsız olmadım abime suç bulup ona bulmadım bu hak mı reva mı nasıl bunları dedi o istiyor diye onun dilediği gibi mi olacağız hani saygı hani sevgi bu mu bahsettiği aile olmak...çok üzgünüm gerçekten üzgünüm körmüşüm yıllardır göremememişim bu yüzünü sizce artık ne yapmalı nasıl dabranmalıyım onlara karşı?
Yengemin ve abimin ciddi bir problemi var aslında işleri battı ve sanırım saracak yer arıyorlarAnnene söyle hemen eşyalarını değiştirsin laf vermeyin yengene
İlk buluşmada eşin de yengenle tokalaşsın
Yengenin gönlü olsun ne diyelim
Yengenin ciddi problemleri yok sanırım
Hayat ona vayki ne vay
Allah bozmasın gözümüz yok
Yani ne oluyor birlikte oturunca ben de onu anlamıyorum. Aklıma tuhaf senaryolar geliyor da hadi dillendirmeyeyim.senede bir hafta siz onlara uyup karma oturuverseniz? ama yok illaki onlar size uyacak değil mi :)
Eşiniz gelene kadar siz de haremlik selamlık yokmuş. Ama şimdi var. Bazıları karışmakla yetinmiyo bir de değiştiriyor. Ciddiyim ilginçsiniz yani gücünüz lafınız yengeye heralde sadece.="morsever25, post: 52159441, member: 779798"]Kimse kimsenin evine baskına giyimine kuşamına laf etmemeli bence bu çok ayıp birşey
Bize uymasını beklemedik ki abime sorun olacaksa telefonla bile arayabileveğimi söyledim eşimin o kadar insan arasında rahatsız olan onlarsa artık bende onlardan rahatsız oluyorum.senede bir hafta siz onlara uyup karma oturuverseniz? ama yok illaki onlar size uyacak değil mi :)
Bu annemin sözüdür ve bu sözü destekleyecek şekilde davranır yengeme.Ama bu bayram anneme dedikleri beni gerçekten çok üzdü onuda üzdüğünü anlatırken anlıyorum doluyor susuyor kesiliyor konuşması...Benim eşim dindar biridir karışık kadın erkekli ortamlarda oturmaz.Buna sülalemiz bile saygı gösterdi memnun kaldılar Allah razı olsun dediler sırf eşim için kadınlar bir yerde erkekler biryerde oturuyor bir arada olduğumuzda. Ama gelin görün ki bu sadece yengemle abimin işine gelmedi öyle olur muymuş insan ortama ayak uydurulmuş biz aileymişiz(o derece bir yakınlık yok uzakta yaşıyorlar senede bir hafta görüşüyoruz toplamda)yok yengemin annesi abimi uyurken yatakta başını kaldırıp öpermiş,severmiş, ablasıda öyleymiş, hatta ablasının kaynanası görümcesi bile öyleymiş abime karşı,yengemin babası bu durumu bilse yengemi birdaha koymazmış,yengem herşeyi kabul etmiş(evlenirken herşeyi abim yaptı sanırım kasdettiği bu) hem annemle ben çok kapalıymışız hem akrabalarım yengem bundan rahatsızmış hatta bize gelirken anlayış gösterip daha açık olduğu halde kapalı giyiniyormuş,babasının evi güzelmiş bizim evi beğenmiyormuş...vs
...Bunları duyunca yıllardır yengeme toz konduramayan ben resmen tiksindim ondan ben onun açıklığından yaşamışından hiç rahatsız olmadım abime suç bulup ona bulmadım bu hak mı reva mı nasıl bunları dedi o istiyor diye onun dilediği gibi mi olacağız hani saygı hani sevgi bu mu bahsettiği aile olmak...çok üzgünüm gerçekten üzgünüm körmüşüm yıllardır göremememişim bu yüzünü sizce artık ne yapmalı nasıl dabranmalıyım onlara karşı?
Annem ve diğer abime söylemiş biz birgün bile onu ayrıştırmamışken hiçbirşeye konuşmamışken ki akrabalarda buna dahil gerçekten çok çok ayıp etti
Yengem bana haram değil bu sebeple aynı ortamla onunla olmakta problem yaşamıyordum hiç kuzen vs. yok mu dersiniz belki üç beş tane vardır onlarlada hep mesafelerdir kimseye garip kaçmadı yamiEşiniz gelene kadar siz de haremlik selamlık yokmuş. Ama şimdi var. Bazıları karışmakla yetinmiyo bir de değiştiriyor. Ciddiyim ilginçsiniz yani gücünüz lafınız yengeye heralde sadece.
aile içinde haremlik selamlık uygulaması bana da saçma geliyor. sizin ailenize de mantıklı gelmiyormuş ki siz evlenene kadar oturmamışsınız. düzen siz evlenince kocanız için değişmiş. demek ki artık abiniz için eskiye dönecek. senede 1 hafta katlanıverin sizde o zaman bir zahmet.. kadın doğru söylüyor aile içinde ayrı gayrı olmaz. ayrıca kocam yengemle aynı odada bulunmak istemese o adamı boşarım. demek ki bilinç altı normal değil...Bize uymasını beklemedik ki abime sorun olacaksa telefonla bile arayabileveğimi söyledim eşimin o kadar insan arasında rahatsız olan onlarsa artık bende onlardan rahatsız oluyorum.
