Oğlunuza eşinizin ismini koymayı düşünür müsünüz

Ayyy abi ismi ne alaka yaaa, dede olsa neyse.

Ayyy abi ismi ne alaka yaaa, dede olsa neyse.
ay evet, babasının ismini abisi oğluna koymuş, 2. isim olarak. valla isim güzel olsa sorun etmeyeceğim ama tuhaf bi isim.
benim tek hayalim kızlık soyadımı oğluma vermek, 3 kız kardeşiz babamında başka kardeşi yok, soyumuz bitmesin diye.
onu kabul ediyor eşim, ama illa yanına abisinin ismini eklemek istiyor, okadar tuhaf bişi oluyoki anlatamam

Dünyanın bin türlü hali var, eşinizden boşanırsanız ne olacak? İsim ciddi bir karar çocuğun bütün hayatını etkileyecek. Seçme şansı yok diye çocuklara neden böyle şeyler yapılır bilmiyorum. Belki de çocuk büyüdüğünde babasıyla aynı ismi taşımaktan hoşnut olmayacak. Ne bilim garip geliyor bana.

sonuna can gibi bir isim ekleyip koyabilrisin bence.. tek isim olursa hukuki işlemlerde resmi işlemlerde sıkıntı çıkabilir...örneğin umutsa eşinin adı umutcan olabilir..

Gel bu geleneği biz yıkalım, farklı bir isim bulalım çocuğumuza diye kandırsan? Gerçi bebiş olunca hamilelik hormonlarıının etkisiyle bol bol triplenirsin belki vazgeçer. Benim de adım babaannemin adı, babam çok küçükken vefat etmiş, memnunum ama kendi çocuğuma istemezdim dede-nene ismi falan ya. Çocuk için de hoş bir durum değil.

Dede,baba,amca,abi,anne,babaanne,hala,teyze.... Ne gerek var? O bir birey olacak, niye birisinin kopyasi olmaya zorlaniyor? Bana sacma geliyor, ama cocuk sizin cocuk, secimde sizin... Gereksiz ve anlamsiz buluyorum sahsen...

Var valla kp le eşimin ismi aynı en basiti evlerimiz birbirine yakın postalar karışıyo eşimin başvuru yaptığı kk kp gitti oda istemeden bana kk gönderdiler diyip böbürleniyo kendisine trafik cezası geliyo ama oğluna bu sana geldi heralde diyo yani zor cnm öyle bi hata yapma

kullanmayalım ama kimliğinde yazsın diyor, adam abisine hayran, kullanmıcaksak neden koyalım diyorum bi türlü ikna olmuyor.
neyse hamile kalamıyorum şuan isim en son derdimiz olsun :)

bende vermezdim kendine ait tek özel bir ismi olsun.. babasının gölgesinde kalacağını düşünüyorum bende.. birde iki isim modası var hiç hoşuma gitmeyen.. çocuğa eziyet resmen.. ki artık iki isim modasıda demode oldu.. benim fikrim oğlunuz olursa özel bi ismi olsun..

aynı ismi vermezdim.bana egoistçe geliyor .arkadaşım var eşi iki isimli uğur mete .oğullarından biri uğurhan biri metehan böyle olabilir ama direk aynı isim tuhaf ..

vermem.. aynı isme sahip diye aynı başarıyı gösterecek diye bir şey yok..

Bizim ailede herhangi bir akrabada olan bir isim bile verilmez. Bırakın ki babanın ismi konulsun.
Ki bence babanın ismini koymak çok saçma. Nine dede isimleri bile onlar vefat ettikten sonra konulur. Aynı evin içinde yaşayacağı bir insanın adını neden koyayım ki

Babasinin ismini koyarim diyenleri hicte samimi bulmuyorum. Sorun bakalim cocuklarinin ismi kendi isimlerindenmiy miş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…