Doğuma Hazırlık Oğlunun adı AREN olanlar...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

queen_gl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
212
0
46
Sivas
Slm kızlar benimki dert deil ama kararsız olduğum bi konuda sizlere danışmak istiyorum 1ay sonra oğlum olacak inşallah adını AREN koymak istiyoruz anlamı farsçada sanırım en parlak kum tanesi demekmiş bu ismi koyup pişman olan. Varmı sıkıntı yaşayan yabancı isim gibimi duruyo çok beğendim çünkü şimdiden teşekkürler

isim güzel bence lisede bi arkadaşım vardı adı arendi çocukla aynı yerde staj yapana kadar onu yabancı sanıyodum...
meğer yabancı değilmiş

İsimden dolayı nasıl bir sıkıntı olabilir ki? Anlamını bilmem ama telafhuzu ve yazması da kolay, neden sorun çıksın?

bana Yahudi ismi gibi geldi. Birinden duysam veya o isimde biriyle tanışsam Yahudi olduğunu düşünürdüm. anlamı güzel ama kulağa öyle geliyor.

aren ermenicede tanrıya doğru demek.
farsça olarak da baktım ve maalesef bir karşılığını bulamadım.

bir de biyokimyada aromatik hidrokarbonlara aren denir, duyunca ilk aklıma o geldi.

yine de fikrimi sorarsanız çok şık bir isim.

Eğer Elhamdülillah Müslümanım diyorsanız bence bu yorumdan sonra bir kez daha düşünün.
Bana da yabancı çağrışımda bulundu.
Bir arkadaşta Yahudi ismi gibi demiş, başka bir arkadaş adı Aren olan sınıf arkadaşını yabancı sanıyormuş.

Hititlerden geldiği yani Sanskritçe Güneş Tanrısının Oğulları anlamına geldiği düşünülmektedir. Her Hititliye Aren denirmiş.(Işığın Oğulları).Avesta dilinde ise soylu demektir. Farsça ise çöldeki en parlak kum tanesi anlamında kullanılmaktadır. Daha detaylı bilgi ise aşağıdaki gibi verilebilir.

http://arenfetah.blogspot.com.tr/2011/07/aren-ne-demek.html

Kulağa hoş geliyor. Anladığım kadarıyla tipik bir Anadolu ismi. Muhtemelen ermeniler bu nedenle kullanıyor. Bu sizi rahatsız ederse koymayın. Ama sorun değilse güzel isim.

az önce de ingilizce olarak aradım. nijerya dilinde (?) kartal demekmiş. bazıları da iskandinav kökenli bir kelime diyip anlamına kartal demiş.
bazı yerlerde de aaron isminin başka bir türevi olduğu yazıyor. aaron da dağ gibi güçlü falan demek. ayrıca incilde hz musanın kardeşi olarak geçiyor aaron ismi.
ahren olarak bir türevi daha var, almanlar koyuyormuş o da aynı şekilde kartal demekmiş.

hitit kökenli olduğuna dair hiç bir bilgi bulamadım.
bu arada bir sitede yorumlarda da ermenice tanrıdan gelen demek yazmışlar, tanrıya doğru çevirisini bu şekilde de düzeltebiliriz.
bir de aynı yorumda ermenilerin en eski tanrılarından birinin adı Ar imiş, bu yüzden bir çok ermeni adı ar ile başlarmış, öyle yazıyordu.

bunları önemsemiyorsanız eğer bence gerçekten şık ve hoş duran bir isim.

Tamamen gayrimüslim çağrışımlı bir isim.
Ben duysam Ermeni olduğunu düşünürdüm.
Müslüman olduğunu öğrenince ise özenti/zorlama bir isim olduğunu düşünürdüm.
Aynen tanrıça isimleri ve bilmemneceden geldiği düşünülen abuk sabuk isimler hakkında düşündüğüm gibi...

Son düzenleme:

İlginç bir isim bence.Güzel veya kötü diyemiyorum.Bence güzel veya kötü denilebilecek daha net isimlere yönelin :))

Arkadaşlara katılıyorum ve içinize bir şüphe düştüyse kesinlikle koymayın.
Zira çocuğunuz bu adı bir ömür boyu taşıyacak. Ne pişman olma ihtimalinizi nede oğlunuzun sıkıntı çekebilme riskini göze almayın.

Tartışma çıkmasa dahi içeriği kıyısından köşesinden dinle alakalı bir konu açıldığında herkes kib butonuna saldırırken, oğlunun adı Aren olanlar diye bir konu açılıyor ve hala açık nedense...

Sadece dini konular için düşünmüyorum aynı şeyi. Evet başka bir bölüm var bununla ilgili, tamam onu anlıyorum. Ama burada bir eşya yahut kıyafet hakkında fikir alanların da konusu kapatılıyor ve hatta üyeler ceza alıyor. Peki bu konuyla onların arasında ne fark var? Aydınlatabilir mi biri beni?

Üyelerin ceza alması kadar saçma bir uygulama yok zaten.Sen açtığın sitenin tüm bölümlerinin tanıtımını yeterince yapamıyorsan bunun suçlusu sensin,ben neden ceza alıyorum.O zaman tanıtımını iyi yap.

Site kullanımıyla alakalı başlıklarda yazıyor sanırım ama açıkçası açıp da uzun uzun okumam ben. Bir de ben buraya kıyafet seçimimle alakalı bir konu açıp ceza almıştım, ama başka açanlar görüyorum onlar almıyor. İspiyonlamak gibi de olmasın ama... Bundan rahatsızım.

İran isimlerini çağrıştırdı bana..

bende arkadasa katılıyorum son zamanlarda özenti ısımler cok yaygın olmaya basladı .. ama ıcıne sınıyorsa koy.

Daha önce hiç duymadığım bir isim ama kulağa kötü gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…