Doğuma Hazırlık oğlunun yada bir tanıdığının ismi BATIN olan varmı? Lütfenn yardımmmmmm.....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

semika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2010
50
0
36
Bursa
arkadaşlar kısmetse bir oğlum olacak ismini Batın KOYMAYA KARAR VERDİK AMA Allahın ismi konulmaz diyenler var ,yani bu isimde bir tanıdığınız varmı acaba??

Allah ' ın bir çok ismi insanlar tarafından evlatlarına konuluyor.baki halim samet veli celal latif aziz kerim gani kadir celil azim melik nur.. bunlardan sadece bazıları.arap dünyasındada çok fazla kullnılıyor.bence kullnılabilir her birinin anlamlarıda çok güzel her birinin anlamı Allah ' ın varlığını birliğini kanıtlar nitelikteymiş.Batında çok güzel varlığı kesin olarak bilinen fakat varlığı cisim olarak görünmeyen gizli olan demekmiş.Batın ismine hiç rastlamadım çevremde ama Allah ' ın diğer ismilerini kullanan var hepimizin etrafında.ama yinede bir imama hocaya falan danışın istersniz.

evet teysemın oglu var ama sen yınede bir imama hocaya sor derım yada eşin sorsun yanii.isimde cok zor yaaaaa:)bir sürü isimden isim secemıyoruz yada böle arada kalıyoruz:D

evet Allah'ın isimlerinden biri
ama bence koynayın çocuğunuza
zaten bir anlamı da karın demek
insanlar genelde bu anlamıyla anlar bence

ben isim olarak çok beğendim aslında ama cocuk için bi sakıncası olurmu ki diye tereddütteyim,yani ağır gelir mi vs. die korkuyorum,arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim...

tam bilmiyorum ama eğer Allahın isimlerinden ise koymanızı tavsiye etmem çünkü sonuçta özel bir isim :19:
ama eğer değilse kimin koyduğunun ne önemi var çevremizde falan siz beğendiyseniz gerisini boşver ve koy istediğin ismi yani:44:

evet teysemın oglu var ama sen yınede bir imama hocaya sor derım yada eşin sorsun yanii.isimde cok zor yaaaaa:)bir sürü isimden isim secemıyoruz yada böle arada kalıyoruz:d

kesinlikle çok zor,çevremde öyle çok erkek bebek varki inanın bize koymaya isim kalmadı..efe,ege,ayaz,yağız,çınar,barlas,baran,arhan,arslan,mete,taha,kayra,eymen,ılgaz,kuzey,kerem...bunlar cok yakın oldugum kişilerin oğullarının adları...bunların dışında hem güzel hem anlamlı isim bulmak gerçekten zorr...:(:(

benimde arkadaşımın oğlunun ismi güzel isim ama herkes ilk karın anlıyo niye bu ismi koydun felan diye soruyolar:)ayrıca yaramaz bi cocuk::)

bence guzel bir isim biz de erkek kardesime cok dusunmustuk sonra Eren koyduk adini.

Gayet saglikli ve uslu bir cocuk ki aglasa da bunu isme baglanmasi sacma bence. Siz neyi nasil düsünürseniz düsündügünüz seyleri cagirmis oluyorsunuz bence.
Hadi kolay gelsin.

ben düşünmek istemiyorum ama insanlar düşündürüo yani ismin ağır gelmesiyle neyi kastediolar bilmiorum ama benim aklıma gelen huysuz bi bebek olması v.s oldu çünkü bu konu ile ilgili gözlemlerim var mesela ismi emir olan cocuklar cok yaramaz ismi kuzey ve ayaz olanlarda öle,sende dikkat edersenn anlarsınn demek istediğimi ama saoll yorumun içinn:):)

benim de ilk aklıma karın geliyor..hani drlar der ya ' bir de batından bakalım'

ayy arkadaşım lütfen ya...başka isim mi kalmadı.(Allahın ismi kısımına haşa )
ama batın karın demek.Türkiye de yaşıyorsan herkes arapça anlamını değil,türkçe anlamını hatırlayacak.değişik olmak adına çocuğa böyle bi isim koymayın.
bu arada güzel bebeişiniz hayırlı,sağlıklı olsun..

Bir arkadaşımın kardeşinin ismi Batın'dı.İki isimliydi ama Batın'ı kullanıyorlardı.Küçüktük o zaman değişik gelmişti.
Bir de geçenlerde gördüm bir tanıdıgımız Batın koymuş.Çok yaramazdı.Her çocuk bir olmaz yanlış anlamayın.Gerçi inanmam isim ile kişilik ilişkisine.

benim doğum yaptığım gün birinin oğlu olmuştu ona koymuşlardı ,öğretmen bir arkadaşımın oğlunun 2. ismiydi, benimde hoşuma gitmişti ama eşim asla olmaz dedi, neden dediğimde kendisi veteriner hekim ve biz doğumda örneğin bir köpek doğum yaptığında bir batında 8 yavru doğurdu deriz dedi, eee kendi yakın arkadaşlarıda hep meslektaşı olunca çocukla dalga geçerler diye koyamadık ,bence sende her ihtimali düşün ve ona göre karar ver, sadece arapça anlamıyla ilgilenme... illa öyle olsun diyorsan daha güzel isimlerde arasan mutlaka bulursun, yanlış anlama sakın ben bilgilendirmek amacıyla yazdım ,yoksa bende severdim bu ismi....

Back
X