Hayatını yaşayış tarzına giyimine kuşamına görüşlerine birşey demiyoruz bunu söylemedim tabiki onu rahatsız eden tekşey eşimin onunla görüşmek istmesi başka hiçbirşey yokYillarca bunlari soylemeyen yenge durup dururken bunlari soylemez , demek ki onu rahatsiz eden bi şeyler var.
Arkasindan da ' biz onun açıklığına !,yaşamışlığına(yaşamışlığı da neyse artık ?) bi şey demiyoruz dediyseniz ve bunu duyduysa tepkisi çok normal.
Bence de görüşmeyin,kadının sinirleri bozulmasın.
Insanlar kusurlu oluyor ama maalesef. Yengen de kusursuz degil. Sirf bu soylenenler yuzunden gorusmemek abarti geldi bana. Fitne fesat cikarmamis. Baskasina degil abinin annenin yuzune soylemis. Kendine dert arama akisina birak biraz. Ne onlar sizi degistirebilir ne siz onlari.Kimse kimsenin evine baskına giyimine kuşamına laf etmemeli bence bu çok ayıp birşey
="morsever25, post: 52159479, member: 779798"]Bize uymasını beklemedik ki abime sorun olacaksa telefonla bile arayabileveğimi söyledim eşimin o kadar insan arasında rahatsız olan onlarsa artık bende onlardan rahatsız oluyorum.
Şimdi lafı çeviriyorsunuz ama çünkü sırf eşim öyle istiyor diye aile hatta sülale olarak öyle oturuyoruz dediniz. Yani siz evlenmeden önce hiç uzak akraba, konu komşu gelmedi mi eve? O zaman nasıldı? O zaman da eşinizin istediği gibi olsa zaten üstteki cümleyi kurmazdınız ve yenge de sizi baştan bilirdi taa eclenirken ve gelip şimdi laf etmezdi. Bence değiştiğinize bozulmuş.="morsever25, post: 52159498, member: 779798"]Yengem bana haram değil bu sebeple aynı ortamla onunla olmakta problem yaşamıyordum hiç kuzen vs. yok mu dersiniz belki üç beş tane vardır onlarlada hep mesafelerdir kimseye garip kaçmadı yami
Kime ne söylüyor Allah bilir akrabalardan uzak duruyor sırf kendi ve ailesi inanırmısınız bilmem ama bayramda onların geldiklerini duyup görmeye gelen akrabaların bile gelmelerini istemiyor surat asıyorGidip de millete dedikodu yapmamis, direk soylemis ici disi bir insan, mutlu olmalisiniz bence.
Ben de kayinvalideme bazen diyorum, biri sarilip opuyor, biri elimi uzatinca kacacak yer ariyor ben senin akrabalarina nasil davranacagimi şaşırdım vs diye, o da gulup geciyor benimle birlikte, hic vay efendim asagiladin dedikleri olmadi. Eger gidip başkalarına dedikodu yapsa evet ayip derdiniz, ama direk rahatsizliklarini konusup cozume ulastirmak istemis, bunun nesi ayip, yanlis?
Hayatını yaşayış tarzına giyimine kuşamına görüşlerine birşey demiyoruz bunu söylemedim tabiki onu rahatsız eden tekşey eşimin onunla görüşmek istmesi başka hiçbirşey yok
Biz kimseyi bize uymak zorundasınız diye birşeye zorlamıyoruz Allah rızası için yapıldığını bilip memnun kalarak uyuyorlar ben abime sorun olmasın diye telefonda arayabileceğini bile söyledim dert değil yani benim için hiç değil görsem ne görmesem neSirf sizin esiniz kadinli erkekli otturmak istemiyor diye, tüm bir sülale buna uymak zorunda degil! Belki abiniz kardesiyle enistesiyle karisiyla otturup hos sohbet yapmak istiyor?
Madem esiniz bu kadar rahatsiz bu durumdan, affedersiniz ama o zaman esiniz girmeyecek böyle ortamlara. Bir kisi icin bütün herkes degismek zorunda degil, terbiyesizligi ben malesef esinizde ve sizde gördüm.
Esinin onunla gorusmek istemedigini nasil ogrendi yenge?Hayatını yaşayış tarzına giyimine kuşamına görüşlerine birşey demiyoruz bunu söylemedim tabiki onu rahatsız eden tekşey eşimin onunla görüşmek istmesi başka hiçbirşey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?