Doğuma Hazırlık oğluşumun adı dora olsun???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

arap özentisi ne demekki öyle küçümser gibi CADIARZU
şahsen ben batılı özentisi olmaktansa arap özentisi olmayı tercih ederim en azından peygamber efendimizin soyu arap ahlakları düzgün ve islamı yaşan evlatlar olsun

tamam siz de arap hayranı olun öyle diyeyim,hatta onların kültürlerini ,geleneklerini ,yaşam tarzlarını isimlerini örnek alın gelişin geliştirin...herkesin kendi tercihi..ben türküm ve kendi kültürümü, kendi dilimi seviyorum sizi bilemem.

Bora'yı önerenler...tamam türkçe ama arkasından yağmur getiren sert ve şiddetli fırtına demek...anlamı Dora'dan daha mı güzel sizce?bilg sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen.

Bora ismini anlamını bilerek önerdim, söylenişi Doradan daha güzel, anlamıda çok güzel bence. Bora adında bir çok tanıdığım var zehir gibi, gözü kara, tuttuğunu koparan karakterler...İnsanlar isimlerinin özelliklerini taşıyorsa olay budur.

helal arkadaşım..arapların neyini örnek alcaz..zaten çok düzgün bir toplum olsalardı din onlara gelmezdi...bütün dinler çarpık toplumlara gelir...hz.muhammet hepimizin peygamberi...sadece arapların yada arap özentilerinin değil...vallaha ben müzlümanım ama TÜRK müslümanım...isme gelince arkadaşım keyfin ve canın ne istiyorsa onu koy
bence güzel ve manası olan bir isim ben de doruk ismini seviyorum...

dora hoş bir isim ,anlamıda güzel
yurtdışı bizi ilgilendirmiyor
onlar çocuklarına isim koyarken türkçede nasıl diye düşünüyorlar mı
bebek senin keyif senin arkadaşım istiyorsan koy

pardon da o zaman tum yabancı kelımelerı cıkarın atın hayatınızdan bakalım gerıye ozturkce neymız kalıyor ?

ayrıca hasan huseyın ahmet ısımlerı kucumsenemeyecek kadar yüce isimlerdir.sız DOra koyun kım ne karısır herkes fıkrını soyluyor ..valla beım aklıma dore dıye sutyen markası gelıyor ..cocugumla dalga gecılmesını ıstemem ama aa ismin ahmet yaslı ısmı gıbı denıldıgını hıc duymadım

islam dını araplara mı geldı ??o zaman sadece araplar ınansın ..ne kadar cahılce yazıyorsunuz anlamıyorum din evrenseldır

bence de çok güzel bi isim ama bana biraz kız ismi gibi geliyo. Ama yine de madem hem kıza hem erkeğe konuluyomuş bence çok güzel bir alternatif. Bora ismine ise bayılırım, dayımın ismi olmasa çocuğuma koymak isterdim :) Dora isminin kulağa yabancı ismi gibi gelmesinin de bir sakıncası yok bana göre. kulağa arapça ya da farsça gibi gelmesinden bir farkı yok, arapça ve farsça da yabancı diller neticede. dinimizin arapça olması da hiçbir şeyi değiştirmez bence, din evrenseldir. bizim güzel dilimiz Türkçe de güzel dinimizi gerektiği gibi net bir şekilde anlatabiliyor bana kalırsa, bir yetersizliği yok. O nedenle nası arapça farsça kökenli isimler konulabiliyosa, diğer yabancı dil kökenli isimler de konulabilir, bu tamamen ailenin insiyatifindedir diye düşünüyorum naçizane a.s

herkese güzel yorumlardan ötürü çok teşekkür ederim.Zaman içinde net kararımız belli olacak ama biz şimdiden 'dora' demeye başladık hayırlısı :)

islam dını araplara mı geldı ??o zaman sadece araplar ınansın ..ne kadar cahılce yazıyorsunuz anlamıyorum din evrenseldır

cahıl dıye sen gıbısıne derler saygısız sey...ben ole bırsey demedım ılk once yazılanı dogru oku...konuya hakımdegılsen gecmısten ıtıbaren oku...ılk olarak araplara geldı daha sonra yaygınlaştırıldı..nıye araplara geldı ....cunku o zamanın arabıstanı karmasık bır yapıdaydı dogruyu guzelı ogretmek adına gonderıldı..turklerde kendı goktanrı dınıne benzerllıgı sebebıyle kabul ettı..ve yayılması ıcın çaba gosterdı...

Burada bırsey tartısılıyorsa sevıyeyı dusurmeden tartısın lutfen ...aslında senın gıbısıne cevap bıle yazmamak lazım ama aranmıssın...

benim kulağıma hiç hoş gelmiyor açıkçası,erkeğe de pek yakıştıramadım ama tabi anne baba en iyisini bilir..
yalnız bazı isimleri duyunca beyazın programından bir kesit geliyor aklıma eskilerden,yeni isimlerle dalga geçiyordu;petsu,pipican,çükütay,suborusu falan...bilmem hatırlayanınız var mı?yakında bunlar da kullanılmaya başlanırsa şaşmam:))

bizde türküz ve dilimizi,kültürümüzü bizde seviyoruz
sadece arap özentisi kelimesini biraz küçümseyici buldum o kadar

arkadaşım arapların bişeyini örnek almak zorunda değilsiniz
düzgün bir toplumda değillerdi tamam doğru
ama islamiyet ilk orda varoldu
kutsal bir ülke kutsal bir toplum Allahın evi orda çünki
peygamberimiz arapların değil hepimizin peygamberi oda doğru
müslüman olup ingliz veya amerikalı olanda var
herkez araplar gibi olcak die bişey yok
fakat arap ismi diye ayşe,fatma isimlerini küçümsemek yanlış
onların yaşam tarzınını küçümsemekte yanlış
sonuçta efendimizin ismide ahmet,muhammet,mehmet

bu siraladigin isimler cok olmasaydi bende oglumun ismini bu isimlerden verebilirdim belki...mesela mustafa ismi okadar cokki.akraba icinde bizde 3-4 tane mustafa var..nerdeyse türkiyenin yarisi mustafa isimli......ama bu demek deyil tabiki arablara özenmek...benim oglumun ismi mesela .Utku...cok nadir isimlerden olsun istedim..türkiyede bu isim nekadar nadir veya cok..bilmiyorum..ama bu isimi ogluma verdigimden asla pisman olmadim..ilerde pisman olunmasin cocuklara isim koyarken......hatta cocuklar ilerde kendilerine verilen isimlerden okadar huylaniyor kompleks yapiyorlarki 18 yasina geldiklerinde kendileri degistiriyor isimlerini...mesela tanidigim bir kiz var..ismini Dudu koymuslar annemin ismi olsun diye....kiz o isimden okadar nefret ettiki gitti degistirdi Hülya olarak..:1closedeyes:

evet sana katılıyorum:))
bende yeni isimlere karşıyım demeyeyim ama hiiç hazzetmem..
mesela benim oğlumun ismi ahmed..
arap ismi olduğu için değil, peygamber efendimizin iismi olduğu için..
mesela birdaha oğlum olursa abdullah koyucam ismini sanırım..
peygamber efendimizin en sevdiği isim olduğu için..
hasan eşimin ismi bayılırım..
ayşr fatma hepsi harika isimler ama insan hepsini koyamıyor tabii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…